Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Lord Salo
Ik vond dit niet echt een goede film. De 3d effects vond ik heel nep en er zat niet echt bepaald een spanning in. Ik vond het een beetje slapjes allemaal. Allerlei kleine details, zoals het oog in haar eigen gemaakte taart, hoe ze die te pletter slaat e.d. heel kinderachtig en nep.
Er zaten wel een paar goede schrik momenten in, maar meer is het eigenlijk ook niet. Het verhaal had veel beter uitgewerkt kunnen worden!
Thorak
Nou, daar heb ik (voor mijn gevoel dan) lang op moeten wachten, maar het was de moeite waard. Van mij mag er ook 'komedie' achter de horror geplakt worden,
Meneer Bungel
@ Thorak:
...Van mij...
TriplaR
Film net gezien, had gemengde verwachtingen, maar het pakte allemaal heel goed uit!
Er zitten een aantal erg onverwachte schrikmomenten in, verder is de spanning volop aanwezig en is het hele verhaal aardig uniek (hoe vaak speelt een horror zich nou grotendeels bij open daglicht plaats?)
Leuke acteurs ook, die hun werk degelijk doen.
Een perfecte avondvuller, zet je geluid hard aan en de lampen uit en de sfeer is perfect.
Wat de humor betreft waar iedereen het over heeft, ik heb ook soms moeten grinniken, hoe luguber of eng het ook was, bij bepaalde situaties. Cynisme?
fony
Redelijke film.
Behoorlijk wat schrikmomenten. Ook humor, wat de spanning niet altijd ten goede komt. Weet ook niet of alles wat ik als humor opvatte, ook grappig bedoeld was. In het begin vond ik het echt eng, maar moest later in de film steeds meer lachen om de scenes.
Het geluid maakte de film wel spannend, klonk goed met DTS op home cinema set.
Ook bepaalde effecten met braaksel, maden, uitspattende ogen waren wel mooi uitgewerkt, maar maakten de film soms wat kolderiek (is dat het goede woord)?
Kortom, redelijke film... Geen topper.
PS Kolderiek is hier en daar wel het goede woord, want synoniemen die gegeven worden, zijn: -abnormaal -belachelijk -clownesk -kluchtig -onzinnig -lachwekkend -dwaas.
En dat gevoel kreeg ik wel bij bepaalde scenes...
Mescaline
Degelijke Horror film.
De schrik effecten zijn voor al de eerste helft behoorlijk scary, maar worden daarna iets minder van niveau dat hele gedoe met die geit verpest een groot deel, wat weer erg jammer is
Het einde daar in tegen lijkt voorspelbaar, maar was het zeker niet, en het paste perfect bij de rest van de film.
Kortom: een degelijke horror film die hier en daar nog wat uitwerkings puntjes mist.
3,5
HIMMY
Al ben ik niet zon horror fan deze film vond ik top. Ik had helaas wel hier gelezen dat het de makers van Evil dead waren die ook deze film hadden gemaakt. Dit geeft je een hele andere kijk op de film. Maar moet wel zeggen dat ze hun vorige film style ook goed in deze film hebben verwerkt.
Montorsi
vond het meer humor dan horror..
En niet geheel toevallig..
geert 1970
was een goede film,had er minder van verwacht ,voor mij een van de beste horror's van het jaar.voor mij dan ook 5 op 5
Knoei
boeeeeeeeeeee
Schiedammer
Ik vind dit zeker 1 van de betere horrorfilms die de laatste tijd is uitgekomen.
Verhaallijn (zeker in het horrorgenre) is leuk en goed verzonnen en zelfs prima uitgewerkt. Er zitten tevens in de film een paar onverwachte schrikmomenten en zeker bij de eerste paar minuten vloog ik bijna van de bank af.
Het acteerwerk is ook gewoon goed wat je ook niet vaak tegenkomt in de genre.
De blu-ray uitgave is gewoon super met een perfect beeld en een super geluid wat voor mij een pre is voor een goede horrorfilm.
Voor mij is deze film een dikke 4* waard.
Tonypulp
moest gewoon lachen af en toe
Vreemd.. /sarcasme
DiDa
Sam Raimi is bekend geworden met zijn Evil Dead horrorfilms en sinds die tijd is hij eigenlijk een apart genre binnen het horrorgenre. Je herkent meteen Raimi's stijl wanneer je een film van hem opzet. Zo ook bij Drag Me To Hell. Horror met een humoristisch suausje erover (net zoals bij Evil Dead). De film is absoluut niet eng, maar Raimi weet zijn schrikmomenten goed te timen.
De humor in de film is goed getimed en misschien nog wel een van de sterkste punten van de film. Want waar zou de film zijn als deze zich te serieus zou nemen, zonder de humor dus.
Nee dat zou een veel mindere film opleveren. De humor is de drijfkracht achter Drag Me To Hell. Verder bevat de film goede schrikmomenten en een vermakelijk verhaal....
3.5 ster
shrink
Ik heb hem blind gekocht omdat het een film van Raimi is. Hij was wel redelijk, maar niet schokkend. Het is geen echte horror. The Frighteners invloeden kwamen soms in mij op. De effecten en acteerwerk is goed. Er jammer dat het einde ongelofelijk voorspelbaar was.
Near_Dark
The Frighteners invloeden kwamen soms in mij op.
Waarschijnlijk bedoel je "The Evil Dead" invloeden, "The Frighteners" was van Peter Jackson.
Het is een detail maar toch...
Triple G
Had hier meer van verwacht. Zag er op zich goed en vakkundig uit. Maar iets te klassiek. Oude horror in een nieuw doch bekend jasje. Dus ook voorspelbaar voor zij die er bekend mee zijn. Het klopt eigenlijk allemaal maar het schokte me niet. En da's wat een horror film toch eigenlijk dient te doen... Heb er echter wel een aardige avond mee gehad...
Dosis
Ik heb hem net gezien. Ik vond het een vermakelijke film, maar het einde voorspelde ik al, vanaf het moment dat ze de envelop van de grond van de auto pakte.
Triple G
Dat bedoel ik.. Vrij voorspelbaar dus. Maar dan toch wel weer aardig in beeld gebracht....
sander.h
Gisteren gezien, en ik vond het een prima film, horror met een flinke scheut komische ranzigheid. Vooral die scene in die auto in de parkeergarage vond ik erg geslaagd.
Het acteerwerk van de hoofdpersonages is verder prima te noemen.
Enige minpuntje vind ik dat er hier en daar wat scenes in voorkomen die wat gezocht overkomen, zoals die scene met dat aambeeld dat bovenop die heks valt
Voor de rest gegarandeerd amusement: 4*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
99% van de horrors bevat vergezochtheid..
sander.h
99% van de horrors bevat vergezochtheid..
Ja qua verhaal inderdaad, maar ik bedoelde in dit geval meer van de regisseur. Alsof hij nog een stukje gore had liggen dat hij perse in de film kwijt wilde.
AC1
Niet spannend, niet grappig. Een halve ster dan maar voor de mooie Allison Lohman.
pieter_kerkhof
Goede horrorfilms zijn schaars, en die schaarsheid blijft na het verschijnen van deze film in stand. De film kreeg goede recensies, maar wat een drama. Standaard-horrorfilm met weinig spanning, slechte special effects en een vrij voorspelbaar verloop.
MNV2
Don't piss off old gypsey ladies.
Sam Raimi heeft me nog maar eens aangenaam verrast, Drag Me to Hell blijkt voor de verandering nog eens een originele horrorfilm te zijn die afsteekt tegen de meeste andere films binnen het genre. En dan richt ik me vooral op de clichématige misbaksels van de laatste jaren zoals House of Wax, My Bloody Valentine 3D en The Hills Have Eyes 2, films waar steeds opnieuw hetzelfde groepje 'highschool-tieners' één voor één afgeslacht worden. Drag Me to Hell is anders, net als bij The Skeleton Key speelt hier slechts één personage de hoofdrol, een personage dat met zwarte magie te maken krijgt. Alison Lohman vult die hoofdrol met overtuiging in.
Wat een goede horrorfilm nodig heeft zijn enkele, geslaagde schrikeffecten en een creepy sfeer, vooral met dat eerste zat het goed. De film slaagde me er toch minstens één keer in om me te doen verschieten. Wat de creepy sfeer betreft zat het hier ook niet slecht, al doet de film toch onder voor films als The Skeleton Key en The Ring, (misschien ook vanwege de humoristische kant die de film af en toe opzocht) maar er zaten beslist wel enkele spannende, beangstigende scènes in, vooral de kerkhofscène op het einde is een klassieker die ook hier voorkomt en nog steeds beangstigend werkt.
Niet slecht dus, al was het hier en daar wel wat voorspelbaar, vooral op het einde zat ik voortdurend met het gevoel dat er nog iets moest gebeuren. Special effects zijn typisch voor dit genre nogal matig, het leek er zelfs op dat Sam Raimi zijn oude trucjes uit The Evil Dead af en toe nog eens te boven haalde, een horrorfilm die al bijna 30 jaar oud is. Maar verder geen kwaad woord over de effecten aangezien ik al erger gezien heb. Eén van de betere horrorfilms van de laatste jaren..
3.5 sterren
Rufio
Beste horror van 2009 voor mij. Die oude vrouw is echt creepy!

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring