Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
heidelucas
Je moet gewoon die film kijken zonder speciaal te kijken naar het camera werk of de muziek.
Als je na de film gewoon zoiets hebt van; wat een leuke film dan is het toch meer dan goed.
De film wordt er echt niet beter op als je op al die dingen gaat letten.
kanjertje
Heb het meestal niet zo voor Oscarfilms maar deze viel me meer dan goed mee.
Boeiend van begin tot einde en eigenlijk ook leuk door de diversiteit aan genres.
Tevens is bewezen dat er geen steracteurs nodig zijn om een topfilm te maken.
Prima van regisseur Boyle.
4,5
moeviemeter
vond er niet veel aan. 1,5* omdat ik hem heb afgekeken, althans bijna afgekeken want bij dat dansje op het einde moest ik hem echt afzetten...
mayhemblik
Een echte feelgood movie
kijk daar ga je al, een voel je goed film, geloof me er is daar niet veel om je goed over te voelen, dit is een film en dat blijft het!!
mayhemblik
Waarom is deze film zo gaaf?
A: Het staat geschreven.
nr.1 film ooit gemaakt, film 00, film 2009!
Ik heb er van genoten!
Ikzelf vind dit een waardeloze tenenkrommende k*tfilm maar waarom ik reageer is dat wat jij (u als u gelovig bent) bedoeld met ''het staat geschreven''?
Fran
- 1953 berichten
Daar begon en eindigde de film mee. Heel intensief heb je dus eigenlijk niet gekeken.
gukker
Thriller? Leg eens uit aub.
De vage manier waarop alles werd uitgelegd. Een sprookje is nou echt een verhaal wat je heel makkelijk zou moeten kunnen volgen (Dat vind ik het mooie aan films als The Green Mile en The Shawshank Redemption.)
Ik houd van films waarin we dingen te weten komen over het personage. Dingen die niet per se met het verhaal te maken hebben maar meer met de achtergrond van de personages. (Tarentino-films zijn hier een voorbeeld van) We komen bijna niks te weten over wie Latika is. Haar karaktereigenschappen, haar geschiedenis etc. Als we meer van Latika hadden geweten had de film meer diepgang gekregen en zo had ik ook medelijden voor Jamal kunnen hebben. Dat had ik nu totaal niet.
Mij niet. Noem eens een vijftal films met hetzelfde verhaal.
Denk aan films als Casiono Royale, Spider-man Flightplan, Die Hard 4.0, Déjavu, Man on Fire. Het zijn allemaal films waarin iemand een geliefde die van hem gescheiden is moet vinden. Het verschil met deze film en bovenstaande films is dat deze film dat op een totaal onoriginele manier doet. Namelijk zoals wij het ook doen als we iemand kwijt zijn in het winkelcentrum: Laten omroepen. Jamal doet exact hetzelfde via de TV. Terwijl bovenstaande films (meestal) Een originele insteek hierop hebben.
Vreemd. Heel je Top10 bestaat uit films met stereotype personages.
Een paar wel ja, maar dit zijn over het algemeen wel stereotype personages in een origineel verhaal of een originele situatie. Dan is het leuk om te zien wat zo'n stereotype persoon in zo'n situatie doet. (se7en is hier een goed voorbeeld van) Maar een cliché verhaal mét stereotype personages, dat werkt niet.
Kevin13
TGM en TSR zijn geen sprookjes. Ik kon btw deze film zeer goed volgen, het wordt allemaal goed uitgelegd.
Daar doelt deze hele film ook niet op. Het gaat vooral over Jamal en niet over Latika. Ten slotte komen we heel wat te weten over Latika.
Wat jij hier opnoemt zijn actiefilms die nou niet al te origineel zijn. Slumdog daarentegen, ipv zich een weg door te schieten om Latika te bereiken komt hij simpelweg op tv. Dat vind ik dus wel origineel. Zoals gezegd, dit is een sprookje en geen actiefilm.
Grappig. The Dark Knight, Lotr, Sweeney Todd.
boomboompow
mooie film, maar of het 8 oscars verdient,, dacht het niet... the dark knight was de film van het jaar
Cinemaniak
Erg goeie film, vond alleen een vergelijkbare film Cidade de Deus (City of God) veel beter. Maar ik snap wel de verschillende nominaties en prijzen van deze film.
Zeny
Ik vind dit absoluut geen feel good movie zoals ik een paar keer hierboven heb gelezen. Ik vond het een behoorlijk heftige film, dagen na het zien van de film ben ik er nog mee bezig geweest.
Het enige "feel good" aan deze film is het dansje op het einde (wat er uiteraard uit had gemogen, maar ach.. daar kan ik wel mee leven).
Deze film heeft een grote impact op mij achter gelaten.
8 Oscars weet ik niet, maar zeker een goede film.
Thorak
Kilii
Dit is nu typisch zo'n "Feel-good-movie". Heb hem net gisteren gezien, en hij begint wat te vervelen na het eerste uur. Er wordt hier niet altijd rekening gehouden met kleine details, die soms heel belangrijk zijn; zeker in de ogen van een recencist. Bv.: Waarom praten ze zoveel engels in India ? En ook : Waarom is de presentator een Amerikaan. En hoe kan het in hemels naam dat al die Indi's engels verstaan en vlot kunnen spreken ??
-Casting : 4,0
De kinderen die de kinderen in de flashbacks spelen zijn echt slumdog-kinderen, vind ik wel intressant om te weten. Tevens ook mooi geacteerd van hen. Aan de rest van de cast was niets speciaal. Redelijk acteerwerk.
-Verhaal : 3,0
Zoals ik al zei: het is een feel-good-movie die zich niet al te veel zorgen maakt om details. Maar het blijft toch een mooi verhaal.
-Tijdsduur : 2,5
Zoals eerder vermeld, begon de film me te vervelen na het eerste uur. Hij werd soms ook wat langdradig.
-Idee van de film : 3,5
Het was een mooi idee, de film op te delen in flashbacks - politie kantoor - spelshow.
- Plot : 3,0
Soms raakte ik wat de draad kwijt, maar alles viel uiteindelijk op zijn plaats. Ik vond het ietwat vervelend dat hij wint. Ik had liever gezien dat hij stopte of verloor. Ja ik weet het ik klink grof. Maar toch hou ik niet zo van feel-good-movies.
-Conclusie
Uiteindelijk is het een goede film. Maar verdiend volgens mij toch iets minder oscars.
rodneyVL
Bleh. Vreselijke film zonder enige spanning of een andere vorm van vermaak. Dat melodietje van "He-Hoh" de gehele tijd, je wordt er toch een partij moe van!
Als je je maar lang genoeg voor houdt dat deze film goed is, ga je het vanzelf geloven. Ook die triljoen oscars voor SM laten je dat uiteindelijk misschien zelf geloven.
Most overrated and boring movie of 2008.
rodneyVL
Waarom is deze film zo gaaf?
A: Het staat geschreven. C: omdat er goeie acteurs zijn.
B: Omdat er veel voor betaald is. D: De film zet je aan het denken.
nr.1 film ooit gemaakt, film 00, film 2009!
Ik heb er van genoten!
Ik denk A Elmo! Als je maar genoeg aandacht aan iets besteedt in de media, wordt je vanzelf gepropgandaat!
MIME2000%
deze laat je zien dat je met levens ervaring genoegen kan nemen
zeer intressante film alleen vind jammer dat ze slumdog als idioot neerzetten maarje een goei film blift goeie film
mijn mening enige wat telt HA!
4^
Saaimen
Goede film! Na alle verhalen eindelijk de tijd genomen om is te gaan kijken.... Absoluut geen verkeerde keuze, een goed verhaal over een jongen in de sloppenwijken vanaf jongs af aan gekeken en dan het punt waarbij hij de million dollar question krijgt..... De tijd vliegt voorbij, en ik vond hem totaal niet saai of langdradig worden. Het minpuntje aan de film is dat deze toch wel een beetje voorspelbaar is.
Bij de meningen over zoveel oscars sluit ik mij aan, dat vind ik ook echt overdreven. Al helemaal omdat ik City of God veel beter vond als deze film, en ik proefde wel absoluut hetzelfde sfeertje.. Daarmee bedoel ik jongen in sloppenwijk, ook verhaal van jongs af aan... Ook ze vrienden en vijanden... Tsjah, doe mij dan echt 100x liever Cidade de Deus !!
Vinokourov
Niet helemaal de topper, waar ik vooraf op gehoopt had. Het Weekend Miljonairs-element is origineel gevonden, maar het omhullende verhaal er heen is toch wel een beetje corny en ook met foutjes (Weekend Miljonairs is natuurlijk nooit live). Het had wel wat mooie momenten, zoals met dat poepgat en die scene, waarbij Salim en Jamal de trein nèt halen, maar Latika niet.
Wat me nog het meest irriteerde was het feit dat een aantal scenes te overdreven flitsend met schuinhangende camera's opgenomen zijn. Was nergens voor nodig in zo'n film als dit. Bij nader inzien ben ik nog erg royaal met mijn cijfer, maar goed.
Mezelf
Even voor iedereen die hem op DVD wil..
Hij is nu voor 4,99 bij de ALDI !!
Ik schrok ervan, heb hem meteen gekocht..
Binnenkort maar bekijken.,
katjaken
Leuke film, mooi verhaal. Een aangenaam namiddagje TV kijken.
Meer moet dat niet zijn
Freckles
De film begint interessant, en eindigt ook interessant.
Want de hele film lang blijft ie de spanning erin houden.
De film geeft een prachtig beeld van Mumbai en India met prachtige Indiase muziek en locaties.
Het verhaal is teder en dramatisch en de wendingen zijn zeer goed.
Acteer werk is overtuigend, maar kan soms ook wel wat beter.
Ondanks dat is de film absoluut de beste van z'n jaar en komt hij in m'n top 10!
Muggsy
Het spirituele kantje was er teveel aan. Heel zoetsappig allemaal in een verhaal over een regio waar het helemaal niet altijd zonnegeur en maneschijn is. De wijze waarop alles verteld werd zorgde er ook niet meteen voor dat ik in het verhaal werd gezogen. De liefdesrelatie waar alles leek om te draaien werd naarmate de film vorderde ook wat saai en onrealistisch.
Nand
Het verhaal is op een heel interessante manier naar voren gebracht! Een aanrader voor iedereen.
Sjoerdow
Goeie film.
Al kon ik het één en ander wel zien aankomen.
Nergens écht verassend.
Dardan
Een leuke sensatiefilm maar daar blijft het ook bij. Het verhaal/plot is op zich goed maar bij momenten sterk overdreven, de acteerprestaties vallen goed mee. Als er dan nog elementen als liefde, lot en religie toegevoegd worden wordt voor mij wat cliché en bij momenten zelfs saai.
Op zich een leuke film om gezien te hebben met een paar erg sterke scènes, maar dit is ver van een wereld-film... Uiteindelijk blijft er een goed liefdesverhaal over, jammer, want met deze plot kon er wat mij betreft véél meer gebracht worden.
Psolitsa
Ja..deze film heeft mij zeker verrast.
Mijn man had hem gedownload dus ik dacht: ach..why not try it.
Ik dacht dat het een ontzettende actiefilm zou zijn maar..
Wauw...mooi verhaal, leuk ook dat de hoofdpersoon in Skins speelt. Kent iemand dat?
In ieder geval..een enigzins dramatische, mooie, romantische, maar ook sterke film die blijft boeien!

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation