• 9.379.095 stemmen

The Hitman's Bodyguard (2017)

Actie / Komedie | 118 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Gary Oldman

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 17 augustus 2017

Plot The Hitman's Bodyguard

"Everyone's out to get them... If they don't kill each other first."

's Werelds beste huurmoordenaar besluit het roer om te gooien en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zijn oud-werkgever is de corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land, met een enorm arsenaal aan huurlingen tot zijn beschikking. Die zal er alles aan doen om de getuigenis tegen te houden.

avatar van keimpeS

keimpeS

Leuke actie/komedie, ik kon de film gratis kijken in de bios door een gewonnen prijsvraag waar ik aan had mee gedaan. Zeer de moeite waard deze film, leuke humor, grappige soundtrack en geweldige achtervolgings scènes door Amsterdam. Ik vond wel dat de opbouw van de film wat aan de trage kant was, maar dat wordt later ruimschoots goed gemaakt. De bijrol van Atsma is wat het is en stelt niet zoveel voor...

avatar van Theunissen

Hoewel het dertien in een dozijn verhaal natuurlijk weinig voorstelt en vooral clichématig en voorspelbaar is, vond ik dit wel vanaf de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 110 minuten) een leuke en vermakelijke Actie / Komedie film om naar te kijken en dat het ook nog eens voor een groot gedeelte afspeelt in Nederland (Den Haag en Amsterdam), was natuurlijk extra leuk.

In dit verhaal draait het om bodyguard Michael Bryce (gespeeld door Ryan Reynolds), die zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards kwijtraakt, als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord. Om zijn "triple A-status" weer terug te krijgen, moet hij een nieuwe belangrijke cliënt aannemen, welke zijn aartsvijand is, namelijke de beruchte huurmoordenaar Darius Kincaid (gespeeld door Samuel L. Jackson). Darius Kincaid moet namelijk getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, te weten de voormalige president en dictator van Wit-Rusland Vladislav Dukhovich (gespeeld door Gary Oldman). De haat tussen Michael Bryce en Darius Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hun geopend is, waarbij alles uit de kast getrokken wordt om te voorkomen dat Darius Kincaid een getuigenis aflegt.

Ondanks dat het verhaal eenvoudig is en weinig voorstelt, zit het verhaal qua uitvoering wel leuk in elkaar en is het ook min of meer een rollercoaster van bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen en dat allemaal dwars door Londen, Amsterdam en Den Haag. Met name de speedboot en motor scene in Amsterdam door de grachten en "De Wallen" was spectaculair en werd eveneens heel fraai in beeld gebracht. Behalve dat het verhaal de nodige actie bevat, bevat het ook de nodig humor en met name het bekvechten en de dialogen tussen Ryan Reynolds (met zijn veiligheidsregels en zijn motto "vervelen is altijd het beste") en Samuel L. Jackson, waren vaak heel leuk. Zo was het leuk als ze beiden noodgedwongen met een busje moeten meerijden, waarin allemaal zusters/nonnen zitten die Darius Kincaid leuk vinden, waarna Michael Bryce dan zegt als ze beiden uitstappen en het busje verder rijdt:

Michael Bryce: Ga met God. Deze man heeft 150 mensen vermoord.

Darius Kincaid: Op zijn minst 250.

Michael Bryce: Ja, maar ze houden van je.

Michael Bryce: Ze willen op mij een exorcisme uitvoeren

Darius Kincaid: Vraag voor een hogere macht.

Het was ook leuk toen Nederland werd afgezeikt en er gezegd werd door de in de gevangenis opgesloten Sonia Kincaid (gespeeld door Salma Hayek), oftewel de vrouw van Darius Kincaid:

"Het is een Nederlandse gevangenis Darius ! Wat zullen ze gaan doen, me slaan met een klomp"

Dat deze film leuk en vermakelijk is, komt natuurlijk ook voor een groot gedeelte op conto van de zeer bekende cast en met name dan natuurlijk de twee hoofdrolspelers Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson, die ik beiden ook altijd graag zie spelen in films. Verder deden Gary Oldman en Salma Hayek (overdrijft wel enigszins met haar gevloek) het ook wel verdienstelijk en Elodie Yung (in de rol van Interpol agent Amelia Roussel) vond ik een mooie vrouw om naar te kijken. De rondborstige Salma Hayek is dat natuurlijk ook nog steeds, maar je ziet wel duidelijk dat ze al ouder begint te worden. Dat de Nederlandse acteur Barry Atsma (in de rol van aanklager Moreno) ook een klein rolletje heeft in het verhaal, was natuurlijk leuk.

Al met een leuke en vermakelijke lekker wegkijkende Actie / Komedie film, die natuurlijk iets extra's heeft omdat het verhaal zich grotendeels afspeelt in Nederland.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

"He single handily ruined the word motherfucker "

Een van de Aller leukste actie films van het jaar .

Vol met heerlijke actie scenes , humor , en Sam L Jackson in zijn leukste rol in tijden .

En DAMN. Wat is en blijft salma hayek een ongelofelijk mooie vrouw .

avatar van Verkaazde

Verkaazde

Mondragon schreef:

Wat een vreselijk slechte film zeg. Zo ontzettend slecht. Samuel L Jackson begint me eigenlijk een beetje de keel uit te hangen ook. Ook nu ik wat ouder ben stoor ik me enorm aan het 'motherfucker' in vrijwel iedere zin. Volgens mij is het goed mogelijk een (goede) film te maken zonder al dat overdreven gescheld. Maarja, ipv een echt goede grap gooien ze er liever een scheldwoord of 'dick/suck my dick' of een masturberende teddybeer in en de hele zaal ligt plat. En het racen door de grachten van Amsterdam....origineel!

Deze film is gewoon top als jij niet tegen schelden kan ga dan lekker 24/7 in de kerk rondhangen

avatar van Verkaazde

Verkaazde

Top film! Heeft me 100% vermaakt, goede actie en goede komedie erin! Een echte aanrader om te kijken!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vermakelijke film door de vele actiescènes. Met name die in Amsterdam zijn gewoon op locatie opgenomen en dat zie je meteen. Lekker gebruik maken van de grachten, smalle straatjes en bruggetjes om originele actiescènes te creëren. De humor is helaas erg vervelend, Reynolds en Jackson hebben weinig chemie, ik vermoed dat in vrijwel alle scènes de heren niet naast elkaar acteren maar dat het los is opgenomen ivm budget, dat zal een rol gespeeld hebben. Wat verder opvalt is dat de film erg grof is qua geweld en uitspraken, nooit een slechte eigenschap van een actiefilm.

Jammer dat de scènes in Den Haag duidelijk zijn opgenomen in een één of andere Oostblokstad, want de huizen, openbaar vervoer, wegen, inclusief Los Angeles River-achtig raceparcour doen geenszins Haags of überhaupt Nederlands aan. Die paar ministeriegebouwen in het centrum van Den Haag, die te pas en te onpas digitaal op de achtergrond gemonteerd zijn om ons doen te geloven dat we toch echt in de Hofstad zijn, zijn doorzichtig. Maar heyy, de film kijkt lekker weg, veel lompe actie, ik heb ze slechter gezien.

avatar van huiguh

huiguh

luchtige film vol gepropt met actie en humor, geen hoogvlieger maar gewoon leuk.

avatar van alacer9

alacer9

Grappige en vermakelijke film die zich voor een groot deel ook in NL afspeelt

avatar van Antonev

Antonev

Zeer geslaagde actie comedy! Een eenvoudig verhaal, opgesierd met een heleboel actie en vlotte humor. Heb een aantal malen goed moeten lachen om de combinatie Reynolds-Jackson. Het einde is ietwat cliché, maar ach, dat hoort er wel een beetje bij in zo'n film. Prima vermaak.

avatar van KOKUSMAKREEL

KOKUSMAKREEL

Eens innde tien films heb je precies een film nodig als deze. Deze is in dit genre ook nog eens uitstekend..

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Een absolute aanvulling op de dertiende in het dozijn, m.a.w. zo niet origineel.

De prent wil stoer zijn, dit door simpelweg het straatpubertaaltje te hanteren. Shit, ass, fuck en motherfucker is wat het script als kapstok gebruikt tussen de geflatteerde actiemomenten door. Film wil humoristisch overkomen maar slaat voor mij de plank finaal mis. Hughes zit een beetjes in de stroom van Hollywoods actiekomedies en slaat volledig door in binnen de vakjes te kleuren van de Amerikaanse filmindustrie. Jammer, hij begon zo goed met Red hill.

Grote namen mochten weer deel uitmaken van het budget, dit is vaker gebleken niet altijd een succesverhaal wat mij betreft. Reynolds, Oldman en Jackson spelen safe op cruise controll. We hebben ze vaak deze rollen zien spelen en vooral aan Reynolds begin ik me te ergeren langzaam aan. Toch zet Hughes het netjes neer qua regie en camerawerk en dat is absoluut een pluspunt te noemen aangezien het verder erg matig te noemen is. Oké, met een leeg hoofd valt het te doen maar verdieping is er absoluut niet te vinden, vooral door het enorm simpel verhaal. Zat niet te wachten op saaie personages met oninteressante chitchats.

Nee ik ben uitgekeken op dit soort prenten, het is allemaal zo jaren 80 maar ach soms is retro in. Voor mij niet en blijf steken op 2,5** dankzij de regie. Ik zat mijzelf op momenten te vervelen, het valt me op dat de score hier op MM op dit moment zelfs 3,3** is.

avatar van pierre18

pierre18

Behoorlijk over de top film met een zwaar accent op acties en schelden. 13 in een dozijn maar de actie in Amsterdam is leuk en opwindend. Natuurlijk lekker gejat van Maas, maar liever goed gejat dan slecht verzonnen. Eerder werd hier al gezegd dat het camerawerk er soms matig uit ziet. Ook zijn sommige beelden behoorlijk onscherp. En kan iemand mij vertellen op welke snelweg je links en rechts een molen ziet?

Maar goed, je weet vooraf wat je kan krijgen en dat krijg je dan ook.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Leuke komedie die me sterk deed denken aan de geweldige buddycop-reeks Lethal Weapon. Waar een film met een formule als deze mee staat of valt is de chemie tussen beide hoofdrolspelers. Gelukkig is die prima in orde zodat de film helemaal leuk wordt wanneer ze met elkaar opgescheept zitten en ongeschonden het hooggerechtshof in Den Haag moeten zien te bereiken.

Dat het verhaal er een beetje los bij hangt valt wel te verteren. Het draait allemaal om de interactie tussen Jackson en Reynolds en dat levert bij tijd en wijle hilarische situaties op.

De cast is verder ook aardig op dreef. Oldman speelt een rol zoals hij al zoveel keren heeft gedaan en doet dat gewoon prima. Salma Hayek kon me dan wel minder bekoren, dat was een gigantische dosis overacting.

Verder is het leuk om te zien hoe Amsterdam in de film verwerkt zit door middel van een woeste achtervolging over de grachten en smalle straatjes.

Al met al heb ik me prima vermaakt met deze film!

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Heel vermakelijke actiefilm. De chemie tussen Reynolds en Jackson is zeker aanwezig. De humor is geweldig en bovendien is de film nog gedeeltelijk in Nederland opgenomen. Jammer dat Oldman wat oppervlakkig blijft, hij had zeker wat meer actie mogen laten zien. Hayek is en blijft een mooie verschijning maar is in deze film wel gruwelijk irritant. Al met al toch 4 sterren waard.

avatar van IH88

IH88

“This guy single-handedly ruined the word motherfucker.”

Topentertainment. Qua actiefilms hebben we sowieso weinig te klagen dit jaar, en ook The Hitman's Bodyguard is weer een kleurrijke cocktail vol met over the top actiescènes, absurde humor en scherpe oneliners. Maar de grootste kracht zit hem natuurlijk in het samenspel tussen Jackson en Reynolds, die de gouden oude tijden van Glover en Gibson doen herleven.

Het plezier straalt er vanaf, wat ook geldt voor de andere acteurs. Vooral Hayek en Yung hebben een aantal heerlijke momenten, en vrouwen die in een vreemde taal vloeken moet sowieso een ding worden in actiefilms. Het woord ‘motherfucker’ valt vaak, en vooral Hayek gaat als een bootwerker te keer. Oldman pakt het wat serieuzer aan als Oost-Europese dictator, en dat pakt hier goed uit. De spectaculaire actiescène in Amsterdam is één groot hoogtepunt, maar The Hitman's Bodyguard is toch op zijn best als Reynolds en Jackson elkaar lopen af te zeiken.

Was wel de moeite waard om te kijken.

Samual jackson weer in een goede rol.

Enigste wat mij stoorde dat het zogenaamd in denhaag afspeelt op een gegeven moment,we; de metro die hebben we niet hier zoals in de film,denk zelfs in heel nederland niet zoals die eruit zag.

Tribunaal is ook niet in denhaag en meeste scenes ook niet.

jammer weer

avatar van italklaas

italklaas

Sorry, maar wat een bagger... het enige wat nog ontbrak was Dolph Lundgren en Danny Trejo, om de ramp compleet te maken

avatar van Matt81

Matt81

Zeer vermakelijke onzin. 't verhaal stelt natuurlijk helemaal niks voor, maar de film is met enorm veel ol gemaakt. Met name Jackson lijkt het erg naar z'n zin te hebben. Actie lekker in your face. Doet precies wat het moet doen.

avatar van stinissen

Flauw en te luchtig , nee dit was niks voor mijn.

avatar van Toontje35

Toontje35

Leuke vermakelijke film toch....

avatar van tattoobob

tattoobob

Een film die weinig aan is in mijn idee.

De humor is aardig maar voorspelbaar....het verhaal ook.

Acteerwerk is wel oke...maar dat mag je ook verwachten van deze twee acteurs.

Nee niet mijn film(genre)dit.

avatar van surfguy

surfguy

Nou heb me echt heerlijk vermaakt. Ja het is hier en daar voorspelbaar. Maar met name Jackson maakt de film een genot om naar te kijken, hoog popcorn gehalte op en top entertainment!

avatar van Dominootje

Dominootje

Deze twee heren kunnen mij in elke film wel vermaken denk ik!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Nee dit was het niet, het begon goed maar de verhaallijn werd alsmaar dunner en onrealistischer naarmate de film vorderde. Een cliché einde maakte het compleet

avatar van Queno

Queno

Waanzinnige goede film, door Amsterdam heen, een topvertolking door Samuel L. Jackson, die op bejaarde leeftijd nog steeds 'de ultieme cool' is. Goed samenspel met de cynische Ryan Gosling (met diens geblufte "Triple A security"). Veel goede humor, een spectaculaire speedboatrace en motorachtervolging door de grachten maken dit tot een waanzinnige kijkbelevenis. Alleen de bijrol van
Salma Hayek, in een inrichting tegenover het Rijks, was te grof, te onfatsoenlijk en te misplaatst.
Topenterainment.

avatar van Dominootje

Dominootje

Queno schreef:

...Ryan Gosling....

Reynolds dus Toch wel een verschilletje tussen die twee

avatar van Waku

Waku

Enorm uiteenlopende reacties.

Van zeer positief tot zeer negatief.

Helaas behoor ik tot de laatste.

"The Hitman's Bodyguard" is wat mij betreft te veel plastic.

Nogal knullig uitgevoerd.

Dit geldt voor het acteerwerk. De actie en stunt scenes en het verhaaltje.

Reynolds, Hayek en Jackson lijken letterlijk het zielloze script op te zeggen.

De actiescenes zien er uiteindelijk te geforceerd uit, zeg maar overduidelijk in scene gezet.

De figuranten vallen ook nog eens te veel op als figurant.

Nee, was niet mijn dingetje deze actie komedie.

avatar van barry0404

barry0404

Mondragon schreef:

Klopt dat Motherfucker de hele film door verschrikkelijk. En Jackson acteert echt over the top. Zonder hem was het veel beter geweest

avatar van Thomas83

Thomas83

Amper te verdragen knip-en plak buddy film waarin werkelijk alles ongeïnspireerd is. Van het script tot de casting. Alleen hebben ze de plot nog echt dom en zelfs wat sadistisch gemaakt, wat vloekt met de normaal relatieve luchtigheid van dit genre. Jackson is dan wel een keuze die toevallig goed uitpakt, puur omdat de film kan drijven op zijn charisma. Al is het wel zo dat er naast hem al helemaal weinig overblijft van Reynolds nieuwe poging om de charmante grappenmaker te spelen. En het is ook wel een wat rare keuze dat zijn personage de serieuze van het duo moet zijn, maar tegelijkertijd ook gewoon weer een typische Reynolds-rol speelt (ik dacht dat bodyguards zich op de achtergrond moesten houden). Op die manier werkt de formule niet optimaal.

Een andere vreemde keuze is een opmerkelijke poging om van de huurmoordenaar, mede in een serie vreselijk over de top flashbacks, nog enigszins een good guy te maken. Zo'n verklaring is helemaal niet nodig voor een film als deze. En de film had ook wel zonder die halfhartig uitgewerkte romances kunnen doen. Wat een irritante rollen ook van Hayak en Yung. De een is een zo grof en gewelddadig mogelijk personage om wat lachers te scoren, de andere doet er al helemaal niet toe. En Yung kan ook nog eens niet acteren.

De actie is daarnaast ook nog eens erg slecht. Het is leuk om Amsterdam en Den Haag als locatie voor een hoop spektakel gebruikt te zien worden, maar dit is weer een film die zwaar lijdt onder de wild schuddende camera's. En tel daarbij op wat van de lelijkste CGI die ik heb gezien de laatste jaren. Zelfs van die onbeduidende kleine dingetjes krijgen een fake sausje uit de computer. Ook heeft de film teveel locaties, vooral aan het begin, en het slotstuk is wel een groteske combinatie van domme actie en sentimentaliteit.

Alles had kunnen eindigen op het moment waarop Jackson veilig wordt afgezet en kan getuigen, maar daarna moet er nog zo nodig wat afgeraffelde opgeblazen actie achteraan komen (met tussendoor nog een onbeduidend gevechtje tussen de mol en het vriendinnetje van Reynolds), op een domme besloten als Jackson onder de ogen van een hoop getuigen afrekent met Oldman (leuke ouderwets aangedikte rol weer van hem trouwens) door hem van het dak te gooien. Vooral aansluitend op die onzinnige poging hem wat meer een good guy te maken was het veel beter geweest als hij hem gewoon levend had gevangen. 1.0*.

avatar van ehgeahrev

ehgeahrev

13 in een dozijn flutfilmpje met hier en daar een grappige noot. Klassiek opzet: veel vloeken, vele doden, snelle, stukgaande auto's, hier en daar wat aangevuld met plastieken nepborsten en wat bekendere namen en voilà, je hebt een film die in bepaalde doelgroepen wel gesmaakt zal worden. Geniet er van zou ik zeggen.