• 9.378.492 stemmen

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

Misdaad / Drama | 121 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

"The only criminal he can't catch is himself."

Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Terence McDonagh

Frankie Donnenfeld

Stevie Pruit

Armand Benoit

Pat McDonagh

Captain James Brasser

Binnie Rogers

xgogax schreef:

Het verhaal stelt niets voor.

Toch is het voor jou een meesterwerk?
Absoluut! ik houd niet van verhalende (uitleggerige) films. Dan lees ik liever een boek.

Minder narratief = een betere film !

xgogax schreef:

Minder narratief = een betere film !

Dus flutfilms kunnen meesterwerkjes zijn voor jou?

Ik ben het absoluut niet eens met je stelling. En ik spreek niet voor mezelf als ik zeg: Elke film heeft een verhaal, en het gaat er meestal juist om of het verhaal goed is uitgewerkt of niet. Je kunt zeggen: "Het verhaal is niet goed, maar de actie doet het verhaal vergeten en maakt alles goed" Maar niet om alle films.

kArIzMa_Movie schreef:

Dus flutfilms kunnen meesterwerkjes zijn voor jou?

Ik vind de sfeer (ambiance) in een film, vorm (audiovisueel) en een 'statement' dat een film maakt veel belangrijker!

kArIzMa_Movie

Dat kun je vinden, maar het draait toch meestal om het verhaal. Zonder een goed verhaal kan je die punten niet altijd goed brengen natuurlijk.

ghostman

Er bestaan films zonder verhaal. Ik ben van mening dat een film een beetje verhaal 'moet' hebben en het moet dan ook dienen als leidraad. Maar wel zo abstract mogelijk, minder narratief, minimalistisch...

avatar van louisvf

louisvf

Is dit de remake van die film met Harvey Keitel?

Moet ik deze zien of niet?

Zie hier eigenlijk nergens een mooie review staan, zal wss wel aan de film liggen zeker?

avatar van yeyo

yeyo

kArIzMa_Movie schreef:

Zelfs met een flinterdunne plot kan een film genoeg diepgang en sfeer hebben om erg boeiend te zijn.

louisvf schreef:

Is dit de remake van die film met Harvey Keitel?

Moet ik deze zien of niet?

Daar ben ik nog steeds niet helemaal over uit. Het is geen remake, maar er zijn wel overeenkomsten in het verhaal (plot). Thema's (inhoud) en de uitvoering (vorm) zijn totaal anders.

Je moet niks. Maar als je toch besluit deze film te zien, zou ik er niet echt veel van verwachten. En ik zou deze film zeker niet met vrienden, vriendin of familie in de bios gaan zien.

Ik wil deze film nog 1 keer in de bios zien. Dan ga ik wel alleen. Geen gezeur.

Het is geen actiefilm...

avatar van louisvf

louisvf

xgogax schreef:

MK: So, Werner, are you making Bad Lieutenant?

WH: No, because I've done it.

Transcript of the Guardian interview with Werner Herzog at BFI Southbank | Film | guardian.co.uk

... I do things that are a bit unusual at the moment. For example, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans. It's possibly a new form of film noir, and yet, it's very much my film. I'm venturing out into new terrains. I'm in explorer mood, like when I was 24. ...

... The bliss of evil. What I'm trying to do is ... When I accepted this film, and I accepted partially because Nicolas Cage wouldn't do it unless I directed. What was intriguing was the idea to put film noir on to a new different level that is appropriate to today. And that was in April or May when I accepted it. Sometimes cultural history coincides with economic history. When you look at the Great Depression in the 1930s, that spawned a type of literature, like Raymond Chandler and Dashiell Hammett, which in turn spawned the film noir, with Humphrey Bogart and Edward G Robinson and others. ...

De film is af en Herzog vergelijkt deze film met detectiveverhalen van Raymond Chandler and Dashiell Hammett.

Dit gaat een geweldig jaar worden met Bad Lieutenant, The Limits of Control van Jim Jarmusch, Public Enemies van Michael Mann, Shutter Island van Martin Scorsese, Tetro van Francis Ford Coppola, Pericle il Nero van Abel Ferrara en films van Jean-Luc Godard en Abbas Kiarostami.

"It's possibly a new form of film noir"! Wie heeft die engelse tekst geschreven? Man, als dit een film-noir is, haha!

Snap ook niet hoe deze film de nieuwe touch of evil zou kunnen zijn!

En serieus, word het een geweldig jaar door dat lijstje dat je net opnoemde? Verder, hopelijk herzie je ooit nog je top 3

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Toch is het voor jou een meesterwerk?

Dan moet je toch beter lezen, degene die ná mij reageerde schreef dat juist, ik heb alleen het origineel gezien ja, dus ik ken het verhaal niet eens. Goed lezen voor je iemand bekritiseert en ik vond het origineel niet een meesterwerk, maar voor die periode was het heel wat, van dit soort realistische, maar rauwe en soms wrede films, gefilmd zoals deze, in your face, Ferrera kwam toen ook nog maar net echt kijken, dus het was nieuw, iets wat ik zelden had gezien. (beetje te vergelijken met Tarantino's begin) Dus ondanks dat het geen meesterwerk was, was het voor mij een hele ervaring en je zag in Kartel wél een meester aan het werk, grof en toch kwetsbaar, goor en corrupt en toch, op het eind vooral, een gelovige man, die gewoon zijn weg totáál kwijt is geraakt door drugs, drank, geld, gokken en natuurlijk vrouwen.

Nog steeds 1 van zijn beste rollen, maar ik denk dat Herzog's film totaal anders is en alhoewel Cage wél kan acteren, ben ik bang dat hij een beetje in een vaste rol is komen te zitten, want hij speelt in alle films precies hetzelfde. Nee, na Face Off, Con Air en een best lange intrigerend verleden als all round acteur, die mij ook blij verraste met zijn oscarwinnende rol in Leaving Las Vegas en natuurlijk zijn rol in Moonstruck, met Cher en nog vele andere, maar wat hij de laatste jaren heeft weet ik niet, maar het is net of het vuur in hem uit is, of ik heb hem gewoon té vaak gezien, een soort overkill. Hopelijk verteld deze film me meer in dat aspect, maar bij Herzog is het altijd maar weer afwachten wat hij er van heeft gemaakt, ga dit weekend denk ik even kijken, maar ik heb nog zoveel te zien, ik ga denk ik maar af op de cijfers, de hoogsten kijk ik eerst, lol. Maar beter lezen dus hè...... (zal wel vaker iets doms of vrkeerd schrijven, ben ik bang).

Echt een vage reactie.

LucretiaBorg schreef:

Ik heb van al zijn berichten opgemaakt dat hij dit een meesterwerk vindt.

Trouwens... Gebruiker goongumpa zegt helemaal niet dat dit een meesterwerk is.

*beetje verward* Wie moest er ook alweer beter lezen?

avatar van Killerkip

Killerkip

Schiet mij maar lek, net de film gekeken maar snap nog steeds niet waar ie over ging

Eigenlijk wel knap dat ik niet in slaap ben gevallen ondanks dat Cage en Kilmer erin zitten waar ik doorgaans een hogere pet van op heb

avatar van Killerkip

Killerkip

xgogax schreef:

Waarom luisteren jullie niet naar mij.

Ga je zometeen ook nog stampvoeten?

avatar van tottenham89

tottenham89

Sterke film met een goed verhaal. Cage (vooral) & Kilmer acteerden top en kreeg nooit op een gegeven moment een gevoel dat het te saai werd. De vage scenes met een hagedis geloof ik en een krokodil vond ik ook een pluspunt , vind je niet zo vaak bij dit soort films.

avatar van eka

eka

Ik ga zo kijken. Ken de originele met Harvey keitel en daar was ik erg van onder de indruk. Ben heel benieuwd.....

avatar van eka

eka

Zelfde concept als de oude maar heel ander verhaal. Hele goeie film!

Ik vind dat Nicolas Cage een hele sterke rol neerzet. Als je oplet veranderd zijn persoonlijkheid, z'n stem, z'n houding ook naar het einde toe van de film van al het drugs gebruik maar heel subtiel. Erg goed geacteerd. Ook die rare space dingen met die leguanen en die dansende ziel vond ik geweldig. Ik geef 4 sterren, maar zeg erbij dat je wel van dit soort films moet houden. Kan me ook voorstellen dat er veel mensen zijn die er geen snars aan vinden.

avatar van Macmanus

Macmanus

Herzog sinds 2005

De man blijkt een best grote naam te zijn in de filmwereld, vreemd genoeg kwam ik er pas laat achter. Waren zijn hoogtij dagen ook ver voor mijn jeugd. Toch lees je als je op onderzoek gaat naar goed gewaardeerde films, wel vaak dezelfde namen vallen. Zijn naam viel me pas op na het zien van de docu Grizzly Man. Heb ook nog alleen maar films van hem gezien die hij gemaakt heeft na 2005.

Dat zijn dan ook nog eens alleen maar deze en Rescue Dawn en hierop afgaand zou ik me echt nooit kunnen voorstellen dat hij zo geliefd is bij een cultgroep. Zijn films lijken vrij inwisselbaar, ook dit is naast wat over the top acteerwerk van Cage en wat rare goedkoop geschoten dv beelden die 3 keer voorkomen ofzo, toch niet heel veel meer dan een bad cop verhaaltje. Beetje een kruizing tussen Training Day en het originele Bad L. Ben nog niet helemaal achter het genie dat kennelijk Werner Herzog heet. Maar zijn vroege werk komt nog aan bod.

Dan de film even bekeken zonder de naam Herzog. Positieve is dat het inderdaad niet echt een remake is, basis is hetzelfde. Corrupte verslaafde agent doolt een beetje rond als rechercheur. Grote verschil is dat het origineel rauw en donker was, en dat valt hier erg mee. Dat is stiekem wel jammer, want daardoor krijg je weinig gevoel met Cage en lijkt hij meer een poppetje in een Hollywoodfilm die op eigenwijze manier de bad guys probeert op te pakken. Kon er niet heel veel meer uit halen. Keitel leek ook echt zo een ass te zijn, Cage acteert zoals altijd dat hij een acteur is die een drugs verslaafde man speelt, zwaar over the top maar wel vrij grappig.

Film die je door de naam Herzog gaat bekijken op de hoop dat het veel meer is dan een doorsnee politiefilm. Maar buiten hier en daar wat kleine hintjes dat hier niet een NYPD regisseur op de regie stoel zit, komt het naar mijn mening niet.

3 sterren, vermakelijk.

PS: Trailer is overigens erg misleidend die ik zag, zo raar, slecht, vreemd is de film totaal niet. Helaas niet zou ik bijna zeggen.

avatar van elry

elry

ik vind dat nic vage weer eindelijk op zijn oude nivo speelt.(raising arizona, wild at heart)

herzog maakt het verhaal niet te weird en het einde was erg goed.

tragisch zwartgallig

avatar van Swastika

Swastika

Zeer zwakke film van de bekende acteurs/actrice.Zit totaal geen lijn in het verhaal.Een corrupte rechercheur die op een onwaarschijnlijk manier wegkomt.Zeer ongeloofwaardig verhaal en slecht acteerwerk.Nicolas Cage Staat normaal gesproken voor kwalitatieve goede films.Maar ja blijkbaar was het tijd voor een flop.Anders kan ik deze film niet omschrijven.Geld verspilling om dit in de bios te gaan kijken.Heb deze film met pijn en moeite kunnen uitzitten.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Sneue film, Harvey Keitel is een geweldige acteur en maakte het origineel, Nicolas Cage heeft voor het geld gekozen. Zo bizar slecht heb ik m nog nooit gezien. Een echt trieste remake.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Bizar slecht, nee sorry dat ben ik echt niet met je eens. Hij acteerd deze rol wel heel sterk, lang geleden dat ik Cage weer zo goed gezien heb. Maar als je hem al niet echt moet dan zul je er zowiezo al niet zo'n hoge pet van op hebben.

avatar van christophel

christophel

niet zo bijzonder...heb hem zelfs een beetje doorgespoeld, 3.0

avatar van Svenno3103

Svenno3103

Ik heb hem net gezien, vond het geen denderende film. Hij verveeld zelfs al na 45'.

Ik had hem beter verwacht na de trailer gezien te hebben.

avatar van barcam

barcam

Uitstekende film met goed op dreef zijnde Nicolas Cage.

Speelt een uitstekende "verslaafde", beetje mix van Leaving Las Vegas en Bringing Out The Dead.

Goed gevonden zijn de vage psychedelische scenes.

Aanrader.

Zoals de titel al aangeeft BAD movie want wat acteert Nicolas BAD so loopt hij door de film heen als een zombie. Dus een absolute afrader voor de liefhebbers van Nicolas.

xgogax schreef:

Voor veel mensen was Rescue Dawn een grote teleurstelling. Er zal niet zo veel verschil zijn tussen deze film en Rescue Dawn.

En weer is 1 van mijn voorspelling uitgekomen! Ik heb vaker gelijk dan Nostradamus, hahaha. En ik maak alleen maar gebruik van de logica.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geschifte flik dat Cage hier speelt. Hij is in alles een klootzak van een vent : hij prostitueert zijn vriendin, snuift drugs, misbruikt zijn positie om zijn eigen persoonlijke zaakjes te regelen en ga zo maar nog een eindje door. Opnieuw een stukje overacting van Cage, dat echter wel onderdoet voor het "way much better" Leaving Las Vegas. Maar om te gaan zeggen dat het een interessante film is? Het springt allemaal te veel van de hak op de tak en de belofte van een politiethriller valt in het water ten gunste van een zwartgallige komedie. En het is eerder een komedie waarbij de corrupte en immorele luitenant McDonaghue onder de loep wordt genomen, dan een echte politiefilm. Daar was ik niet naar op zoek, en voelde me dus ook wat ontgoocheld. En dan heb je nog die iguana's.... Herzog blijft in elk geval een regisseur met een coole stijl.

avatar van starbright boy

Bericht + reactie verwijderd.

avatar van YTK999

YTK999