• 9.379.105 stemmen

The Hitman's Bodyguard (2017)

Actie / Komedie | 118 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Gary Oldman

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 17 augustus 2017

Plot The Hitman's Bodyguard

"Everyone's out to get them... If they don't kill each other first."

's Werelds beste huurmoordenaar besluit het roer om te gooien en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zijn oud-werkgever is de corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land, met een enorm arsenaal aan huurlingen tot zijn beschikking. Die zal er alles aan doen om de getuigenis tegen te houden.

avatar van thunderball

thunderball

Het zijn geen twee huurmoordenaars, alleen Jackson is een hitman, Reynolds is een security guard.

avatar van The Oceanic Six

Ok, heb je een punt. Heb het een beetje aangepast.

avatar van Alathir

Alathir

Wat heb ik hiervan genoten zeg! Ook al is het in het begin even wennen aan het verhaal maar ook aan de personages, kwam de film vooral in het tweede uur erg grappig uit de hoek. Het is al even geleden dat ik nog zo gelachen heb om een film, want Reynolds en vooral Jackson zijn hilarisch.

Ook Elodie Yung doet het goed, ook wel bekend van Gods of Egypt en Daredevil en dat Frans gevloek ertussen is ook prachtig. Salma Hayek doet eigenlijk net hetzelfde maar dan in het Spaans en dat is nog leuker, echt een heerlijke taal om in te vloeken lijkt me. Gary Oldman daarentegen speelt een Rus maar verder dan 4 korte regeltjes Russisch dat hij vanbuiten geleerd heeft komt ie niet. Enerzijds jammer dat dit niet gewoon door een Rus werd gespeeld. Anderzijds is Gary Oldman natuurlijk een schitterende acteur. Qua verhaal zitten er wel een aantal plotgaten in, maar daar kijk je in een film als deze al wat makkelijker over. Heel leuk vermaak dus en heb me geen moment verveeld. Duidelijk 4* want in zijn genre zeker een goede film.

avatar van Mondragon

Mondragon

Wat een vreselijk slechte film zeg. Zo ontzettend slecht. Samuel L Jackson begint me eigenlijk een beetje de keel uit te hangen ook. Ook nu ik wat ouder ben stoor ik me enorm aan het 'motherfucker' in vrijwel iedere zin. Volgens mij is het goed mogelijk een (goede) film te maken zonder al dat overdreven gescheld. Maarja, ipv een echt goede grap gooien ze er liever een scheldwoord of 'dick/suck my dick' of een masturberende teddybeer in en de hele zaal ligt plat. En het racen door de grachten van Amsterdam....origineel!

avatar van TMP

TMP

Degelijke actiefilm. De film moet het met name hebben van de aardige interactie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. De rol van Salma Hayek beviel mij niet, veel te zwaar aangezet en niet overtuigend of grappig. Qua plot stelt het niet zo heel veel voor. De actiescènes zijn wel zeer behoorlijk. Ook wel leuk om Den Haag en Amsterdam terug te zien komen in de film. Een vermakelijke film, maar zeker geen hoogvlieger.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Ik sluit me aan bij Alathir, het is echt een lange tijd geleden dat ik zo gelachen heb tijdens een film!

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

Topfilm!

avatar van Machoclown

Machoclown

Geweldig genoten van de film, gelachen!, genoeg actie! en Nederlands steden zoals Amsterdam en Den Haag. Een vette 9

ibanez

ik heb deze film niet uitgekeken maar ben tijdens die boot achtervolging afgehaakt maar had toen al een beetje met een scheef oog zitten kijken naar al dit over de top actie en scheld geweld en poging tot flauwe" ik heb een grotere dan jij "verpis wedstrijd grapjes !! veel te veel domme actie waarbij een leger op de "helden "in dit verhaal staan te schieten en bijna geen essentiele lichaamsdelen kunnen raken maar onze helden schieten alles raak! Bij sommige acteurs is dit nog wel te pruimen zoals bruce willis maar hier vond ik het erg vervelend gauw weer vergeten , eeh wat vergeten? oh niks......

persoonlijke rating ; niet eens 1 ster

Machoclown schreef:

als ik nederlandse steden wil zien rij ik er wel even heen

Mondragon schreef:

helemaal mee eens

avatar van boemboem27

boemboem27

geweldige film,goede actie

af en toe leuke humor.

genoten van de eerste tot de laatste minuut

dit is een echte aanrader ..toppie

avatar van Film Pegasus

Leuke popcornfilm. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson laten zien dat ze wel passen in dit genre, maar tegelijk ook niet echt grote acteurs zijn. Vooral figuren die steeds zichzelf spelen en zolang ze op veilig spelen, lukt dat wel in hun genre. Het deed wat denken aan een Bruce Willis film, die volgens mij beter paste hier. Vooral luchtige actie en flauwe humor. Van genoten, maar zeker niet memorabel.

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Vermakelijke film dat zich grotendeels afspeelt in Nederland. Leuke mix met leuke humor en met een spektakel van actie, met als hoogtepunt voor mij de achtervolgingsscène langs de grachten van Amsterdam. De stunts in deze film is ook om van te genieten. De chemie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson is om van te genieten. De film kijkt lekker weg.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Vermakelijk filmje die geen minuut verveelt, maar ook nergens echt goed word. Actie is over the top wat niet perse slecht hoeft te zijn. Humor was goed, maar kon nog beter vond ik. Persoonlijk niet echt in de lach geschoten bij deze. Cast deed het goed vooral Reynolds en Jackson waren wel tof om samen te spelen. Natuurlijk boordenvol voorspelbaarheid en chliche. 6/10

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een simpel actiefilmpje met een niet al te verrassend verhaal. Maar doordat de vaart er goed wordt in gehouden en dankzij de leuke cast is het toch nog wel vermakelijk. Niet hoogstaand maar wel prima te doen.

avatar van Doerak40

Doerak40

Ik heb me geen minuut verveelt!

Op het overmatig en vooral onnodig gevloek na zat t goed in elkaar!

Geweldig gelachen!

Grappig om te zien dat het Rijksmuseum zo groot is dat je het overal terug ziet komen!

avatar van zoutzak

zoutzak

Leuke locaties en lekkere blues score!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wat mij betreft dè verrassing van 2017. Met minimale verwachtingen gekeken, met dank aan het discutabele ouevre van Samuel L. Jackson, die zo nu en dan in briljante films speelt maar veel vaker in vreselijk slechte kakfilms.

The Hitman's Bodyguard zit vol creativiteit, humor, visuele grapjes en scherpe, originele dialogen (waarbij Reynolds terecht opmerkt dat het Jackson gelukt is om het woord 'motherfucker' eigenhandig compleet te verpesten). Mooie chemie tussen de beide hoofdrolspelers. De rol van Salma Hayek is verwaarloosbaar maar ook behoorlijk irritant.

Het is niet baanbrekend maar desalniettemin, binnen het genre actiekomedie, enorm vermakelijk. Het voelt fris.

Niet in de laatste plaats doordat zeker tweederde van de film zich afspeelt in Nederland. En daarbij een keer niet uitsluitend dat eeuwige, uitgemolken Amsterdam - een stad die voor 'de rest van nederland' net zo Nederlands aanvoelt als Beiroet - de film verplaatst zich naar Den Haag. Er is dus nog hoop, wellicht halen Eindhoven of Groningen ook nog een keer het witte doek.

Verder wil ik de soundtrack nog even vermelden. Top!

En het arme automerk Ford... Krijgt het zwaar te verduren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

ibanez schreef:

ik heb deze film niet uitgekeken

Dit soort recensies vind ik altijd zo bizar.

Als je smaak blijkbaar zó slecht aansluit op een onrealistische actiekomedie, hoe is het dan zo gekomen dat je hem bent gaan kijken?

Trailer niet gezien?

Weet je niet wat het genre "Actie / Komedie" inhoudt?

Weet je niet wie Samuel L. Jackson is en wat voor films hij zoal maakt?

Weet je niet wie Ryan Reynolds is en wat voor films hij zoal maakt?

Heb je de plotsamenvatting niet gelezen?

avatar van coumi

coumi

Enerverende film. Pluspunten waren de schitterende locatieopnamen en een aantal zinderende actiescènes waarbij Amsterdam nog nooit zo effectief gebruikt is(sorry, Dick). Helaas stoorde ik me er wel enigszins aan dat de humor soms echt absurd was(zoals bijvoorbeeld de flasback scènes over hoe de beide helden vroeger hun vrouwen hebben ontmoet). Het was soms dermate over de top dat je ging denken dat de makers de kijker niet echt serieus nam. Verder was het geweld soms buitensporig(zelfs in de slotbeelden zie je man als brandende fakkel door het beeld lopen). Je doet er dus goed aan om je vooraf te realiseren dat dit echt meer een komedie met een knipoog is, en niet zozeer een serieus te nemen actiefilm(qua opzet een beetje als de Nederlandse film Vet Hard). De film is gewoon wat onevenwichtig, want op sommige momenten neemt men zich plotseling wel erg serieus, daarom voor mij geen absolute topper maar wel een onderhoudende kijkervaring. Jackson en Reynolds, waren, zoals te verwachten viel, goed op dreef. Oldman speelt voor de driehonderdste keer een gemeen boefje en doet dat wel weer goed en Salma Hayek heeft een totaal ongeloofwaardige, te dik aangezette bijrol die dan wel weer aansluit bij de wat geforceerde luchtigheid die The Hitman's Bodyguard blijkbaar wil tonen.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film, bij momenten toch wat saai hoor.

Ook geen serieuze film wat op zich niet hoeft maar bij deze had ik dat net wel verwacht.

Salma Hayek vond ik ook maar irritant en altijd dat fuck/fucking dit en dat en motherfucker stak ook tegen.

Er waren goede momenten en goede aktie scenes maar dit is zeker geen topfilm.

avatar van Rillo

Rillo

Geweldig genoten, soms over the top en enigszins voorspelbaar maar heb me vermaakt van de eerste tot de laatste minuut ! Raar om de totaal verschillende meningen hier te lezen maar goed, ieder zijn ding 4 sterren !

avatar van Daan01

Daan01

Geweldige actiefilm !! Gewoon gaan zitten en kijken. Volop actie van de 1e tot de laatste minuut met een fantastische Samuel L. Jackson.

Captain Pervert schreef:

Dit soort recensies vind ik altijd zo bizar.

Trailer niet gezien?

Weet je niet wat het genre "Actie / Komedie" inhoudt?

Weet je niet wie Samuel L. Jackson is en wat voor films hij zoal maakt?

Weet je niet wie Ryan Reynolds is en wat voor films hij zoal maakt?

Heb je de plotsamenvatting niet gelezen?

kijk eigenlijk nooit trailers maar laat mij verrassen , samuel jackson maakt niet altijd hele 1 dimensionale typetjes films , ik vond bijvoorbeeld zijn rol in 51 state en django unchained best te pruimen maar vond hem met snakes on a plane steeds meer afglijden naar een b film genre. erg origineel dit scenario een mol bij de politie tjeez hoe verzin je het. en de zoals ik al schreef "onaantastbaarheid "van de "helden "gaat je na een aantal schermutselingen ook behoorlijk tegenstaan...

ik kan zo een hele rits actie comedy's op noemen die wel goed zijn dus het genre is mij niet onbekend en zegt ook verder niets over de inhoud of kwaliteit natuurlijk dus wat een kul argument is dat? plot eeeh was er een plot? , nou dat heb ik dan gemist , net als het einde van deze toch wel erg slechte film , wat een motherfucker zeg.......

avatar van Leander112

Leander112

Verschrikkelijk overdreven film, echt verschrikkelijk irritant

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actie komedie. Het verhaal stelt niet al te veel voor, maar dat is bijzaak binnen dit genre. De uitwerking is redelijk. De film verloopt vlot met flink wat actie. Helaas zitten er tussendoor wat zoutloze dialogen, wat op een gegeven moment wel wat storend is. De chemie tussen Jackson en Reynolds is goed. De actie wordt goed in beeld gebracht, hoewel de special effects niet altijd van even goede kwaliteit zijn. Prima tussendoortje. 3.0/3.5

avatar van Minoz68

Minoz68

Deze film hangt als los zand aan elkaar. Het is knip- en plakwerk van de bovenste plank. We nemen twee tegenstrijdige karakters die een pesthekel aan elkaar hebben (beter gedaan in The Last Boy Scout, The Nice Guys), stoppen er een pittige tante bij (denk aan: Jackie Brown, Colombiana), iets met een Wit-Russische dictator, een moordcommando, een rechtszaak, een achtervolging door de Amsterdamse grachten (dank aan Dick Maas), een hoop auto's in puin en heel veel kogels. That's it. Nee, wacht doe er nog maar een rammende truck en een helikopter bij. Michael Bay verzint het niet!

Los van alle flauwe woordgrappen, het vele gescheld (kan Samuel L. Jackson niks anders?), het plot vol gaten en de over-the-top actie (niveau Chuck Norris) is de film gewoon slecht gemaakt. Het camerawerk is uiterst belabberd. Er zitten chronologie fouten in en het beeld is bij vlagen onzuiver. Is dat alle kritiek? Nou, als je Den Haag kent, dan weet je dat er niks van klopt. Het Internationale Gerechtshof ligt buiten het centrum, er ligt geen kanaalbedding bij DH en vanuit 020 ga je niet via de A12 naar 070.

Och, och, wat is dit belabberd gemaakt. Het woord 'subtiliteit' is de regisseur ten ene male vreemd. Laat je niet verleiden door de trailer (wat ik wel deed - beetje dom!). Deze film is een grote domper.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Prima vermaak. Leuke en vlotte actiefilm met elkaar goed aanvullende Reynolds en Jackson. Die laatste is niet altijd een fijne acteur, maar in dit soort rollen zie ik hem graag. Edit: Dit soort rollen speelt Samuel Jackson natuurlijk vaak, ik doelde meer op het "buddy"-gehalte van de rol. Ik vind Jackson het best als hij een buddy is van een ander personage, met wie hij lekker kan kletsen, klieren en ravotten. Ook hier is dat al vrij snel het geval, alleen de eerste paar minuten van de samenkomst van Reynolds en Jackson is er onderlinge strijd, de rest van de tijd zijn ze eigenlijk gewoon maatjes, eerst ongemakkelijk, maar later serieus.
Genoeg komische momenten om de film lekker luchtig te houden, maar een komedie zou ik het toch ook weer niet noemen. Gewoon een lekker popcornfilmpje voor als je wat licht en goed te verteren kijkgenot wenst.

Edit: ook altijd fijn om Gary Oldman te zien. Eén van mijn favoriete acteurs.

avatar van james_cameron

Deze nieuwe europudding van Dick Maas, sorry, Patrick Hughes, is een vrij futloze en vooral flauwe retro-aktiekomedie geworden. Je kunt het zien als een soort eerbetoon aan de buddymovie van de jaren '80, maar dat is echt teveel eer. De slappe titel zegt eigenlijk al genoeg. Reynolds en Jackson zijn redelijk aan elkaar gewaagd maar krijgen slechte oneliners toebedeeld door het vlakke script en doen hun standaard ding op de automatische piloot. Veel aktie en spektakel, soms aardig in beeld gebracht, meestal niet en voorzien van lelijke visuele effecten. Leukste scenes zijn een paar slowmotion aktiescenes, gemonteerd onder foute klassiekers als Hello van Lionel Richie.