Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 2 oktober 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot My Best Friend's Wedding
"It's about finding the love of your life. And deciding what to do about it."
Jules (Roberts) heeft lang geleden een afspraak met Michael (Mulroney) gemaakt om te gaan trouwen als ze op hun 28ste nog steeds vrijgezel zijn. De tijd is bijna aangebroken en Jules ziet er erg tegenop, omdat ze helemaal nog niet wil trouwen. Twee weken voordat het zover is krijgt Jules te horen dat Michael gaat trouwen met Kimberly (Diaz) en dan realiseert ze zich dat ze eigenlijk toch erg verliefd is op Michael. Vastbesloten om het huwelijk tegen te houden gaat ze op pad, maar Kimberly blijkt ontzettend aardig te zijn, dus Jules komt voor een moreel dilemma te staan.
Julianne Potter
Isabelle Wallace
Scotty O'Neal
Fran
- 1953 berichten
Leuke onderhoudende film. Vooral lekker na een vermoeiende dag, om dan even je verstand op nul te zetten.
Julia Roberts was nou niet echt briljant in haar rol, Cameron Diaz was wel overtuigend in haar rol, maar Rupert Everett steelt de show. Wat een heerlijke valse nicht, maar dan lief, ha,ha. Ik wil ook zo'n beste vriend.
Gewoon lekker kijken.
Thomas83
Echt een beetje een 'meisjes-film', maar dat is absoluut niet denigrerend bedoeld, en na een keer of 5 vind ik hem nog steeds leuk om te kijken.
Julia Roberts is altijd wel leuk in dit soort rollen, en vooral die homoseksuele vriend van haar vind ik het echt heel leuk doen.
Dermot Mulroney vind ik weinig bijzonders doen. Ik vind niet dat de vonken van het scherm spatten tussen hem en Jula Roberts, en zijn rol komt ook wat oppervlakkig over vind ik persoonlijk.
Cameron Diaz vind ik wel sterk spelen, en het verhaal van de film is net wat beter dan bij de standaard romantische komedie.
Er zitten wat leuke grappen in de film, en de scene dat ze met z'n allen aan tafel gaan zingen is erg leuk.
Leuk lichtvoetig filmpje.
BlueSword
grappige film, al een paar keer gezien, is gewoon zo een standaard romantische komedie waar op zich niets mis mee is.
julia roberts speelt meestal wel leuk in dit soort films.
Kisje
Zeeerrrr grappige film! Blijft humoristisch, zelfs als je hem een tiental keer hebt gezien!! Zowel Julia als Cameron schitteren hier, elk op hun eigen manier!!
.. 4 sterren!
getyourchucks
nostalgisch gewoon haha, my best friends wedding is van m'n 6de tot m'n 12de mijn favoriete film geweest en ik kan er zo veel plezier in hebben. Julia Roberts is geweldig. Het is een romcom ja, maar toch heeft het iets vers... voor mij blinkt het in ieder geval eruit bij alle standaard romcoms. 4.5
Merel_*
Poeh. Dit is alweer een hele tijd geleden dat ik deze gezien heb. Kan me herinneren dat ik 'm toen iig erg leuk vond. Moet ik snel nog een keertje kijken.
verriet
het is wel een redelijke film.
ik heb hem thuis en al een paar keer gezien.
Ik vind het soms wel erg voorspelbaar moet ik zeggen
maar ja al goed de film is niet zo slecht.
ellenpeptop
Hilarisch wanneer julia van het bed afvalt , overings prachtig gespeeld door 2 geweldige actrices.
Stans.x
Leuke film, ik heb hem thuis op DVD en ik kan hem keer op keer weer bekijken
*eef
Grappige film, vooral Diaz. Ze is eigenlijk echt te blij in die film. En die man is wel onaardig dat hij haar niet helpt met karaoke zingen.
lottetje
Heb hem al een keer gezien, maar dat is lang geleden.
dus ik ga hem vandaag nog maar een keertje kijken. in mijn herrineringen was het wel een leuke film..
lottetje
Dit vind ik echt een leuke film.
er zit genoeg humor in, die vaak ook echt leuk is. leuk en apart verhaal. ik werd soms alleen een beetje gek van Cameron Diaz, maar Julia Roberts en Dermot Mulroney speelde geweldig.
en dat stukje waarin george net doet alsof hij de verloofde is van jules, vind ik echt super.
Melski
Wel leuk karakter dat Julia neerzet, alleen het einde is een beetje saai.
timburton
Gewoon een erg leuke film. Leuk dat Michael toch voor Kimberley kiest. Dat zou echt flauw zijn wanneer Jules haar zin kreeg. Zo'n laag cijfer? Foei, moviemeters. Schaam jullie... Wat is dan een goede film volgens jullie?
mikey
Ja schaam jullie je niet? Uitstekende comedie, erg goed gedaan en je leeft je zo mee met de personages (ondanks dat julia de belangrijkste rol op zich had genomen). Typisch amerikaans maar wel zoals het hoort. Goeie muziek ook. 3,5
Gollem
Ontzettend leuke film. Julia Roberts is leuk, Cameron Diaz is leuk, Rupert Everett is leuk, de bijrollen zijn leuk, enz. Jammer alleen van Dermot Mulroney, die volledig miscast is wat mij betreft. Dat mag de pret echter niet drukken. Een 4,5!
Tun-89
Hmm lekker vermakelijk. net weer eens gezien, leuke diaz en roberts. fijn dat de film op één kwam, lekker geen reclame
Liesjj_x
Hele mooie film... Eindigde anders dan verwacht... dat vond ik wel positief... heel leuk gespeeld vooral Julia Roberts vond ik goed... Soms echt wel grappig...
timburton
Precies, als het op RTL komt geef ik t al op en hoor ik hem gewoon. Want dan zit je meer dan de helft naar reclames te kijken.
stowa
helemaal gelijk...
Ravenstein
Romantische films, chick flicks, da's dus helemaal mijn ding niet.
Ik heb onder lichte dwang wel gekeken en stiekem zelfs genoten van The Holiday en Clueless en ook het sublieme The Bridges Of Madison County reken ik zelfs tot mijn favoriete films, maar over het algemeen laat ik dat soort films toch liever links liggen.
Onder lichte dwang heb ik ook deze film hier, My Best Friend's Wedding, moeten ondergaan. En hier heb ik dus stiekem NIET van genoten.
De hoofdreden daarvoor: Julia Roberts!
Ik kan ze niet of niet rieken. Ik vind het een verschrikkelijk mens. En in deze film zet ze dan ook nog eens een onuitstaanbaar personage neer. Nergens in de loop van de film kon ik ook maar een beetje sympathie voor haar opbrengen. Wat een irritant mens!
Ergernis gedurende gans de film, een glimlach kon er enkel maar af voor dat schatje van een Cameron Diaz. Meer dan eens wou ik gewoon de film instappen om ze eens in mijn armen te nemen en om Mevr. Roberts een goei veeg rond haar horen te geven voor haar zeikerige gedrag.
Maar bon, ik heb mijn lot in de tijd ondergaan en zal de film waarschijnlijk nooit meer moeten zien...
Om meteen met de deur in huis te vallen, zeer tegenvallende film.
En dit zegt een liefhebber van dit genre. Films als Love Actually, Notting Hill en Pretty Woman vond ik bijvoorbeeld zeer geslaagd.
Ik zal eens zeggen waarom deze dat niet was.
De film zou dus een feel good movie moeten zijn. Maar wat is daar erg belangrijk in?
- Karakters die symphatiek zijn en waarmee je meeleeft en ze het beste gunt.
- Humor.
- Niet al te nep verhaal.
- Leuke bij-personen.
Wat deed MBFW?
- De personages vond ik niks. Jules is een egoistische trut waar ik niks mee had, Kim was een irritant perfect mens en Michael straalde niks uit. Heb je dus meteen al een slechte start, want het boeide me weinig of ze bij elkaar kwamen.
- Heb geen leuke grap gezien. Jammer, want in zon romantische komedie moet je ook wat kunnen lachen.
- Het verhaal is behoorlijk ongeloofwaardig. Je doet alles om een man en vrouw uit elkaar te drijven, de verloofde ziet hun 2 zelfs zoenen maar uiteindelijk omhelsen ze elkaar en zitten ze alle drie op de bruiloft, die toch door ging. Jaja....sowieso nogal apart...bij dit soort films had Jules alsnog wat met Michael moeten krijgen.
- Er waren niet echt leuke bij personen. Hoogstens de homo, maar die kwam te weinig in beeld en had ook niet echt een leuke rol. Beetje Jules oppeppen en haar corrigeren...
Nee, niet mijn film deze. Je kan meer doen met een film waarin oa Julia Roberts speelt. Zie bijvoorbeeld Notting Hill. Jammer...ik kan er niet meer dan 2,5 voor geven.
TANTE CORRIE
Voor een romantische komedie niet zo voorspelbaar, je zou het einde echt niet verwachten.
Wel zitten er veel saaie stukken in wat de film over het algemeen niet zo boeiend maakt. Toch heel grappig. Combinatie van Julia Roberts en Cameron Diaz is ook leuk om te zien.
Voor een romantische komedie, goede film.
kimberlyVD
Toffe film, leuke acteurs, niet voorspelbaar... Van mij 3,5 sterren
Dianaa`
Deze film had ik al eens eerder gezien. Nu ik hem voor de 2e keer heb gekeken, viel die me toch tegen. 'T begin hield me nog wel vast, maar daarna werd het erg saai. Er zaten niet veel leuke scènes in.
Toch is de film niet al te voorspellend voor een romantiek/komedie film. Het begin en het einde waren de enige momenten dat me boeide.
De personages zijn verder niet zo bijzonder. Zelf heb ik eigelijk een hekel aan ze.
Enige leuke moment dat tussendoor in de film kwam, was het moment dat Kimberley (Cameron Diaz) ging zingen.
Mars4i
Een heerlijke no nonsense film voor als je een avond niets te doen hebt.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Love Actually
Romantiek / Komedie, 2003

Juno
Komedie / Drama, 2007
chicago, illinoisnieuwe liefdeliefde voor iemands levenrestaurant criticman woman relationshipsecret lovewedding receptionbruiloftrelationship sabotagerehearsal dinner