Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Joep Sertons, Ellen van der Koogh en Nienke Brinkhuis
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 27 februari 2003
Plot Swingers
Diana en Julian (dertigers) zijn al geruime tijd bij elkaar. Ondanks Diana's onzekerheid, stemt ze toch in om seksueel te experimenteren met een ander stel. Ze plaatsen hiervoor een advertentie op het internet waarop de ervaren Timo en Alex reageren. In de loop van dat weekend veranderen de onderlinge verhoudingen echter drastisch.
Stephan
Alles voor reclame voor je film, toch?
Misschien moest ik mijn verhaal maar eens kwijt bij Barend en van Dorp!
Morgenavond bij Barend en Van Dorp:
Stephan Brenninkmeijer. Vanwege 'boycot film'. Allemaal kijken dus!
neo
nou laat ik dan maar voor de 2e keer een uitzondering maken door morgenavond te kijken
en roep gerust jan mulder even tot halt als hij doordraait stephan
FisherKing
idd Duimen Voor Stephan !!!!
En ik hoop dat het publiek je begrijpt
Stephan
Dank. Ik heb het duimen wel nodig.
Ik hoor het Jan morgen al zeggen:
Maar maak dan toch gewoon pooooornoooo man!

Stephan
Een T-Shirt gaat wat ver, maar ik kan natuurlijk wel melden dat er hier al een pittige discussie gaande is
Maar pin me er niet op vast. Ik hoop dat ik mijn zenuwen/hyperen onder controle heb!
neo
en dan nog iets stephan. ik las bij trivia op imdb dat de shooting op 11 sep 2001 begon. dit klopt neem ik aan
en dan nog iets over de muziek. danny weijermans deed ook voor je vorige film de muziek. was het een bewuste keuze om opnieuw hem de muziek te laten verzorgen en heb je misschien wat interessante anekdotes over het proces van dit alles?
Stephan
De trivia klopt. We gingen ook halverwege die dag ineens achterop schema lopen... heel gek.
Danny heeft (i.s.m. Prague philharmonic orchestra) een dijk van een score gelegd. Ik zal zo wat linkjes leggen naar wat van die muziek. Hij is 6 maanden bezig geweest met Swingers. In tegenstelling tot wat je zou denken is bijna alles acoustisch. Strings, trompet, bas, drums. Hier en daar electronisch ondersteund. Hij is gewoon erg goed en prettig om mee te werken. Je kunt hem ook goed sturen, wat vaak lastig is omdat met name componisten snel hun eigen creaties gaan verdedigen.
Er was één scene waar ik heel lang aan "I scare myself" van Tomas Dolby heb vastgehouden. Danny kent hem persoonlijk en hadden bijna de rechten vrij om dat nummer te gebruiken... maar helaas waren de Mastering-rechten niet bij hem. We konden wel een live-versie gebruiken, maar die had de sfeer van de studio-versie niet. Toch maar een bedankje op de credits. (Pal voor het Dolby-logo... jaja, er is over nagedacht
Overigens maakt Danny deel uit van Soundpalette. Ze hebben ook de muziek gemaakt voor Morlang, 9 dagen van de Gier, Addo de leeuwenkoning etc.
(EDIT)
neo
bedankt voor de links, die muziek klinkt ook erg goed. maar stel dat weijermans niet met dit project in aanraking was gekomen, wie zou je dan anders hebben overwogen voor de muziek? ik denk dat bv fons merkies in samenwerking met paleis van boom wel tot een vergelijkbaar resultaat zouden kunnen komen.
Stephan
Ik denk dat bv fons merkies in samenwerking met paleis van boom wel tot een vergelijkbaar resultaat zouden kunnen komen.
Er is voldoende talent in NL. Vergeet echter niet dat Swingers 'geen geld' had. Danny heeft dus 6 maanden gewerkt voor een percentage van de opbrengst. Ik kon hem dt makkelijker vragen dan Fons, met wie ik maar één keer (kortstondig) samengewerkt heb.
Paleis ken ik alleen indirect toen ik aan 'Pleidooi' werkte.
FisherKing
petey
- 1901 berichten
hou jan bij de wijn weg en praat gewoon uit. Laat je niet intimideren door hun tussenvragen, maar hou gewoon vast aan je verhaal, dan komt het vast wel goed.
Veel sterkte in ieder geval en misschien levert het nog wat doeken op.
Morgenavond bij Barend en Van Dorp:
Stephan Brenninkmeijer. Vanwege 'boycot film'. Allemaal kijken dus!
Hebben ze jou benaderd of heb jij hen benaderd?
Ik zou als ik jou was opletten dat je niet te bitter klinkt, Stephan.
Stephan
Hebben ze jou benaderd of heb jij hen benaderd?
Ik zou als ik jou was opletten dat je niet te bitter klinkt, Stephan.
Zij mij. En bitter ben ik niet. Overigens wil ik gewoon mezelf zijn. Ik merk het wel.
narva77 (crew films)
Leuk Stephan, ik probeer zeker te kijken. Laat je niet intimideren door de soms harde vragen van Frits en Henk, en laat Jan maar lullen. Wees jezelf, dan komt het allemaal wel goed.
Misschien kunnen we beter met zijn allen NIET kijken, dan ben je misschien minder zenuwachtig
Pitbull
Jammer, net gelijk met Stir of Echoes, maar misschien dat ik nog wat kan meepikken van de herhaling.
Mik
waar kan ik het MovieMeter T-shirt heensturen?
Naar mij naar mij naar mij
Goodfella
Djeez... Nooit gedacht dat ik m'n video nog eens zou programmeren voor een aflevering van Barend & van Dorp... haha!!
Succes Stephan!
Linda
Erg leuk Stephan!
Je was trouwens wel een beetje zenuwachtig he
Stephan
Bij "het nieuws van de dag", ja... later viel het mee. De heren waren i.i.g. oprecht ethousiast over de film (die ze gezien hadden) en verbaasd waarom de film niet meer kans gekregen heeft.
Stephan
Niks hoor. Je was koelbloedig, en jezelf. Heel goed.
Dank je Hugo. Ik heb inderdaad een streepje door mijn "live-fobie" kunnen trekken.
Jordy
het kan te maken hebben met de mevrouw die naast je zat, maar ik ben erg benieuwd geraakt naar de film
Stephan, ik heb het ook gezien en vond het erg leuk. Je hebt je mooie geweerd tegen de wel af en toe erg flauwe Barend en van Dorp. Mulder viel nog wel mee vond ik.
(Mooie vrouw trouwens die naast je zat
narva77 (crew films)
Ik vond dat je het goed deed Stephan. Jan Mulder viel mee, voor hetzelfde geld had ie veel lastiger geweest. Stukje van de film gezien tijdens de uitzending, en zag er goed uit. Ben wel benieuwd. Inderdaad, die Ellen zag er leuk uit.
neo
was erg leuk stephan. ik had al weer verwacht dat mulder weer een beetje grappen zou gaan zitten maken, maar ja daar is hij jan mulder voor

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix