• 9.375.090 stemmen

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot State of Play

"Find the Truth"

Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.

Cal McAffrey

Decec

Geweldige goede misdaadfilm...en spannend

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Voor de verandering klopt er is wat er op de dvd hoes staat: een entertainende thriller met inhoud... Spannende en aangename politieke thriller. Daar sluit ik me dus helemaal bij aan. De film is voorzien van een goed plot met leuke dialogen. Het laat de macht(smisbruik) van reporters zien, wat o.a. leuk gedaan is door groentje Rachel McAdams (in vele andere films zou ze een bijdehante tante zijn geworden, maar dit is veel overtuigender en leuker). Ook de kritiek op privatisering en bedrijven. Script komt overtuigend en eerlijk over, die op een aangename manier het een en ander aan het licht wil brengen. Het minpunt in het plot is voor mij het onnodige einde.

Acteerwerk is verrassend goed. Van Russel Crowe ben ik wel wat bekend en hij doet het dan ook weer leuk als de langharige ietwat dikke reporter met zijn connecties. De grootste meevaller was Ben Affleck. Ik heb deze film gekeken op aanraden van een vriend, maar voor mij was het grote struikelblok Affleck. Maar dit is al voor de tweede keer dat ik 'm fatsoenlijk zie acteren (eerste was Good Will Hunting). Rachel McAdams vind ik ook heel aangenaam spelen, en komt nergens geforceerd over als opvulling om wat vrouwelijk bloed in de film te gooien. Andere heerlijke bijrol is voor Helen Mirren de hoofdredacteur. Verder eigenlijk geen bekende bijrollen op een te dikke Jeff Daniels na, maar dat maakt niet uit, het acteerwerk is op een prima level.

De filmstijl is niet bijzonder te noemen en het kleurgebruik heeft iets kouds en afstandelijk. Desalniettemin blijft het vermakelijk en spannend genoeg om het geboeid te blijven volgen. Wat wel een mankement is is de filmmuziek. Er wordt maar minimaal gebruik van gemaakt, maar die verschillende toontjes die spanning moeten opbouwen en meer oninteressante muziek is eerder afleidend en storend dan begeleidend en ondersteunend. Het eindnummer is natuurlijk wel weer heerlijk van CCR. Goede songkeuze voor het einde, waardoor ik de film met een goede film uitzette, ondanks de slordige afronding van het plot. State of Play is een fijne thriller die goede dialogen en acteerwerk aflevert en met enkele belangrijke punten.

avatar van Rosicky

Rosicky

Aardige politieke thriller. Russell Crowe redt deze film grotendeels, die over het algemeen wat saai en langdradig is. Wat meer spanning had geen kwaad gekund...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal was op zich wel boeiend maar ik vond het wel behoorlijk standaard. Politicus die een affaire aangaat, vrouw wordt vermoord, vrouw blijkt infiltrante, vriend van politicus komt hierachter en legt alle puzzelstukjes in elkaar. Niet echt origineel maar ach, voor de rest kijkt de film zelf wel lekker weg.

Crowe is zoals gewoonlijk heel goed. Hij draagt de film eigenlijk ook wel hoor, vind ik. Ben Affleck is heel goed gecast als gladde politicus en zet deze rol ook naar behoren neer. Erg veel spanning heb ik niet gevonden in de film.

avatar van erik1677

erik1677

Deze film gisteravond bekeken, en zat echt van begin tot eind op het puntje vann mn stoel.

En lijkt het er nu daadwerkelijk erop dat Ben affleck leert acteren?

Sjonge diep onder de indruk hoor, alleen kan hij natuurlijk niet tegn acteerkanon russel crowe op.

Deze man geeft hier een sterk staaltje acteerwerk weg, je gaat gewoon van zn personage houden, zo heerlijke speelt ie.

Een prachtige warme rol..Alleen het begin al, als ie met zn ouwe aab aan komt rijden , en snoeihard ierse folkmuziek draait in zn auto.

Een geweldige scene is dat.

A must see deze film

avatar van Awake78

Awake78

Vrij knappe 'whodunnit' verpakt in een modern actie-jasje. Vocht op een gegeven moment wel tegen de lengte, al moet ik concluderen dat bijna geen enkele scene overbodig is. Bracht toch wel wat meer dan een standaard aflevering CSI vond ik. Misschien wat meer actie op z'n tijd had de film geen slecht gedaan.

-Prima rollen (Affleck misschien paar missertjes maar het zij hem vergeven),

-diep verhaaltje (goed koppie erbij houden, dat wel) en als je er een beetje voor gaat zitten kun je jezelf volledig kwijtraken in de film. Goed punt!

-Muziek goed en sfeervol. Beetje The Dark Knight-feeling.

Ja gewoon een uitstekende film.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Inderdaad een uitstekende film, Russel Crowe is altijd fijn om naar te kijken. Affleck iets minder, gelukkig zien we hem niet al teveel. Jason Bateman zet ook een goeie rol neer (Y)

Spannende thriller, een van de beteren van 2009.

avatar van gi30171

gi30171

Uitstekende film. Dat de film wat langer duurt dan gewoonlijk heeft te maken dat het verhaal zelf, en het stoort dus helemaal niet. Een aanrader.

avatar van hengelo

hengelo

goede en degelijke politieke thriller.

uitstekende crowe en goed acterende affleck..

goede cast..

verhaal lijn duidelijk.

een aanraderer wat mij betreft!!!

4 *

avatar van steph b

steph b

Goede film! Goed acteerwerk van Crowe! En ook mooi die worsteling van Crowe tussen werk en vriendschap. Goed uitgewerkt tot aan het eind toe! Ik had ook helemaal geen last van de lengte van deze film, omdat ie gewoon van begin tot aan het eind bleef boeien.

Een bovengemiddelde politieke thriller!

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Onderhoudende en redelijk spannende film met sterke rollen van eigenzinnige Russell Crowe, 'bitch' Helen Mirren en 'groentje' Rachel McAdams (zeer geloofwaardig). De wereld vol hogere belangen (tot aan de top toe) binnen journalistiek, bedrijfsleven en politiek komt goed naar voren met enkele verrassende wendingen die de spanning erin houden of verhogen. Toch heb ik na het kijken van deze film niet echt het idee een bijzondere film te hebben gezien, te weinig memorabele of diepgaande momenten die State Of Play tot vier sterren kunnen verheffen.

avatar van Q Jones

Q Jones

State of Play

Door films als deze ben ik ook journalistiek gaan studeren. Ik weet natuurlijk ook wel dat het zwaar geromantiseerd is maar toch komen er wel dingen in voor die zich met deze film kunnen meten. In deze film komen bijna alle aspecten van het vak aan het licht, en dat is leuk om te zien zeker voor mij.

Oude rot in het vak Crowe en jonkie McAdems werken samen aan een grote doofpot zaak, ze zetten alles op alles om achter de feitjes van het nieuws te komen. Affleck speelt een hoge pief die zelf in de zeik wordt genomen en later helpt hij Crowe want het zijn oude vrienden. Meer kan ik helaas niet over het verhaal vertellen zonder details te verklappen.

Ik ben geen fan van Crowe maar in deze film speelt hij werkelijk waar fantastisch. Mirren wie ik sowieso al een top vrouw vind en er op deze leeftijd ook nog ontzettend mooi uitziet, speelt zoals altijd ook weer super overtuigend, en ze heeft als eindredacteur de lachers op haar hand.

Wat ik wel jammer vind is dat in een film als deze iedereen een stereo typetje is. Maar aan de andere kant mag dat de pret weer niet drukken, want veder is het best een interessante film die laat zien wat journalistiek nou een beetje inhoud, natuurlijk is dit wel over geromantiseerd en op zijn hollywoods gemaakt, maar er zitten toch duidelijk aspecten in het echt ook voor komen. Het uiteindelijke doel van de film is natuurlijk wel vermaak en ook dat doet deze film goed.

Het is een hele spannende film die je aandacht goed vast weet te houden, en af en toe zit je op het puntje van je stoel. Ook zitten er luchtige momenten in de film, die komen vooral aan bod wanneer Mirren Crowe weer eens helemaal verrot scheld. Die scènes toveren echt een glimlach op je gezicht en dat maakt deze film ook heel divers.

Kortom een uitstekende film die je een beetje inzicht geeft in de journalistiek maar het hoofddoel van de film is toch wel vermaak, en ook dat doet de film goed. Verhoogt haar 4 sterren

avatar van tevelenco

tevelenco

Een goede en vakkundig gemaakte politieke thriller waarbij je wel goed op moet blijven letten om alles te kunnen blijven volgen.

Met prima akteerprestaties van metname Russel Crowe.

Maar ook de verdere cast deed het prima.

Ja gewoon een goede film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Entertainende thriller, doet denken aan The Insider en Three Days of the Condor.

Toch houd ik niet van films waarbij de drijfveer van de hoofdrolspelers het krijgen van een "scoop" of een "hot story" is.

Neem nou Russell Crowe. Hij speelt een kerel van dik 40. Waarom wil hij zo graag dat verhaal publiceren? Voor het geld? Niets wijst erop dat hij freelance werkt, dus heeft hij een vaste baan. Ik riskeer mijn leven niet voor mijn baas, waarom hij wel? Of wil hij carrière maken? Daar is hij dan rijkelijk laat mee, hij is zo'n beetje de oudste medewerker van de krant.

Nee, het zal wel zijn drang zijn naar het vinden van de waarheid. Prima. Maar toch blijven films over Amerikaanse journalisten ver van mijn bed. En een film waarbij je je moeilijk kan verplaatsen in de hoofdpersonen, vind ik vaak minder geslaagd.

Op het verhaal weinig aan te merken. Ik vond de acteerprestaties niet hoogstaand. Usual suspect is hier natuurlijk Affleck; heb niets op de man tegen maar vond hem hier een houten klaas. Crowe stond ook op autoplot. Een paar erg spannende scènes (met als hoogtepunt de parkeergarage) slepen de film toch wel naar een nette 3,5 sterren.

avatar van Q Jones

Q Jones

Hij wil de waarheid opdoeken, vooral omdat zijn vriend Affleck erbij betrokken is. Het is toch mooi dat je nog van zulke idealistische mensen hebt

avatar van erik1677

erik1677

inderdaad mooi Q jones, en nu eens een keer geen rechercheur of politieagent.

Heerlijke film gewoon

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Klassiek sterke thriller zoals ze (te) weinig worden gemaakt.
State Of Play heeft een heerlijke spanningsboog doordat de kijker zich constant afvraagt wie er achter zit, en beter nog, door de regisseur wordt uitgenodigd om mee te denken in het proces.
En dan vliegen de 2 uurtjes natuurlijk zo voorbij. Het is erg leuk om je in de karakters te plaatsen, te meer omdat er allerlei verschillende belangen spelen, waardoor je de motivatie van elke actie probeert te doorgronden.
Zo wil Cal een goed verhaal schrijven, maar aan de ene kant ook Stephen te vriend houden. Hij probeert hem te beschermen, maar wil het ook weer niet ten koste van zn verhaal laten lopen.. En dan is er natuurlijk nog Anne, die hij ook weer te vriend(in) moet houden.
Daarnaast heeft Washington Post nog het dilemma dat ze het eigenlijk snel wil publiceren ivm financiële problemen, maar Cal wil dat weer niet laten gebeuren omdat hij het verhaal compleet af wil hebben. Daarnaarst wil de politie natuurlijk ook alles weer weten.
Dit zorgt altijd weer voor leuke situaties.

De acteerprestaties vond ik zelf erg goed.. Crowe kan dit soort werk wel degelijk aan, en mag dit wel vaker doen ipv zich in te kleine harnassen hangen. Affleck is en zal nooit mijn favo acteur worden, maar hij heeft me hier niet geïrriteerd en dat is een prestatie op zich.
Het verhaal is natuurlijk erg goed uitgewerkt.. Een soort conspiracy die in hedendaagse situatie helemaal niet zo onrealistisch hoeft te zijn, met de nodige plottwisten en 'wtf?!' situaties.
De spanning komt tot zijn hoogtepunt in de toffe parkeergarage scene, leuk uitgewerkt met die halve shots van Bingman. Daarnaast wil ik nog wel de aftiteling vermelden, leuk gedaan, en CCR was leuk om te horen!

Al met al een heerlijke thriller waar je mij altijd wel voor wakker kunt maken. Door de lange spanningsboog, het meedenken in 'wie is ut' en het sterke verhaal mag deze film zich wel rekenen tot de top in z'n genre.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Een zeer degelijke en boeiende politieke thriller.

Gewoon vakkundig gemaakt, met de nodige plotwendingen en samenzweringstheorieën en politieke gekonkel. Films die ze wat mij betreft meer mogen maken. Tuurlijk, het brengt niet echt iets nieuws en er zitten best wat clichés in, maar als ze goed gemaakt worden - wat hier duidelijk het geval is - krijg je een boeiende en op tijd en stond zelfs spannende thriller (de garage-scène). Beetje jammer van het einde wel, de confrontatie met die Bingman moest er per se komen, maar had niet gehoeven wat mij betreft. Daartegenover staat wel een erg goede openingsscène!

Ook de cast doet z'n duit in het zakje. Iedereen deed z'n ding op een geloofwaardige manier, het plaatje klopt, zeg maar.

Prima!

avatar van Knoalster

Knoalster

Een van de betere films van de laatste jaren. Goed verhaal, goed plot en goede acteurs.

Past wel een beetje in de sfeer van watergate.

avatar van scorsese

Uitstekende en goed gemaakte onderzoeksthriller. Een vrij ingewikkeld plot met geloofwaardige wendingen maar probleemloos te volgen. Ook mooi om te zien hoe de belangen van de journalisten stroken met die van de politie. Hier had wat mij betreft nog wel wat dieper op ingegaan kunnen worden. De film blijft de gehele speelduur spannend en is ook vrij realistisch gefilmd. Een uitstekende cast waarbij een aantal acteurs zeker niet getypcast zijn.

avatar van Masterchief

Masterchief

Goede film met een goed verhaal, zeker een must see. Zal voor sommige misschien ietwat te lang zijn, maar het is de moeite waard

avatar van Pete_033

Pete_033

Geweldige film! Alles wat er over de film gezegd kan worden is hier al gedaan. Crowe is zoals gewoonlijk erg goed. McAdams is een van de mooiste en talentvolste jonge actrices van dit moment. Affleck acteert voor zijn doen goed.

De scene in de parkeergarage is erg goed gedaan.

avatar van VforVictor

VforVictor

Goeie film, doordat het plot stukje bij beetje word ontrafeld zat ik steeds op het puntje van me stoel. Crowe en Affleck acteren beide erg goed. Hij is af en toe wat langdradig maar dat maakt em er niet slechter op. 3,5

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een zeer goede thriller.

Je moet er wel constant je hoofd bijhouden, want voor je het weet mis je iets belangrijks. De film heeft een geweldig goed verhaal, dat enorm goed in elkaar zit. De puzzelstukjes vallen 1 voor 1 mooi in elkaar gedurende de film, zodat je als kijker echt wel benieuwd bent naar de afloop.

Daarnaast heb je nog de sterke cast, waarin ik vooral Crowe weer ontzettend goed vond in zijn rol. Zijn personage is gewoon ook zeer boeiend: hij wordt gefrontonteerd met tegenstrijdige persoonlijke belangen en het is wel interessant om te zien hoe hij daar mee omspringt.

avatar van modinator

modinator

Goed , gewoon kijken

'k had er iets meer van verwacht. Kon me naar het einde toe iets minder boeien. Crowe vind'k geen onuitwisbare indruk nalaten. Ideaal voor een lazy sunday-afternoon.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende thriller die geïnspireerd lijkt door het Blackwater verhaal. Acteerwerk van Mr Crowe en Mr Affleck als politicus is prima en ook de rest van de cast doet het goed. Die gast van de Hurtlocker bijvoorbeeld die de PR-man speelt vind ik sterk acteren en Rachel McAdams ook.

De stereotypen in de film, onverzorgde maar oprechte journalisten versus gladde en gemene politici en geldwolven vind ik wat al te gemakkelijk en oppervlakkig. Maar gelukkig wordt daar wel enige nuancering in aangebracht, zo is het karakter van Mr Crowe ook een rat hoewel in mindere mate dan dat van Mr Affleck.
Het verhaal heeft aardig wat zijtakjes, is wat langdradig en eigenlijk ook weinig opzienbarend en verrassend. Vermoedelijk zijn de praktijken van dit soort bedrijven in werkelijkheid nog ernstiger en doortrapter.

Al met al een goede film, maar niet ijzersterk.
3 sterretjes

avatar van Casus Belli

Casus Belli

Ik had eerst de BBC-serie gezien en pas dan de film. Als je kan kiezen, ga dan voor de serie. Die is op zowat elk vlak stukken beter dan deze prent. Naast het evidente argument dat de serie veel gestructureerder is, zijn ook de acteurs veel beter en overtuigender. De manier van filmen is een pak beter en het is gewoon allemaal veel geloofwaardiger.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Poep regelrechte spuitpoep. Ik heb ook geen zin om nog meer tijd aan deze film te gaan verspillen met een grote recensie vandaar dat ik gewoon een ding ga zeggen dat me dwarszit.

Sinds wanneer worden moordzaken opgelost door journalisten in plaats van de politie? buiten dat waren de acteurs erg matig plus ook nog een slechte uitwerking van dat mislukte verhaal. Ik kan niet anders dan 1* geven.

avatar van jordkaka

jordkaka

Aardige film maar zeker geen topfilm, muziek vind ik zeer zwak en het is bij vlagen spannend, maar er zitten hele lange stukken in de film waar je de neiging hebt om in slaap te vallen. 3 sterren lijkt me wel gepast voor deze film.