Genre: Fantasy / Avontuur
Met onder meer: John C. Reilly, Ken Watanabe en Josh Hutcherson
Releasedatum: 5 november 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
"Meet Darren. He's sixteen going on immortal."
Darren Shan (Chris Massoglia) is een gewone schooljongen, tot hij de Grote Freakshow bezoekt. Daar komt hij terecht in een bizarre wereld van vampiers, weerwolven, monsters en bebaarde vrouwen. Maar zal Darren het terrein weer kunnen verlaten of moet hij zich bij het gezelschap voegen...
Darren Shan
Murlaugh
Annie
Mr. Shan
Milan07
Lekker vlotte film met grappige personages. Mix tussen Harry Potter en Twilight. Dit kan best wel eens een leuke triologie worden. Niet eng, wel vermakkelijk.
dragonmaster
goede film ! meer dan ik ervan had verwacht. volop actie, goede special effects en een meeslepend verhaal. toch heb ik het idee dat er nog (meerdere) vervolgen gaan komen, want het verhaal is lang nog niet af. als deze net zo goed worden als dit deel, ben ik er klaar voor.
Triple G
Ik hou dus van dit soort films. Ben echter niet bekend met de boeken. Als er inmiddels zo'n twaalf van zijn begrijp ik m'n gevoel wel wat ik bij de film kreeg. Ondanks de aangename beelden, leuke types en bij vlagen prettige sfeer (doch hier en daar iets te kinderachtig, te lieflijk) vond ik dat het verhaaltje wel erg uitgesmeerd is. Duurt eindeloos lang voordat brave Darren eindelijk es gaat bewegen. Dat is vrij irritant in een film tenzij je volgende week een nieuw deel (de volgende reeks blijkbaar..) kunt gaan bekijken (ik lees ergens dat deze film over de eerste 3 boeken zou gaan. Óf een heleboel interessante details zijn weggelaten of de boeken zijn nóg meer uitgesmeerd). Hoe dan ook: voor een film veel te karig maar smaakt toch naar meer...
Vlak, rommelig geregisseerd eerste deel van een beoogde franchise. Op basis van deze film betwijfel ik echter of er meer delen zullen komen. De personages zijn niet charismatisch, het verhaaltje is niet intrigerend en de effecten niet erg speciaal. Tel daarbij het weinig indrukwekkende production design en een nogal verspilde cast en wat heb je? Niet veel, vrees ik.
Fryce
Wat een slappe hap. Deze film weet gewoon niet te boeien, is niet spannend, slecht geacteerd, slecht verhaal wat slecht word verteld. Het enige pluspunt is dat het er af en toe leuk uit ziet.
supoc
Ik vond het een heerlijke film om naar te kijken.
Het komt ook omdat ik vampieren films leuk vindt.
Meestal heb je bij vampieren films dat ze in de nek bijten en dood moeten gaan en dat ze dan een vampier worden.
bij deze film waren er 2 verschillende soorten vampieren en een aftak ervan vampierneze , toch wel leuk bedacht.
En verder op een andere manier een vampier worden dan eens in je nek te bijten en daarbij nog een paar andere details die er bij zitten zijn ook leuk gedaan.
dit is inderdaad een film met fantasy avontuur en een vleugje komedie.
van mij krijgt deze film dan ook een 8!
Kiekena
is wel leuk, maar kan niet tippen aan de boeken
tijn79
Leuk filmpje, ik vond em alleen iets kinderlijker dan ik had verwacht.
Af en toe wat langdradig, maar toch zeker de volle 108min waard!
ibendb
erg leuk en het zijn 11 boeken dus ook 11 film's ? : )
Neen, Deze film is 3 Boeken in één of zo:
Cirque Du Freak,
The vampires assistant (De Vampiersleeling)
en TunnelsVan Bloed ( Tunnels Of Blood)
Dus als ik het god heb, komen er vier films ofzo
tal1b
nou.. 1 deel is voldoend
verrassend leuk filmpje wel, met grappige effecten!
Moon__
Ik was vroeger fan van Darren Shan boeken, en ik moet eerlijk toegeven dat de film me beetje tegenvalt.
De scenairo zijn natuurlijk verkort, maar er zijn details erin die niet in boek voorkomt en andersom.
Maar toch blijf ik het wel leuke film vinden!
Leuke personages, mooie special effecten en mooi afgewerkt van makeup bij personages.
Noodless
Het eerste half uur vond ik het nog best leuk, maar gaandeweg begon me de film minder te boeien door al die fantasie en handelingen van de vampieren ( het vliegen, de inspiratieloze gevechten, de ' geweldige ' spin
enz.) Ook de freaks kwamen voor mij te kitscherig over. Het script houdt niet veel in , Dafoe en Hayek hebben helaas kleine rollen. Teleurstellende film ! 4/10
the new guy
Eigenlijk een goede film. Best wel meer waard dan een 3. Maar waarom dat belabberde eind? Dat slaat nou echt nergens op.
Bartt88
Mensen die de boeken hebben gelezen zullen met me eens zijn dat dit een grote droeve bedoeling is. Natuurlijk, een film zal nooit het boek overtreffen maar dit was toch wel heel erg treurig. Dat ze er stukken, belangrijke stukken zelfs, uit hielden kon ik nog begrijpen, maar dat ze allerlei zaken door elkaar heen gooiden was echt absurd. Uiteindelijk met moeite uitgezien, ik heb hier en daar wat gehoord over een vervolg, god verhoede het.
mikeh
Er gaan absoluut meerdere vervolgen komen. 4 wel te verstaan, in ieder geval als ze deze manier van verfilmen aanhouden.
Darren shan is een boekenreeks van 12 delen. Die weer zijn opgedeeld in 4 triologieën.
Ga hem vanavond bekijken, zeer benieuwd!
Ik ben een fan van de boeken die de klasse van harry potter evenaren en op sommige punten zelfs overtreffen, naar mijn mening.
mikeh
De volgorde van de film slaat helemaal nergens op, ook de belangrijkste gebeurtenissen in de film worden zo verdraaid dat eigenlijk de hele verhaallijn niet meer klopt en hierdoor krijg je een zeer verkeerde indruk van de karakters. Ik heb het dan vooral over murlough, mr tiny, mr crepsly en gavner purl maar ook truska lijkt in het niets op de boekversie. Ook de kleine mensen worden compleet verkeerd in beeld gebracht.
Als ik de film vergelijk met de boeken is het toch echt een 0,5*.
Dit is geen verfilming meer van een boek maar een film op zichzelf die dezelfde namen heeft als in het boek.
Als ik de film op zichzelf een punt moet geven, vind ik het een ware B-film, slechte muziek keuze, zeer slecht verhaal, zeer slechte special effect, dan doel ik vooral op de spin. Die eruit zag als een knuffel.
Als je de boeken niet gelezen hebt is het amper te volgen dus de film krijgt van mij in dit geval een 1*.
Neem deze getallen samen en rond het naar beneden af omdat er talloze "fouten" zijn gemaakt over de verhaallijn en talloze niet belangrijke dingen zijn toegevoegd. Maar er is ook niet een relatie goed beschreven.
Kortom,
Kiekena
ja, je hebt wel gelijk want die hele kleine dingen die ze in de film niet laten zien, zijn wel het aller belangrijkste.
en hoezo is debora hier een freak?
dat slaat nergens op. en ze hebben het stuk dat evra werd gemarteld door murlogh er ook al niet in gezet, en dat ze door het riool op zoek gingen enzo.
maar wat nog het allerdomst is.... is dat ze nu al zeggen dat steve de heer der vampanezen is. ik denk dat er nog maar 1 of 2 delen komen, omdat ze alles al voorzeggen en veel te veel weg laten. [
en de kleine mensen zien er ook niet zo uit. ze moeten er zo uitzien :
en mr. tiny is hier dik en lang, terwijl hij in de boeken altijd dun en klein is.
evra ziet er ook al zo lelijk uit. hij heeft een normale neus en geen gaten zoals een echte slang.
en sam grest en V.W zaten er ook niet in terwijl die heel belangrijk zijn, vooral V.W
omdat die later met vampanezen zou gaan samenwerken omdat hij nieuwe handen van hen had gekregen die de wolfman had afgebeten
mikeh
en hoezo is debora hier een freak?
en de kleine mensen zien er ook niet zo uit. ze moeten er zo uitzien :
Meer tiny is niet dun.
Zoals hij letterlijk in het boek beschreven wordt.
een kleine gezette vriendelijk uitziende man met een geel pak en groene kaplaarsjes. Ook heeft hij altijd een hartvormig klokje bij zich, wat ik denk de bron van zijn kracht is.
zjandannybob
Ik bleef maar wachte op de echte actie. Vond de film erg vermakelijk. Maar dacht dat de film wel zo'n 3 uur zou gaan duren. Dus hopelijk komt het vervolg hierop snel genoeg, anders kan dit verhaal me niet echt meer boeien.
Xx_se7en_xX
Aardig filmpje. Cast is leuk, maar de film zit vol cliché, fouten en ongeloofwaardigheden.
Leuk wegkijkfilmpje.
2.5*.
bladerunner2007
Wow wat een film, verrassend hoor, ik moet hem nog eens kijken!
Zit vreemd in elkaar en wist niet van bestaan van de boeken. Misschien moet ik die maar eens lezen, zie ik hiervoor opgemerkt.
GroovyDrummer
Verrassend mooie en vermakelijke film! verveeld geen minuut!
lagaiske
Bleef serieus op mijn honger zitten bij deze.
Oftwel ga je volledig voor horror/thriller oftwel voor een kinderfilm.
Deze zit daar ergens tussenin en valt me daardoor zwaar tegen.
Toch een pluim voor enkele van de freaks die er zeer realistisch uitzagen.
_Casper_
ik hou totaal niet van de harry potter films, maar dit vond ik een erg leuke film! zeker niet te kinderachtig... vond het een ontzettend leuke film om te kijken kijkt erglekker weg...
dikke 3.5*
Richard_Voorhees
Een redelijk vermakelijk film, kijkt best lekker weg, maar kan niet tippen aan de boeken. Ik ben benieuwd hoe de rest van deze filmserie gaat worden.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Kurîpî: Itsuwari no Rinjin
Thriller, 2016