• 9.372.224 stemmen

Locusts: The 8th Plague (2005)

Horror / Sciencefiction | 89 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wild Swarms

Geregisseerd door: Ian Gilmour

Met onder meer: Dan Cortese, Julie Benz en David Keith

Plot Locusts: The 8th Plague

"Watch The Skies... And Run"

Wetenschappers moeten samenwerken om een grote zwerm dodelijke, vleesetende sprinkhanen te stoppen. Deze sprinkhanen, ontsnapt uit een laboratorium in het midwesten van Amerika dat de regering geheim probeerde te houden, zaaien namelijk dood en verderf. Lukt het de wetenschappers de levensgevaarlijke sprinkhanen te vernietigen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Waarom zit Julie Benz toch altijd in dit soort bagger, in Dexter vind ik haar toch wel een prima actrice.

avatar van niethie

niethie

En als Darla in Buffy en Angel natuurlijk...

Deze film was niet best. Sjonge jonge wat zag dat er soms nep uit zeg! Echt zo'n dtv broddelwerkje waar er in de videotheek wel tien in de week van uitkomen.

1 ster

avatar van lvlvlv

lvlvlv

schande film, slechte special effects, een slecht verhaal. Een stomme film die niet gemaakt mag worden

avatar van Tarkus

Tarkus

Duidelijk een B-film.

Slechte vertolkingen en nog slechtere special effects.

Nochtans een verhaal dat zich tot een goede film zou lenen.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

kos schreef:

Bij IMDb denken ze er blijkbaar ook zo over. Ze wordt bij deze film niet eens vermeld.

avatar van Pepski

Pepski

Mijn god... Ik zit hem nu te kijken op RTL7, maar ik zal er geen sterren voor kunnen geven: ik kan me er niet toe zetten dit soort bocht te kijken.

Ik hou wel van een B-film op z'n tijd, maar dit is echt te triest. Het acteerwerk, de goedkope animaties, de rode verf dat voor bloed wordt gebruikt. Ik pas...

avatar van jerome998

jerome998

Opzich wel een leuk filmpje, maar waardeloze special effects.

avatar van Lana*

Lana*

Geen woorden voor. Zo ontzettend slecht zeg. Kwam er per toeval bij op rtl 7.

Waar-de-loos

0, 5 ster is nog te veel dus geen beoordeling van mij.

avatar van Curry

Curry

staat hier nu ook aan-een zwerm kwam aanvliegen en zodra de interactie met mensen begint zie je hoe slecht de cgi is

avatar van b00ts

b00ts

Het acteerwerk was, voor een foute b-film, nog niet eens zo slecht. Maar, afgezien van de vallende man met de beker popcorn, waren de special effects wel heeeel erg waardeloos. Omdat de ondertiteling op RTL7 ook uitviel, kon ik optimaal van al het moois genieten. Een hele ster dus omdat ik nog wel eens slechtere films heb gezien. Met een beetje pech..... op naar deel 2.

avatar van Baggerman

Baggerman

Tjemig wat een bagger! Zelfs de makers van een amateurproductie zouden zich voor dit niveau nog schamen! Wat is eigenlijk het verschil tussen een locust en een grasshopper?

Edit: even opgezocht, een locust IS een grasshopper, maar dan van het zwervende soort dat plagen vormt...

avatar van des1

des1

Wat is er toch misgegaan met Dan Cortese na op MTV de VJ glamourboy te zijn geweest, en zelfs in een aflevering van Seinfeld te zien was geweest?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Er zijn Asylum-films waarin overtuigender geacteerd wordt. Dan nog liever weer een keer de Michael Caine chequebook film The Swarm.

avatar van Shadowed

Shadowed

Beroerd.

Dit soort films zijn uiteraard nooit bepaald goed, want van dit soort films kan je verwachten wat je denkt te verwachten. Het is altijd leuk als dit soort films wat centjes krijgen om lekker mee uit te halen, maar daar is binnen Locusts: the 8th Plague geen enkele sprake van. Wel wat centjes, maar nog steeds te weinig om het ergens te laten werken.

Dit valt direct al te merken tijdens de openingsscène, die een soort 3D-plattegrond moet voorstellen van een locatie die ze echt willen laten lijken. Direct kijk je dus tegen een slecht geanimeerde film aan, die buiten de zeer matige speciale effecten ook behoorlijk kaal wordt ingericht. De look van deze film is ronduit lui en weet de kijker op deze manier nooit naar de film toe te trekken.

De cast is niet geheel onbekend, maar niettemin doet iedereen het behoorlijk slecht. Ik kan het ze niet echt kwalijk nemen, want de taken die ze van regisseur Gilmour moeten uitvoeren zijn ook ronduit belachelijk te noemen. Het acteren tijdens een sprinkhanenaanval is ronduit lachwekkend, gewoon komisch. Leuk voor het lachen, maar het maakt de film zelf uiteraard niet beter.

Buiten wat opvallend gedetailleerde gore weet deze film niets te bieden dat de kijker op enige manier kan plezieren. Het acteerwerk is zoals eerder benoemd bedroevend, en het visuele aspect van de film is net zo beroerd. Ontzettend lelijk ingericht en in beeld gebracht. De effecten zijn zeer ondermaats, zoals te verwachten, maar als de film zichzelf dan toch zo serieus neemt vraag je je eigenlijk niettemin af wat het doel wel niet was van deze film.

Tenzij je nieuwsgierig bent naar dit soort films en/of het gewoon voor wat domme actie wilt kijken: ik kan je niet tegenhouden. Ik zou het echter wel vanzelfsprekend af willen raden, want deze film is lelijk op elk gebied en alles behalve interessant. Het bloed mag soms op een praktische manier vloeien waarvoor nog een 1,0* (want voor de moeite doe ik het niet), verder brengt de film absoluut niets nieuws onder de horizon en mag zichzelf behoorlijk schamen voor wat het heeft geprobeerd.

avatar van des1

des1

Filmcarriere van Cortese is nooit echt van de grond gekomen sinds z'n celebrity status bij CNN. Meest memorabel was nog een rolletje in Seinfeld, en da's inmiddels ook bijna 30 jaar geleden. Wat een cliché: vleeschgetende locusts die uit een lab zijn ontsnapt dat de overheid onder de pet wilde houden. Hoewel... Wuhan. Iets kleiner, maar ook dodelijk.