Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
Ace Hanlon
Dit is niet echt de plaats om random quotes uit de film te plaatsen...
ojaa... moet je speciaal naar dat formum gaan. ga toch heen man
Diegenen die de film gezien hebben, kennen die quotes ook. Diegenen die hem niet gezien hebben, interesseert ze weinig.
Quotes plaatsen gebeurt alleen door figuren, die hier wel iets willen zetten, maar zelf niks kunnen verzinnen
DjFrankie
Leuke film en een geweldige Pitt inderdaad. Veel beter als Revolver (ook met Statham) die ik van de week zag.
Geweldige rol ook van die Dag (Dog).
movieonly
IK had deze film bij mijn stiefvader neergelegd maar die riep al gelijk , niks voor mij stomme film etc, kom ik een paar maanden later bij hem vertelt hij over een geweldige film die hij op tv gezien had. engelse humor met zigeuners en boksen.
Juweeltje van Guy Ritchie.
John Lee Hooker
Interessante cast zeg.
De film zelf heeft een eigen stijl met al die slowmotion, versnelling, freezes en de snelle montage af en toe. De inleiding van de personages was ook lekker strak in elkaar gezet.
Verder is het prima onderhoudend en zitten er her en der leuke plaatjes bij.
Toch mistte ik iets. Nergens werd het echt spannend of heel grappig en eigenlijk moet de film het hebben van de korte situaties. Maar aangezien die er genoeg zijn, hou je toch wel een boeiend geheel over. Ik heb geen zin om ze allemaal op te noemen want daar staat dit topic waarschijnlijk al vol mee, maar ik vond die scene met de hond wel grappig: ''make him open''.
Waarom moest Mickey eigenlijk persé in de vierde ronde worden uitgeschakeld?
Hoe kan het dat die negro's met een stelletje replica's opgescheept zaten nadat Sol er de ruiten van de auto mee kapot schoot?
Ik had graag iets meer diepgang gezien en het einde kwam net te snel. Maar goed, toffe film en aangenamer dan Lock, Stock.
rensie32
Interessante cast zeg.
Waarom moest Mickey eigenlijk persé in de vierde ronde worden uitgeschakeld?.
Zodat de mede-criminelen van Brick geld in konden zetten op een overwinning op Mickey in de vierde ronde....Specifieke rondes levert veel $$$ op.
Jan met de pet
Geweldige film, actie leuke humor, een cast om je vingers bij af te likken:4,5
benni
Diverse keren gezien, verveelt nog steeds niet.Toch zijn er mensen die er totaal niet om kunnne lachen. Die zien blijkbaar de humor niet.Zoals ik humor ook in sommige films niet zien, die hier hoog worden gewaardeerd. Wat kunnen mensen toch verschillend zijn.
Ben ook steeds op zoek naar films in deze genre, er al wel een paar gevonden.
Anderen nog tips??
Madecineman (moderator films)
Bericht met aanvallend taalgebruik en enkele reacties daarop verwijderd.
sjohnno
Geweldige film.
Vooral de rol van Brad Pitt vind ik super in deze film.
MoFeDu
Gestoorde film met een vrijwel niet te volgen plot, fantastische personages, frisse editing en fijn camerawerk.
Gewoon een komedie zoals die hoort te zijn. Geen flauwe poep en pies grappen maar krankzinnige dialogen en debiele gebeurtenissen. Het plot is vrijwel niet te volgen en naarmate de personage van het ene gestoorde gevecht in het andere rollen wordt het almaar gekker. Desondanks is het geen probleem om Snatch te volgen aangezien Guy Ritchie de editing piekfijn in orde heeft en zijn cameravoering ook buitengewoon goed is.
Valt genoeg te lachen en vervelen zul je je met Snatch dan ook echt niet. Leuk einde ook, 4*
Sergio Leone
Wederom een overgewaardeerde film (4,04 wt#?) op MM. Erg tegengevallen.
Rommelige verhaallijnen. Te veel dialogen die geen toevoegende waarde hadden aan de film. Een slechte stem als verteller. Weinig diepgang, amper interessante personages.
Af en toe zat er nog een leuk momentje bij. Brad Pitt kan écht wel een komische rol spelen - deed hij hier erg goed. Ook de rol van Benicio Del Toro, al was die erg beperkt, was nog te pruimen. Zowat al de rest was gewoonweg niet grappig. Te geforceerd grappig willen zijn om dan uiteindelijk dat niet te zijn.
1,5 voor de enkele grappige momentjes en de rol van Brad Pitt.
movieonly
(edit mod: off-topic verwijderd)
Geweldige verhaallijnen kruisen elkaar.
Superieure engelse acteurs .
Prachtig in beeld gebracht.
Guy Ritchie is een geweldenaar.
louisvf
(edit mod: off-topic verwijderd)
Geweldige verhaallijnen kruisen elkaar.
Superieure engelse acteurs .
Prachtig in beeld gebracht.
Guy Ritchie is een geweldenaar.
Vergeet Matthew Vaughn niet aub!
Guy heeft slechts 2 superb movies gemaakt en dat zijn er juist 2 waaraan Vaughn ook heeft gewerkt... wil dus wel wat zeggen...
louisvf
Wederom een overgewaardeerde film (4,04 wt#?) op MM. Erg tegengevallen.
1,5 voor de enkele grappige momentjes en de rol van Brad Pitt.
Deze film is weliswaar overal, maar dan ook echt overal hoog gewaardeerd (niets met MM te maken dus)!!!
En btw, iets wat geforceerd grappig is is achteraf nooit grappig, wel grappig dat je het uitlegt
Volgens mij ben je nog vrij jong en zal je de film later waarschijnlijk meer kunnen waarderen!
Sergio Leone
Ongelofelijk, zeg. Nadat ik hier eerder te horen krijg dat ik niet staat ben deze film te begrijpen (discussie al verwijderd door de mod), krijg ik nu te horen dat ik te jong zou zijn?? Bijna 19, alstublieft.
Mensen zijn er nu eenmaal om een mening te hebben.
Ik maak er verder geen woorden aan vuil. Zou bezig kunnen blijven.
dualcia
Stem toch maar verhoogd van een *4.5 naar een *5
Na de zoveelste keer hem gezien te hebben blijft ie nog steeds genieten om naar te kijken. De humor blijft heel fijn (met behulp van de geweldige bijpassende soundtrack natuurlijk), de beelden zijn geweldig en het verhaal is klasse. Wat een heerlijke film!
hardhiller1992
Stem verhoogd, wat een geweldige film!
Alleen de cast al. Met name Pitt & Statham, geniaal.
Nu die andere topper van Guy Ritchie
Dirtdiver
Pitt speelt geweldig naast alle andere karakters in de film..grandioos uitgewerkt, kloppend tot in klein detail.
Cinemaniak
Briljante film, maar toch vind ik deze net iets minder geniaal dan Lock, Stock. Maar dat zeg ik puur op gevoel. Denk dat Lock Stock wat smooth en subtieler uitgewerkt is en voelt.
DB10
Genieten weer ... jammer dat Ritchie dit niveau nooit meer gehaald heeft.
De Knip
Snatch. en Lock Stock weer eens bekeken vanavond. Snatch. is toch minder.
Het eind vd film is beduidend minder dan Lock Stock bijv.
Snatch is wat 'makkelijker' en scoort ook iets simpeler dan Lock Stock, dat wat meer cynische trekjes heeft. Bovendien is de verhaallijn lekkerder om ook écht te volgen.
Snatch. blijft leuk, Lock Stock interessanter en het vliegt voorbij. Elke scene is zo'n beetje aantrekkelijk in LS.
Vergelijken blijft men toch wel doen tussen Snatch en Lock Stock.
Voor mij was de 2e aantrekkelijker en dat blijft 'ie ook. Smaken verschillen nu eenmaal, al blijven beide films voor het gros van de MM-gebruikers steengoed.
kuk
Ja want Snatch heeft behoorlijk wat dubbele lagen en diepere betekenissen dus daar heb je wel minimaal 30 jaar levenservaring voor nodig! In de brugklas was het vooral heel stoer om dit tof te vinden, maar lijkt me eerder dat met de jaren enig inzicht komt over het oppervlakkige karakter van dit schreeuwende filmpje.
mister blonde
Sergio valt juist perfect in de doelgroep (en zelf ben je notabene een paar jaar ouder), sterker ik verwacht naarmate iemand ouder wordt dat de film alleen maar minder wordt. Is bij mij in elk geval zo. Snatch is aardig hoor, maar verre van bijzonder.
depri83
Ben zelf ook 28 maar vind de film nog steeds uitermate grappig, zelfs na meerdere kijkbeurten.
Het is inderdaad niet de meest hoogdravende film maar in zijn genre een ongekende topper.
Ik zie dan ook uit naar de nieuwe Sherlock Holmes en hoop dat die Snatch en Lock Stock kan benaderen in kwaliteit.
orbit
- 12092 berichten
Snatch. en Lock Stock weer eens bekeken vanavond. Snatch. is toch minder.
Het eind vd film is beduidend minder dan Lock Stock bijv.
Vergelijken blijft men toch wel doen tussen Snatch en Lock Stock.
Gisteren ook weer beide gezien, maar mijn mening is volstrekt tegenovergesteld. Daarnaast ben ik van mening dat dit allebei nogal overschatte films zijn die toch nog steeds zwaar op de eerste 2 briljante films van Tarantino leunen, ondanks dat leuke typische Britse sfeertje

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption