• 9.383.014 stemmen

The Librarian: Return to King Solomon's Mines (2006)

Actie / Avontuur | 90 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: The Librarian 2

Geregisseerd door: Jonathan Frakes

Met onder meer: Noah Wyle, Gabrielle Anwar en Lisa Brenner

Gesproken taal: Frans, Arabisch en Engels

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Librarian: Return to King Solomon's Mines

Deze film is het vervolg op The Librarian: Quest for the Spear. Bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen (Noah Wyle) gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Kijk een twee deel van The Librarian. Dat zou nog wel eens wat kunnen worden.

avatar van Beatboy

Beatboy

moviefreak#1 schreef:

Kijk een twee deel van The Librarian. Dat zou nog wel eens wat kunnen worden.

Oh nee wacht, Jonathan Frakes is de regisseur

ga je al stemmen als je hem nog niet gezien heb dan???

avatar van kloostb

kloostb

deze wil ik graag zien 1 was leuk

dus hopen dat het een waardige opvolger is

avatar van fritsy

fritsy

Film is simpel en easy going en met veel toevaligheden, ze hoefden nergen moeite voor te doen met het uit puzzelen en uitvoeren van de betreffende legendes.

Noah Wyle's gestuntel was nog gevaarlijker voor hem dan alle enemy's in de hele film.

Jammer film had zo veel meer in gezeten. 2*

avatar van newG

newG

moviefreak#1 schreef:

Oh nee wacht, Jonathan Frakes is de regisseur

En wat is daar zo verkeerd aan? Die man heeft 2 goede Star Treks afgeleverd en een leuk tussendoortje als Clockstoppers. Over The Thunderbirds kan ik niet oordelen want die heb ik nog niet gezien. Wat is eigelijk de rede van zo'n uitspraak?

avatar van antaliaan

antaliaan

Slechte film. Veel te voorspelbaar. Ben het helemaal eens met Fritsy. Deel 1 had nog iets nieuws, deel 2 helemaal niet.

avatar van Snitz129

Snitz129

Weer veel te voorspelbaar en Wyle moet echt iets anders gaan doen, acteren is niet zijn ding.

De special effects zijn soms ronduit lachwekkend, zoals ze over een riviertje varen en worden aangevallen door nijlpaarden, in de efteling zien die er nog beter uit, komop zeg maak er dan iets beters van.

Ik vind deze wel beter als het eerste deel, een krappe 2.5*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

En alweer een rip-off van de indiana jones trilogie.

Slecht geacteerd.....Wyle is bij verre na geen Harrison Ford, om maar te zwijgen over Anwar.

De special-effects zijn ook niet wat `t wezen moet...maar ja, dat heb je met deze low-budget avonturenfilm.

Deel 1 was beter.

Wèl leuk televisievoer voor de kinderen.

avatar van peperkoek

Egeltje

peperkoek schreef:

De beste zeelieden staan altijd op de dijk

ha ha

Helemaal mee eens! En dan proberen ze ok nog vanaf de dijk om de rest zeeziek te maken! Je bent niet verplicht om te kijken.....

avatar van orange

orange

eerst deel 2 gezien. Deel 1 nog niet.

Matig, maar zulke films vergelijk je altijd gelijk met Indiana Jones, en dat is ook niet eerlijk. N. Wyle doet zijn best, maar komt duidelijk tekort om de film te dragen. Voor zondagmiddag vermaak leuk, geen aanrader. Tegen het einde vliegen de comp. animaties om je oren en dat is een domper op de film.

avatar van Dunny

Dunny

Ik heb deel 1 nog niet gezien, maar dat ga ik wel doen. Ik vond deel 2 namelijk best aardige film. Avontuurlijk, maar wel erg oppervlakkig, het gaat ook allemaal erg snel. Maar op zich aardige film om te kijken ! 2,5 *

avatar van joostie

joostie

de SPECIALE EFFECTS leken net op een game

avatar van Sutherland

Sutherland

Wel een aardige film hoor. Natuurlijk geen hoogstaand iets, maar best leuk voor een zondagmiddag!

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Bij deze film is duidelijk gegeken naar de oude Indiana Jones films. Er zaten daardoor wel humoristische stukjes in. Toch vond ik deze film het niet helemaal. Misschien ben ik te nuchter voor deze film. Mijn vriendin vond m wel leuk, maar ik viel bijna in slaap. Misschien toch meer geschikt voor 16 jaar en jonger.

avatar van pie18

pie18

ik heb net gekeken ik vond deel 1 beter. Maar deze was ook niet slecht. daarom krijgt die toch een 3* wat ik ook deel 1 heb gegeven. hopijk komt er ook een deel 3

avatar van bartsch

bartsch

Als je van avonturenfilms houd kan je deze film kijken (er zijn wel veel betere in dat genre, daar niet van) en als je van familiefilms houd ook. Als dat niet je favoriete genres zijn, mijdt deze film dan en kijk een andere film, 't is anders zonde van je tijd.

Een beetje tv-serie heeft tegenwoordige betere specials effects.

avatar van MovieMeterGirl

MovieMeterGirl

leuke film

avatar van The Oceanic Six

Hele leuk film. Slap verhaaltje maar het avontuur, de humor, de chemie tussen de hoofdrolspelers en het soort van magie maken de film tot erg geslaagd. Duurt ook maar 1,5 uur, dus eraan ergeren dat het verhaal niet zo veel bijzonders is doe je niet.

3,5 *

avatar van fieko

fieko

leuke film maar kan niet tippen aan film1

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Vreselijk slechte film, net als deel 1 ziet het er echt schandalig slecht uit. Voor wie "A Sound of Thunder" heeft gezien weet meteen waar ik het over heb.

Dat zulke films een budget krijgen is echt ongelofelijk, wat nog ongelofelijker is, is dat er dus een deel 2 is gemaakt.

Bah, weg met dit wanproduct

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Wat voor boek heeft hij nou in zijn hand, lijkt wel op de Qoran.

avatar van Timecop

Timecop

verstand op nul en kijken, niet veel beter als deel 1. Blijft een kinderfilm met slechte special effects en B/C acteurs. Toch nog een 2,0.

avatar van Ronhart

Ronhart

Slechte fim.

Slechte casting, Wyle is bijvoorbeeld absoluut niet overtuigend in de rol van onhandige held. Zelfs als klunzigheid is het niet geslaagd. Weinig overtuigend acteerwerk. Matig script, verkeerde en soms onzinnige special effects. Raar en opvallend ondeskundig gebruik van symbolen en mythen. Wie gebruikt nu een vrijmetselaarssymbool uit de 18e eeuw als een eeuwenoud symbool voor de metselaars van koning Salomo.

Misschien is dit te pruimen als kinderfilm op een verregende zondagmiddag. Maar van mij krijgt hij niet meer dan 1,5 ***

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Ronhart schreef:

Toe maar, wat een waardering voor dit prut. Deel 1 was beter (en dat was al moeilijk om aan te zien). Slechte casting, slecht script. Alan Quatermain's King Solomons Mines was beduidend beter.

avatar van veron35

veron35

Best slecht. Vaak onlochische dingen. Best vreemd als je nagaat dat dit over een man en vrouw gaat die tot in hun 30ste gestudeerd hebben en denken alles te weten. Zo werd dat boek in het engels voor gelezen. Erg voorspelbaar, veel uit andere films en heel amaturistisch. Wel af en toe geslaagde grappen. Soms iets te toevallig. En simpel... De special effects waren te vergelijken met A Sound of Thunder.

Ik weet niet waarom, maar toch vond ik dit een leuke avonturen film.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

jaspertje3 schreef:

Bah, weg met dit wanproduct

Heb jij überhaupt A Sound Of Thunder al gezien? Zoja, dan weet jij hoe slecht die film was en dat niveau is bij deze film een heel stuk hoger.

Een film in de vernieling helpen , zoals bij A.S.O.T. , zal waarschijnlijk niet haalbaar zijn.

Deze vond ik erg leuk, een soort nieuwe Indy Jones alleen dan met een lager Budget.

Er komt ook nog een deel 3, Librarian III: Curse Of The...

avatar van Legan

Legan

MuchTheSame schreef:

Als je het budget van A Sound of Thunder vergelijkt met die van deze film, en kijkt naar het afgeleverde resultaat... Ja, dat is dit van een veel hoger niveau .

Vergelijkbaar met het eerste deel en voor een tv-film best goed. Persoonlijk had er wat minder nadruk om komedie en wat meer op avontuur mogen zijn, maar ik klaag niet. Net zoals zijn voorganger:

avatar van shockdog

shockdog

Deed me erg denken aan suske en wiske: zelfde 'humor', magie en soortgelijk avontuur.

avatar van gotti

Gek genoeg beter dan het eerste deel. Gelukkig nu minder flauwe grappen met bijbehorende peppi en kokki muziek. En net wat gelaagder verhaal dat wat dieper gaat en waar ook de bad guy's net wat geloofwaardiger en subtieler zijn.

Nog een deel in aantocht zie ik. Drie keer recht is scheepsrecht?