• 9.160.722 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Franc Roddam

Met onder meer: Michael Biehn, Matt Craven en Annie Grindlay

Plot K2

"Between the earth and the sky lies the sheer face of adventure."

De K2 is na de Mount Everest de hoogste berg ter wereld. Twee vrienden, Taylor en Harold, zijn redelijk ervaren bergbeklimmers. Ze besluiten de K2 te gaan beklimmen. Tijdens de klim komen niet alleen hun botsende persoonlijkheden naar voren, maar blijkt de K2 een uitermate lastig te beklimmen reus, waarop overal gevaar loert.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van neo

neo

volgens mij was deze nog wel goed.

avatar van vic

vic

ik vond deze verrasend goed. Toen ik er een trailer van zag dacht ik dat het een hele slechte b-film was maar dat viel nog zwaar mee

avatar van gimli f

gimli f

Hm, moet deze film nog steeds zien.

Het topic, berbeklimmen, trekt me wel...

avatar van roerdomp61

roerdomp61

Deze film goedkoop gekocht bij de Wibra. Had er geen hoge verwachtingen van maar vond 'm zeer de moeite waard. Mooi opnames, beklemmend en prima geacteerd. ook het scenario is niet zoetsappig.

Een aanrader dus: ****

avatar van Sjan

Sjan

Is dit die film waarin een gast met een kringbaardje op een gegeven moment half bevroren dood ligt te gaan? Dan heb ik 'm namelijk wel gezien, maar wel lang geleden. Toen was deze film best indrukwekkend en goed.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Klopt Sjan, dat is deze film.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

is dit de voorloper van de 3 zusjes uit belgie....??

avatar van Fried

Fried

heb em ook op dvd, per toeval, gewoon uit zo'n budget-bak gevist zegmaar

maar was een mooie meevaller, topfilm! kan em wel aanraden. als je van dit soort films houdt --> vertical limit is er ook 1!

avatar van dragje_

dragje_

Ik heb hem ook net 'voor een prikje' gekocht en hij is zeker de moeite waard.

Ik ben ook wel een grote fan van het genre, doch waren mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen.

Hij is goedgekeurd, en hierboven: vertical limit vond ik dan weer slecht, behalve op sommige momenten.

avatar van thunderball

thunderball

Geef mij maar K3!

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

de moeite waard. 3.5 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

Goede film met goed acteerwerk en een goede regie en een stuk beter was dan dat ik had verwacht.

Wat ik niet kan begrijpen is dat een klootzak van deze 1.85 : 1 een 4:3 film heeft gemaakt, welke klootzak haalt het nou in zijn hoofd om deze film zo te verkrachten, ik kan dat gewoon niet geloven.

Het kost toch niets meer om de film gewoon in 1.85 : 1 op een DVD te persen...GRRRRRRRRRRRR

Cijfer: 3,5

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Mooie beelden en de juiste sfeer voor dit soort films.. beetje te hollywoodachtig tegen het einde aan. Maar voor de sfeer een 3,5*

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Een klasse beter als Vertical Limit alhoewel dat ook helemaal niet moeilijk is maargoed.

K2 de een na hoogste berg van de wereld af en toe zelfs de hoogste ! Maar er is onder de bergbeklimmers geen twijfel het is de moeilijkste, de moord berg ! .

Wat me opviel onder het kijken nadat ik ongeveer een maand geleden Disaster on K2 (2009) ( Erg goeie docu ) gezien had zie je in deze film redelijk wat fouten en niet van die mini. Zonder zuurstof naar de top klimmen enzo nog een paar. En in deze film ging het allemaal toch wel makkelijk naar de top klimmen.

De film is wel weer erg sterk in de shots ze zijn weergaloos bij vlagen en de film is een erg fijne wegkijker blijft verder ook goed met de benen op de grond wat Vertical limit helemaal niet lukte.

De film is middelmatig maar dat maakt niks uit met het ( volgens mij ) geringe budget is er toch een leuke meer niet film gemaakt. Met erg fraaie shots

2.60 > 2.50

PS weet iemand nog een goeie bergbeklim film ?

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtige beelden soms, maar daar blijft het toch bij. Het verhaal is tenenkrommend zo slecht. Ik kijk en lees graag over bergbeklimmen, dat maakte het enigszins dragelijk.

avatar van kort0235

kort0235

Geen slechte film!

Allen ik kan het niet zo goed hebben, dat de losbol/branieschopper opeens de held wordt in de film en inziet dat hij toch wat van zijn leven moet maken!Het is allemaal zo cliché!!!

Verder wel prachtige opnames, maar de onderlinge karakters zijn weer zo voorspelbaar!

Een 2.5*

avatar van Perry Meer

Perry Meer

goede hoge-berg-film met fraaie beelden van veel sneeuw en...bergen

het begin is een beetje tenenkrommend en ik dacht komt dit nog wel goed?

maar jawel, naarmate de film vordert wordt het leuker om te kijken wat

er op de K2 allemaal voor spannends gaat gebeuren, wel een beetje saai

camerawerk, soms bijna documentaire-achtig.

2,5 sneeuwbal

avatar van king_pin

king_pin

Vooropgesteld: Ik houd van films waar mensen hun passie tot in het extreme volgen. Ik ben toch dan ook elke keer weer benieuwd als ik weer een bergbeklim film tegenkom of ze die passie en volharding kunnen vastleggen zonder dat het verhaal al te vreemde wendingen hoeft te maken om 'spectaculair' over te komen of dat er van alles gebeurd dat niets met het klimmen zelf te maken heeft. Helaas is dat bij 9/10 films in deze categorie wel het geval en helaas valt deze daar grotendeels ook onder. Vervelend hoofdpersonage waar je maar weinig sympathie voor kan opbrengen. Iedereen is overigens super onaardig tegen elkaar de hele tijd (op H na, maar die is dan weer te aardig) en dit is niet de enige film over dit onderwerp waar dat is. Zijn bergbeklimmers allemaal eikels?

De film kon me eigenlijk niet echt bekoren, ik raakte afgeleid en ging wat dingen op m'n telefoon doen, tot dat de laatste akte begon. De offers die gemaakt moeten worden om een berg te beklimmen, hoe goed is dat in deze film vastgelegd. En wat een groeiproces maakt Taylor mee in dat laatste half uur, van egotripper naar redder, dan kan ik de eerste helft de van film wel vergeven dat het toch allemaal een beetje kantje boord slechte B film was. Maar die laatste akte is echt prachtig, spannend, hartverscheurend en inspirerend. Super mooi ook hoe echt het allemaal aanvoelt. Alsof je naar een documentaire kijkt.
Door het zeer sterke einde: 3,5*

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Hier had ik vroeger een poster van in mijn slaapkamer hangen, en achteraf gezien niet eens zo'n hele mooie als ik de poster zie op deze pagina of de andere retro posters die ik gezien had bij een zoekopdracht. Zodoende, ook al wist ik dat de film geen super beoordelingen kreeg, was er toch altijd wel de interesse de film eens te zien mocht ik deze via de kringloop tegenkomen.

En dat kwam er dan eindelijk van en poeh...wat een fout jaren '90 beeld met de opening in de discotheek en het licht overdreven beeld rond Taylor en Harold en vooral het macho gedrag van Taylor met zijn actie als geveltoerist. Spectaculaire, tot de verbeelding sprekend vooral in de jaren '90, maar anno 2024 en met de reeds vergaarde kennis doormiddel van andere docu's en films is er geen ruimte voor cowboys en losbollen, maar is het een sport die tot op het saaie benadert wordt en waar berekendheid telt. Zie in dat kader documentaire Meru eens, gevaarlijk? Ja zeker, maar wel alles een kille, coole en mathematische benadering, geen gestunt tegen gevels. Zo valt er over het haantjesgedrag van Taylor, vooral gedurende de klim ook het nodige te zeggen. Want daar is een berg niet de plek voor en heb je op zoveel meter hoogte met fysieke en mentale belasting echt wel wat anders aan je hoofd.

Afijn, de werkelijkheid zal te saai zijn en in dat kader is K2 best een redelijk niemendalletje waarin we de werkelijke Himalaya nooit zien maar het gebergte dat men wel leent voor de film niettemin adembenemend is. In dat kader wordt er binnen de mogelijkheden van destijds gewerkt waar in ieder geval geen plek is voor CGI als dat er al was. De cast doet wat het kan in de vorm van Craven, Biehn en Barry en is Hans Zimmer opgetrommeld voor de soundtrack die redelijke momenten heeft. Maar verder weet K2 de term cliché niet te ontstijgen en is het verhaal, karakterontwikkeling, thuis boze moeder en kinderen en ontknoping verre van bijzonder of vernieuwend. Daarom zal deze film snel naar de achtergrond van het geheugen verdwijnen en vind ik een 2,5 meer dan genoeg voor een film die toch een beetje tegenvalt.