• 9.378.489 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eduardo Sánchez

Met onder meer: Amy Smart, Dennis Chan en Tim Chiou

Plot Seventh Moon

Seventh Moon gaat over een pasgetrouwd koppel, Melissa (Amy Smart) en Yul (Tim Chiou), die op huwelijksreis gaan. Yul is een Amerikaan van Chinese komaf. Om de huwelijksreis spannender te maken overtuigt hij Melissa om naar China te gaan om daar het spookfestival 'Seventh Moon' te vieren. Na het festival mondt de reis echter uit in een occulte nachtmerrie.

avatar van _Daan_

_Daan_

Onderhond schreef:

en een prachtige eindscene.

Je bedoeld tussen de aftiteling door?

dat was erg mooi ja !

En de film was wel oke paar x flink geschrokken

En het camera werk vond ik ook erg goed was niet storend

avatar van mixmaster

mixmaster

draak van een film die pikdonker is en waar je bijna niks ziet.

het zal allemaal wel zo horen en de bedoeling zijn maar ik vind het helemaal niks .

een soort kruising tussen Vinyan en The Descent maar deze film kan totaal niet tippen aan die 2 .

avatar van triqo

triqo

Grappig, moest sommige momenten ook aan die 2 films denken en ook een beetje aan Ils ..

Vond de ambient echt goed passen bij deze film.

Waar het in het begin allemaal redelijk standaard maar wel angstaanjagend begon ging de film steeds dieper en dieper. Vond de acteurs niet denderend maar de ambient zette me echt in een trance bij bepaalde momenten.

Toch vond ik het gevoelsmatig geen topper maar zeker de moeite waard en ik wil hem toch herzien over een tijdje

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

de eerste helft van de film is bijzonder donker gefilmd, op de intro na van 10 minuten denk ik. Het stelletje acteert prettig en weet het leuk op te starten. In het donkere gedeelte wordt het echt vaag en was ik bijna afgehaakt, iets hield me toch vast, geen idee wat.

De spanning werd ook goed gebracht en de 'things' deden mij denken aan een stumpert uit een Mad Max Movie.

De tweede helft verduidelijkt e.e.a. Het einde vond ik goed gekozen.

Wist niet dat de regisseur van BW was, achteraf gezien en dat verklaard een beetje het schokkerige filmen. Maar dat was in deze film lang zoveel niet aanwezig, gewoon gedoseerd.

Ik vond de muziek ook erg goed passen idd!

avatar van Sheren

Sheren

Wat was dit een baggerfilm zeg!

Ik begon me gelijk al te irriteren toen het donker begon te worden.

Want vanaf dat moment zat je haast bijna aldoor tegen een zwart vlak aan te kijken en als je al wat zag het werd zo dichtbij gefilmd dat je bijna de neusharen kon zien.

Veel te warrig.

En oh my god wat was het langdraaaaaaaaadig zeg .

Nee irriteer me niet gauw maar deze film ..

Maargoed ieder z'n eigen smaak.

avatar van s0062423

s0062423

Een DVDhoes die me al een tijdje achtervolgde, en een regisseur die me al aardig verrast heeft, maar jammer genoeg een uitermate teleurstellende film.

Als eerste uiteraard het volstrekt nutteloze en lege stijlmiddel van de handheld esthetiek. Geen meerwaarde, geen functie, enkel storend en bij momenten zelfs echt lelijk, zo ook de maanwezentjes.

Sounddesign is daarentegen best knap en zo goed als het enige echte pluspunt van de film, maar jammer genoeg werkt het simpelweg niet in combinatie met de gekozen visuele strategie, wat een zeer vreemde film teweegbrengt, die audiovisueel volledig de mist ingaat, wat voor zo'n regisseur (een man die zijn vak begrepen had, althans dit dacht ik toch) een serieuze misstap is.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

niets occults aan, tenzij je slecht geschminkte naakte mannetjes occult vindt.
Daarentegen was het wél een spannende film, de sfeer deed hem dat vooral eigenlijk.
De special effects vond ik eigenlijk wel gewoon slecht. die half opgegeten hond bvb was (gelukkig) écht heel erg nep
Wel een leuk horrortje voor tussendoor, hoewel ik persoonlijk Blaiw Witch 2 heel wat beter vond.
Oh, en er wordt vergeleken met the descent, dat vond ik dus echt bagger, deze film is wel wat spannender, maar nogmaals, alleen vanwege de sfeer die je vastgrijpt.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Ondanks het behoorlijk zwaar gefaalde 'warrige' camerawerk best wel een goed filmpje.

Sfeervol met een erg sterke soundtrack, geslaagde creepy wezens en ook een mooie eindscène.

3,5 *

avatar van LinkVink

LinkVink

Avitas Sibannac schreef:

3,5 *

Wel grappig, ik had juist zoiets van de camerawerk was juist goed in orde. Misschien net iets té, maar een stuk beter dan de meeste dingen uit de film.

Soundtrack inderdaad sterk. Muziek en geluid waren zeer goed toegepast.

De wezens waren mijn grootste zorg. Ze waren niet om aan te zien! Slecht! Ze konden hen veel beter eruit kunnen laten zien.

Verder vond ik het einde niet zo heel sterk. Wel orgineel, maar niet sterk. Die rare wezens laten haar zo makkelijk door lopen en wanneer haar vriend verandert, vallen ze haar pas aan -_-"... Klopt niet echt. En natuurlijk de eindscene, waar zij wegvlucht en haar vriend/demon ziet......Oke qua beelden is het echt een pracht beeld, maar waarom the fuck valt hij haar niet aan :S Het is een demon, geen lieftallig vriendje meer...

Al om al, redelijke film!

avatar van rep_robert

Behoorlijke boutfilm die me letterlijk in slaap deed vallen.

Waar het precies aan lag weet ik niet, het zal ongetwijfeld door het ontzettend beroerde begin komen. Daarbij is Amy Smart ook ontzettend gemiscast, ze is leuk voor films als Road Trip en Rat Race, maar daar moet ze het ook bij houden. De film kwam totaal niet geloofwaardig over, daarbij is het verhaal ook te simpel, gebeurde er niets verrassends en werd ik ontzettend duizelig van het hysterisch slechte camerawerk.

Zie dat het dezelfde regisseur als the Blair Witch Project is, merk ook duidelijk de overeenkomsten in het camerawerk, jammer dat het bij TBP zo bedoeld is en dat het hier irritaties opwekt.

Ook de "enge" wezens waren niet zo bijzonder, waarom zijn ze altijd kaal en bleek. Zo zie je al zoveel creeps in films. Ze zorgden gelukkig hier en daar voor een spannend momentje, maar het deed verder niet veel met mij. Behoorlijk mager en de lage score is zeker gerechtvaardigd.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vond het ook maar niks. Het lijkt wel alsof het chaotische handycam filmen tot een kunst wordt verheven. Hoe minder je ziet hoe leuker? Welnee, het is gewoon niet om aan te zien. Je ziet al zo goed als niks door het donker en daarna nog eens heftig schudden met de camera... de beelden zijn dubbel om zeep.

Enkel de opbouw in het eerste half uur wist me nog te boeien, met een abrupte overgang naar een onbekende situatie en enkele goede sfeermomenten. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts en verzandde het geheel bij mij in een déjà vu.

avatar van Noodless

Noodless

Uitermate zwakke film die de kijker een verhaaltje voorschotelt dat wel heel erg donker wordt gefilmd. Dat de duisternis de film overheerst, is op zich niet erg. Maar op deze wijze krijg je wel pijn aan je ogen om iets te zien wat er gebeurt. Het camerawerk werkt dit ook al in de hand. Redelijk vervelend hoe bepaalde scènes worden weergegeven.

Nog iets positiefs, eigenlijk niet veel want spannend was het helemaal niet. En dan wordt deze film vergeleken met The Descent .....neen hoor, kan er helemaal niet aan tippen. 2/10

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Troep.

De vergelijkingen met The Descent (monster design) en Vinyan (thematiek) begrijp ik wel, maar vergeleken met deze prul is zelfs Vinyan een meesterwerk. Ik was afgegaan op de commentaren van een aantal bekende MM horror kenners, maar achteraf begrijp ik helemaal niets van hun lovende kritieken.

De ergernis begint al vanaf de eerste minuut: de camera gaat aan het schudden en houdt de hele film niet meer op. Waar slaat dat in hemelsnaam op vraag ik me af. Bij films als [Rec] of Cloverfield is dat logisch; de suggestie wordt immers gewekt dat er sprake is van een live documentaire. Maar hier is het alles behalve functioneel. Of loopt er soms een onzichtbare derde persoon mee?

Tweede punt van ergernis: het beeld is bijna continu pikzwart. In het begin dacht ik dat het aan mijn beeldscherm lag en begon ik te vrezen voor dooie pixels. Het lag dus aan de film. Nogmaals: Waar slaat dat op? Er viel werkelijk niets te zien en regelmatig kon ik er geen touw aan vast knopen hoe ze van locatie A ineens op locatie B terecht kwamen. Als Sánchez werkelijk denkt dat een zwart beeld spanning creëert kan hij beter hoorspelen gaan maken op de radio.

Andere punten van ergernis zijn het zwakke monster design en de waardeloze acteurs. Een stel naakte mannen in een donkere ruimte is misschien leuk voor vaste darkroom bezoekers, maar ik kan er niks mee. De hoofdrolspelers liepen hier ondertussen doorheen te gillen (de dame) en te kreunen (de heer), maar dat is natuurlijk geen acteren. Deze ellende werd ook nog eens ondersteund door een door merg en been gaande soundtrack.

Conclusie: Sánchez is sinds Blair Witch niet veel opgeschoten. Omdat Seventh Moon iets minder dom geschreeuw en gescheld bevat krijgt het een halfje meer. Maar ik denk niet dat ik ooit nog een film van deze regisseur ga proberen. 1*

avatar van perceived

perceived

Halcyon schreef:

Eduardo Sánchez! Ik heb nu al zijn films gezien en ik vind het een geweldige regisseur. Hij verbaasde de hele wereld met The Blair Witch Project, bracht een eigenzinnige (maar ondergewaardeerde) horrorfilm met het charmante Altered en toont dit keer weer iets helemaal anders met Seventh Moon. De man heeft een onmiskenbaar talent om het maximale uit een minimum aan middelen te halen. Dat bewijst hij nog maar eens met deze ijzingwekkende horrorfilm.

Net als in zijn debuutfilm flirt Sánchez met het occulte, maar dit keer eerder expliciet dan suggestief. Verhaaltechnisch heeft Seventh Moon niet erg veel om het lijf en de film is met sommige scènes redelijk cliché, maar de uitwerking is nagenoeg perfect. Een duistere ambient soundtrack en een wiebelende camera dompelen het Chinese platteland om in een onherbergzaam oord waar een stel Amerikaanse toeristen worden opgejaagd door...tja, door wat eigenlijk?

In het eerste uur ligt de focus op een kat-en-muisspel waar schrikmomenten en een constant aanhoudende spanning bepalend zijn. Op het moment wanneer je als kijker denkt dat het verhalende aspect helemaal uitgeput is en je afvraagt of Sánchez niet beter een einde breit aan de film, gooit hij het roer volledig om. Seventh Moon krijgt dan een psychedelische climax met onder andere een hallucinante/dromerige scène in een grot. Een van de vele scènes die er op audiovisueel vlak uitspringt.

Sánchez bewijst dus opnieuw een audiovisueel talent te zijn. Hij begrijpt perfect welk type cinematografie zijn scenario ten goede zal komen en slaagt er ook nog eens in om het effectief uit te voeren. Bovendien weet hij een relatief mager script een in een erg spannende film om te toveren. Een dikke pluim voor deze guerilla-filmmaker die trouw blijft aan zijn roots!

Perfect omschreven! Hier kan ik me 100% in vinden

Nomak

Ik heb de laatste tijd enkele uitstekende horrorfilms gezien, en ook hier keek ik best wel naar uit. Maar deze valt me helaas toch wel zwaar tegen. Helemaal niet eng of spannend en vooral een erg vervelende film om te kijken. Misschien denkt de regisseur dat het leuk is om de hele tijd met die camera te schudden, maar hier is dat dus duidelijk een verkeerde keuze. Ik zie werkelijk niet wat er de meerwaarde van is. Bij films als Cloverfield en Rec is het logisch en werkt het perfect omdat daar zogezegd één van de personages de camera in handen heeft, maar hier is dat dus niet het geval. Camerawerk is hier echt verschrikkelijk slecht. En dan ook nog eens de hele tijd nachtelijke beelden waarop maar weinig te zien is. Eigenlijk heb ik maar heel weinig positiefs vertellen over de film. Verhaal slaat nergens op, personages komen van de ene wazige situatie in de andere terecht. Acteerwerk lijkt ook nergens naar en dan vooral van die verschrikkelijke Amy Smart die hier een onuitstaanbaar personage neerzet, wat een kreng. Ik hoopte dat de maandemonen haar in stukken zouden scheuren. Maar neen telkens als ze daar de kans toe hebben doen ze het niet en als ze weer wat veilig is gaan ze er weer achteraan. We bevinden ons ergens op het duistere platteland in het verre China en het Amerikaanse barbiepoppetje overleeft het natuurlijk weer allemaal. Wat een teleurstelling, Seventh Moon is een film om snel te vergeten.

En wat is je score ?

Nomak

Eén ster. Ik herlees mijn bericht altijd even vooraleer ik stem. Dan zie ik makkelijker of ik geen spoilers weggeef.

Aha snap het .

Vraag me dan ook wel af of ik deze zal gaan kijken.

dominion schreef:

Vraag me dan ook wel af of ik deze zal gaan kijken.

Waarom? Één van de meest interessante titels van de laatste jaren, kijk enorm uit naar m'n herziening. Dit is simpelweg een must voor alle horror liefhebbers, geniale sfeer. Dat eerste half uur herinner ik me nog alsof het gister was..

Nomak

Geniale sfeer? Daar heb ik weinig van gemerkt. Ik begrijp niet waarom horrorfanaten als jij, Halcyon en dutchtuga hier zo lyrisch over zijn.

Eerste half uur valt nog wel best mee en weerhoudt me er ook van om de laagste score te geven. Maar goed, ook dan al haalt dat kutwijf het bloed onder mijn nagels vandaan. De hele tijd brullen tegen die slapjanus alsof het haar slaaf is. Moest mijn vrouw zijn, die zou ik persoonlijk offeren aan die naakte kerels.

Haha, ik zie dat je snel een sterretje erbovenop hebt gegooid.

dominion

dutchtuga en Jeroentjuuh zijn wel echte Horror kenners en vaak komt Jeroen wel met goede tips dus hier zal ik me wel aan wagen.

Tonypulp

Haha, ik zie dat je snel een sterretje erbovenop hebt gegooid.

Ik zie hier een score staan waar ik niet meer achter sta, dan gooi ik die om . Niet om stiekem kracht bij m'n teksten te zetten.

Kon me moeilijk storen aan dat mens, al gebeurt dat 'ergeren' bij mij altijd vrij selectief. Ligt een beetje aan de film, bij 'The Strangers' kreeg ik halve moordneigingen . Als de film niet bevalt ga je automatisch op zulke dingen letten, terwijl logica en handelingen juist het laatste zijn waar je oog op moet vallen met dit soort films

avatar van rep_robert

Om de een of andere reden schijnt het hip te zijn om tegenwoordig ADHD camerawerk te vertonen. Camerabewegingen waar je freaking horensdol van wordt. Films als Seventh Moon doen er ook vrolijk aan mee. Gevolg is dat je er geen hol van volgt en je dood irriteert. Ben het dan ook volkomen eens met Nomak. In films waar het als een 'handcamera' dient kan je het nog begrijpen. Hier is dat niet het geval, dus is het gewoon waardeloos. Verschrikkelijk. Wat kan er in godsnaam goed zijn aan zo'n film waarvan je niks kan volgen door kutgedoe met de camera's. Vraag me ook af wat er in godsnaam interessant zou moeten zijn aan deze titel.

Zo'n typisch gevalletje van been there, done that. Vooral die monsters zijn een voorbeeld van een gebrek aan creativiteit. Wit geschmink koppies Oh ja, de film is ook niet eng of spannend.

p.s. Amy Smart is ook strontvervelend in deze flutfilm, laat haar maar lekker de chick uithangen in roadmovies.

Zijn zoveel betere films in het horrorgenre uitgekomen de laatste tijd.

Tonypulp

Gevolg is dat je er geen hol van volgt en je dood irriteert

Dat is voor iedereen verschillend..valt gewoon te volgen hoor en de irritatie blijft zo ook achterwegen.

Zo'n typisch gevalletje van been there, done that.

Ben er nog niet geweest.. Lucky me.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Herzien op BD en de vier sterren zijn nu alleen maar dikker geworden. Seventh Moon kent een geniaal sfeertje en is op momenten verdomde creepy. Slimme zet van Sanchez om de ondoden onscherp en veel uit beeld te houden. Doet de suggestie goed. Ook nu weer erg genoten van het stukje ambient aan het eind. Prachtig.

Tonypulp schreef:

Daarom is het ook verschillend, ik blijf het vervelend vinden(en gezien het waardeloze gemiddelde ben ik niet de enige). Het lijkt tegenwoordig wel hip om het camerawerk zo chaotisch te maken dat het zogenaamd spannend wordt. Wat is er mis met het good old fashioned registreren van de gebeurtenissen vraag ik me dan af.

Afstandelijker en als kijker blijf je dan vaak ook wat meer "toeschouwer". En bij horror is het toch vaak hoe meer je in de film zit, hoe beter de spanning werkt.

avatar van rep_robert

Dat snap ik, vooral bij die handycam films word ik er echt in gesleept(Blair Witch, Rec, Cloverfield etc.), maar in een normale film heeft dit eigenlijk het tegenovergestelde effect bij mij.

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat deze film slecht maakt in mijn ogen.

Het besef dat het camerawerk functioneel in de film ingewerkt is vind ik niet zo belangrijk. Als je oplet merk je ook in die films genoeg zaken die eigenlijk niet kunnen.

Ik vind het vaak wel fijn, al moet het net zoals elke andere stijl wel goed uitgewerkt zijn. Chaotisch camerawerk moet net vaag genoeg blijven om wel de ernst van een situatie in te schatten, maar niet het directe gevaar.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Chinees bijgeloof voor gevorderden.

Seventh Moon heeft sinds haar release een hoop kritiek op zowel het 'warrige' camerawerk als de pikdonkere setting gehad. Ik als fanatieke Granrieux aanhanger, kan dit daarentegen alleen maar toejuichen.

Amy Smart, dit keer getrouwd met een Chinees blijf ik echter een wankelend lustobject vinden, de spanning op haar gezicht komt niet geheel oprecht over. Of dat nu aan mijn mannelijke hormonen of aan de dame in kwestie ligt, laat ik maar even in het midden, maar het hielp niet echt, laat dat duidelijk zijn.

Toch niet getreurd want Sevent Moon is los daarvan gewoon een geweldig horrorfilmpje. Sanchez speelt opnieuw met het occulte; bovennatuurlijke creaturen afkomstig uit de hel stalkt de bevolking van China tijdens volle maan.

Het horrorspel bestaat grotendeels uit de standaard ingrediënten, maar de duistere setting en het warrige camerawerk creëren hier en daar een aantal zeer intrigerende scenes waar menig horrorfilm jaloers op mag zijn. Toch, als ik zo vrij mag zijn, had de beginnende vrijpartij in die tombe wel iets explicieter en uitgebreider gemogen, niet omdat ik gezegend was met mijn biologische aandrang, maar vooral om de scene uit te rekken en meer kracht geven. Je voelt hem al, ala grandrieux.

Desalniettemin nog steeds 4 dikke sterren voor deze uiterst sfeervolle licht occulte horror prent.