Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
Sisko
Prachtige film, afgelopen zaterdag in de bios gezien. Verhaal zit erg goed in elkaar, goed geacteerd en mooie muziek. Ook een leuke aftiteling (ga niet te snel weg) met toch een vleugje traditionele Bollywoodfilm.
Naast drama, spanning en romantiek ook af en toe erg komisch mn als de broertjes voor gids gaan spelen in Agra bij de Taj Mahal.
Echt een aanrader!
rari
Weet iemand hoe het nummer heet dat ze in de film trailer gebruiken?
Ik denk dat je dit nummer bedoeld,niet?
MIA - paper planes
Bilalotje
gruwelijkste film ooit vind ik dit zeker weten.....
het is echt een aparte film vooral... dat ze dingen door elkaar halen....
bij het eind vond ik het zeer mooi
Replicant
Echt een hele mooi film!
Realistisch beeld van India met een aantal grote Bollywood acteurs.
De scenes volgen elkaar prachtig op en zitten erg goed in elkaar...
De muziek en beeldopname is indrukwekkend te noemen.
Voor iedereen die van een echt mooie film houd is dit een fantastische film...
Ik denk dat echt alles boven de 15 jaar deze film zullen waarderen.
eRCee
- 1980 stemmen
Slumdog Millionaire is een bijzonder, kleurrijk en meeslepend spektakel. De energieke visuals vormen samen met de muziek, de Indiase sfeer maar ook het rommelige verhaal en de sentimenten een onweerstaanbare mix. Bovenal werkt de positiviteit van deze film aanstekelijk, zodat je na afloop enorm blij weer buiten staat. Feel-good uit de favela's dus en eigenlijk de Indiase tegenhanger van Cidade de Deus.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik ging voor deze film zitten met hoge verwachtingen, aangezien deze film 8 oscars heeft gekregen. Na afloop ben ik toch weer bij de conclusie gekomen dat het een een leuk verhaal is over een indiase 'slumdog' die probeert rijk te worden omwille van, je raad het nooit! inderdaad! dééé LIEFDE! Een goed verhaal opzich... Ik vond het daarom ontzettend jammer dat ik zooo veel hollywood terug zag komen in de film. Ik hoopte wat meer op een Indias getinte film.
Bijvoorbeeld toen de twee broertjes werden achtervolgt door de sloppenwijk. Als je je ogen dicht deed leek het net of er een carchase met 250 km/u over de snelweg afspeelde in de film james bond. Slechts een van de vele hollywood taferelen.
Een goeie film, maaar de cliché's (hollywood) haalde de film naar beneden,
Liefde komt in zo veel films voor en ik vond het in deze film toch wel zeer apart gedaan, de liefde tussen die 2 personen dat is dan weer heel erg melig.
bauwens
een van de mooiste films die ik gezien heb. het mooie vind ik om te zien hoe snel je iemand weer uit het oog verliest is een land als Indië.
Zeer mooie boeiende film met een zeer mooi romantisch verhaal (een beetje sprookjesachtig). Het mooiste gedeelte van de film vond ik eigenlijk de eerste 60 minuten toen ze nog allemaal zeer jong waren. De rest van de film was ook goed maar het eerste gedeelte sprak me het meeste aan. Zoals gezegd zat het verhaal zeer mooi in elkaar en werd er zeer goed gespeeld door de voor mij totaal onbekende acteurs. De beelden waren ook vaak zeer mooi net zoals de muziek. Dat deze film er met veel Oscars vandoor is gegaan kan ik wel begrijpen.
Pannenkoek
Geweldige film.
Aangenaam verrast.
Vooral de opzet van de film is natuurlijk briljant, de film blijft gaan ondanks de verschillende fases in zijn leven.
Pannenkoek
Slumdog Millionaire
Vreemd genoeg moest ik hier bij deze film ook direct aan denken.
Het luchtige realistische geweld van Cidade de Deus.
Bélon
Wel een goede film, maar zeker niet zo goed als ik had verwacht. Meesterwerk? Nah. Beetje klef af en toe, vooral tegen het eind. Had iets minder "Hollywooderig" gemogen
eRCee
- 1980 stemmen
Vreemd genoeg moest ik hier bij deze film ook direct aan denken.
Het luchtige realistische geweld van Cidade de Deus.
Bij een van de achtervolgingen in de krottenwijk schiet ineens ook een kip weg, dat was het moment dat ik voor het eerst aan Cidade de Deus dacht.
freebert
Er zijn veel leuke nieuwe technieken gebruikt. Maar dat maakt het (zeker) visueel gezien nog geen meesterwerk. Zoiets als 'The Fall'. Dat is visueel gezien pas een meesterwerk.
Captain Pervert
Visueel een feestje, een mooi verhaal dat op een zeer originele wijze wordt verteld, en knap acteerwerk. Ook van de kleine kinderen. De aftiteling is ook erg melig.
Terechte Oscars dus, alleen wel een beetje flauw dat het niet onder "buitenlandse inzending" viel, want ja, ze praten (veel) Engels en de regisseur is een Brit, maar verder is het echt een Indiase film vind ik. Wat zijn hier eigenlijk de criteria voor? De taal in de film, of de voertaal in het land? Want als je er een Engels stikkertje op plakt, kan je ineens meedingen naar veel meer Oscars.
4.5 sterren
Het gaat om de taal. De categorie is dan ook beste niet-engelstalige film. Verder mag het geen Amerikaanse productie zijn.Overigens kunnen theoretisch niet-Engelstalige films gewoon genomineerd worden voor alle andere categorieën, alleen gebeurt dan in de praktijk niet vaak. Het komt wel voor, Cidade de deus en La Vita e Bella zijn recentere voorbeelden..
ILDIB
Heerlijke film, en meeslepend vanaf het begin. Pas op het laatst wordt je uit de realiteit gerukt / of juist in de realiteit gezet. Wel weer doet ie me denken aan tsotsi en cidade de deus..
TvdF
Hele mooie film, het einde is wel wat cliché. maar hé, vijf sterren voor deze film die de middenmaat veruit overschreid.
Oosie
Een hele mooie film en heel goed in elkaar gezet .
van mij krijgt ie 4**** ( actie, fun en drama ) alles zat erin !!!!!
ASroma
had er meer van verwacht, goed verhaal alleen mede daardoor soms best voorspelbaar. 3,5 ster.
Hemelbewoner
Mwow.
Vond hem niet heel erg geweldig, nergens spanning, in grote lijnen voorspelbaar.
2.5
Taxi066
Ik snap alle ophef over deze film niet, hij was aardig, meer niet vond ik.
Chainsaw
Begin deze maand gelukkig op het grote scherm kunnen bewonderen. Slumdog Millionaire is een heerlijk warme en uiterst kleurrijke feelgood film. Het simpele uitgangspunt is op een uitermate boeiende wijze uitgewerkt, je wordt bij de start meteen stevig vastgegrepen en wordt niet eerder losgelaten tot het moment dat de eindcredits over het beeld beginnen te rollen.
Enkel het script bevat een flinke partij toevalligheden en onlogische momenten. Maar de film heeft een bepaalde betoverende uitstraling over zich waardoor je je niet aan (kleine) dingen stoort, maar gewoon geniet van de algemene pracht. Vooral grote complimenten voor het camerawerk, de geweldige editing en de muziek van Rahman, met een paar prachtige thema's. Al met al een voortreffelijke film.
4,5 sterren.
vlaaming2004
Heerlijke film, ondanks de tragedie welke zo nu en dan voorbij komt een all over fijn gevoel. Luchtig tussendoortje. Kleurrijk.
Vicenzo
Prachtfilm, pas in de bioscoop gezien en heb geboeid van begin tot eind gekeken naar deze film. Een toppertje
Nicolage Rico
- 20222 berichten
Enkel het script bevat een flinke partij toevalligheden en onlogische momenten.
Dat komt vooral omdat het een sprookje betreft.
mwoeb
Dat komt vooral omdat het een sprookje betreft.
Handig om te weten, ik ga ook eens een script schrijven. Als er iets aan schort, kun je altijd zeggen dat het een sprookje is.
filmfreak25
erg mooie feelgoodmovie! Uitstekend verhaal, erg goed geacteerd, mooie muziek. heeft de oscars terecht verdiend. een aanrader!

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation