• 9.375.045 stemmen

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

Misdaad / Drama | 121 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

"The only criminal he can't catch is himself."

Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Terence McDonagh

Binnie Rogers

avatar van Apollinisch

Apollinisch

ghostman schreef:

Sinds wanneer is diens cinema voor het "mainstream" (Tarantino) filmpubliek bedoeld?

Sinds Rescue Dawn en Grizzly Man?

avatar van demcon

demcon

wat een stomme film, langdradig en stomme verhaal, nee nee nee, half sterretje gegeven maar dit is deze film nog niet eens waard, en nic. cage is een mijn favoriete acteurs ook nog....................

ghostman schreef:

Als je Tarantino goed vindt, zul je deze film slecht vinden. Zo simpel is dat! Het "mainstream" (Tarantino) filmpubliek is zo voorspelbaar...

Wat een verschrikkelijke veralgemening en bovendien zo onjuist als het maar kan. Als je nu nog het Michael Bay publiek had gezegd, zou ik je eventueel begrijpen.

Tarantino heeft een paar zeer sterke, eigenzinnige films gemaakt en dat zullen de meeste filmkenners je wel weten te vertellen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Als je Tarantino goed vindt, zul je deze film slecht vinden. Zo simpel is dat!

Weer veel te kort door de bocht!

Apollinisch schreef:

Sinds Rescue Dawn en Grizzly Man?
Rescue Dawn is toch niet veel anders dan Cobra Verde, Invincible en zijn niet-Engelstalige films als Aguirre en Fitzcarraldo?

En Grizzly Man is niet veel anders dan bijv. Lektionen in Finsternis.

Ik zie i.i.g. weinig verschil

yeyo schreef:

Ik ben filmkenner der filmkenners. Ik houd me minstens 10 jaar intensief bezig met cinema. Ik was een jaar of 6 / 7 toen ik bijv. voor het eerst in aanraking ben gekomen met de Italiaanse horrormeesters als Fulci, Argento of de Franse cinema.

Ik ben met cinema opgegroeid en ik weet waar ik het over heb. Ik heb altijd gelijk!

avatar van Ramon K

Ramon K

ghostman

ik weet het; ik ben geweldig.

xgogax schreef:

Bovendien was zo'n jaar of 6 / 7 toen ik bijv. voor het eerst in aanraking kwam met de Italiaanse cineasten als Fulci, Argento.

So what, ik was maar 3 toen ik in aanraking kwam met de films van Bunuel, Tarkovski en Godard.

ghostman

Kom dan niet met argumenten als: “dat zullen de meeste filmkenners je wel weten te vertellen.

Bovendien heb ik naar alle waarschijnlijkheid veel meer films gezien dat de zogenaamde ‘filmkenners’ die je bedoeld.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

ik weet waar ik het over heb
Als je geen verschil ziet tussen Aguirre en Rescue Dawn weet je helemaal niet waar je het over hebt.

En dan is discussiëren weinig zinvol.

Apollinisch schreef:

En dan is discussiëren weinig zinvol.

Je denkt alleen dat het anders is, omdat het om een Engelstalige productie gaat. Rescue Dawn is energiek gefilmd. Maar dat is Aguirre ook. Vergeet niet dat Aguirre 1 van de eerste films is die in z'n geheel met een 'handheld'-camera opgenomen is. En als ik me niet vergis, de eerste.

Ook inhoudelijk komen beide films heel erg overeen. Denk aan het 'man vs. nature' thema.

garlic senior

Ik heb zowel Rescue Dawn als Aguirre gezien, maar beide verschillen toch behoorlijk veel van elkaar. Aguirre is meer een avontuurlijke mystery-film met surrealistische momenten en Rescue Dawn is een oorlogsverhaal. Ook leunt Rescue Dawn veel minder op de sfeer dan Aguirre doet. Ik snap dan ook niet waarom je jezelf een filmkenner noemt als je tussen beide films niet de verschillen ziet.

garlic senior schreef:

Duh, Rescue Dawn is geen remake van Aguirre. Heb ik dat ergens gezegd? Maar je merkt meteen dat het om dezelfde cineast gaat.

Er zijn net zoveel verschillen als overeenkomsten. De Herzog-'touch' (signatuur) is in beide films merkbaar / herkenbaar...

xgogax schreef:

Kom dan niet met argumenten als: "dat zullen de meeste filmkenners je wel weten te vertellen."

Bovendien heb ik naar alle waarschijnlijkheid veel meer films gezien dat de zogenaamde 'filmkenners' die je bedoeld.

Gewoon omdat je al veel films hebt gezien, wilt het nog niet noodzakelijk zeggen dat je er veel verstand van hebt. Ik vind het nogal flauw om ervan uit te gaan dat Tarantino-fans dit "artistiek meesterwerkje" sowieso niet zullen begrijpen. Alsof de man zo een achterlijke films maakt.

ghostman

"I don't think you should feel about a film. You should feel about a woman, not a movie. You can't kiss a movie."

Jean-Luc Godard

mcdaktari

Wat een te gekke film zeg, en deze rol is Nicolas Cage op het lijf geschreven. Vond hem heel sterk acteren

avatar van 606

Cage doet het erg goed maar kan de film niet redden.

Xzibit doet het ook goed maar kan ook de film niet redden

Het verhaal is niet boeiend genoeg en druk.

Heel weinig actie.

2,5 ster

ok dus veel aktie maakt voor jou een film

avatar van 606

mcdaktari schreef:

ok dus veel aktie maakt voor jou een film

Mag wel wat inzitten ja, deze film werd behoorlijk saai.

Mijn mening

garlic senior

Ik heb helemaal niet gezegd dat jij beweert dat Aguirre een remake is van Rescue Dawn. En ik merk aan beide films ook niet dat ze van dezelfde reggiseur afkomstig zijn, vooral omdat het realisme in beide ver van elkaar vandaan ligt.

Er zijn nauwelijks overeenkomsten als je het mij vraagt. Het genre verschilt en de sfeer ook. De herzog-touch vind ik nauwelijks meer merkbaar in Rescue Dawn, aangezien deze veel minder surrealistisch is en minder gericht is op sfeer dan bijv. Fitzcarraldo en Aguirre.

ghostman schreef:

Zo zo zeg, je bent er nogal van overtuigd dat je altijd gelijk hebt. hahahaha Maar dat denken er hier wel meer

garlic senior schreef:

Waar heb je het over, man? Rescue Dawn = Werner Herzog. Heb je naast Aguirre en Fitzcarraldo andere films van deze cineast gezien?

En ik bedoel zijn jaren '80, '90 en '00 output. Films als Wo die Grünen Ameisen Träumen, Cobra Verde, Schrei aus Stein, Invincible en zijn fake-docu's tussen Lektionen in Finsternis en The Wild Blue Yonder en Encounters at the End of the World.

Het surrealisme is niet Herzog zijn "trademark"! Hij is geïnteresseerd in de psychologische films. Hij is een onderzoeker die graag wil weten hoe mensen handelen (reageren) in extreme omstandigheden.

Wat ik wil zeggen, is dat hij alleen maar persoonlijke films maakt. Rescue Dawn is zijn 'filmversie' van de fake-documentaire Little Dieter Needs to Fly. Ik zeg fake-documentaire, omdat waarheden en verzonnen elementen door elkaar vervlochten zijn. Al zijn docu's bestaan o.a. uit geënsceneerde scènes.

Ook in zijn 'fictieve' films is fictie met werkelijkheid vervlochten.

Zijn speelfilms zijn documentaires en zijn documentaires zijn speelfilms. Hij maakt daar geen onderscheid in. Dat heeft Herzog ook duidelijk aangegeven.

Fata Morgana, Herz aus Glas, Jeder für Sich und Gott gegen Alle, Stroszek, Aguirre, Rescue Dawn, Glaube und Aberglaube in Rußland, Little Dieter Needs to Fly, Julianes Sturz in den Dschunge, Wheel of Time. White Diamond, The Grizzly Man etc.; deze 'films' zijn allemaal hetzelfde en hebben dat specifieke Herzog-touch!

garlic senior

Ja, ik heb The Wild Blue Yonder en Rescue Dawn gezien. Van bijna elke andere film heb ik wel een trailer gezien.

Het surrealisme is niet Herzog zijn "trademark"! Hij is geïnteresseerd in de psychologische films. Hij is een onderzoeker die graag wil weten hoe mensen handelen / reageren in extreme omstandigheden.

Misschien niet, maar het surrealisme is wel één van de elementen in zijn films die hem onderscheid van andere reggiseurs. Dat was althans zo in zijn films met Klaus Kinski, de films na Kinski hebben meer een docu-stijl en zijn wat realistischer.

Daardoor zijn deze films ook wat minder speciaal voor mij, omdat Werner Herzog zijn eigenzinnigheid wat minder nadrukkelijk naar voren komt. Dit is dan ook het grote verschil tussen Rescue Dawn en Aguirre. Zijn films hanteren misschien allemaal wel dezelfde psychologie, maar de uitwerking blijf ik behoorlijk verschillend vinden.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele berichten aangepast/verwijderd, houdt de discussie bij de film.

avatar van LaZTriXx

LaZTriXx

het kan niet slechter.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige film. Herzog pakt hier echt een eigenlijk lachwekkend slecht script en weet het met zijn gestoorde visie in iets briljants te gieten. Hij wordt daarbij goed geholpen door Nicolas Cage, die al jaren gruwelijk aan het overacteren is, maar hier echt los kan gaan met hilarische resultaten als gevolg. De reden dat het allemaal werkt is omdat de film geen seconde probeert serieus te zijn. Herzog spendeert minuten op het nemen van close-ups van iguana's of krokodillen, bijna elk personage is een uitvergrote karikatuur.

Dit is geen misdaadfilm. Dit is geen actiefilm. Dit is zelfs geen komedie. Wat het wel is? Briljant. Dit wordt alleen maar bevestigd door het feit dat de film zeker een kwartier te lang is, maar dat helemaal niet erg is. Of, om met een van de personages te spreken:

Whoa. whoa. whoa... whoa... whoa... Oh yeah!

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Goede maker, goed verhaal, maar waarom hij in godsnaam Nicolas Cage nog gebruikt mag joost weten, alles wat die man de laatste jaren maakt, doet hij op automatische piloot, lijkt wel. En de titel en het verhaal doet me weer heel erg denken aan The Bad Lieutenant van Abel Ferrera met Harvey Kartel, maar ik heb deze nog niet gezien en na het lezen van de comments van anderen ben ik niet veel opgeschoten, misschien dat ze op IMDB wat duidelijker zijn en niet met titels gaan gooien waar sommigen misschien nog nooit van gehoord hebben.

We zullen zien, ik ga hem toch wel kijken, alleen om Hertzog en het verhaal en Mendes is altijd wel goed, voor haar kaliber dan.....

avatar van goongumpa

goongumpa

De film zou niets met Bad Lieutenant (van Ferrara) te maken hebben. Herzog zelf beweert die film nog nooit gezien te hebben. De titel is gewoon een commercieel truukje van de studio.

LucretiaBorg schreef:

Het verhaal stelt niets voor.