Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Jopa
ik vond het echt een ranzige film, zeker met mijn kunstgebit fobie was het af en toe snel omkijken.
vooral de close combat scene in de parkeer garage....
"baaah" is een understatement
Unky
beste horror in lange tijden!! :
-goed geacteerd
-origineel
-goed uitgewerkte griezel en schrikmomenten
kortom ongelofelijk, zeker een aanrader!!!!
grappig, ik denk hier dus precies het tegenovergestelde van
shelle-bel
Wat een ranzige goede film!
Ik ben een paar keer heel erg geschrokken,
De scene in de parkeergarage is echt ranzig met dat nietje in der oog...
hnmax1984
Deze film was echt helemaal niks. De special effects, als we dan wel spreken over special effects, waren echt lachwekkend.
Het verhaal vond ik wel redelijk maar de afwerking van de vieze scenes vond ik mee lachwekkend dan smerig...
Afradertje...
M.Goodkat
zozo filmpje.
Heb hem gezien voor justin long (vind ik een goeie acteur) en hier deed die weer wat er gevraagd was.
Veel gore stukken erin en een paar schrikmomenten wat wel vermakelijk was.
Enigste waar ik mij aan irriteerde waren de laatste 20 min, die hele zooi in de huis en vooral het einde, een afknapper voor mij, heel origineel uit de hoek gekomen natuurlijk maar had gehoopt op degene waar ik aan dacht. Ok, horrors zijn niet zo maar dan nog, het is altijd ook plezant om een good end te zien.
PeeJaY29
Ik vond de acteerprestaties toch echt onder de maat. special effects redelijk en te vaak van die ?huh? momenten.
Ondanks al mijn negativiteit vond ik deze film toch lekker wegkijken en zeker de laatste minuut had ik echt niet verwacht.
Door die combinatie geef ik deze film een 2.5
o0Timmy0o
Wat een negatieve reacties zeg. Heel veel horrors zijn slecht, maar deze zat toch echt boven de gemiddelde horror. Dit is absoluut geen B-film.
Hoofdrolspelers doen wat ze moeten doen. De bijrollen vond ik wat minder overtuigend overkomen. Thank god dat het dan ook bijrollen zijn.
Ok ok, het is niet een hoogstaande film, maar het is een super film voor een avondje schrikken en griezelen.
Ik moest bij het einde wel even slikken. Je hoopt dingen bij dit soort films, maar doe dat nooit bij een horror.
Dikke 3!
T.S.S.A.
Dikke 3!
Die slechte reacties zijn juist omdat veel mensen bij deze film niet schrikken en zeker niet griezelen...
En veel horrors zijn B-films inderedaad, maar deze film is dan misschien een A-film, maar hij voelde voor mij aan als B-film. De kwaliteit van horror films gaat in zijn algemeenheid achteruit. Ze worden in ieder geval een stuk minder eng en bevatten een stuk minder goede plot-twists, een positieve uitzondering als Saw daargelaten.
Nogmaals als jij deze film eng vond moet je zeker daar naar stemmen, ik wil hiermee alleen maar zeggen dat dit geen film is voor de echte horror liefhebber. Die moeten het maar met de Aziatische films, die gelukkig nog van extreem hoge kwaliteit zijn, doen.
deTuinman
Neen. Dit komt omdat mensen zelf verwachtingen hebben en totaal niet bekend zijn met Sam Raimi.
Als ze iets grappigs zien ipv eng, denken ze dat het niet zo hoort.... big mistake
Jawel hoor, maar dit is stukken minder dan zijn vroegere films.
Zit er buiten de scene waar het bloed uit de neus spuit dan nog iets grappigs in?
JacoBaco
Het is voor Sam Raimi maatstaven best herkenbaar wat komisch moet zijn en wat niet.
Even een paar grappig bedoelde momenten.
- Het gevecht in de auto. Vooral het vrouwtje wat zonder gebit in haar kin gaat zitten happen.
- Het vrouwtje wat haar gebit uitdoet om snoepjes te eten.
- De scene waarbij het vrouwtje opgebaard ligt en het behoorlijk misgaat. (deed me trouwens sterk aan Braindead denken.
- Een pratende Geit
Het is ook vooral vaak smerig, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het grappig bedoeld heeft. Of je erom kan lachen ja of nee is even uitgesloten.
Cyberator
Ik heb niet veel humor gevonden in de film.
Al is mijn humor zwarte humor.
En enige grappige vond ik die kat dat ze offerde, en dan nog spijtig dat ge niets zag.
teleurstelling
Ook me opgevallen dat het technisch niet super is. Ik heb toch enkele fouten gezien. En kwa special effects toch ook niet super. En dat voor de makers van Spiderman.
X-icy
Erg jammer dat ze de film '''grappig'' proberen te maken! Hierdoor vervalt het genre horror. Door deze ''scary movie'' acties kun je de film niet meer serieus nemen. Echt schrikken, wat toch het doel is van het genre, zat er hierdoor niet in. Ik vind Sam Raimi altijd erg goed. Maar dit was een tegenvaller!
Dinalfos
Zeer matige horrorfilm van Raimi, een vruchteloze poging om iets van zijn oude creativiteit te doen herleven. Het is een conventionele, moderne film met een paar geforceerde camp-elementen, zoals men ze tegenwoordig wel vaker probeert te maken. Op een enkele goed geregisseerde scene na (garagescene!), is er helemaal niets bijzonders te zien.
Ja, de film probeert natuurlijk enorm trashy en culty te zijn, maar de hoge productiewaarde gooien een beetje roet in het eten. Nou ja, de CGI is wel tamelijk waardeloos, maar dat maakt de film er helaas niet charmanter op. Slechte computereffecten zijn namelijk NOOIT leuk, ook niet onbedoeld. Die eer is voorbehouden aan praktische effecten, waar deze film er helaas veel te weinig van heeft.
En dat einde is om te janken. Niet omdat er geen sprake is van een Happy End, maar omdat de aanloop zo gruwelijk voorspelbaar en slecht geschreven is. Yuck.
Dinalfos
Klopt, veel mensen maken die denkfout. Maar in dit geval zijn de negatieve reacties wel terecht, imo. Het enige grappige aan de film is het feit dat hij campy probeert te zijn, maar dat totaal niet weet te verkopen.
En zelfs DAT is eigenlijk helemaal niet grappig, maar gewoon triest.
Dinalfos
Onzin, er zijn zat goede horror-comedies. Ze worden de laatste jaren alleen een stuk minder vaak gemaakt.
t-i-m
net gezien haha ik vond het een goede film! zat helemaal in de film. ben me een aantal keer kapot geschrokken en heb ook een aantal keer gigantisch gelachen. raimi gaat weer even lekker terug naar zijn evil dead tijd, waarin hij na mijn mening het beste was. tsja de special effects waren niet geweldig maar ik vraag me af of die niet juist met een grap zijn gemaakt, ze proberen tenslotte dacht ik de film tot een bepaalt cult gehalte te brengen.....kleine twijfel tussen een 3.5* en een 4* maar voor mij neigt hij naar de 4 ... omdat de film zo lekker wegkijkt
Naomi Watts
Raimi's comeback to horror. Het was een veelbelovend gegeven met in de gedachte dat de beste man ons ooit Evil Dead bracht. De verwachtingen weet ie niet in te lossen.
Weer die typische slapstick Raimi humor, niet echt aan mij besteed. En occulte horrortjes, ze zullen me nooit kunnen bekoren. Spannend, eng of goor wordt het nergens, het enige wat deze film brengt is wat goedkope schrikeffecten en dat verwacht ik niet van een Raimi. Ik verwacht niet dat ie zich verlaagt om gimmicks te gebruiken die eigenlijk het hele horror genre heeft verneukt.
Ook die humor valt totaal uit de toon, wel typisch Raimi. Vooral die pratende geit killt de film behoorlijk. Qua performances valt eigenlijk Lohman niet door de mand. Film faalt eigenlijk dus op comedy gebied en ook op horror gebied, en dat is een pijnlijke constatering. Wel weet de film die jaren 80 horror feel weer tot leven te wekken en dat weerhoudt me net om Drag Me to Hell een hele dikke onvoldoende te geven.
Thorak
Nou ben ik best wel Raimi fan, maar iets houdt me tegen on deze film te gaan kijken. Ik ben ook erg bang dat ik dit een flop ga vinden.
De redenen hier voor worden ook al redelijk omschreven in Naomi Watts' beoordeling. De poster trekt me ook al niet erg naar het kijken van deze film. Vandeweek toch maar kijken, mischien valt het mee....
Thorak
Rede nr 1 waarom er geen remake van moet komen, een evil dead zonder ash is geen evil dead

En Ash kan ook alleen maar door Bruce Campbell gespeeld worden!
Montorsi
Dan is de vraag van welke Raimi je fan bent. Evil Dead 1 Raimi, Evil Dead 2 Raimi of Spider-Man Raimi?
Thorak
Zit wel iets in inderdaad, de Evil Dead's vond ik alle 3 erg goed.
De spiderman's erg triest overigens... Die zijn volgens mij echt bedoelt voor de categorie 6 tot 12 jaar. Enige plus punten daarin zijn wel de scenes met Bruce!
Eigenlijk was Evil Dead 2 ook al een halve remake van Evil Dead 1
Montorsi
Zit wel iets in inderdaad, de Evil Dead's vond ik alle 3 erg goed.
In theorie zou je dit dan ook wel iets moeten vinden
Tonypulp
Klopt, al is dat wel iets anders dan dat een remake tegenwoordig is
Als raimi de remake verzorgd heb ik nog wel een klein beetje vertrouwen, het is alleen zo onnodig..
mock turtle
gelachen, zoals sommigen hierboven, heb ik bij deze film nooit; was volgens mij ook niet zo komisch bedoeld allemaal.
verhaal was op zich wel aardig uitgewerkt allemaal, schrikmomentjes en gore effecten ook wel, dus qua horror zat het wel redelijk.
helaas waren er, en ook dát vind ik typisch voor veel horrorfilms, ook wel een aantal fouten of onlogica. bijvoorbeeld dat je na het inslaan van een autoruitje opeens de deur die op slot zat wél zomaar kan openen zonder deze van het slot te halen; of dat aambeeld dat in de schuur aan het plafond hing (wie doet dat nou?). voor mij hoeft het niet per se 100% natuurgetrouw te zijn, maar deze vrijheden waren behoorlijk storend.
ont'knoping' was ook redelijk voorspelbaar, dacht ik zo.
omdat het voor een horror nog behoorlijk meeviel, toch 3,5 sterren
Cyberator
jaaa dat was de fout die ik zag! Ze slaagt de ruit in en opeens was de deur open!
Komaan zoiets kan toch niet meer??!
Opportunist187
Slechte special effects en dit kan toch niet als serieuse horror bedoeld zijn.Ik bedoel ; een zwaar ijzeren ding op je kop krijgen en dat dan de ogen die eruit vliegen in een soort brei echt overdreven tekenfilm komedie en die never ending kots uit dat oude vrouwtje kom op hee.
Ook die fout met die autodeur viel teveel op dat mag niet in een film.
Het idee was leuk maar er is slordig te werk gegaan bij deze film.
Thorak
Ik snap sommige mensen echt niet hoor, die willen zelfs de meest voor de hand liggende dingen ook echt zien gebeuren. Laatst las ik ook al ergens dat iemand het raar vond dat de hoofdpersoon in een auto een jas zag hangen, het ruitje inslaat en in de volgende scène had hij het jasje aan. Nou dat was toch maar raar? Of iemand bij Angels and Demons die het maar raar vond dat niemand naar de wc moest ofzo.... Willen dat soort mensen dan echt alles zien gebeuren ofzo? Dan krijg je films van minimaal 20 uur waar in 90% van de tijd totaal nietss boeiends gebeurd. Ik denk dat het een totaal gebrek aan fantasie en/of denkvermogen is....
Overigens ik heb deze film nog niet gezien dus kan niet echt oordelen over deze desbetreffende scène met de autodeur. Vanavond ga ik 'm kijken.
Montorsi
Slechte special effects en dit kan toch niet als serieuse horror bedoeld zijn.
klopt

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

20 Days in Mariupol

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring