• 9.378.976 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die laatste trailer is echt wreed zeg, zat echt gewoon met kippenvel te kijken..!

Mark wahlberg lijkt me echt perfect voor de rol van max payne.

Maar het blijft een game film, en meeste films van moore zijn ook niet meer dan middelmatig, dus dat word maar afwachten.

Trailers zien er in ieder geval erg veel belovend uit!

avatar van ethrellik

ethrellik

Als het maar niet zo overkomt als Hitman.....

avatar van 606

heb trailer in bios gezien maar moet zeggen zag er goed uit

avatar van djelle

djelle

Naar het schijnt zou de regisseur pisnijdig zijn op de filmkeuring omdat Max Payne een R-rating kreeg (zoiets als 16+ bij ons, waarmee je dus een deel van de markt verliest).

Sowieso vind ik het maar flauw dat John Moore een PG13 nastreeft voor Max Payne, maar goed dat is blijkbaar de commerciele trend van de laatste jaren, en uiteindelijk kwam zelfs Die Hard 4 daar nog redelijk goed mee weg.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

djelle schreef:

Daar heeft Moore niks mee te maken. Fox heeft de rechten gekocht met het doel een PG13 (12+) film te maken. Waarschijnlijk staat in Moore's contract ook dat hij een PG13 film moet afleveren, en hebben ze vanaf het begin er opgelet de film niet te hard te maken. Blijkwaar was de film dus toch nog te hard ondanks een gebrek aan bloed of schelden.

avatar van djelle

djelle

Welja, net daarom dat Moore zo pissig is. Het 'voelt' R, het is te grimmig was de uitleg van MPAA. Moore noemt dat dikke onzin, en bovendien oneerlijk omdat The Dark Knight ook erg grimmig is en er wél vanaf kwam met pg13 rating.

avatar van aire.

aire.

Het zal best een aardige actiefilm worden, maar ik vind het wel jammer dat men met Max Payne deze weg in slaat. Ik moet zeggen dat de game zich daarvoor uitstekend leent kwa lokaties, bullet time, geschikte hoofdpersoon etc. maar als psychologische, cynische, grimmige politie-thriller nog beter voor de dag komt. Er zat altijd zo'n akelige onderhuidse spanning / suspense in de game. Max als zelfdestructieve cynische hoofdpersoon die de grip op de hele situatie verliest. Naargeestige surrealistische scènes, afgewisseld met rauwe actie en een dosis zwarte humor. En wat te denken van zo'n funhouse, wat steeds terug komt. Wat een heerlijk onheilspellende lokatie. Jammer dat ze de game niet op zo'n manier benadert hadden. Er zijn namelijk al zo weinig fatsoenlijke thrillers deze dagen.

avatar van maxomaniak

maxomaniak

Heb de trailer gezien en die vond ik helemaal mooi

Hoop dat de film net zo vet word als de games!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Trailer zit er inderdaad veelbelovend uit.

avatar van moviemeterman

moviemeterman

Ik hoop ECHT dat wahlberg beter zal acteren dan in The Happening. Zijn "talent" was daarin echt een aanfluiting... Gelukkig zal deze film het moeten hebben van de spanning en de sfeer eromheen... (hoop ik). Desondanks een film waar ik zeker naar uit zal kijken!

avatar van dikkenek

dikkenek

Lijkt mij een gave film.....verhaal is ok en Wahlberg in de rol van Max Payne....superr!

avatar van Pimolition

Pimolition

Waarom wijken ze bij game verfilmen altijd zo veel van de bron af?

Ik bedoel, de game had italianen en geen latino's, en een paar kleine verwijzingen naar de game maakt de hardcore fans niet tevreden. Het verhaal van Max Payne was zo goed, het zo haast direct overgezet kunnen worden. Nu zal de film door het afwijken waarschijnlijk niet gewaardeerd worden door de echte fans, en waarom zou je dan een verfilming van een game maken?

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Hij was aardig maar niks bijzonders jammer had gewoon meer ingezeten als je kijkt naar de game.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Waar heb je 'm gezien? Erg benieuwd aangezien de film nog nergens uit is en er ook op IMDb nog geen stem te bekennen is.

avatar van 606

Leland Palmer schreef:

hij heeft het gepindakaast

avatar van maxomaniak

maxomaniak

MaNiAc E stemde een 3, nu is het stemgemiddelde 4 dus wie heeft hier 5 gestemd? En waar heb je hem gezien of gedownload?

avatar van wwelover

wwelover

Hij is nergens te zien, over 10 dagen gaat hij pas de eerste landen de bios in. En hij is ook niet op festivals of dergelijks geweest lijkt me.

Ik heb de stemmen verwijderd.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

wwelover schreef:

Hij is nergens te zien, over 10 dagen gaat hij pas de eerste landen de bios in.

Hij is toch al uit in Zimbabwe?

avatar van finaldestiny

finaldestiny

lijkt me een goede film......

avatar van roeligun

roeligun

Oooooeeeehhwwww

Deze wil ik graag zien

hopelijk heeft het de zelfde duistere atmosfeer als de game heeft

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

finaldestiny schreef:

lijkt me een goede film......

Same Here!

MaNiAc E schreef:

Heb je niks beters te doen?

Sorry, maar ik snap niet wat een persoon als maniac hier op de forums doet; een film beoordelen terwijl het nog onmogelijk is hem te hebben gezien. En nee, er zijn nog geen illegale kopieën verspreidt.

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Wel een vette poster

Door dat licht lijkt het net of hij vleugels heeft

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Volgens mij was dat ook de bedoeling, aangezien er engelen in de trailer zitten.

avatar van Gettie

Gettie

Verdomme waarom altijd een 12+ film, zo zonde...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Twee stemmen voor een film die nog niet eens in Amerika uit is?

avatar van downthemall

downthemall

is dit naar het spel??

avatar van aire.

aire.

Pastichio Rocker schreef:

Is natuurlijk ook wel bewust gedaan. Komt wel heel duidelijk naar voren in de trailer. Maar het was me eigenlijk nog niet opgevallen eigenlijk. Grappig