• 9.374.845 stemmen

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot State of Play

"Find the Truth"

Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.

Cal McAffrey

• 2006 berichten

Wat Zinema zegt.

avatar van deicide

deicide

Ik vind het een prima film,goed verhaal,spannend zit goed in elkaar.

Tuurlijk is het niet een perfecte film,maar deze film is wel ver boven de gemiddelde thriller die er deze tijd in de bios of dvd is.

Ik heb echt genoten van deze film goeie acteurs,goed plot,goede wending en niks overtrokken.Maar dat is mijn mijn persoonlijke mening.

Ik raad hem zeker aan.

avatar van Jascha

Jascha

demcon wrote;

kunnen jullie niet gewoon vertellen of het nu een goeie film is of niet, lees zoveel stomme dingen doorelkaar hier, wat the f..ck over acteerprestaties so what als sommige wat minder presteren, ARNOLD was ook geen acteer wonder, maar zijn films waren/zijn super, spannend, en bijna allemaal klassiekers (voor mij dan)geworden, maak jullie verhaal gewoon wwat korter, bijv. leuk film, beetje te langdradig, kijken waard, goeie actie, slechte film bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa, en niet BEN AFFLECK belabberd als altijd, Russel Crowe goed, kom op man, hij acteert misschien slecht maar speelt wel in heeeeel veel films, soms leuke films soms slechte flims, ik kijk bijna nooit naar hoe IEMAND acteert, VERHAAL boeit die, is spannend van begin tot eind, etc. etc., meeste hier van jullie zijn natuurlijk zelf acteurs of actrices en jullie weten het ALLEMAAL beter of niet, nu begin ik zelf op jullie te lijken met mijn lange verhaal hier, MAAR het stoort me zo enorm dat ik het gewoon kwijt moet, HOU HET SIMPEL MENSEN

En ik schreef;

is wel grappig dat je zo'n lang verhaal nodig hebt om andere duidelijk te maken dat ze het vooral kort moeten houden.

avatar van De Meester

De Meester

Sterke film met een prima Russel Crowe. Verhaal en de personages boeien vanaf het begin. Je moet je kop er goed bijhouden ivm enkele wendingen in het verhaal, maar dan heb je hier echt een erg goede thriller aan.

avatar van doodah

doodah

Jascha schreef:

En ik schreef;

Kerel, schrijft u is uit.

avatar van deicide

deicide

Het is een hele goede film!

Dat is mijn menig.

Ik kijk ook naar meningen van anderen,maar toch kijk de films ook die compleet worden afgezaagd hier en dat ik die juist goed vind!

Dat is gewoon heel verschillend,uit eindelijk moet je de films zelf gaan kijken.Daar komt het op neer.Zelf kijken en dan kan je mee oordelen.

Maar State of play is een goede film ga hem nou maar kijken.

Ik neem aan dat het zo duidelijk is .

Jascha schreef:

avatar van pardalis

pardalis

Interessant, boeiend tot op het laatst. Inderdaad wel goed je hoofd erbij houden want anders ben je niet zo goed meer mee. Jammer dat de rol van Helen Mirren niet groter was, maar Russell Crowe ( is die man oud geworden zeg!) zet hier een heel mooi staaltje acteerwerk neer. Er zouden meer van die films op de martkt moeten komen !

avatar van RickZ

RickZ

Politieke thriller, redelijk spannend, duurt 2 uur. Met vlot en beetje lastig volgbaar verhaal.

avatar van override100

override100

patman1974 schreef:

Waarom geef je dan maar een 3,5?????

omdat ik moeilijk ben met films,dus lijk mijn

een eerlijke 3,5 sterren verdiend

het verhaal is aangepast van de origineel

dus daardoor verlies bij mijn punten.

Wel een aardige samenvatting van de serie, maar natuurlijk lang niet zo gedetailleerd. En in deze Amerikaanse versie moet er weer een Irak-oorlog verwijzing zitten enzo.

Ook is er geen 1 karakter zo goed of leuk als in het origineel.

Buiten dat is het in het genre wel een aardige film die vlot wegkijkt.

avatar van rtt

rtt

Ik had hoog gespannen verwachtingen over deze film maar ben zwaar teleurgesteld. Het is een matige film geworden zonder daadwerkelijke spanning of een vleugje actie. ik ben een fan van Russell Crowe maar ook hij kon mij in deze film niet bekoren. Maar dit laatste kan ook aan mij liggen.

Ik kom echt niet verder dan een magere twee voor deze film. 1x gezien en geen 2e keer meer.

avatar van tal1b

tal1b

Geen hoogvlieger, maar wel okay

avatar van moniquep

moniquep

Ik vond het een geweldige goede film !!

Kijkt lekker weg en verrast toch steeds weer.

avatar van Movielicious

Movielicious

State of Play is een film die mij een tikkeltje tegenviel. Het plot en de diverse wendingen vond ik niet heel sterk. Daarbij wordt het verhaal amper spannend waardoor de film wat langdradig overkomt. Er wordt daarentegen wel prima geacteerd. De film is zeker ook niet slecht maar ik hoef hem persoonlijk geen tweede keer te zien. Er zijn betere films te noemen in deze categorie.

avatar van Elminius

Elminius

Zonder verwachtingen aan deze prent beginnen is de boodschap.

Dit is een zeer onderhoudende psychologische thriller met een zeer sterke acteerprestatie van Russell Crowe. De plotwendingen zijn vrij goed uitgedacht en laten ook enkele details aan de kijker over om zelf uit te werken. Al met al een goed einde van een geslaagde film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De serie heb ik nooit gezien, dus ik kan deze film niet daarmee vergelijken. Maar ik vond dit toch wel een prima filmpje eigenlijk. Het voelt wel regelmatig gemaakt aan allemaal en er zijn een paar ietwat ongeloofwaardige toevalligheden in het spel, maar dat zorgt er dan ook voor dat de film een filnk tempo aan kan houden. Niet echt een excuus uiteraard.

De cast is uitstekend, vooral Russell Crowe en Rachel McAdams doen het erg goed. McAdams moet (!) gewoon wel één van de mooiste vrouwen op deze aarde zijn, ongelofelijk. Andere rollen van Affleck, Penn, Mirren e.a. zijn ook prima, maar nergens écht overtuigend. Wat ik me afvraag (misschien vat ik het niet helemaal, het was ook al laat enzo...) is waarom er zo moeilijk gedaan wordt over het feit dat die Sonja Bakker voor de trein geduwd is. Het stond daar bomvol met mensen, daar zijn toch wel een paar die dat kunnen bevestigen of kunnen ontkrachten? Hmm, njah. Daarnaast vind ik dat gedoe met dat 16-jarige meisje niet helemaal jofel aanvoelen, beetje té toevallig en makkelijk allemaal.

Maartoch... ik heb me prima vermaakt. De film wist me vanaf het begint tot het einde te boeien en kent een paar sterke, spannende scénes (die in de parkeergarage bijv.). Muziek en cameravoering zijn ook prima en daarnaast blijft McAdams een lust voor m'n oog. Toch wel een makkelijke voldoende voor deze prent.

HarmJanStegenga schreef:

Dat zijn nou ook precies twee zaken die in de serie veel beter zijn uitgewerkt.

avatar van akira

akira

Goede thriller, einde was wel voorspelbaar.

Ijzersterk geacteerd door Russel Crowe, rest van de cast was Ok.

avatar van Raffael77

Raffael77

Vrij matig uitgewerkte film die vrij emotieloos saai is en ook nog weinig diepgang heeft.

Het verhaal is oké maar als je dan zo slecht uit werkt is dat toch spijtig.

Niets met politieke films maar als je al bij het begin fouten maakt bij de dood van dat meisje heeft dat impact op de hele film.

Crowe doet het erg goed maar Affleck is zeer matig al moet ik zeggen dat ik niet zo weg van hem ben.

Verhaal is goed

Acteer werk redelijk op niveau met uitzondering van Crowe.(goed)

Camera werk is redelijk maar vrijwel zonder diepgang.

Effecten niet veel aanwezig maar realistisch.

Kortom een politieke film die emotieloos en na genoeg geen diepgang heeft en ook nog eens slecht is uitgewerkt.

Ik stoorde mij niet aan alle minpunten en daar 3 sterren

avatar van the new guy

the new guy

Vier sterren maarliefst. Dit niet omdat het nou zo'n enerverend verhaal was maar het acteerwerk was echt subliem. Die oudere vrouw, de editor, speelde echt geweldig.

Verder een uitzonderlijk goede aftiteling, goede muziek, leuke beelden.

avatar van boldhead

boldhead

wat een goeie film

een knap staaltje acteerwerk van crow, hij kan het nog steeds

effleck deed het ook zeker niet verkeerd

goed verhaal en daar hou ik van

avatar van Rodger

Rodger

Goede film, goed verhaal.. prima voor een avondje te vullen...

avatar van Toontje35

Toontje35

Prima thriller. 2 uur boeiend gekeken. Af en toe goed opletten ivm weer een plotwending. Crowe is prima. Affleck ben ik niet zo'n fan van.

Toch een onverwacht slot

avatar van nepdance

nepdance

Tja, dat er in deze film goed geacteerd wordt dat is nu wel duidelijk dacht ik zo maar de film boeide mij totaal niet, ik zat de hele tijd te wachten op het moment dat de film me daadwerkelijk zou pakken maar dat gebeurde dus niet.

Het verhaal is verder best goed maar voor mij niet hoger dan een 2,5 en dat is dan voor het acteren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Prima filmpje, heb me gedurende deze film vermaakt. De verschillende personages worden goed neergezet en ik vond ze zeer geloofwaardig overkomen, met name Crow en McAdams. Tijdens het kijken blijf je proberen alle eindjes aan elkaar te knopen, maar steeds wordt je op het verkeerde been gezet. Dit kan het af en toe een beetje verwarrend maken, maar niet zo erg dat het niet meer te volgen is. Ik ervaarde het in ieder geval niet als storend, maar je moet er van houden denk ik.

Slot vond ik zelf een beetje voorspelbaar en jammer, maar het paste verder wel bij de film zelf.

avatar van 606

Toch een mooie en redelijk sterke Thriller.

Verhaal boeit genoeg.

Ook acteren was goed te noemen

3,5 ster

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Niet geweldig

avatar van willemfilm

willemfilm

Een aardige film die soms onnodig ingewikkeld gemaakt wordt kennelijk om de ontknoping nog verassender te maken. Maar dat viel iets tegen. Toch een een onderhoudende film die spannende momenten kent.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijk thriller met een, zoals Willemfilm al aangeeft, iets te veel gedraai in het verhaal. Crow is top, Afflect doet zijn best. Zeker 1 van de betere films van de laatste tijd. 3,5 sterren

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een heel aardige thriller met een goed acterende Crowe.

Het personage wat Affleck neerzet word niet echt uitgediept waardoor je niet echt binding krijgt.

Heb een dikke 2 uur genoten.