Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
Musicer
Kent net zoals Raimi's Spiderman films een geweldige opbouw. Het camerawerk is perfect, acteertalent redelijk tot goed (al heeft Lohman soms moeite om kwaad over te komen), maar in het laatste halfuur loopt de film over van clichés en is het sprankje geloofwaardigheid er ook helemaal van af.
Van af het moment waar 'Mw. Ganush' haar ogen uitspatten op die van Christine, gaat de film berg af. De séance is zo voorspelbaar als het maar kan en de als je denkt dat de sprekende geit al erg is, kijk dan maar naar het achterlijke geitendansje van de 'Laima', die me trouwens qua personage veel deed denken aan de Dahaka uit de Prince of Persia games, volgend jaar ook op het grote scherm.
Anyway, er zijn leuke momenten en het braakuitwisselingsritueel is een leuk terugkerend element, de acteerprestaties van Raver en Long zijn goed, maar het laatste halfuur was zo belachelijk qua special effects, script (de scène in het graf van Ganush, Christine die om de een of andere reden achteruit deinst wanneer haar liefje plots - o, hoe onverwachts! - de knoop blijkt vast te hebben en op het spoor valt) en opbouw dat deze film echt niet boven de 3* geraakt.
Was dat laatste deel er niet geweest, was het zeker een 4* geweest. Je mag zeggen dat ik Raimi's humor niet snap, maar ik kan gewoon niet appreciëren dat een film die een uur lang probeert serieus genomen te worden (of toch een beetje) het in de laatste minuutjes alles overboord gooit en voor het belachelijke gaat.
Mr_White
- 2067 berichten
Het wordt juist steeds absurder omdat Raimi daar naar opbouwt. De film kent vanaf het begin een humoristisch en absurdisch tintje (dat ze daar in de bank even haar gebit eruit haalt en zuurtjes in haar tas smokkelt).
Sowieso vond ik de voorspelbaarheid mee vallen. Ja, het lag voor de hand dat ze de munt in plaats van de knoop had gepakt, maar ik had niet verwacht dat zij uiteindelijk zelf de hel ingesleurd zou worden. Ik verwachtte meer dat of haar verloofde de pineut was, als een soort indirecte straf in plaats van een directe straf.
pve
sam raimi welkom terug bij je roots waar je nodig gemist werd de afgelopen jaren
veruit de beste horror film sinds de eeuwwisseling
de opbouw is perfect verzorgt de schrikmomenten goed getimed
de mensen die deze film gaan zien zullen sidderen van angst en schatterlachen van pret
een achtbaanrit op de kermis geeft minder plezier van spanning en emotie als deze film
hoe een kleinigheidje als voor jezelf opkomen niet toe kan lijden
de acteerprestaties laten soms wat te wensen over maar daar maakt het camerawerk het verhaal veel van goed
de eerste horrorfilm sinds jaren waar ik eindelijk weer s op het puntje van mijn stoel heb gezeten om te weten wat er nu weer s gaat gebeuren
sam raimi bedankt dat je (al is het maar eenmalig misschien ) je gezicht in de horrorscene hebt laten zien
ik heb enorm genoten zoals met mij dat vele zullen doen denk ik
na al; de rommel die hollywood ons de afgelopen jaren heeft voorgeschoteld eindelijk weer s een kraker bedankt was er echt weer s aan toe
op naar evil dead 4 zou ik zo zeggen lol
Wesley29m
Geniaal in Zack & Miri.
En wat te denken van Jeepers Creepers
Blijft z'n grote doorbraak, lekkere film overigens ook!
DMTH ga ik zeker nog kijken! Erg benieuwd...
De trailer belooft veel goeds...
wyatt earp
Wow, ik kom er net vandaan, en hij is geweldig. Echt een goede horror. Het enige is dat het wel best veel cliche'sheeft. Maar het is gelukkig niet hinderlijk. Ook is ie best voorspelbaar, een paar punten tenminste. Ik wist bijvoorbeeld allang dat zij de verkeerde envelop te pakken had. Ik had ook stiekem gehoopt dat zij ook echt naar de hel gesleurd zou worden. En meestal verzinnen ze net op het eind iets waardoor zoiets niet gebeurd. Ik had het hier niet aan zien komen, maar gelukkig gebeurde het wel. En dat zorgt ervoor dat het een einde heeft zoals een horror moet hebben. Er zitten geweldige scenes bij zoals dat zij het graf van Ganush opgraaft. Zoiezo zijn zulk soort scenes op een begraafplaats heel sfeervol. Deze dus ook. Kortom: een goede horrorfilm van Sam Raimi, en ik hoop dat ie de zo doorgaat met horrorfilms maken.
Miem
een pracht film, ik ben het met PVE eens veruit de beste horror sinds de eeuwwisseling - het camera werk - acteer prestaties - het verhaal, het zat erg goed in elkaar ok er zitten 1 of 2 stukjes in die ze beter op de bonus dvd kunnen stoppen maargoed dat word vergeten ik heb me erg goed vermaakt.
m1701
Dat iedereen zo enthousiast over deze film is ???
Ik vond er echt helemaal niets aan.
Verhaal niet origineel een geit dat nergens op lijkt
Slechte special effects. En eng was het al helemaal niet.
Maargoed dat is mijn mening
dee loc
Dat iedereen zo enthousiast over deze film is ???
Ik vond er echt helemaal niets aan.
Verhaal niet origineel een geit dat nergens op lijkt
Slechte special effects. En eng was het al helemaal niet.
Maargoed dat is mijn mening
SPADE VI
Nou ik kom net terug van de cinema en kben toch een paar keer verschoten en moest enkele keren serieus walgen van deze prent. Wat een goor oud wijf is me dat zeg brrrr. Geslaagde horror film. Net wat ik verwacht dat een horror prent met me doet.......En nu gaak iron man kijken
davert
mensen zeuren zo veel,maar goed ik hou zelf al jaren van horrror,en vind em dus steengoed!eindelijk weer eens n echte horror,met aktie,schrik,droge humor,in de veronicagids kregen tot nu toe hele goeie films 3sterren deze kreeg er 4!ik dacht nog,eerst zien,dan geloven,maar inderdaad,wat een beest van n film!sinds jaren niet meer zo'n tophorror gezien,groetjes,en veel plezier voor wie em nog moet zien,1 tip,deze moet je echt in de bios kijken,super!
LopatTjai
Film vond ik zelf niet zo boeiend, maar het is sowieso altijd moeilijk om een geslaagde horror te maken.
L. luchtloper
Ik vond de trailer al verschrikkelijk.
$pecial
Ik vond de trailer al verschrikkelijk.
Vooral niet gaan kijken dan!
rocco101
Vooral niet gaan kijken dan!
Heerlijk hoe smaken altijd lekker van elkaar verschillen, ben namelijk zelf (maar dat boeit niemand) al geruime tijd aan het wachten op deze film.
Evil dead 1 & 2 en daarna Army of Darkness hebben hoe zeg je dat zonder raar te klinken, veel voor mij betekend. In de zin van; WOW, kan een film ook zo zijn!
Drag me to hell wordt gewoon hopelijk een achtbaanrit.
Lekker zitten, en vooral geen handen en voeten naar buiten steken. Oftewel; een grote bus met zout naast je...
A. Jacobsen
Pure fun... heb me een kriek gelachen.
De trailer laat een beetje in het midden hoe extreem de film is. Maar Drag Me to Hell leunt dichter aan bij Raimi's Evil Dead dan ik had durven hopen. Believe me, de fans gaan dit smaken.
Sam Raimi heeft geen angst om te overdrijven, hetgeen unieke (vaak ENORM komische) beelden oplevert die je in geen andere Hollywoodfilm gaat tegenkomen.
Conclusie, heerlijke oldskool prent en money well spend.
Gon
Ik heb de film net gezien. Het verhaal op zich was wel aardig. Maar om het allemaal anderhalf uur aan te zien was wel een opgave. Al dat kots en gesabbel vond ik niet heel erg aantrekkelijk. En maakte dat ik met veel moeite de film heb uitgekeken. Ik heb twee sterren gegeven omdat ik het verhaal wel goed vond. Maar verder stopt het ook wel voor mij.
amol87
Ik ben er vannacht naar toe geweest in de bioscoop en ik heb er echt van genoten. Een geslaagde horror, schrikmomenten hadden effect (en dat komt toch niet vaak voor bij mij) en af en toe gewoon lekker over the top.
Ik heb niet al te lang geleden Evil Dead zitten kijken en er ook van genoten. Met deze film heeft Sam Raimi dat gevoel weer helemaal terug gebracht.
Er mogen vaker zulke horrorfilms gemaakt worden. Dit is voor het eerst sinds lange tijd dat ik dat ik zo genoten heb van een film in de bioscoop. En dat inclusief vriendinnen die hun vriendjes mee de zaal uit slepen
Tophorror 4,5*
White Trash
Gsteravond gezien en ik vond de film lichtelijk tegenvallen. Ik had meer een film verwacht als Evil Dead eigenlijk maar dat 'niveau' werd nergens gehaald. Sommige stukjes waren wat ranzig maar het werd nergens een hakfeest. Het verhaal was aardig, en er werd aardig geacteerd verder on het me toch niet echt boeien. En wie heeft er nou een aambeeld aan een touw hangen in de schuur haha
dee loc
dat zeg ik
$pecial
Wat een toppertje zeg! Ik ging met vrij veel verwachtingen deze film bekijken en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben!
Het camerawerk en de muziek zijn prachtig.
Ik heb genoten en ik zag vele overeenkomsten met Raimi's vroegere werk.
De uitdrijving vond ik helemaal niet slecht gemaakt in tegenstelling tot sommigen hier, maar juist geweldig! Ik heb weinig minpunten kunnen vinden bij dit pareltje, het was gewoon één lange achtbaan rit, dat eindigde in een geweldig eind.
Ik maakte met dus onterecht zorgen voor de PG-13 rating die deze film heeft gekregen, want ik heb de echte gore niet gemist.
Een van de betere en absurde horror films van de laatste jaren!
Dik verdiende 4 *
namingway24
De tijd heeft Sam Raimi een beetje ingehaald. Was deze film eind jaren '80 gemaakt met een kleiner budget en uitsluitend practical effects, dan was dit zeker een cultklassieker geworden. Nu zijn veel van zijn truukjes al te vaak gebruikt, werken de schrikmomenten afstompend en zijn sommige special effects te slecht gezien huidige technieken.
Dat wil niet zeggen dat de film een absolute flop is geworden. Sommige scènes (zoals de uitdrijving) doen echt denken aan betere tijden. Het aanschouwen van de transformatie van Christine van een stil, timide meisje tot een vastberaden vrouw is prachtig om te zien, en een paar fysieke grappen zijn erg geslaagd.
Maar aan het eind van de rit zat ik met een prangende vraag: wat wilde Raimi maken? De film was vaak te serieus voor een horrorkomedie en soms te slapstick voor een serieuze horrorfilm. Vooral het einde zit me niet lekker. Ik ben boos op Raimi dat hij Christine alsnog naar de hel stuurde. Niet alleen zag je het aankomen (kom op, de verwisseling van de enveloppen?), maar het einde was te abrupt en een te grote downer. Ik had liever een ander einde gezien.
Ik ben een groot fan van Raimi. HIj is een meester in vele genres. Daarom wilde ik deze film echt geweldig vinden, maar aan het eind van de rit vind ik dit gewoon een aardige film, maar niet de "return to form" waar ik op gehoopt had.
Conspiracy
Voor mij was het wel de "return to from"
Wat een geweldige film met geweldige momenten.
Zulke films maken ze inderdaad niet veel meer tegenwoordig.
Maar zodra deze film een succes blijkt te zijn zul je er weer genoeg van aantreffen in de bios. Maar ik vind dat geen probleem.
Nu ik deze film heb gezien heb ik geen angst meer voor eventuele
nieuwe Evil Dead films. Raimi kan het nog steeds.
(Benieuwd wanneer deze in de remake machine van hollywood komt)
soom
(Benieuwd wanneer deze in de remake machine van hollywood komt)
Dit is toch echt een Hollywood film, waarom zouden andere regisseurs zin hebben om deze te gaan remaken?

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring