• 9.373.946 stemmen

Alternatieve titel: Age of the Gunslinger

Geregisseerd door: Dean Alioto

Met onder meer: Justin Ament, William Sadler en Daniel Baldwin

Plot Shadowheart

James Conners (Justin Ament) komt na een lange periode van afwezigheid weer terug in de stadje Legend in New Mexico om de dood van zijn vader door de meedogenloze Will Tunney (Angus Macfadyen) te wreken. Langs deze weg wint hij zijn verloren liefde Mary Cooper wel weer terug, maar moet hij uiteindelijk kiezen tussen wraak en redding.

avatar van Barfly

Barfly

Plat gezegd is een western die er goed uitziet gewoonweg een kwestie van geld er in stoppen. De rekwisieten, de omgevingen (stadje, gebouwen) en acteurs kosten veel geld om het geheel er authentiek uit te laten zien.

Een low-budget, waar deze film ook onder valt, is bijna gedoemd te mislukken. Wat een film dan nog kan opkrikken is snelheid, dialogen die scherp zijn en een goed verhaal uiteraard.

Waarom moet dit verhaal in hemelsnaam 115 minuten duren? Veels te lang.... maak er 60 tot 75 minuten van, snij een hele wagonlading krakkemikkige dialogen eruit (dat voorkomt meteen ook het overacteren van amateurtoneel-acteurs), een snellere montage (er zitten nu stukken in die het dramatische gehalte veel te zwaar aanzetten)... en dan zit je al bijna op een acceptabele western in dit specifieke geval.

En dan vind ik dit overigens nog één van de betere low-budget westerns die ik de laatste tijd gezien heb. Een paar waren er zelfs te armoedig om er een halve ster aan te vergeven. Deze krijgt 1,5*

avatar van 606

Aardige western film maar zeker af en toe wat aan de saaie kant.

De slechterik speelde erg goed.

Effecten qua sfeer was prima.