Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
notorious_kim
Gisteren deze in de cinema gaan bekijken. Voor twee hoofdzaken in feite: A) Ze speelden niet echt iets anders dat de moeite was. B) Ik wou wel eens zien of dit een film was die zijn oscars waard is, of totaal niet.
De film begint sterk, je wordt meteen door het verhaal meegesleept, er is geen lange aanslepende fase met voorstelling van de personages, je leert de personages gewoon door het verhaal heen kennen. Het verhaal op zich is natuurlijk schitterend, maar hartverscheurend. Alles is zeer goed opgebouwd, waardoor je een grote betrokkenheid bij het verhaal voelt, en waardoor je echt wel gaat meeleven, ik heb mezelf meermaals betrapt op het puntje van mijn stoel te zitten.
Sterke cast, ondanks dat dit voor mij allemaal onbekende namen (en voor de meeste denk ik wel) zijn, kwam alles zo realistisch over, het was precies of je naar het leven van iemand aan 't kijken was, niet naar personages dat een leven spelen. Zelfs de kindjes zijn sterk in zo'n zware rol neer te zetten. Ik heb gehoord dat vele van de acterende kindjes ook in die omstandigheden leven, dus wellicht was inleving dan geen probleem, als je daar aan denkt, moet je natuurlijk wel even slikken.
Prachtige inbeeldzetting, soms echt wel kippevelmomenten gehad. Ik heb al enkele goede films van hem gezien, maar deze topt wel alles, damn ... Dit is sinds Prince Caspian de eerste film waarin de inbeeldzetting me warm maakt. Wat er ook voor zorgt dat de film zoveel geloofwaardiger wordt en dat je hard meeleeft met de film. Sommige shots waren echt wel zo gemaakt dat er rillingen over mijn rug liepen, tevens de muziek was zeer goed gekozen bij de scenes, nog meer rillingen!
De impact die de film op me had is onbeschrijfelijk. Dit is gewoon een film die je moet gezien hebben. Na mijn zeer positieve recentie vraag je je wellicht af waarom ik 9/10 geef en geen 10/10, de enige reden hiervoor is de eindgeneriek, heel de film is zeer zwaar en dan komt er zo'n vrolijke eindgeneriek, dat haalde voor mij het "damn"gehalte weg die ik aan het einde van de film had.
notorious_kim
Ongelooflijk. Nog nooit zo'n bar slechte oscarwinnende film gezien. Doyle meent het interessant te vinden om ons bij iedere vraag in de quiz (een stuk of 10) uitgebreid mede te delen hoe Jamal, vrijwel altijd bij toeval, het antwoord te weten is gekomen. Volgens mij denkt/hoopt hij hiermee een ingrijpend sociaal-kritisch relaas over India te bewerkstelligen. Hoe dan ook, het plan mislukt jammerlijk als je 't mij vraagt. Een oppervlakkiger scenario is bijna ondenkbaar, maar desondanks wordt hiermee zo'n 90% van de film gevuld. Om de boel toch wat sappiger te maken wordt er nog een liefdesverhaaltje ontplooid, maar diepgang is de gehele film totaal afwezig (het Doyle-syndroom?). Mijn respect voor de Academy daalt weer een paar treetjes (we zitten inmiddels tegen de bodem aan).
Dit kun je niet menen, zo'n lage score voor deze film, en uit de commentaar die je schrijft, bewijs je dat je feitelijk niets van de film hebt begrepen.
MORAAL VAN HET VERHAAL: alle wijsheid komt niet uit boeken, maar je kunt veel leren door het pad die je in je leven bewandeld, waar je ook vandaan komt!
Paalhaas
Bedankt voor de uitleg, maar ik denk dat ik toch maar bij mijn score blijf. De film wist me gewoon nergens te grijpen.
Fryce
Heerlijk sfeerplaatje. Verhaal gaat lekker snel en is gewoon goed. Hij deed me qua niveau erg denken aan city of god. Hoef er eigenlijk ook niet meer over te zeggen.
goofken
Wat een bullshit man wat jij hier zegt , ken je eigenlijk wel iets van films?
Ofwel alleen kinderfilms die zijn altijd wel te begrijpen .
Cupido
- 1911 stemmen
Paalhaas heeft hier toch wel een klein beetje gelijk. Verder nogal flauwe reactie op zijn bericht.
Paalhaas
Wat een bullshit man wat jij hier zegt , ken je eigenlijk wel iets van films?
Ofwel alleen kinderfilms die zijn altijd wel te begrijpen .
Post de volgende keer een bericht waar ik op kan reageren aub (en ja, ik 'ken iets van films', jij?).
FlyLo
Doe niet zo elitair man, met je irritante taalgebruik..
Het lijkt mij een heel normale zin én een terechte opmerking.
JohnWilliams
De film was best wel goed, beter dan verwacht eigenlijk.
Goeie scenes erin, grappige muziek van dat Lotto deuntje!
Maar of deze film nou 11 oscars waard is?
Nee, ook de muziek is soms afgrijselijk...past wel bij de film op zich maar losstaand daarvan niet, jammer dat deze zo de lucht in word geprezen, is nergens voor nodig.
kimberlyVD
Goed, maar minder goed dan ik had verwacht.
Het grootste pluspunt aan deze film vond ik de muziek, geweldig gewoon. En ook de acteurs deden hun werk prima. Het verhaal was op zich wel sterk maar het raakte me niet altijd even sterk.
Dus al bij al een mooie film die toch net iets overgewaardeert is.
Tharoy
Het lijkt mij een heel normale zin én een terechte opmerking.
Ik had het over een bericht dat hij eerder had geplaatst.
Mood Indigo
prachtige bollywood wins at hollywood
oscarwaardig
Paalhaas kan beter zijn naam in peelhaas veranderen
Remi
Nou... Wat een lef van die Paalhaas...
Doe niet zo elitair man, met je irritante taalgebruik..
Doe niet zo onbeleefd man. En quote in het vervolg het juiste bericht.
Paalhaas kan beter zijn naam in peelhaas veranderen

Criticism
Doe niet zo elitair man, met je irritante taalgebruik..
Dus je bent elitair en irritant als je je beschaafd uitdrukt?
Awasiku
Het is niet THE TV QUIZ SHOW.., maar een film Paalhaas en een ieder zijn mening , maar WhoTF...is DOYLE
Bedoel je ;
A , Dhr. en Mevr. Doyle , van twee straten verderop
B , Bob Boyle , de zanger
C , De broers Doyle , die samen met Paalhaas de film Slumdog Miljonaire
hebben gezien maar helaas met gesloten ogen
D , Danny Boyle , de regisseur van Slumdog Miljonaire
smeetsm
wat een film, wat de Paashaas ook moge zegge. Ik heb er in ieder geval van genoten.
Fred.
ps. zelfs Ria vond de film goed, kun je nagaan
Totalwar
echt een briljante film met een fantastische stijl
ps: fred en ria zijn zeker wel vet
skipy05
Het is geen slechte film. Maar heel goed vond ik hem niet. ik had de film wel wat anders verwacht. Ver haal was goed. Het is wel geen film die je meermaals kunt bezien.
Ik vind dat Paalhaas een klein beetje gelijk heeft. iedereen heeft ook zijn eigen mening.
persoonlijk vind ik ook niet dat deze film zoveel oscars waard is.
Dit zijn typische films die zo hoog scoren.
kleez
Pffffff mensen zijn echt kudde dieren
Komop MM-stemmers, niet zomaar klakkeloos die 4/5 sterren invullen omdat anderen dat ook doen!
Ene moment word je gemarteld terwijl je een paar uurtjes later zo het politie buro mag vetrekken?? In zó'n land?! ON-DENK-BAAR! Daarnaast is het natuurlijk allemaal veel te cliché... maargoed!
Een aardige film, maar zeker geen topfilm!
kimberlyVD
Daar had ik inderdaad ook mijn bedenkingen bij.
Keane1983
Een zeer goede film,
De manier van filmen vind ik erg mooi gedaan en de soundtrack pas passend. Over het acteerwerk hoor je me ook niet klagen. Het kwam overtuigend bij mij over...
En het is inderdaad BOLLY goes HOLLYwood...maar ik hou ervan.
Het verhaal vind ik erg goed in elkaar zetten en vooral hoe ze hebben gewerkt met flashbacks...normaal kan dit best wel verwarrend werken...maar hier is het erg goed gedaan.
Nu kom ik op het punt van de oscars......persoonlijk vind ik 8 oscars wel heel erg veel voor deze film. Hij is wel goed en misschien wel net een beetje meer, maar om hem helemaal onder te dompelen met oscars vind ik een beetje overdreven.
Ik vraag me soms wel eens af hoe ze dit allemaal berekenen!!!!!!! Of just friends politic?
Maargoed dat mag de pret van de film niet drukken en krijgt deze van mij een dikke 4.5*
Tharoy
Dus je bent elitair en irritant als je je beschaafd uitdrukt?
"volgens mij denkt/hoopt hij hiermee een ingrijpend sociaal-kritisch relaas over India te bewerkstelligen."
Waarom zo'n zin? Is helemaal nergens voor nodig, en zo lok je het zelf ook een beetje uit natuurlijk. Ik had natuurlijk niet zo opgefokt moeten reageren, mijn excuses.
maerk
Heerlijke Boylewood film.
Erg fijn dat ik deze feelgood movie nog op het grote scherm heb kunnen zien. De film is heel levendig en heeft me de volle 2 uur laten genieten. Een mooie kijk op de sloppenwijken van India.
Wat me meteen opviel was dat de film er visueel bijzonder mooi uitzag. Ik had eigenlijk ook niets anders verwacht, want Danny Boyle's films zien er visueel altijd prachtig uit. Anthony Dod Mantle heeft hier dan ook terecht een Oscar voor gewonnen. Zijn mooie camerawerk is in het begin al meteen genieten geblazen. Je volgt een groep Indische jongetjes van een jaar of 5 rennend door de sloppenwijken. Prachtig gefilmd, al die mannekes die zich overal doorheen worstelen en over muurtjes klimmen, van daken springen. Mantle's camerawerk is een best schokkerig en chaotisch, maar dat past bij Slumdog Millionaire. Het brengt de sfeer van die stad mooi naar boven, chaotisch en druk. Als je al die jongetjes een verschillende kant op ziet rennen is het ook best duizelingwekkend omdat ze door al die kleine steegjes en kraampjes sprinten, je hebt geen idee hoe dit gaat aflopen. Alles oogt ook erg kleurrijk, hoewel het toch echt om de grauwe, vieze gedeelten van India gaat. Het kleurgebruik is erg mooi gebruikt en brengt je meestal wel in een vrolijke toestand. De regie van Boyle vond ik ook heel goed. Vooral hoe hij switcht tussen de spelshow, de vragen en dan het levensverhaal van Jamal. Trouwens erg leuk dat stukje waarin Jamal en Salim van het gebouw afvallen! Sloeg eigenlijk nergens op maar was wel leuk. En dat script was ook erg origineel, een verhaal verzinnen rond een spelshow! Die acteurs doen het allemaal goed, vooral de jonge spelers waren een genot om naar te kijken. De muziek was erg lekker en gaf nog meer sfeer aan de film. Slumdog Millionaire is een feelgood movie, maar daarnaast is de film soms best wel hard. Ik vond het in ieder geval best heftig hoe die moeder werd doodgeslagen en dat jongetje werd verblind.
Maar toch is niet alles perfect aan de film. Het begint zo heerlijk, maar na een uur heeft de film toch wel een groot gedeelte van zijn vaart ingeboet. Nog steeds leuk, alleen zitten er een paar slome stukken bij die me een beetje teleurstelden. Voor de rest helemaal top en ook een terechte Oscar winnaar.
De mensen in India waren niet tevreden met deze film omdat India veel te negatief wordt afgebeeldt. Zeikers. Ik geloof best dat het leven in de sloppenwijken zo is. Er zijn natuurlijk ook 'betere' gebieden in India, maar dat is overal zo. Brazilië had ook kunnen zijn op Cidade de Deus, maar hun realiseerden blijkbaar wel dat de film de keiharde waarheid liet zien.

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation