• 9.376.759 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Richard Jobson

Met onder meer: Dougray Scott, Alastair Mackenzie en James Anthony Pearson

Plot New Town Killers

"A game. A hunt. A kill."

Voor twee privé bankiers, Alistair en Jamie, ligt de wereld open. Zij zijn op zoek naar mensen die minder belangrijk zijn voor de maatschappij. Op zoek naar junkies, alcoholisten en mensen zonder ouders. Hun volgende slachtoffer is Sean Macdonald, een jongen zonder ouders, die leeft met zijn zus in een flat aan de rand van de stad.

Alistair Raskolnikov

Alice Kelly

Julie Stewart

Young Girl at Bus Station

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Wel een vermakelijk UK filmpje. De film lijkt door amateurs gemaakt, dus verwacht absoluut geen meesterwerk. Ik heb de film wel zonder moeite afgekeken, al heb ik het niet zo met het Britse accent. Heb opgemerkt dat soms dat accent niet zo heel erg klinkt als je denkt.

Redelijk einde. Ik weet dat wat er gebeurde Alistair even van de wereld zette, maar hier is een tip voor de volgende keer (O, nee, er is geen volgende keer.): de stekker van de computer uittrekken. Bing! En ik maar denken dat hij een wijze man is. Ik begreep trouwens niet waarom Alistair die knul toch liet leven... Dat is waarschijnlijk een vraag waar zelfs de schrijvers van het script geen antwoord op hebben.

avatar van james_cameron

Onderhoudende, vlot gemaakte thriller met een intrigerend uitgangspunt. Helaas valt er op het script wel het één en ander aan te merken en neemt de geloofwaardigheid tegen het einde af. De film eindigt ook niet echt bevredigend. Jammer, want vooral het eerste uur is spannend en energiek. Iets meer psychologische diepgang en interessantere hoofdpersonen had geen kwaad gekund.

avatar van Lau1986

Lau1986

Ik vond het een erg goede film. Het eerste gedeelte is inderdaad het beste gedeelte, veel spanning en je vraagt je af waar het naar toe gaat. In het tweede deel zakt de spanning wat in.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wanneer de muis genoeg er genoeg van heeft om achterna gezeten te worden door de kat...

Keigoede thriller. De regisseur weet de spanning in dit kat-en-muisspelletje heel de film vol te houden. Weinig dode momenten, een duistere sfeer die versterkt wordt door prima soundgebruik, een urbane setting in Edinburgh die wat filthy aanvoelt en een einde die niet helemaal was wat ik verwachtte. Ditmaal worden de clichés gemeden . Pearson speelt echt wel goed als de opgejaagde jongeman en Dougray Scott is duivels als de verveelde nihilistische bankier .

Na thrillers als Harry Brown en The Disappearance of Alice Creed is dit wederom een kwaliteitsthriller van Britse bodem. Heb hem in de mediamarkt gevonden. Vreselijk miskend op MM.