• 9.382.648 stemmen

Met onder meer: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Gesproken taal: Frans, Hindi en Engels

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Slumdog Millionaire

"What does it take to find a lost love?"

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Older Jamal

Airport Security Guard

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Niet helemaal mijn ding.

Mooi om te zien hoe bepaalde levensgebeurtenissen leiden tot antwoorden op de vragen, maar voor mij was het gewoon allemaal net niet.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Justinw schreef:

Ik adviseer je hem dan ook nog niet vaker te bekijken. Mijn 3e keer was frustrerend en buiten Boyle's visuele werk blijft er dan weinig over.

Onzin, inmiddels al 5 x bekeken en nog steeds keigaaf.

Q Jones

Ik vond het een matige film die redelijk in elkaar zat en met lekkere sfeervolle muziek. De film was wat aan de lange kant en dat vond ik op sommige momenten vrij irritant. De hoofdrol spelers doen het zeer goed.

Maar kom op mensen deze film is toch geen 8 oscars waard. Ik vond hem matig en als de film alleen de oscar voor beste muziek had gewonnen had ik het ook nog wel gesnapt maar veder vind ik dat The Curious Case of Benjamin Button en The Werstler echt veel beter waren. dus een matige film om 1 keer te zien maar zeer zeker niet oscar waardig.

avatar van Justinw

Justinw

maxcomthrilla schreef:

Onzin, inmiddels al 5 x bekeken en nog steeds keigaaf.

Heb het toch ook over

Mijn 3e keer
mijn ervaring, kan in een ander geval anders zijn.

Q Jones

Ja maar na 1 keer kijken vond ik het wel genoeg, Ik zou deze slechte film nooit van mij leven nog een keer willen zien

avatar van Respekked

Respekked

Deze dan ook maar een keer bekeken nu ik in de Danny Boyle streak ben geraakt, en eigenlijk vind ik het de minste die ik tot nu toe van hem heb gezien. Het verhaal zit erg leuk in elkaar en de kinderen zijn aandoenlijke acteurs, maar mis toch het speciale. Boyle is toch wel een sfeer regisseur, maar dat mis ik hier eigenlijk helemaal. Het is gewoon een zeer vermakelijke Hollywoodfilm in India geschoten, en that's it. Geen grootse shots, muziek is leuk maar lang niet zo goed gekozen als ik van Boyle gewend ben en is het zo dat in India 'Who wants to be a Millionaire' live wordt uitgezonden? . Dat wringt ook een beetje.

Al met al leuk, maar voor mij niet speciaal.

avatar van Willemweetniet

Willemweetniet

Voor ik begon te kijken had ik Cidade de Deus in mijn achterhoofd. Had van te voren gedacht dat het daar wel niet aan kon tippen en dat deed het ook niet. Sterker nog: Het was zelfs vele malen slechter dan ik dacht.

Het verhaal begint op zich best oke, maar die stomme antwoorden: Het lot, genie etc...vond ik meteen al irritant.

Maar goed. De achtervolging in het begin is mooi gefilmd. Vooral wanneer de camera uitzoomt en je de gehele sloppenwijk ziet.

Daarna zakt de film eigenlijk al in. Geen moment leefde ik mee met de kinderen en de oude Jamal deed me echt niks.

Het hele liefdesverhaal was uitermate klef en cliché. De acteerprestaties matig en het script was te veel over the top. Ik denk dat bij een over the top script ook een over the top sfeertje moet hangen. En de sfeer van de film was juist realistisch.

Eigenlijk is deze hele film een soort Titanic/Note Book meets Cidade de Deus met een Bollywoodsausje erop.

Wel complimenten voor het uitstekende camerawerk en de prima muziekkeuze. Al heb ik natuurlijk wel betere filmmuziek gehoord in mijn leven.

avatar van godenzonen

godenzonen

Eén van de grootste overschatte films ooit. De eerste beelden waren mooi om te zien, maar daar blijf het ook bij. Vanaf toen wist je zo ongeveer wel wat er ging gebeuren en elk stuk van het verhaal was veel te langdradig. Dat kwam omdat ze vaak de vraag al stelde en toen pas zijn herhinnering liet zien, zo kon je al weten wat er ging gebeuren.

Ze hadden beter zonder die tv quiz kunnen doen en meer tijd in het echte verhaal moeten steken.

avatar van Jdy

Jdy

Dit vind ik echt een goede film.

1. Het bevatte goede muziek.

2. Ik vond het een leuk verhaal.

3 Het geeft een zeer goed beeld van de armoede in India.

4 Ik vond het wel leuk dat je echt in het verhaal zat en ook moest blijven anders raakte je de draad kwijt.

avatar van Paatje

Paatje

Er goed! Verrassend ook. Leuk verhaal, goed in beeld gebracht, en gewoon weer eens heel iets anders.

Petje af voor de makers!!

avatar van Film Pegasus

godenzonen schreef:

Ook al is de quiz essentieel voor het verhaal, ik ben het met je eens dat dit teveel naar voren kwam. Een soort goedkoop middel om de spanning op te drijven. Leuk voor fans van dergelijke quizen die in praktijk toch een groot publiek blijken te hebben, maar te zwak om de film te kunnen vullen. Een gemiste kans, want de film heeft evengoed z'n sterke momenten.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Wist totaal niet wat ik van deze film moest verwachten en had ondanks de goede commentaren toch gevreesd voor een Bollywoodmusicalgedoe.

Gelukkig bleek dat aspect van de Indische cultuur ver genoeg verdrukt door een origineel sprookjesverhaal dat het leven in de sloppenwijken toch net dat beetje minder rauw voorstelt als Cidade de Deus (en ja, ik weet ook wel dat deze films in de verste verte niet te vergelijken zijn).

Zelf regelmatig quizzend, mag het geen wonder heten dat ik het zeker kon smaken dat één van mijn hobby's eens in een film gecoverd wordt (wie een goeie film over badminton kent, mag het anders ook laten weten).

Toch overheerste het quizaspect niet - gelukkig maar - en was het mooi verweven met het levensverhaal van Jamal.

Zeker een aanrader!!

avatar van remc0_o

remc0_o

Erg goede film, het verhaal klopt precies en ik vind het geweldig om te zien hoe een jongen van de straat, door zijn gebeurtenissen zoveel kennis heeft op gedaan.

En dat dat door sommige anderen niet wordt gerespecteerd, het kan niet dat 'een slumdog' zoveel kennis vergaard.

Zeker een aanrader!

BB1991

heerlijke feel-good film, die zeer terecht een oscar mee naar huis nam. er wordt goed in geacteerd, de film blijft boeiend en oh mijn god, wat was de originele insteek in de narratieve structuur heerlijk verfrissend.

Q Jones

Nou ik denk als we Bollywood films gaan verglijken met deze dat deze film zwaar tegen valt. The Wrestler was toen der tijd veel beter dan dit filmpje dat wel oke is, Dit is gewoon een film die teveel aandacht heeft gekregen en te over rated is en naar mijn mening geen oscar verdient, The Wrestler was vele malen beter.

BB1991

nee man... the wrestler was een heerlijke film, maar draaide vooral om de comeback van mickey rourke. hij draagde die film en wist er een pakkend drama van te maken. door heel die film loopt een onderliggende droevrigheid.

echter, slumdog is als film veel completer en bevat veel meer om van te genieten. als geheel slaagt de film erin een spannende, grappige, originele, ontroerende ervaring te geven. waar het precies aan ligt...ik weet het niet, daarvoor zou ik hem eigenlijk nog een keer moeten bekijken. maar goed, dit is gewoon een hele bijzondere film.

Q Jones

Nou dat vond ik niet, Rouke voerde inderdaad een one-man show uit maar die film was zo puur, ik vond dat een verademing om zoiets weer eens te zien.

Slumdog Millionair bevat leuke stukjes maar kon mij als film niet overtuigen. De muziek was het enige leuke aspect in de film. Ontroerend en spannend vond ik hem helemaal niet. Ik denk dat de film ook helemaal niet zo orgineel is vergleken met andere bollywood films die wij hier nooit te zien krijgen.

BB1991

hmmnouja daar kan ik vrij weinig over zeggen.... ik kijk nooit bollywood films, maar goed, dat de film zich in india afspeelt wil niet zeggen dat het een bollywood film is he:P volgens mij (correct me if i'm wrong) is de film van britse afkomst en heeft verder nogal een westerse ideologie hoor.

ik vind het alleen al leuk om een aparte narratieve structuur te zien, al kun je het in slumdog misschien ook als gimmick zien dat alle verhaaltjes verteld worden nav een vraag. maar goed, dan nog slaagt de film erin om een sterk en ontroerend drama neer te zetten. ook ziet de film er visueel heel mooi uit en de muziek wordt idd goed gebruikt.... ach ja, let's call it a meningsverschil

Q Jones

Laten we het daar op houden

avatar van jahranomo

jahranomo

geweldige film!

1 die in de toplijst thuis hoort

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Gisteren voor het eerst gekeken en is een indrukwekkend verhaal. Zeker 4,5 ster waard. Ook een seen keer wat anders omdat het zich in India afspeelt ipv in Amerika.

avatar van kim82

kim82

Ik vond het een onwijs mooie film! echt een aanrader ! De negatieve kritieken snap ik echt niet ??!!

avatar van aspro

aspro

Zeker weten zeer goed bollywood of niet in hollywood is hij zeer goed ontvangen niets dan lof over deze rolprent!!

avatar van pietermi

pietermi

Een zeer goede film over het leven in India.

Mooi in beeld gebracht.

avatar van wenna89

wenna89

Gister gezien, hele mooie film. Ik had er een heel ander beeld van toen ik de trailer zag, ik dacht toen die tv quizzen interesseren me dus echt niet maar uiteindelijk ging het daar dus niet eens over. Het ging over India en die dingen gebeuren daar ook echt dus sommige dingen vond ik wel shocking. Freida Pinto is een hele mooie vrouw, wel erg om te zien hoe je daar als straatkind in de meeste gevallen eindigt

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik voelde mij nooit echt aangetrokken tot deze film. Geen idee waarom, maar ik heb hem nu gezien en hij viel tegen. Daarbij moet ik nu alvast eerlijk toevoegen dat er niets aan de film is wat echt slecht is. Alles is eigenlijk heel goed juist.

De film speelt zich o.a. af in de stad Bombay. Ik had niet echt een idee wat ik nu van deze film moest verwachten. Een jongen doet mee met weekend miljonairs en het is wel interessant om erachter te komen waarom hij de meeste vragen gewoon weet. Zo krijgt hij dus de kans om 20.000.000 Rupee te winnen. Ongeveer € 339.840,00

De krottenwijken in India zijn hels. Dat gegeven komt wel indrukwekkend in beeld. Alles draait weer om geld. Een 1 of andere smeerlap ontfermd zich zogenaamd over wat zwerfkinderen, maar ze moeten uiteindelijk voor hem werken. Het gaat zelfs zo ver dat sommige kinderen bijvoorbeeld een oog moeten missen om zo extra medelijden op te wekken bij mensen bij wie ze om geld bedelen.

Maar toch na een goed begin van de film, begon ik langzaam maar zeker toch een beetje mijn interesse te verliezen. En dat vind ik echt jammer. Ik had deze film echt graag heel goed willen vinden, maar dat is dus niet het geval.

avatar van palaver

palaver

heel goeie film, erg leuk bedacht met die flash-backs.

terecht 8 oscars

Nee zeer zeker niet.

avatar van Kippie.

Kippie.

Je haalt je de woorden uit de mond, JacoBaco Helemaal mee eens.

avatar van Jonas Schiffer

Jonas Schiffer

geweldig! een van de beste films die er zijn