menu

Brooklyn's Finest (2009)

mijn stem
3,20 (1336)
1336 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
140 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Richard Gere, Don Cheadle en Ethan Hawke

Nadat een jonge zwarte tiener wordt neergeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste jaren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z’n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld… Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn.

zoeken in:
3,5
De rode draad in deze 3-verhalenfilm is de zeer matige waardering die politieofficieren die toch, dag in, dag uit hun leven op het spel zetten, genieten.
Deze onderbouw maakt de film toch wel wat sterker dan de meeste "politie versus misdaad"-films.
Natuurlijk zijn er de klassieke ingrediënten die het clichématig maken, maar anderzijds kan er gerekend worden op de stevige acts van de hoofdpersonages, Vooral Ethan Hawke zet, naar mijn gevoelen, een sterke en expressieve vertolking neer.

avatar van Antonev
3,0
Het begin is aardig, het middenstuk is ietwat langdradig en het einde redt de gehele film.

avatar van Timothyvdmeer
2,5
Redelijk. Film was soms net te traag. Vond alle heren goed spelen. Bijrol van Barkin was om te janken.

avatar van nadrin
3,5
Knappe intense film

avatar van knusse stoel
4,0
In enkele woorden: een prachtige film die mij persoonlijk 2 uur in de "tang" heeft gehouden. Het verhaal loopt als een trein en er is in de film ook voldoende actie aanwezig naast de persoonlijke perikelen van sommige van de politiemensen. Eigenlijk is het een schandaal dat beginnelingen in die tijd naar huis gingen met een startsalaris van ongeveer 20.000 dollar per jaar. De risico's die men loopt voor dat geld is teveel voor te weinig inkomen. Je ziet ook dat sommigen helaas boven de stand gaan leven door de verleiding die de baan ook biedt.
Prima film, een 8!

avatar van Boneka
3,5
Lekker filmpje vanuit het altijd levendige Brooklyn.. De beelden spatten er van af. Muziek soundrack komt iets teveel naar binnen, maar dat mag de pret niet drukken. De drie verhalen komen goed samen en zijn niet verwarrend. Hooguit dat de locaties nogal op elkaar lijken. Leuk dat er zoveel bekende sterren in schitteren. Maar liefst 4 stuks. Kan dan ook niet echt een hoofdrolspeler noemen. Dat is ook niet van belang. Zit trouwens lekker bloot in de film. Zeker met de fantastische blu ray versie een waar genoegen om te zien. Het eind is wel een beetje zoals je kan verwachten. Maar goed bij dit genre geen probleem.

avatar van Marvinleeaday
3,5
Lekker dan, zit je helemaal in de film blijkt dat deze gepindakeeste versie maar 115 minuten is en dat ik dus het einde mis. Echt waardeloos want het was wel een goeie film. Geef ook maar geen cijfer.

avatar van Marvinleeaday
3,5
Zojuist het einde toch nog gezien, lang leve you tube, viel wel wat tegen, maar toch een ruime voldoende voor de hele film.

avatar van Flat Eric
3,5
Drie problematische politielevens worden in een rustig tempo uit de doeken gedaan. De drie verhalen worden door elkaar verteld en komen aan het einde enigszins bij elkaar. Ondanks het rustige tempo en de donkere sfeer verveelt de film niet en blijft het onderhoudend.

avatar van boemboem27
3,0
Film die eigenlijk wat te lang duurt.
Eerste gedeelte heel kalmpjes,daarna wordt het wat interessanter maar bereikt nooit de top.
Aardig maar niet meer dan dat.

avatar van Lovelyboy
3,5
Typerend Fuqua product met grimmige settings, veel criminaliteit en uiteraard de grenzen die bij de meeste betrokken vervagen. Het niveau echter van Training Day of een ander vergelijkbare film als Narc wordt niet bereikt, toch is het een prima product.

Kenmerkend zijn vooral de morele dilemma's en privé problemen die de mannen tegen komen en vooral de schaarse waardering en matige salarissen. Vooral in het geval van Cheadle die zoekende is waar zijn loyaliteit ligt, en Hawke die in wat hij pure noodzaak vindt veel te ver gaat. Gere is wat mij betreft de onbekende, zijn introductie is veelzeggend maar daar blijft het vooral ook bij. Burn out, burn up...maar waarom? Omdat hij er uit moet of omdat de baan zoveel geëist heeft? Hier had meer mee gedaan kunnen worden. Dat de twee eerst genoemden slachtoffer worden van hun eigen defecte morele kompas, terwijl de laatste juist uit zijn dagelijkse lethargie ontwaakt om te handelen, is het beste voor het script en wordt prima uitgevoerd.

Een meer dan prima politie film is het resultaat met grimmige settings, dito sfeer, wat een rotlui allemaal en prima prestaties van Cheadle en Hawke. Ellen Barkin mag er ook zijn, blijf er wel bij dat er meer gedaan had kunnen worden met het karakter Dugan. Prima soundtrack ook met onder andere Jefferson Airplane en Deep Purple als eyecatcher. Uiteindelijk wat mij betreft een prima film die ik qua IMDB cijfer een beetje ondergewaardeerd vind.

avatar van cor1946
4,0
Een goede film met goede acteurs wat wil je meer. Was mij in 2009 niet opgevallen maar zowaar op Netflix.

2,5
Dit was zo’n film die je probeert te grijpen, maar wat bij niet is gelukt. Ik vond het een trage film, maar zeker wel met inhoud. De lengte van de film werkt zeker niet bevorderend.

avatar van Vdk_Movie
3,0
Een film met wat aardige momenten, maar verder niet bijzonder. Wesley Snipes kan mij altijd wel bekoren, Richard Gere gaat wel. Don Cheadle en Ethan Hawke waren niet overtuigend. Antoine Fuqua kan beter.

avatar van J. Clouseau
3,0
geplaatst:
Een ouderwetse politiefilm gaat er altijd wel in. Brooklyn's Finest is schitterend in beeld gebracht, alsof je er middenin zit en mee door de grauwe straten struint. Jammer dat het scenario dan zo magertjes is. Bij momenten lijkt het wel gepend als een stukje fanfictie, door iemand die de beste ideeën van Traffic, L.A. Confidential, The Departed en Fuqua's eigen Training Day bij elkaar voegde. De moegetergde flik in de laatste week voor zijn pensioen, afgestompt door het geweld dat hij altijd heeft moeten aanschouwen, de flik die de grenzen tussen juist en fout opzoekt en de mol die binnendringt in een bende en niet meer weet wat juist en fout is: slecht wordt het nergens, maar we hebben het allemaal al eens gezien. De acteurs willen duidelijk overtuigen, maar botsen op de clichés en de weinig zeggende dialogen die ze toegeworpen krijgen. Een potentiële klassieker wordt zo gewoon een film om languit naar te kijken terwijl de wereld op slot is.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:42 uur

geplaatst: vandaag om 05:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.