Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
Baggerman
Weet iemand of dit een verfilming van het boek 'De Ongelooflijke Lotgevallen van een Arme Geluksvogel ', geschreven door Vikas Swarup, is?
Ja, het is de verfilming of in ieder geval een bewerking van dit verhaal.
mevrouw Pinto daarbij ook nog eens bloedmooi.
Nou!
condomafia
erg vernieuwend verhaal...
de dans aan het einde had van mij niet gehoeven. maarja dat zal wel bij een 'Bollywood' horen.
film is wel een aanrader...
Erg leuke film.
Boyle is gewoon een geweldig regisseur om volgen. Eén van de weinigen die binnen de "commerciële" film erg vlot, hip en modern uit de hoek kan komen.
Heb de film in de bios gezien en het leukste was nog wel de ontknoping (de laatste vraag), waar een hoop mensen het antwoord al wisten en duidelijk problemen hadden om niet recht te staan en het antwoord te roepen. Flashback naar die poppentheaters met kindjes waar de slechterik plots op het toneel verschijnt. Erg schattig allemaal.
Verder visueel erg mooi, prachtig kleurgebruik, sterk camerawerk en mooie editing snufjes. Ook de soundtrack is super, vooral de manier waarop die bijdraagt aan de algemene sfeer van de film.
Mooi feel-good filmpje (dat wel nogal dramatisch begint) waar alle elementen sterk uit de verf komen.
4.5* en een uitgebreide review
SilverGun
Dat is niet anders dan bij het programma op TV, maar kan me voorstellen dat zoiets lollig is in de bios.
Wat me een beetje tegenstaat is dat het leven in de Indiase krottenwijken nogal geromantiseerd wordt. Alsof het één groot avontuur is daar tussen alle kleurenpracht, beetje ontsnappen aan de slechterikken etc. Maar vooral jammer dat de personages vlak blijven (ondanks het goede spel) en het einde me daarom weinig raakt, verder grotdendeels eens met alle lof.
Hoor ik wel meer, maar aangezien de film duidelijk op feel-good mikt lijkt het mij de enige juiste keuze. Je kan er wel een meer realistische schwung aan geven, maar daar verander je eigenlijk heel de film mee.
Maar thuis kan je uiteraard rustig naar de TV roepen, in de bioscoop merkte je gewoon echt dat sommige mensen hard op hun lip moesten bijten. Aparte sfeer die ik nog niet vaak in de bios heb meegemaakt.
Xainic
Aardig tot goede film. Het verhaal steekt leuk in elkaar en zo hier en daar een paar scherpe filmshots. Helaas vind ik het einde een beetje zwak. Een jongen die al 15 jaar van dezelfde meid houdt en zoekt, leven nog lang en gelukkig. Beetje bollywood ^^
thuisteler
toeval bestaat niet... of wel.....
Aardige film met mooie beelden, uit een voor ons niet herkenbare samenleving..
Einde is redelijk voorspelbaar..
het 'Bollywood' dansje is misschien iets voor het einde van Saw VI.
The One Ring
Ik moet de film nog zien, maar dit is een beetje Bollywood eigen. En Slumdog Millionaire schijnt sterk beïnvloed door Bollywood te zijn.
lykathea
Geromantiseerd is ook wel weer een groot woord, hoor.
Het gedeelte waar ze moesten bedelen schetst toch wel een vrij rauw beeld.
Maar over het algemeen is het inderdaad wat luchtiger.
Arkadi.
Natuurlijk is dit geen Bollywood film. Hoe kom je daar nu weer bij?
The One Ring
Alleen dan korter en niet geproduceert in Bollywood zelf natuurlijk.
Naomi Watts
Nee, dat niet. Hangt ook net aan wat je verstaat onder een Bollywood film natuurlijk. Maar als de beste man het als een Bollywood-film beschouwd, dan ik ook.
Arkadi.
Kan wel zien dat het een soort ode aan de Bollywood film in zit.
Denk dat Boyle dat ook zo bedoeld.
Anders maak je niet zo een film waar de invloeden voor het oprapen liggen.
merlijns sikje
Absolute topfilm. Normaal kijk ik zelden aziatische films maar deze zorgt er toch voor dat ik dat maar eens moet heroverwegen. Veel gevoel, mooie beelden, sfeerrijk een absolute must!!
mayhemblik
Een wel heel flauw modern sprookje.
Het spijt me zeer maar ik vond het allemaal maar heel magertjes.
Jammer want ik had er veel van verwacht na het lezen van de reacties op moviemeter.
Gelukkig lieten ze nog even zien hoe ze aan dat litteken kwam, dat wist ik echt niet meer hoor.
Keutul
ehm...volgens mij is dit geen Aziatische film....
Dridge
@Keutel: Ligt India dan niet in Azië volgens jou?
Het volgende zag ik staan op Bollywood.nl :
"volgens de NOS is de film niet zo goed ontvangen in Bollywood. Bollywood ster Amitabh Bachchan is boos: Slumdog schildert India af als de onderkant van de Derde Wereld, schrijft de omroep. De film wekt afschuw op bij nationalistische Indiërs. Besef goed dat zelfs de meest ontwikkelde landen een donkere onderkant van de samenleving kennen."
En natuurlijk is dit geen Bollywood produkt.
De film speelt zich welliswaar in India af met veelal indiërs die de rollen vertolken die naar mijn mening weer te veel Engels spreken maar goed het is gewoon een Engels/Amerikaanse produktie waar hoofdzakelijk ook Engelsen en Amerikanen aan hebben meegewerkt.
jantje.vlaam
Een goede film waar ik van genoten heb. Sterk verhaal, goede karakters en ook nog eens goed geacteerd. Terechte winnaar van diverse prijzen.
JVD
Wat een heerlijke film......humor, drama en spanning....
Lang geleden dat ik zo`n vernieuwende film heb mogen aanschouwen....
Waar ik vooral versteld van stond was de acteerprestaties van de 2 broers, afspelend in hun kinderjaren...
Aanrader voor iedereen....
coldheaven
Toch m'n cijfer met een halve ster verhoogd; net weer het begin gezien met de flitsende scene als de kinderen wegrennen voor de politie. Deed me erg veel denken aan Cidade de Deus.
Meeslepende, zeer fraai in elkaar gezette film van Boyle; zeker zijn beste werk sinds Trainspotting. Visueel bijzonder indrukwekkend, met oogverblindend camerawerk en zeer knappe montage. Het verhaal zit ook goed in elkaar, al werkt het eerste uur beter dan het tweede, wat mij betreft. Tegen het einde kruipen er toch wat voorspelbare en sentimentele elementen in het script. Gelukkig blijft de film met gemak overeind tot het einde.

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation