Genre: Misdaad / Thriller
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot State of Play
"Find the Truth"
Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.
Cal McAffrey
Robert Bingham
Det. Donald Bell
Pete
ralfsjam
State of play is een goede misdaad/ thriller. een goed verhaal die je dik 2 uur doet boeien. Crowe doet het goed, en Affleck speeld een goede senator. de verdere cast is ook prima.
eigenlijk is er niets mis met deze film, gewoon een lekkere film.
demcon
kunnen jullie niet gewoon vertellen of het nu een goeie film is of niet, lees zoveel stomme dingen doorelkaar hier, wat the f..ck over acteerprestaties so what als sommige wat minder presteren, ARNOLD was ook geen acteer wonder, maar zijn films waren/zijn super, spannend, en bijna allemaal klassiekers (voor mij dan)geworden, maak jullie verhaal gewoon wwat korter, bijv. leuk film, beetje te langdradig, kijken waard, goeie actie, slechte film bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa, en niet BEN AFFLECK belabberd als altijd, Russel Crowe goed, kom op man, hij acteert misschien slecht maar speelt wel in heeeeel veel films, soms leuke films soms slechte flims, ik kijk bijna nooit naar hoe IEMAND acteert, VERHAAL boeit die, is spannend van begin tot eind, etc. etc., meeste hier van jullie zijn natuurlijk zelf acteurs of actrices en jullie weten het ALLEMAAL beter of niet, nu begin ik zelf op jullie te lijken met mijn lange verhaal hier, MAAR het stoort me zo enorm dat ik het gewoon kwijt moet, HOU HET SIMPEL MENSEN
desert
Vond Ben Affleck hier best wel oke acteren. Voor de rest is dit gewoon een goede, ouderwetse actiefilm gevuld met politieke intriges.
rebelman
Had er meer van verwacht.
Goed verhaal met meer dan uitstekende cast maar er had wel iets meer snelheid in gemogen. Crowe heeft hier niet zijn beste rol al steekt hij wel met kop en schouders bovern de rest uit.
edpret62
Uitstekende film, met iets te veel wendingen..dat wel..
Ik heb bijzonder genoten van Russel Crowe, die werkelijk met drie koppen boven de rest uitstak! Voor hem alleen al zou ik m nog een keer kijken...wat een kop zeg..
De rol van Affleck was wat flauwtjes, die had door vele acteurs weggezet kunnen worden.
Film is verder lekker echt toe recht aan, geen onzinnige intriges, dus kijken maar, zeker op zaterdagavond op de bank!
jhangoor
uitstekende film. vond Russel Crowe heerlijk acteren!
flyer
Verhaal wordt te ingewikkeld gemaakt. De orginele BBC serie is beduidend beter . Toch 2.5 sterren omdat Ruusel Crowe weer perfect acteert.
override100
Vet film, beste tot nu toe.
Genoten van A tot Z
En ik ben erg moeilijk met films
Melvin Udall
Degelijke onderzoeksjournalist-thriller (leuk woord voor galgje) a la All the presidents men, met een leuke kijk in de keuken van een krant die worstelt met slechte cijfers als gevolg van internetnieuws t.o.v. gedrukte media. Ondanks de voortreffelijke acteerprestaties van met name Crowe en Mirren komt het niet in de buurt van eerder genoemde film maar is het als geheel onderhoudend tot het eind. Goed camerawerk en muziek beleven een hoogtepunt in de sterke garagescene. Ik ken de oorspronkelijke BBCserie niet maar deze prent heeft me genoeg geprikkeld om m te gaan zien.
Malli
Het is niet omdat een film voor jou maar uit 1 aspect bestaat, dat dit ook voor andere mensen zo hoeft te zijn. Ga dus op een ander zagen en beperk je tot de uitleg op het dvd-doosje of tot de trailer of zo.
patman1974
WOW, 2 uur lang op de bank vastgenageld gezeten....
Ontzettend goede spannende thriller voor mij 1 van de beste allertijden!!
5 STERREN
patman1974
Vet film, beste tot nu toe.
Genoten van A tot Z
En ik ben erg moeilijk met films
Waarom geef je dan maar een 3,5?????
patman1974
Had er meer van verwacht.
Hoezo snelheid het is geen actiefilm....
Perfect verhaal en snelheid ook want als de film sneller was geweest waren we mss na een uur al klaar:)
ICE1907
Gewoon lekker kijken , goede film dat blijft boeien tot het einde.2 uurtjes vermaak.
Nonick2007
Waarom geef je dan maar een 3,5?????
Dat snap ik dus ook niet...
Zelf vond ik de film wel goed, alleen dat Affleck de bad guy blijkt is echt te snel uitgewerkt, in die 2 uur zou daar vast wat tijd voor moeten zijn.
Oceans11
Oke! Geweldig goede film !
chebby
Leuke film! Vond het spannend maar toch best voorspelbaar. Keek lekker weg!:)
diaan11
Een onderbouwde mening heeft bij de meeste mensen volgens mij de voorkeur. Als iedereen alleen goed of slecht zegt moet je de top 10 van iedereen gaan bekijken om te kijken wat zij als goed/slecht betitelen, beetje te omslachtig.
Na het lezen van alle uitgebreide meningen hier heb ik bijvoorbeeld besloten de film te gaan kijken.
Ik ben nog wel erg benieuwd waarom jij de film 5 sterren geeft, je hebt in je verhaal niet gezegd of je film goed of slecht vond. Wat vond je van het verhaal, het acteerwerk, de soundtrack??
xaid
Redelijk geslaagde maar volstrekt overbodige remake van de gelijknamige BBC-serie, die op ieder niveau beter is. Netjes gespeeld en gefilmd, met een subtiel doeltreffende soundtrack, maar de film is vooral bedoeld voor die mensen die de serie niet kennen.
Bélon
Eigenlijk vrij saaie, wat te lange standaard thriller, niet slecht maar zo eentje die je niet bijblijft. Gisteren gezien maar was de titel al weer bijna vergeten. Crowe was wel aardig.
dennislaport
Eerste half uur bouwt de film iets wat langzaam op
Verder is het een TOP film
film krijgt een dikke 4.0
DisPater
Ik geloof dat ik nog nooit zoveel plotwendingen binnen 2 uur om de oren gesmeten kreeg!!
Desondanks wist de film knap zijn geloofwaardigheid te behouden.
Crowe en Affleck (de rest van de cast trouwens ook) leveren prima werk, in het "complotfilmgenre" is deze alleraardigst, beter dan bijvoorbeeld the international.
Zandkuiken
Heb de TV-serie niet gezien, maar ik kan best geloven dat die dieper snijdt. Niettemin mag deze krantenthriller er ook meer dan wezen waarbij voornamelijk dat reportersfeertje me bekoort, alsof je zelf een deadline te halen hebt. Vergelijkbaar dus met films als All The President's Men of, meer recent, Zodiac.
Het tempo ligt in State Of Play dan wel weer enkele tandjes hoger wat voor een gejaagdere kijkervaring zorgt. Ook de plotwendingen zijn misschien wat al te talrijk aanwezig.
Geen erg want de acteurs zorgen er wel voor dat Kevin Macdonalds adaptatie blijft boeien. Russell Crowe is wederom voortreffelijk in een rol die ietwat vergelijkbaar is met de slonzige agent die hij vertolkt in American Gangster. 'k Zie hem graag bezig als zo wat minder glamoureuze en heldhaftige figuren. De rest van de cast is aardig maar minder opmerkelijk. Zo doet Rachel McAdams zoals altijd m'n hart sneller slaan, maar haar personage mist toch een beetje uitwerking en diepgang. Veel bekend volk ook in de andere rollen en ze doen dat allemaal naar behoren zonder dat er echt geschitterd wordt.
'k Hou wel van dit soort films en zonder dat State Of Play een echte topper is in het genre toch erg van genoten.
powerman
Thriller over een groep journalisten die de samenzwering van een beveiligingsbedrijf tegen een congreslid boven water willen brengen. De wereld en werkwijze van de journalistiek wordt goed neergezet en de spanning loopt soms ook hoog op. Helen Mirren en Russel Crowe zijn zoals altijd ijzersterk, maar ook Rachel McAdams en Ben Affleck verassen met hun prima acteerwerk.
Xen0n
Goede, sterke thriller,goed gecaste acteurs welke naar behoren acteren. Iets boven gemiddeld, maar weet zich nergens ver boven de rest uit te laten steken, had misschien wel meer in gezeten.
Des al niettemin heel vermakend en leuk om een keer bekeken te hebben.
Waku
Goed verhaal, prima geacteerd, er is niks mis met deze politieke thriller.
Kot maar krachtig, de moeite waard om te bekijken.
Zanderig.
En wat losjes ook. Maar goed, met alle toevalligheden op de koop genomen, nog niet sterk. De Crowe ten spijt.
E.e.a. voelt al snel gekunsteld aan, en het lijkt er op dat de film iets te graag een ingenieuze thriller wil zijn. En dat is het helaas niet. Ondanks de aanwezigheid van een serieuze cast. Mirren is aardig, maar Penn komt amper uit de verf.
De snackbar-scene is niet al te best. Laten we voor het gemak maar stellen dat het junkenmeisje achter Crowe's auto heeft aangerend. Pardon, ik bedoel zijn favo dinnerplace heeft achterhaald middels de lijkschouwer.
Bateman's hotel-scene, inclusief de traantjes, behoort tot het dieptepunt van de film. Affleck's aktie hierop slaat overigens helemaal nergens op (en is niet alleen verhaaltechnische onzin). Het kwam bij mij althans geenszins over. Zelden iemand zo inspiratieloos een ander te lijf zien gaan. Ook erg voorspelbaar met de monitor op de achtergrond. Anyway, de verdedigers van deze film zullen de zoutloze aanval op de getuige zien als bewijs voor het feit dat Affleck een evil mannetje is, en e.e.a. dus wel klopt. Tsja, dan kunnen we het zien als puik acteerwerk. Who cares.
Aardig onderhoudend, maar niet boven het maaiveld uit. We weten het zo langzamerhand wel..
Redelijk.

'State of Play' wordt morgenavond (9 januari) uitgezonden: 'Snugger in elkaar gestoken thriller'

'State of Play' moet binnenkort het veld ruimen op Netflix

Ook deze vijf goed beoordeelde films zijn vanaf komende maand op Netflix te bekijken

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008