The Believer (2001)
Geregisseerd door: Henry Bean
Met onder meer: Ryan Gosling, Summer Phoenix en Billy Zane
Gesproken taal: Engels, Hebreeuws en Hongaars
Plot The Believer
"He's a jew. He’s a Neo-Nazi. With one true enemy… Himself!"
De joodse Danny Balint, een voormalig student aan de Hebreeuwse school, heeft zijn oude religieuze ideeën totaal afgezworen en enkel nog plannen, om met een bende skinheads zoveel mogelijk joden te vermoorden. Aangetrokken tot de samenkomsten van een doorgewinterde fascist, raakt hij betrokken bij de oprichting van een fascistische partij met een menselijk gezicht.
Danny Balint
Miriam
Kyle
Danny's Father
Biosguru
ondanks het wat rare gegeven: een joodse skinhead schopt amok in extreemrechtse kringen een erg mooie film, die van begin tot einde boeit en waar zeer goed in geacteerd wordt!
Gemiste kans dat deze niet in de bioscoop te zien is maar gelijk op video uitkomt!
Dikke aanrader
SlingBlade
En je zet hem alvast ff in je top 10..... logisch
Meneer heeft niet gereageerd op Emdee's bericht, dus ik heb de stem maar even verwijderd.
Macmanus
Een grote AFrader deze film, het gegeven is interessant alleen de uitwerking is helemaal niks, een erg mager verhaal dat totaal niet weet waar het heen wil, een Joodse jongen die Joden haat waarom die ze haat is erg slapjes, hij haat ze omdat hij dat nou eenmaal wil, hij wil leuke speeches geven A la Edward Norton in American History X maar wat hij te melden heeft slaat vaak nergens op.
Het acteerwerk is redelijk, de Hoofdrolspeler springt er niet uit, en hij is ook veel te onervaren om de film te dragen, zijn vriendin heeft nog wel iets toe te voegen maar de rest van de cast totaal niks, Billy Zane is echt nog nooit zo nutteloos geweest.
De film was ook nog eens saai, iemand zei dat hij van begint tot eind boeiend was, nou ik weet niet welke film jij hebt gezien maar er was geen reet aan.
1,5 sterren geef ik hem omdat ik het inteview in dat cafe wel aardig vond, en het acteren nog wel te doen was waardoor ik hem niet eerder heb afgezet, maar waarom deze film zo een hoog gemiddelde heeft op IMDB en hier is mijn een raadsel.
Macmanus
Uit de videotheek, ja het is een raadsel waarom ze deze wel hebben en DONNIE DARKO niet., maar ja
Macmanus
Misschien an stennisen uitleggen waarom hij het nog een 2.5 sterren waard vond, misschien heb ik iets niet begrepen
maar wat hij te melden heeft slaat vaak nergens op
Dat komt bij Skinheads wel meer voor....
- 1985 berichten
zojuist op dvd gezien... had hoge verwachtingen van deze film die niet volledig werden ingelost. Jammer, een gemiste kans, want de film begon met een aardige insteek waar meer uitgehaald had kunnen worden. Toch 3,5 sterren...
BoordAppel
Wat een sadisten zeg de ouders van Summer Joy, River Jude Bottom, Joaquin Raphael, Rain Joan of Arc en Libertad Mariposa Phoenix.
Verassend goeie film die ik gehuurd had op advies van mijn tekenleeraar (waar die al wel niet goed voor zijn
) Het bizarre verhaaltje (een Jood die zijn eigen volk zo haat dat hij een nazi wordt) wordt erg mooi weergegeven. De cast (niemand springt er echt uit) doet het naar behoren. Een groot pluspunt vond ik het totaal onverwachte einde. Dat had ik dus niet verwacht.
Goodfella
Redelijk, bovengemiddeld skinhead-filmpje, maar ik had achteraf echt zoiets van: 'What's the point?!?'
jacom
Dat komt bij Skinheads wel meer voor....
niet veralgemenen hé, niet alle (lees: de meeste) skinheads zijn NIET rechts.
trouwens, de jamaicaanse cultuur heeft een grote invloed gehad op de skinhead cultuur, dus een echte skinhead is geen racist.
- 1985 berichten
niet veralgemenen hé, niet alle (lees: de meeste) skinheads zijn NIET rechts.
trouwens,
Even buiten dit politiek geneuzel: prima film, alleen een heel raar gegeven dat een joodse jongen besluit om zich aan te sluiten bij skins (die in deze film wel degelijk extreem rechts zijn
Violet-Oi!
Ik ben het met macmanus eens> Echt een overschatte film, ind de dingen die die zegt slaan echt op niks. Je zit er naar te kijken en denkt waar het over gaat??!! ik weet ut niet. Andere films over extreem rechtse skins ( en inderdaad skinheads zijn geen rasisten en hoeven ook niet rechs te zijn, de naam word alleen misbruikt erg jjammer), kun je misschien nog wat bij indenken. Al ben je het er niet mee eens. Deze was ik 5 minuten na het kijken alweer vergeten. ik denk dat ze TE graag een intelegente film wouden moaken, en das mislukt vind ik.
jacom
euuhm, de eerste skins (en nu nog altijd) waren gasten met een 'working-class' achtergrond en hadden communistische/marxistische ideëen. Dus nee, de meeste skins zijn niet rechts, het is de media die hen zo afschilderd.
jacom
rechts wil zeggen conservatief. en die meeste skins zijn communistisch of ZEKER sociaals gezind (en zeker niet liberaal=rechts!!!!) dus per definitie LINKS!
jacom
zoekt dan naar een betere videotheek
Bulleke
Ik snap de allerlaatste scene niet..
Oke hij gaat dood door die bom aan het einde, maar wat betekent die oneindige trap nou met die "vriend" van hem? Moet dat nou het oneindige niets voorstellen? Of betekent het iets anders? Die "vriend" zegt je weet toch dat er niks is daar boven.. betekent dat dat er sowieso geen "hemel" is, of dat hij er alleen niet voor hem is omdat hij de thora heeft afgezworen en dus "onrein" is geweest?
tja vage film.
op zich wel interessant maar eigenlijk blijft het allemaal onduidelijk waarom hij er zo over denkt. Misschien zit er een diepere betekenis in die ik gemist heb maar ik snapte er weinig van. Zoieso denk ik niet dat de neo-nazis zich bezighouden met joden, tegenwoordig zijn het toch meer de 'gekleurden'onder ons die het doelwit zijn van racisme en andere terreurvormen? Volgens mij leeft de jodenhaat niet zo in het huidige amerika ......... ik kan me natuurlijk vergissen..... maar een neger bij de kkk/skinhead groep lijkt mij een interessanter verhaal dan dit.
2,5 ster meer kan ik er niet van maken
...en dat die neger dan na een tijdje opbiecht dat ie zwart is....:D
(doet me trouwens denken aan de briljante reclame van Jerry Springer I'm Black... bij iemand bekend?)
BoordAppel
Ik denk dat ieder1 die reclame wel kent. Is idd heel erg goed, vooral dat Springer zichzelf gewoon belachelijk maakt.
...en dat die neger dan na een tijdje opbiecht dat ie zwart is....:D
hehe ja bijvoorbeeld.
begreep niet dat ze niet doorhadden dat hij een jood was met die achternaam etc.
Neder
Springer neemt zichzelf toch nooit serieus?
Dat siert hem wel vindt ik
Dat programma van Springer vind ik een verschrikkelijk programma om naar te kijken, maar ik ben toch wel blij dat hij zichzelf dan ook weer niet al te serieus neemt en dan met zo'n reclame op de proppen komt.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011

Talaye Sorkh
Drama, 2003
new york citybomskinheadjewrytweede wereldoorlogvandalismjewish lifejood / joodssynagogue psychopaatantisemitismonafhankelijke filmjudaismverslaggeverbomb plantinghatredself-loathing nazismenazi fiction violence