• 9.373.752 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eduardo Sánchez

Met onder meer: Amy Smart, Dennis Chan en Tim Chiou

Plot Seventh Moon

Seventh Moon gaat over een pasgetrouwd koppel, Melissa (Amy Smart) en Yul (Tim Chiou), die op huwelijksreis gaan. Yul is een Amerikaan van Chinese komaf. Om de huwelijksreis spannender te maken overtuigt hij Melissa om naar China te gaan om daar het spookfestival 'Seventh Moon' te vieren. Na het festival mondt de reis echter uit in een occulte nachtmerrie.

avatar van voomzap

voomzap

Fijn, stijlvol occult filmpje.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Typisch!

De beginscene en de eindscene vond ik tot de beste scenes in de film behoren en laten die zich nou net allebei afspelen in het licht. De scenes in het donker zijn zeker niet verkeerd als sfeerschets maar zodra er wat actie om de hoek komt kijken gaat het nogal fout. De scene in de auto waar het koppel voor de eerste keer wordt aangevallen door die rare wezens is gewoon zo warrig en onduidelijk geregistreerd en dat lag niet aan de snelle montage! Zeker bij een suspensefilm die het dus moet hebben van enkele momenten die eruit springen is het jammer dat je met honger blijft zitten naar een fatsoenlijk in beeld gebrachte moordscene.

Verder gewoon een prima film met fantastische muziek! 3,5*

avatar van El ralpho

El ralpho

Gaaf concept wat helaas veelvuldig tekort schiet in zijn uitwerking

Een verhaal hoeft niet origineel te zijn om een publiek te kunnen vermaken. De opzet van Seventh moon is dan ook best aardig. Helaas laat de uitwerking het nodige te wensen over.

Zo stoor ik mij doorgaans niet aan rommelig camerawerk, echter was het bij deze productie te ruw afgewerkt. Een beter voorbeeld zijn de [REC] films en een titel zoals Cloverfield die ook chaos tonen maar toch duidelijker in beeld brengen wat er zich afspeelt. Hier wenst de film te mysterieus te blijven wat in het nadeel werkt omdat de beelden veelal ook nog eens te donker zijn. Het camerawerk is vanuit de basis prima, maar mist een goede afwerking.

Ook stikt de film van de plot holes. Om hieronder een voorbeeld te noemen: Als je een offer maakt en veilig binnen blijft wordt je met rust gelaten. Hoe zit het dan met de man die Melissa en Yul niet in hun auto laten (nadat hij hun verraden heeft) en dus als het ware geofferd wordt aan de demonen waarna de 2 alsnog aangevallen worden? Of wordt er door de wezens ook onderscheidt gemaakt tussen auto's en kleine rieten huisjes? Binnen is binnen dunkt me.

De film duurt slechts anderhalf uur maar liet me na de eerste kennismaking met de wezens al regelmatig op de klok kijken met in mijn achterhoofd de vraag hoelang dit in hemelsnaam nog moest gaan duren. And that's never a good sign..

avatar van mcdaktari

mcdaktari

jeroentjuhhhhh schreef:

Waarom? Één van de meest interessante titels van de laatste jaren, kijk enorm uit naar m'n herziening. Dit is simpelweg een must voor alle horror liefhebbers, geniale sfeer. Dat eerste half uur herinner ik me nog alsof het gister was..

Kijk dit vind ik nou echt heel vreemd!!!

In je eerste recencie geef je een heel ander uitleg en nou is het opeens 1 van de meest interessante titels van de laatste jaren?? Hoe komt dat? is dat misschien omdat bepaalde mensen hier de film geweldig vinden en dat jij dat dan ook maar moet vinden of waar komt die omkeer opeens vandaan?

mcdaktari schreef:

Kijk dit vind ik nou echt heel vreemd!!!

Ja dat is het Het staat notabene in die quote nog uitgelegd. En als je verbazing werkelijk zo groot is over het feit dat een mening (positief/negatief) kan veranderen na stukjes te hebben herzien of door de hoeveelheid dat door de tijd heen is blijven hangen in 't geheugen, dan valt er weinig te redden.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

De film werd voor mij geen moment spannend, terwijl dit volgens mij juist wel de bedoeling moest zijn. Helaas bestaat de film voornamelijk uit te veel en te donkere scene's.

avatar van Wauze

Wauze

Poeh wat n slechte film. Heb m op 1.5 snelheid gekeken en daar merkte ik op een gegeven moment niets meer van.

De film is traag en vooral donker. Je kunt vaak niet zien wat er gebeurt of wie er überhaupt in beeld is.

Het gegeven voor het verhaal vond ik interessant, het begin veelbelovend en daarna verzandt het in een goedkope horror. Een auto die vast komt te zitten, vage figuren, wegrennen, verstoppen pfff.

Het einde was ook weer interessant maar desondanks erg vermoeiend en vervelend kijken.

Per definitie kijk een film af, maar het kostte moeite.

avatar van puppet master

puppet master

De film was eigenlijk zonden van mijn tijd om hem te zien, maar iedere film gun ik de voordeel van de twijfel en kijk ik de film volledig af.

Ben in de tussen tijd wat kaas gaan snijden en wat bier in de koelkast in de garage gaan halen en 2x terug gelopen om te controleren als het licht uit was maar ik heb de film afgekeken.

Vriendin was in de tussentijd allang in slaap gevallen, dus zo interessant was de film.

De witte mannetjes kwamen me bekend voor maar weet niet in welke film ik ze nog eens heb zien voorbij rennen.....

Het camara werk was erg donker, wazig en te kortbij gefilmd en er werd wel heel erg snel met de camera heen en weer bewogen, ik dacht dat het aan he bier lag dat ik draaierig was maar gelukkig niet.

Het verhaal zeeeer voorspellend, Ping was weg en Ping kwam weer terug en probeerd dan nog heldhaftig te zijn en sterft.

Geen bereik met de mobiele telefoon, auto die vast komt te zitten......standaard verhaal.

al met al 0.5*

avatar van tattoobob

tattoobob

heel slecht,een paar goede scenes thats it!!!!!!

Tonypulp

Beste herziening die ik in tijden heb gehad. Één van de meest indrukwekkende Engelstalige horrorfilms van de laatste (twee) decennia. Ik zat er gelukkig volledig naast de eerste keer. Typisch dat dit afgekraakt wordt, maar een matig en voorspelbaar 'The Descent' er wel mee wegkomt. Een schrijnend beeld van de hedendaagse horror-crowd..

Langer stuk volgt nog.

avatar van tattoobob

tattoobob

The descent is ook een ***film!!!!!!!!!

Langer stuk volgt nog.

Ik heb meer recensies van jou gelezen, maar ik heb een beetje het idee dat alles dat ook maar een beetje commercieel is en dus veel mensen gezien hebben, dan vind je er niks aan. En bij films die maar weinig mensen kennen, vind je het de beste horror van de laatste 2 decennia ?

avatar van Nomak

Nomak

stanvh schreef:

Deze film valt toch niet onder die criteria. Is zeker niet onbekend en overal op dvd te krijgen.

Tonypulp

Zeg je over iemand met Sucker Punch op #1...

Verder wat Nomak zegt. Dit is een bekend filmpje van een nóg bekendere regisseur. Wat de rest vind doet me niks, hou ik dan ook geen rekening mee in m'n beoordelingen.

jeroentjuhhhhh schreef:

Zeg je over iemand met Sucker Punch op #1...

sucker punch op 1 van top 10 aller tijden dat zegt genoeg idd.

Maar ik ben een enorme horror liefhebber , en van deze had ik nog nooit gehoord. Wil hem best een kansje geven maar ik ben toch bang dat het niet de beste horror film van de laatste 2 decennia gaat zijn..

Maar ik respecteer ieders mening

Beter opletten Stan, is nota bene een regisseur van de #6 in je top 10

Tonypulp schreef:

Beter opletten Stan, is nota bene een regisseur van de #6 in je top 10

haha dat klopt inderdaad, maar ik had zijn film erna gezien en die vond ik zwaar crap.. Dus toen ben ik hem uit het oog verloren.

kun je me nog wat horror films aanraden ?

avatar van mock turtle

mock turtle

Wauze schreef:

whahaha! (Hoop niet dat die opmerking serieus bedoeld was; wat voor leven heb je dán?)

avatar van Keane1983

Keane1983

Een matige "horror" film die in mijn ogen niet heel erg van de grond af wilde komen.

Het begin was vrij goed en ik had zeer veel hoop (mooie beelden van china) , maar naar mate de film vorderde verviel de film in cliche's.

Acteerwerk was matige en het camera werk vond ik erg rommelig. Van mij mag een camera best wel schudden, maar ik moet er niet ziek van worden.

Spanning en schrikmomenten vielen mij ook erg tegen. Ik ben hooguit 2 keer geschrokken en dat was vrij in het begin van de film.

Misschien door de voorspelbaarheid dat het ook "minder eng" werd. Houd niet weg dat er een aantal leuke scenes in zitten. Maar het gros is

Score is prima, lekker duister.

Van mij een 2,5*

avatar van Liesha

Liesha

De film wordt echt nergens écht spannend imo. Het idee en het verhaal zijn wel interessant, de uitwerking is gewoon vrij zwak. Jammer.

avatar van Jimske

Jimske

james_cameron schreef:

Best een creepy sfeertje daar op het chinese platteland, maar qua plot schiet deze film uiteindelijk toch wel tekort. Na een effectief eerste half uur verzandt het geheel in één lange achtervolging, hier en daar onderbroken door wat schrikeffecten. Het is niet slecht gedaan, maar het nerveuze camerawerk en de eindeloze nachtelijke opnamen zorgen nu niet bepaald voor een plezierig anderhalf uurtje griezelen.

Ik deel deze mening. Ik heb me niet verveeld met deze film ondanks de donkere setting en soms warrig camerawerk. 3*

avatar van Zinema

Betrokken balans.

Spannend filmpje van de regisseur van The Blairwitch. Wederom voorzien van veel schokkend camerawerk, maar dit draagt alleen maar bij aan de betrokkenheid van de kijker. Niet alles is even sterk, en de film vliegt uiteindelijk een klein beetje uit de bocht door overdaad en aan het begin juist door een te veel aan suggestie, maar speciaal is het wel. De balans slaat sowieso door naar een voldoende. .

Goed.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een Chinese mythe verpakt in wild camerawerk. Meestal functioneel, het maakt zo'n filmpje al gauw heftig, intens en dat soort dingen, maar hier lukt dat niet helemaal. Vind het vaker hinderlijk en rommelig dan dat het aan de ervaring bijdraagt. Wellicht ook omdat het allemaal nogal donker geschoten is.

Hoe dan ook, het is me vaak te ongecoördineerd. De keren dat het wat rust pakt, vallen meteen in positieve zin op. Paar shotjes van die schimmen bijvoorbeeld. Griezelig. Wanneer de maanschepsels komen buurten, weet Sánchez er met zijn driftige wijze nog wel een paar aardige scènes uit te trekken.

Sounddesign is sterk en de setting voedt de wanhoop, maar voor het overgrote deel doet het me te weinig om er klamme handen van te krijgen. Dat merk je dan in het afsluitende deel, waar Sánchez iets anders in petto heeft. Weinig mis mee, maar de impact die het zou kunnen genereren, die ontbreekt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Overdaad schaadt.

Vage lichtinval, schokkerige cameravoering, flitsende bewegingen...

Aanvankelijk droeg het wel bij tot een goede mysterieuze sfeerschepping maar na verloop van tijd had ik er dan ook wel genoeg van. 90 min naar een te donkere film kijken waarin ook nog eens steeds hetzelfde gebeurt is me wat teveel van het goede.

Amy Smart daarentegen was wel steeds leuk om te zien

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Seventh moon

Opzich een heel orgineel verhaal. De spanning en aktie komen voordurend aan bod. Helaas word dit finaal afgebroken door het bagger slechte camera werk. Zelfs found footage films zijn nog beter te volgen dan dit.

Zoals ik dus zei het verhaal is erg orgineel en ook leuk bedacht. Visueel vind ik het er ook erg goed uitzien. Daar ontbreekt dus niks aan.

Het acteerwerk is voldoende om overtuigend over te komen in hun rol.

De film kijkt lekker weg gezien de niet al te lange speelduur en de continue aktie en spanning. Maar zoals ik al zei het camera werk is oprecht bagger te noemen en dat verpest toch grote deels de lol en intresse in de film. Helaas want het had mijn score veel hoger gemaakt als dit overzichtelijker was geweest. Daarom kom ik uit op een sombere 2,5*

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

De film komt na een kwartier op gang.en eigenlijk laat zich het vervolg van de film wel raden.

De kunst is het dan om een Iets wat uitgekouwd idee.aardig vorm te geven .

En dat lukt enigsins, mede daarvan het niet helemaal zo is als wat je in eerste instantie dacht.

Ook de speelduur is een plus punt.en de chinese donkere boerenland omgeving is best gepast.

De wezens zijn creepy.

Alleen het camera werk,tja zal vast een low budget film geweest zijn.

Net aan een 3*

avatar van leatherhead

leatherhead

Goed.

Ondanks enkele gebreken een knappe film. Tapt min of meer uit hetzelfde vaatje als Blair Witch, al vond ik deze eigenlijk nog wat beter. Gek genoeg lijkt MM hier, uitgaand op het gemiddelde, een radicaal andere mening over te hebben. Een 2,42 gemiddeld is ronduit belachelijk.

Visueel oogt het bij tijd en wijle ietwat goedkoop, maar dat wordt met gemak gecompenseerd door een krachtig staaltje soundtrack, die vooral het laatste halfuur nadrukkelijk toongevend is. Louter de soundtrack zorgt dikwijls voor veel sfeer.

Verder niet veel over te melden. Absoluut een effectief filmpje, begint ietwat twijfelachtig, maar wordt gaandeweg steeds wat beter, en sluit op een sublieme manier af (heerlijke ambient). Zowaar kent de film zelfs een handjevol sterke jumpscares. Het is dus toch mogelijk!

3,5*.

avatar van frolunda

frolunda

Redelijk effectieve horror film al had de cameravoering wel wat minder schokkerig gekund.Daardoor werd het regelmatig wel erg vaag allemaal,maar goed dat is iets wat je kon verwachten van Eduardo Sánchez die eerder medeverantwoordelijk was voor the Blair witch project.De film heeft een beetje dezelfde stijl al is het deze keer dan geen 'found footage'.Zo goed vond ik Seventh moon echter niet,iets minder sfeervol al had deze wel weer een mooiere soundtrack.Gemiddeld.

avatar van leatherhead

leatherhead

Iemand trouwens enig idee hoe dat schitterende ambient nummer tijdens de eindscene heet?

avatar van Rickyman

Rickyman

Spannend filmpje hoor, met leuke rollen van de aardige cast en het sfeertje is soms best creepy, beetje het "Vinyan-effect" en pakkend, mede doordat de vaart erin blijft en het effectieve camerawerk.

Dat camerawerk was inderdaad erg vervelend, constant een overdaad aan geschud en dan weer te donker of wazig, beetje te veel van het goede maar het werkte wel.

Hoop alleen niet dat het een gewoonte gaat worden om films zo spannend te maken, je ziet het tegenwoordig wel vaker, of men gaat irritant met het licht zitten knipperen.

Hebben we allemaal een HD breedbeeld moeten kopen en gaan ze zulke B-kwaliteits filmpjes uitbrengen...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Chaotische montage, een constant schokkerige camera, onduidelijke nachtopnames, flinterdunne personages – nee, dit is niet mijn favoriete manier om horror te brengen, en ik word ook absoluut niet een film "ingezogen" door cameravoering die zogenaamd desoriëntatie en daarmee wellicht identificatie moet bevorderen maar die mij in de praktijk alleen maar doet foeteren op de regisseur, de cameraman en de editor. Extra halve sterretjes voor de fraaie muziek, de suggestieve make-up van de wezens en dat laatste shot, verder maar gauw vergeten.

avatar van ibendb

ibendb

Lelijk, luid, vervelend en overbodig. Meer kan ik echt niet kwijt.