• 9.383.355 stemmen

Met onder meer: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Gesproken taal: Frans, Hindi en Engels

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Slumdog Millionaire

"What does it take to find a lost love?"

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Older Jamal

Airport Security Guard

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Ging er sceptisch naar toe (zal wel een Kiterunner-achtige film zijn) maar zeer aangenaam verrast door dit "harde" sprookje. Het einde is net te Hollywood-achtig, maar desondanks een prachtige film.

avatar van M.O.B

M.O.B

Eén van de beste films die ik in jaren heb gezien !

Kan maar geen genoeg krijgen van deze film.

avatar van dulcinea

dulcinea

Goeie film maar na zoveel lof toch een beetje een tegenvaller, ik had hem beter verwacht.

Het verhaal is ok en bepaalde stukken vond ik sterk maar als geheel was het nu ook weer niet zo speciaal vond ik. Locatie was dan weer wel een groot pluspunt net als de muziek, ga ik zeker naar op zoek gaan! Acteerwerk was ook allemaal in orde en de spanning is wel af en toe aanwezig, maar als geheel bleef ik een beetje op m'n honger zitten.

avatar van Resh

Resh

Nogmaals Super film.

avatar van kimmie131195

kimmie131195

Erg mooie film Had hem gisteren in de bios gezien.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

overschat. over het algemeen een redelijk goede film maar niet uitblinkend. Het eerste deel van de film is leuk bedacht maar doet duidelijk onder voor bijvoorbeeld city of god. Jammer, had er meer van verwacht.

avatar van MusiQ

MusiQ

Hij staat nog steeds in mijn kast om bekeken te worden maar kom er maar niet aan toe. Gezien het commentaar en sterretjes toch echt maar eens bijpakken!

avatar van Seifer

Seifer

Zeer vermakelijke film.

avatar van hans233

hans233

Aardige film maar geen topper

avatar van Xen0n

Xen0n

MusiQ schreef:

Dat zal ik dan toch maar is gaan doen als ik jou was , wat een geweldige film is dit. Vanaf het begin word je ingeleid en word het levensverhaal verteld. Je word er steeds meer bij betrokken en na al de geweldig in beeld gebrachte beelden hoop je toch voor geluk van die jongen.

Normaal houd ik niet zo van zulk soort drama films, maar nu zat ik er helemaal in. Waarschijnlijk als Jamal niet gewonnen zou hebben had ik gaan huilen, ik werd er helemaal in meegesleept! Als een film dat voor elkaar krijgt moet hij van hele goede huize komen, dat was hier het geval.

Een heel nietcliché-matig verhaal, het is iets heel nieuws in film weergegeven, en goed geacteerd door de toch onbekende spelers. Prachtig vond ik het, en daarom ook goed voor wat mij betreft een hele hoge klassering. Deze keer ben ik het eens met hoe de oscars wat dit betreft verdeeld waren!

avatar van FlyLo

FlyLo

Xen0n schreef:

5* niet meer maar zeker niet minder.

Goh, ik had eerder een tegenovergesteld gevoel.

Zeker een aardige film, maar ik vond er persoonlijk niets speciaals, vernieuwends of bijzonders aan. Daarvoor waren er teveel Hollywood clichés in verwerkt.

avatar van love-power

love-power

Echt goede film. Ging er wel eerlijk gezegt heen zonder enige verwachtingen aangezien ik hele verschillende meningen over had gehoord.

Maar was echt verrast hoe goed hij was.

avatar van serpico

serpico

Xen0n schreef:

5* niet meer maar zeker niet minder.

Je zou inderdaad pas écht een statement maken door meer dan 5* te geven.

avatar van Halcyon

Halcyon

Foei, zoiets kan alleen Chuck Norris!

avatar van catootje

catootje

Goede film. Had er hoge verwachtingen van na de oscaruitreikingen. Heeft ie zeker waargemaakt.

Film deed me wel denken aan City of God (Cidade de deus).

avatar van deTuinman

deTuinman

right........

avatar van Kink fm

Kink fm

Muziek was wel goed +,

het einde vond ik erg slecht -

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Mwha mwha, leuke film, maar niet echt een oscar film. Niet bijster origineel, maar geen misser. een film die volgend jaar vergeten is...

Mr. Teeuwen

Echt een geweldige film! Interessant ook vooral.. een kijkje in het ruige leven op straatniveau in India. Geweldig alles.. ook spannend en sensationeel.. met humor, rauwheid en ook veel duisternis. Alles perfect neergezet. Dit gooit hoge ogen in de hele wereld.. niks alleen maar hollywood.. here are the sounds of the global world... super! Laat India maar met meer vette films komen van dit niveau (Y) We want more! B)

Alleen dat einde was wel echt een beetje te zoet. Dat bracht het allemaal een beetje om zeep voor me.. maar ik kan 't vergeven door de rest van de film.

Volgende film uit India moet die typische bollywoody zoetsappigheid iets meer evenredig aan het geheel schikken. Dit had rauwer moeten eindigen, want de hele film is constant cool, en zeker niet schattig. Dat einde maakt 't een beetje te catchy.

Ondanks dat is het een geniale film die ik met pijn in 't hart alleen door dat einde net geen 5 sterren kan geven.

Maar misschien oordeel ik iets te westers en is die vanuit Indiaas perspectief gewoon 5 dikke sterren waard

Mr. Teeuwen

Slumdog millionaire... wat een verrijkende film! (y) Super *****!!!! Indian culture, the future of cinema

Mr. Teeuwen

Dat zou ook een reactie kunnen zijn....

Aanschouw hier live mijn twijfelproces of ik 'm 5 sterren ga geven...

Mr. Teeuwen

Little fact: De regiseur wilde het oorspronkelijk ook niet, maar de rest van de cast STOND er op dat het een klassiek einde zou hebben. .... dus heeft hij het ook gedaan. (hij gaat al erg ver met die zoen op het einde, dat is ook níet gebruikelijk in Indiase films)!

Ook schijnt het dat de spelers continu aan het dansen waren tijdens het maken van de film. De regiseur was echt verbaasd hoe het filmmaken in India gaat.

Culturele verplaatsing maakt dat ik toch denk ik de 5 sterrenstatus er wel aan kan ontlenen. Morgen is the final judgement.

avatar van Biert

Biert

Leuke film voor iedereen.. had hem wat beter verwacht.

Mooie beeldopnames!

avatar van timburton

timburton

De regering van India is minder blij met deze film. Zo noemde de president deze film armoede-porno, een goedkope manier van leedvermaak.

Iemand hier mee eens? In ieder geval heb ik een opmerking: als de president gelijk heeft, dan blijft dit toch nog een tamelijk dure manier van leedvermaak.

avatar van KevinOfCourse

KevinOfCourse

Ik vond het een schitterende film

Niets op aan te merken!

Zeker kijken!

avatar van GioFunny

GioFunny

misschien door de hoge verwachtingen, viel het me wel beetje tegen. Voor mijn gevoel kon er meer diepgang gebracht worden. Al met al een nette voldoende

avatar van Livefree70

Livefree70

Wauw, wat een film, indrukwekkende beelden, af en toe schokkend verhaal en weekend miljonairs als rode draad door dit mooie lefdes/levensverhaal. Was er op momenten stil van.....echte aanrader!!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

timburton schreef:

Ach die lopen gewoon nog een paar decenia achter. Gewoon even wachten totdat dat vrolijke Bollywood hen gaat vervelen.

avatar van vegterb

vegterb

Heb zelf een half jaar in India doorgebracht, wat een hoge herkenbaarheidsfactor mee gaf aan de film. Het is dan ook goed om te horen dat men de film met 'plezier' gekeken heeft.

Deze armoede en respectloos omgaan met anderen is een veel voorkomend probleem. Naar mijn inziens geeft deze film dat goed weer, met humor.

Heb zelf ook wel een aantal Bollywoord films gezien. Deze film is net als het Indiase eten hier; verwesterd. Hopelijk heb je de aftiteling nog gekeken. Prachtig die muziek en die dans!

Denk dat men deze film met name goed vind omdat het 'eens wat anders is'. Het is een andere manier van vertellen en het is een cultuur waar nog maar weinig mensen kaas van hebben gegeten.

Opzet vond ik ook erg mooi, die sprongen waren mooi gedaan in een vertelvorm en uiteindelijk loopt het toch gewoon af in het heden. De rode draad is mooi gedaan.

Het lot bepaald het leven?

avatar van Hankieh

Hankieh

is deze al in de videotheek??