Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Joep Sertons, Ellen van der Koogh en Nienke Brinkhuis
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 27 februari 2003
Plot Swingers
Diana en Julian (dertigers) zijn al geruime tijd bij elkaar. Ondanks Diana's onzekerheid, stemt ze toch in om seksueel te experimenteren met een ander stel. Ze plaatsen hiervoor een advertentie op het internet waarop de ervaren Timo en Alex reageren. In de loop van dat weekend veranderen de onderlinge verhoudingen echter drastisch.
Yak
De oprechtheid kan ik niet beoordelen voor ik 'm gezien heb, maar qua discussie verdien je je konijnen al, zo blijkt
cornelis
Pardon? Was niet elke dag op het festival, maar heb niets van een anti-campagne gemerkt. Wel een paar vrienden gesproken die het helemaal niets vonden, mensen die het OK vonden en veel mensen die het vonden 'meevallen'. Kweet niet precies wat ze verwacht hadden, maar goed.
Op zich strookt dat toch aardig met het festivalgemiddelde, lijkt me.
Zodra de film in de bios is, zal de poll hier dezelfde kant op gaan, vermoed ik.
hugohei
Ik vind het nu al leuk.
Ik ga zo snel mogelijk naar de bioscoop, koop een kaartje, zak onderuit en laat de Swingers over me heen komen !
Succes Stephan !
Eva
Het lijkt mij dat men seks juist wil voorkomen in NL films. Juist door het (onterechte) stigma dat dat zo nederlands is.
Eens. Swingers is wat dat betreft een wat ouderwets aandoende film, alsof je weer een Nederlandse film uit de jaren '70 zit te kijken.
Eva
Enigszins hypocriet is er enkel (braaf) vrouwenbloot te zien. En natuurlijk doen de vrouwtjes het met elkaar, want dat vinden de makers geil. Wat dat betreft is de film ook behoorlijk tuttig.
Eva
Het publiek waardeerde de film met 3.529 tijdens de reguliere voorstelling in Utrecht.
Hoeveelste plek was dat?
Hoezo dan ? Past het niet binnen de film ?
Dus in alle films waarin lesbische sex te zien is, is dat enkel omdat de makers er geil van worden ?
EmDee
Stephan
Onzin, alsof het thema Swingen een zeventiger-jaren thema zou zijn. Een ontkenning van de sub-cultuur die momenteel booming is. Verder is er echt niets wat in Swingers zeventigerjaren aanvoelt.
Stephan
Enig research leert dat meer dan 80% van de vrouwen binnen de Swingers-scene biseksueel is. Bij de mannen is dat dramatisch minder. De vrouwen zijn in dit milieu vaak ook de initiatiefnemers.
Dat het bloot braaf zou zijn... Ik hoor dat het gewaagd, opwindend en esthetisch is.
Grote Valk
Dan hoor jij rare dingen. Opwindend is persoonlijk (ik vond van niet), maar gewaagd is het met de beste wil van de wereld niet te noemen. De film is in zijn geheel onestetisch, trouwens. Lijkt wel een soap.
Zag de film in Belgie. Kan me niet voorstellen dat de film echt wordt uitgebracht, trouwens.
begin februari...
Overigens: Dat swingers niet in het rijtje van Assepoester, Peter Pan, 101 Dalmatians, The Aristocats, Pinocchio, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen etc. thuishoort lijkt aan te tonen dat de film niet voor jou bestemd was...
In Belgie?!
Stephan
In België wat later denk ik, maar ik heb vandaag gehoord (16-11) dat-ie zeker in België gaat draaien.
Vreemd.
Stephan
Waarom wordt er in deze aan mijn woord getwijfeld? Da's toch zeker vreemd!
Verder vind ik Grote Valk (Of Big V of daFunk for that matter) een beetje vreemd vanwege de overdreven flame-kritiek die deze mijnheer onder meerdere namen op Imdb heeft gezet. Het doet mij denken aan een persoonlijke frustratie. Ofwel heeft hij een trauma aan een swing-avontuur overgehouden, of één van de acteurs is er eens met zijn vriendin vandoor gegaan.
Grote Valk
Dáár twijfel ik niet aan....
Verder vind ik Grote Valk (Of Big V of daFunk for that matter) een beetje vreemd vanwege de overdreven flame-kritiek die deze mijnheer onder meerdere namen op Imdb heeft gezet. gegaan.
Pot/ketel, Simone......
Ik ben ondertussen toch wel benieuwd hoe de film ontvangen gaat worden door de serieuze pers en het publiek. Persoonlijk vond ik het een van de slechtste Nederlandse films die ik ooit zag, maar blijkbaar denken anderen daar anders over. Weet iemand al hoe groot de film zal worden uitgebracht?
In Belgie?
Vreemd.
Op 5 februari in:
Metropolis (Antwerpen)
Pentascoop (Kortrijk)
Ik vind het trouwens wel cool dat Stephan zijn eigen film gewoon strak 5 sterren geeft. Haha, dat zou ik ook doen, zo hoort het gewoon; blijf achter je eigen product staan.
Stephan.
Stephan
Op 27 februari in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag (allen Pathé) en in Utrecht en/of Nijmegen.
NERD
en in België op 5 februari in Antwerpen (metropolis) en Kortrijk (pentascoop).
(bron: Stephan
Interessante toelichting van Stephan Brenninkmeijer op de film: cineart.be
Stephan
Uit de Humo van februari.
Swingers
Een Hollandse film over partnerruil? Dan verwacht je automatisch een platvloerse, onder slappe seks en derdeknoopsgatspsychologie bezwijkende klucht in de traditie van ‘Flodder Goes Costa‘.
Maar ’Swingers’ (regie en scenario: Stephan Brenninkmeijer) blijkt warempel een behoorlijk eigentijds, doordacht en subtiel stukje cinema te zijn.
Nou ja, cinema: de film, die naar verluidt nog geen miljoen oude Belgische franken heeft gekost, zit wel opgezadeld met de typische korrelige video-look, dus een oogverblindende fotografie of technische hoogstandjes moet u niet verwachten.
‘Swingers’ draait rond twee koppeltjes die in een blitse high-tech-villa samenkomen voor een weekendje swingen:
voor Diana en Julian is het de eerste keer, Timo en Alex weten wél van wanten. Grappig, hoe de stelletjes mekaar nerveus zitten af te tasten. (‘Geweldig huis!’ ‘Wat doe je van werk’, ‘Nog een wijntje?’), en spannend is het ook (Doen-ze-het-of-doen-ze-het-niet?).
The morning after blijken twee van de vier personages met een knoert van een kater te zitten en maakt iedereen zich op voor een potje Onthulling & Confrontaties, maar tot slap gelul komt het gelukkig nooit. ‘Swingers’ kent wat dipjes, maar de uitstekende vertolkingen helpen de film daar telkens overheen: Joep Sertons, Ellen van der Koogh, Nienke Brinkhuis en Danny de Kok zijn erg goed op mekaar ingespeeld, en hun dialogen klinken geloofwaardig en gemeend en waarachtig.
En seks krijgt u ook – maar op het juiste moment, als het moét.
Goed gedaan!
Groet,