• 9.373.531 stemmen

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot State of Play

"Find the Truth"

Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.

Cal McAffrey

Robert Bingham

Det. Donald Bell

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Rachel McAdams! Mijn favoriete actrice samen met Crowe en hopelijk weer eens een betere Affleck. Is ook een Britse film/serie van gemaakt geloof ik.

avatar van Respekked

Respekked

Toch jammer dat zowel Norton als Pitt voor dit project hebben afgezegd.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Maar we krijgen wel Ben Affleck

avatar van Arturo

Arturo

En Russel Crowe..

avatar van M.O.B

M.O.B

En misschien doe ik zelf ook nog een rolletje ....

effe kijken of ik tijd heb......

avatar van Hankieh

Hankieh

Lijkt me niet interessant en nu ik lees dat Norton en Pitt hebben afgezegd word het ook al steeds minder...

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Dat van Ben Affleck was maar ironisch.

avatar van Lad

Lad

Russel Crowe maakt er wel iets goed van, garantie!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De eerste Trailer.

avatar van Hankieh

Hankieh

Nog steeds niet geboeid.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Brr... met beide acteurs (Crowe en Affleck) heb ik helemaal niets. De trailer boeit moet ook (nog) niet. Even afwachten dus.

avatar van 606

ziet er niet slecht uit

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Trailer ziet er best aardig uit, Crowe en McAdams doen het meestal ook wel goed alleen over Ben Affleck heb ik zo m'n twijfels.

avatar van missl

missl

Geen fan van Crowe en Affleck, ben wel weer benieuwd naar Mirren en McAdams. Dus dit wordt interessant.

avatar van moviefan87

moviefan87

Release verschoven naar 18 juni. Schijnt een trend te worden laatste tijd. The International en Duplicity werden ook al flink achteruitgeschoven.

avatar van grovonion

grovonion

Erg matige politiek-thriller, het begint nochthans erg goed met stevige rollen van Crowe, Mirren en McAdams, en zelfs iets wat lijkt op acteren van Aflleck. Aanvankelijk brengt het voldoening om de verschillende plot beginselen te ontrafelen en proberen te snappen waar het allemaal naartoe moet leiden. Het tweede derde begint dan wel erg te verslappen maar de film lijkt toch op een enigszins logisch einde uit te draaien. Dan geven ze er echter nog een twist aan die complete stukken van de film als nonsens verwerpen. Bij het verlaten van de cinema voelde ik me dan ook enigszins bekocht.

Heb de film trouwens in de Vue cinema in Leeds gezien, hier is hij al uit.

avatar van appelpit

appelpit

Deze wil ik zeker zien, Macdonald kan volgens mij alleen maar dan goed werk leveren. Gelukkig dat Pitt heeft afgehaakt, zie hem persoonlijk niet graag spelen. Wel jammer, dat het uiteindelijk Depp niet is geworden.

avatar van RickZ

RickZ

Schandalig gewoon hoe deze eerste pagina volgekletst wordt: er is slechts 1 review, de rest gaat nergens over. BAH !

MODERATOR, haal het alsjeblieft weg (dit commentaar ook)!

avatar van Tag84

Tag84

Erg goede film, het plot had ik niet verwacht. De set van acteurs en actrices vind ik ook super: Russell Crow en Rachel McAdams met daarbij ook nog eens de geweldige Hellen Mirren. Het verhaal is de hele tijd spannend en er zit een goed tempo in. Het is best een oke film binnen z'n genre.

avatar van Killerkip

Killerkip

Goede film met veel verschillende details die je niet moet missen want dan volg je het verhaal niet meer. Het plot krijgt verschillende wendingen om op het laatst nóg een andere kant op te gaan.

Heb de film met volle concentratie gekeken

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

RickZ schreef:

MODERATOR, haal het alsjeblieft weg (dit commentaar ook)!

Bij genoeg films beginnen de reviews pas vanaf pagina 20. Wat zeur je?

Ben het wel ermee eens dat de moderator jouw commentaar mag weghalen.

avatar van bawimeko

bawimeko

Vaardige thriller, ik heb afgelopen weekend per ongeluk (je haalt al die titels wel 'ns door elkaar of je vergeet er één) de BBC-tv-serie aangeschaft; die is veel beter! Minder spectaculaire actie, meer intrige en beter uitgesponnen verhaallijn.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Goede film, met meer dan goede acteerprestaties. Het plot zat goed in elkaar, en hoewel er niet veel actie in zit, bleef het me de volledige 2 uur constant boeien.

avatar van moesh

moesh

Vanavond in de sneak gezien. Vond hem zeer tegenvallen. De film kwam te traag op gang en de verhaallijn was simpelweg te vaag. Een leuk einde maar ook niet meer dan dat. 2.5 sterren.

avatar van amanda22

amanda22

Gister bij de Sneak Preview gezien en verrassend goede film. Ik vond de trailer van deze film namelijk niet veel boeiends dus toen ik Russel Crowe op het beeldscherm zag dacht ik eerst: "blegh" maar hij was beter dan verwacht met een verrassend complot ook. Hij had naar mijn zin wel net een kwartiertje/20 minuten korter gemogen.

avatar van mandy7

mandy7

Goeie film, acteer-werk was goed.

Alleen sommige close-ups van Crowe waren soms vervelend,

maar dat was mijn eigen schuld, ik was laat en zat te dicht bij het scherm

Vond Helen Mirren geweldig, maar dat is ze altijd.

Verder had deze film te weinig Rachel McAdams

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

freakin saaie film zeg, heb hem in de sneak gezien de er wordt alleen maar dom gelult in de film verschrikkelijk en vaag en saai

1,5

avatar van Leno

Leno

Vermakelijke film met een interessant verhaal maar met een magere uitvoering. De cast is matig; Affleck doet zijn best maar is nou eenmaal geen topacteur en Crow spant zich nauwelijks in voor zijn herhalingsoefening.
Verder zitten er te veel bijzaken in het verhaal; de aarzelende nieuwkomer Frye, het slippertje van McCaffrey en de twist op het einde: allemaal om het verhaal wat smeuïger te maken. Helaas zijn het standaard ingrediënten die juist de aandacht van het verhaal halen en cliché's inbrengen.

avatar van Gemstor

Gemstor

Ik heb state of play afgelopen dinsdag gezien in de sneak preview.

Ten eerste, aan de moderator; de beschrijving van de film klopt niet. Het is niet de vrouw, maar de maîtresse van het congres lid dat dood wordt aangetroffen.

Dan nu de film. Het verhaal ontvouwt zich als een vrij standaard thriller. Er is sprake van een complot binnen overheid, en journalist Russel Crowe probeert tegen de verdrukking in het complot te ontdekken.

De acteerprestaties in "State of play" zijn degelijk. Nergens komen het acteer werk boven "degelijk" uit, en dat is gezien de cast ( Russel Crowe en Ben Affleck), acteurs die beiden wel is beter hebben gepresteerd, jammer. Een frisse verschijning is "eye-candy" Rachel Mc Adams, de relatieve nieuwkomer in de wat serieuzer rollen - ze zat o.a. in wedding crashers - aangenaam verrast.

Het verhaal ontvouwd zich heel lineair, en laat je op geen enkel punt echt zelf nadenken, noch laat het ruimte voor eigen interpretatie.De thematiek van het verhaal is behoorlijk uitgekauwd, maar door de actualiteit van het onderwerp blijft de film boeien, en zet het je toch wel aan het denken.

Al met al een vermakelijke film, degelijk acteer werk, en een makkelijke zit. Toch jammer dat Russel niet wat meer z'n best gedaan heeft.

3 sterren van de 5

Al met al

avatar van roberto manzani

roberto manzani

een zeer vette film.

in de styl van The International, wat een tijd geleden in de bios heeft gedraaid.

van zulke films , mogen ze er elke week 1 van uitbrengen.

absoluut 5 sterren.