• 9.377.215 stemmen

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)

Komedie / Fantasy | 105 minuten

Genre: Komedie / Fantasy

Alternatieve titel: Night at the Museum 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Ben Stiller, Amy Adams en Owen Wilson

Releasedatum: 20 mei 2009

Plot Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

"When the lights go off the battle is on."

Als het ''Museum of Natural History'' gesloten wordt vanwege renovaties, moeten de museumstukken overgebracht worden naar het beroemde ''Washington Museum''. Larry Daley komt terecht in de zogenaamde Smithsonian-instelling van het museum, waar hij de opdracht krijgt om een aantal museumstukken te redden, omdat deze verkeerd zijn verscheept. Eenmaal geïnfiltreerd in het Smithsonian ziet Larry dat er weer leven zit in alle museumstukken, waaronder Amelia Earhart, Al Capone en vele andere historische personen.

Larry Daley

George Armstrong Custer

avatar van mandy7

mandy7

Seifer schreef:

Speelde hij maar in deze film, dan zou ik misschien wel de moeite hebben gedaan om deze film te kijken. Ik ben namelijk geen fan van Ben stiller, de meeste films waarin hij speelt vind ik nooit zo bijzonder.

Ik vind het alle2 een beetje auto-piloot acteurs.

En ik laat het meestal van de rest van de cast afhangen of ik naar hun films gaat.

avatar van queenie

queenie

Hier had geen vervolg van moeten komen..........begint chaotisch en kan me niet boeien. Heb hem niet afgekeken, terwijl Ben Stiller toch een van mijn favorieten is.

1,5* voor de moeite

avatar van Leviathan

Leviathan

Ik had de film in de bios gezien.. niet omdat ik er om stond te springen ofzo maargoed film ging eigenlijk helemaal nergens over.. en was wel grappig af en toe maar dan grappig omdat het zo dom was hoop dat ze het hierbij laten want een deel 3 kan helemaal niks worden..

avatar van jasson456

jasson456

avatar van dualcia

dualcia

jasson456 schreef:

ik heb deze nog niet gezien maar ..ik denk deel 1 is leuker ....

Gast, waarom stem je als je hem nog niet hebt gezien?

avatar van starbright boy

dualcia schreef:

Gast, waarom stem je als je hem nog niet hebt gezien?

Stem verwijderd.

avatar van mandy7

mandy7

jasson456 schreef:

ik heb deze nog niet gezien maar ..ik denk deel 1 is leuker ....

Je bedoelt: Ik denk dat deel 1 leuker is. ?

Ik heb beide de films gezien, en deel 2 is even leuk als deel 1.

Je moet alleen niet naar de bios gaan en verwachten dat je een hoogstaand script voorgeschoteld krijgt. Het is puur vermaak, en niet bedoeld om de scherpe geest te prikkelen .

avatar van CaRLoZ

CaRLoZ

Ik geef 1 ster want dit is voor mij de slechste film die ik dit jaar gezien heb. Met het 1e deel heb ik mij prima vermaakt en had ook wel verwachtingen wat dit deel betreft maar dit deel was voor mij echt teveel van het goede. Er worden gewoon zoveel mogelijk historsche figuren ingepropt als maar kan en over de grappen wil ik het helemaal niet hebben.

Nee toch dikke JAMMER wat mij betreft.

avatar van The_Chosen_One

The_Chosen_One

@CarLoZ

Dat kan jou mening zijn maar dit is bij verreweg niet mijn slechtse film. Ik heb er enorm van genoten. Snufje romantiek. Was helaas niet net zo grappig als zijn vorige. Maar toch een:

*3.5

avatar van SpooXxX

SpooXxX

BIGGER BUDGET....

Less value.......

avatar van witboek

witboek

Deel 1 gezien vond ik heel héél leuk. Is deel 2 ook zo goed?

avatar van IcU

IcU

Vermakelijk filmpje. Zelfde niveau als deel 1. Stiller is best grappig maar de echte grappen zitten in de dialogen. Mooie effecten en niet alleen leuk voor kids.

avatar van dani267

dani267

Wat een slechte film..

De enige film waar ik uit de bioscoop ben gelopen voordat hij afgelopen was.

Op het moment dat de Farao vloeiend engels spreekt en ook nog lispelt brak me de klomp en vroeg aan mijn vrienden of we alsjeblieft konden gaan.

Deel 1 vond ik leuk origineel en egt een Ben Stiller film, maar deze flut film verdient van mij geen schrijntje respect!

Een 1 voor de moeite en het geld dat erin gepompt is.

avatar van Sasja

Sasja

net gezien, erg saai en stom. Ben stiller moet eens een keer met een leuke en goede film komen ipv de shit die hij tegenwoordig maakt

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Hoe kan je dit nou saai vinden? Er gebeurt van alles in het scherm!

@dani: het is niet dé Farao, het is een wassen beeld

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

kijkt lekker weg

avatar van stoffel75

stoffel75

Als puur entertainment is dit supergeslaagd. Ben deze gaan zien met mijn kinderen en we hebben ons rot geamuseerd. Wat verwachten sommige mensen hier nou van, diepzinnige cinema ?

Dit is gewoon vermaak; natuurlijk worden sommige scènes onnodig lang uitgerokken en zijn sommige grappen supercliché. So what, deze film wil entertainen en dat doet ie gewoon.

By the way, Adams is in dat vliegenierspakje en met dat kapsel te sexy voor woorden; is voor mij toch ook een pluspunt.

avatar van YTK999

YTK999

Wat een belachelijk vervolg op een redelijk deel 1. De hele film boeit niet en de scene met de overdracht van dat ding wat alles tot leven wekt is gewoon verschrikkelijk irritand. De slechtste film die ik in 2009 heb gezien en ik heb nog nooit een film een halve ster gegeven maar deze is nog geen ster waard. Bagger is het

avatar van WB

WB

Erg leuke film ook weer. Net als deel een zeer leuk vermaak. Uiteraar de ene cliché na de andere, maar dat kun je in zo'n verhaal verwachten. Vele leuke vondsten ook (de grappen met de schilderijen, de zwart-witte personages). Heb me vermaakt met deze film. Hank Azaria was dan wel het minpunt van deze film, maar daar is doorheen te kijken.

avatar van Swastika

Swastika

Deel 2 was zeker zo vermakelijk.Wat ik zelf heel leuk vond ,waren de cupido's die aan het zingen waren.Een echte fam.film.

avatar van Sasja

Sasja

BlueJudaskiss schreef:

Hoe kan je dit nou saai vinden? Er gebeurt van alles in het scherm!

@dani: het is niet dé Farao, het is een wassen beeld

tja, meestal bij een komedie moet het grappig zijn, ik heb geen een keer gelachen, net als bij deel 1, ik viel zelfs bijna in slaap en ik kreeg er koppijn van. Het verhaal was niet boeiend, de humor was ver te zoeken. Nee zelfs toen ik 'Meet the Spartans' voor het eerst keek moest ik er zelfs meer om lachen. Die vond ik eigenlijk nog beter

avatar van Desh

Desh

Comedy?? Wanneer dan???? Film is zo slap dat ie gewoon nergens meer op slaat. Slecht geacteerd, super domme humor.

Verstand op nul en verder gekeken... kon echt geen glimlachje van af. Begrijp niet dat Stiller voor deel 2 is gegaan.

Kan je echt 10000000x beter naar The Hangover gaan. Met deze film lach je je suf!!

Waardeloos!

avatar van egelhunter

egelhunter

Wat is er mis met deze film? Het is ook meer bedoeld voor een jong publiek. En kinderen vermaken zich hier enorm mee. Vond hem zeker niet slechter dan deel 2. Snap die lage scores niet van iedereen maargoed. Voor mij weer 3* net zoals deel 1.

avatar van Guinness

Guinness

witboek schreef:

Deel 1 gezien vond ik heel héél leuk. Is deel 2 ook zo goed?

Zo goed/leuk als deel 1 was zo slecht vind ik deel 2

avatar van Zinema

Nog erger vervolg.

Op het ook niet al te beste deel 1. De humor komt amper over, m.u.v. de scene met Hill. Het is ook allemaal veel te zoet en heel erg gericht op de kinderdoelgroep. Al lijkt me dat een kind van 10 jaar hier al weer veel te oud voor is en er gewoon simpelweg geen reet aan vindt.

Ik begrijp het grote commerciële belang van filmmaatschappijen om dit soort meuk uit te brengen. Maar kunnen we niet gewoon afspreken dat er alleen overbodige vervolgen mogen komen op films die er wél toe doen? Familiefilms als deel 1 en dit nog mindere werkje, werken bij mij iig op de gaap-spieren. Want naast een aantal leuke CGI-trucjes en eerder genoemde scene, is de rest van deze film echt slaapverwekkend en mega-flauw.

Matig.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

ik vond deze leuker dan deel 1

avatar van demcon

demcon

vaak zeggen ze dat de tweede of derde of vierde deel nooit de eerste kan evenaren, nou hier hebben we dat bewijs, film begint saai eindigt saai, boeit niet, normaal zet je effe pauze als je wat te drinken pakt ofzo, maar met zo'n film laat je die pauze knop wel met rust, jammer, ze hadden met zo'n verhaal iets veel leukers kunnen doen

avatar van Saaimen

Saaimen

Deel 1 was leuk bedacht, deel 2 is domweg teren op succes, erg simpel en soms wel grappig, maar niet meer en niet minder!! 2 sterren door oa de grappige apen en einsteins

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

YTK999 schreef:

Dan heb je legend of the bogman nog niet gezien

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Vond het weer alleraardigst.

Meestal is een vervolg veel slechter dan het eeste deel maar deze was minstens zo goed , of slecht volgens sommigen.

Er zitten natuurlijk veel grappen in waarvoor je wat moet weten van de Amerikaanse geschiedenis alsook cinema , maar buitendien toch ook wel grappige scenes en dialogen.

Ik heb me wel vermaakt.Buiten Iwan en Al was iedereen verder OK qua acting. Zelfs Stiller.Best supporting act : de broek van Amy .

Beter dan gemiddeld dus zeker 3 sterren.