• 9.378.203 stemmen

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot State of Play

"Find the Truth"

Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.

Cal McAffrey

Robert Bingham

Det. Donald Bell

avatar van Vavi

Vavi

Teleurstellend. Voelde veel te lang aan en was vaak gewoon saai te noemen, in feite jammer met zulke cast. Kzou het een 2.75 geven maar aan gebrek dan een 2.5 want een 3 kan ik het echt niet geven.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

spannende film met goed uitgewerkte intriges en leuke plotwendingen. moet tot mijn spijt toegeven dat Crowe goed acteerd. McAdams en Affleck vallen helaas tegen. film waar je bij moet blijven en niet even 5 minuten wat te drinken pakken of naar de wc gaan, want dan lig je eruit.

avatar van Ant

Ant

Kan het geen onvoldoende geven dus vandaar 3 sterren, maar het was niet wat ik ervan verwachtte. Duurde voor mij allemaal net iets te lang. Uiteindelijk zit alles leuk in elkaar, maar duurde gewoon te lang.

avatar van Vinco

Vinco

Een weer es standaard film waar niks speciaal of anders aan is dan de meeste in dit genre.

avatar van Siorgi

Siorgi

Uitstekende misdaad/ journalistieke thriller. Hetgeen je verwacht krijg je ook en Crow en Affleck spelen enorm goed.

avatar van Don MN

Don MN

Bewijst deze film dat Affleck het licht heeft gezien? Ik had een artikel gelezen dat hij betere keuzes zou maken en betere rollen zou gaan spelen.

avatar van Zinema

Dan is dat hiermee i.i.g. niet gelukt.

avatar van Smi

Smi

Prima film hoor.

avatar van _Casper_

_Casper_

3.5 * sterk verhaal in de film en goed geacteerd, alleen jammer dat iewel een beetje traag is soms en veel geptraat had wat meer actie in gemogen!

avatar van Avb1

Avb1

Ik vond het een zeer aangename film om naar te kijken.

Leuk acteerwerk en een goed verhaal. Soms wat aan de trage kant, maar dat was niet storend.

Verassend einde, wat de film nog beter maakt.

Zou hem in de toekomst nog wel een keer willen zien.

Moeilijk te beoordelen fillm. Ik kom er niet uit, is hij nu goed of niet ? Sterke rollen van Crowe en Affleck. Het verhaal vind ik goed maar soms te ingewikkeld. Tijdens sommige stukken moet je inderdaad je neus niet snuiten of je ligt eruit. Langdradige, saaiere gedeeltes probeert men weg te poetsen door de muziek spannender te maken. Het einde wordt echt op een amateuristische manier afgerond............. En toch is het geen slechte film !! Hij blijft boeien door de goede casting en het goede spel van de acteurs en actrices i.c.m. prima filmmuziek die de film toch weer wel spannend en aantrekkelijk maakt. Nie gemakkelijk !

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Standaard film met weer zo'n typische rolverdeling; De nonchalante, lollige doch intelligente hoofdrolspeler, de serieuze tegenspeler die de fout in is gegaan en tot inkeer komt en natuurlijk een paar huppelende vrouwen er omheen die gestuurd en geholpen worden door de hoofdrolspeler. Af en toe een kusje en een kogel en klaar is Kees.

Crowe was voor mij degene die er wel met kop en schouders bovenuit stak.

Die blonde 40-plusser irriteerde mij mateloos daarentegen in haar rol als hoofdredactrice of welke beroepstak ze ook moest vertolken als typische harde tante.

Wel grappig natuurlijk die overduidelijke verwijzing naar het Amerikaanse "beveiligingsbedrijf" Blackwater Worldwide. Het bedrijf dat toch op zijn zachts gezegd vrij dubieus genoemd mag worden.

Daar zouden ze eens een film over moeten maken.

Mocht het iemand boeien, hier een link ter info:

Blackwater Worldwide - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van Timecop

Timecop

Film mist voor mij de factor spanning. Alleen de parkeergaragescene kon me boeien, voor de rest een voortkabbelend geheel.

avatar van Renato23

Renato23

dragonmaster schreef:

Helemaal gelijk heb je!

Ik zat de film laatst te kijken en ik vond het gruwelijk hoe affleck de tekst weet te acteren in die speech waar hij die vent uit lult!!

Ze doen het allemaal goed. Ik had alleen verwacht dan dan Russel het wat beter deed!

In Gladiator!! doet nog steeds het best!!

Maar inderdaad, kan niet eens 20 sec, een glas pakken, of je ligt er al weer uit.:)

avatar van Justinw

Justinw

ik ben de film aan het kijken maar ik zette hem af na 30min omdat ik geen motivatie had om verder te kijken, ik ga er vandaag maar even goed voor zitten en hem afkijken.

avatar van timelezz

timelezz

ik had precies hetzelfde, had hoge verwachtingen, maar na een uur pakte het verhaal me nog niet,,

avatar van snoeiV

snoeiV

tja miste ook iets aan dezen film ze hebben allemaal hard hun best gedaan en alle ingrediënten zijn aanwezig maar het is dan toch een beetje een kloterige film geworden. Affleck krijgt de minste punten.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Zo een verhaal spreekt mij zo niet direct aan om die film te zien. Maar ik vond de cast goed en daarom heb ik hem toch gezien. Voor mij duurde hij niet te lang. Hij heeft op geen enkel moment verveeld. Russell Crowe en Ben Affleck zetten beide een goede rol neer. Rachel McAdams vond ik het ook heel goed doen.

avatar van Oosie

Oosie

heel spannend , van mij krijgt ie 3,5***

ik heb zker genoten en ook van TOPacteurs

Overbodige verfilming van een prima serie.

Russell Crowe is sowieso overgewaardeerd.

avatar van roostah

roostah

Aangename film, heb eindelijk weer eens een film tot het eind uitgezeten, boeiend en een goed verhaal, wel blijven opletten...

avatar van Zizzo

Zizzo

de cast is netjes, de film niet zo. verhaal deed me niet veel, saai met de natuurlijk aanwezige plotwendingen en geen boeiend einde. Ik vond heb behoorlijk lang, had van mij wat korter gekunt.

bonuspuntje: Jeff Daniels heeft een kort rolletje

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Extreem traag en saai, niet spannend, geen actie en een oninteressant verhaal met erg veel clichés. Met veel moeite uitgezien.

avatar van Keane1983

Keane1983

Bij het zien van de trailer dacht ik: Dit kan nog eens iets worden.

Maar nu zie je maar, ook al heb je een goede cast, dat de film nog erg kan tegen vallen.

Het begin is direct pakkend, en ben je benieuwd dat er allemaal aan de hand is.

Maar al snel valt de film van allerlei toevalligheden in elkaar. Dit incombinatie met de "snelheid" sarcastisch bedoeld dan, maakt de film totaal niet meer boeiend.

Je moet echt wel je gedachten erbij houden bij deze film, inderdaad, een glasje drinken pakken zonder op pauze te zetten gaat echt niet...want dan ben je het weer helemaal kwijt.

De speelduur breekt echt op. Omdat de film best langzaam gaat, kun je wel eens (zoals in mijn geval) indut momentjes hebben (en zoals ik net al zei mag dat in deze film niet).

Van mijn 2.5*

avatar van gatygun

gatygun

Behoorlijk saai eigenlijk, toch door de acteurs spannend gemaakt. Maar het is een film op een laaaaaag tempo. Je moet er echt wat naast doen om het te blijven kijken.

3 voor de moeite. niet slecht ook niet erg goed.

avatar van movieminder

movieminder

Ik ging kijken met een twijfel gevoel.

Ik moet eerlijk bekkenen dat ik het gewoon een goede film vind.

Met veel intriges en wendingen moet je goed blijven kijken want het wordt best ingewikkeld. De film bleef ondanks dat toch goed te volgen en bleef steeds spannend tot het einde en wordt nergens saai.

Al met al zeer de moeite waard!

Ik twijfel tussen 4* maar geef hem uiteindelijk een 3,5*

niet bepaald mijn ding , maar het is idd op zich geen slechte film

een 3 van mij

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Normaal gezien zou ik niet meer naar standaard A-Hollywood films kijken maar de hoge score heeft me toch overhaalt dat weer te doen. Het verhaal mag misschien wel goed zijn , maar State of Play en vele andere standaard A-Hollywood thrillers mist weer een goede sfeer waardoor er weer weinig emotie in de film zit en een enorme invloed geeft op de kijker. Het is gewoon niet interessant meer en de wil om verder te kijken is zeer klein, je gedachten gaan bij momenten zelf ergens anders naartoe. En ook de karakters vond ik niet goed uitgewerkt. Het was overigens lang geleden dat ik een film met Russel Crowe bekeken had, en hij heeft mij positief verast. Ik vind hem een zeer goede en ontspannende indruk nalaten in zijn acteerprestaties. Ben Affleck komt weer een goede uitstraling tekort maar dat is niet bepaald storend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

gewoon een degelijke film. Russel Crowe speelt wel weer goed zoals in z'n meeste films. Een top film is het dan wel niet, maar heb me goed vermaakt.

avatar van De Bleek

De Bleek

Ijzersterk verhaal, heb genoten eindelijk weer eens een x. Goeie thriller en je blijft kijken!