• 9.381.112 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

kzie 5 jaar geleden toen ik dit spel speelde , al dat er ee nfilm van uit moest komen hahaha:P supervet(H) kwil er wel naar toe

het is wel anders dna het spel geloof k.. mja boeiuh

avatar van Tim026

Tim026

Het spel was zóó vet.

Echt het beste spel ever.

In de trailer zie ik ook dingen van game terugkomen, maar sommige dingen vindt ik er totaal niet in passen.

Hopen dat dit een goed film wordt

avatar van Denveen

Denveen

Tim026 schreef:

Het spel was zóó vet.

Echt het beste spel ever.

Hopen dat dit een goed film wordt

Hopen? Maar je hebt al gestemd?

avatar van Smi

Smi

Heb grote verwachtingen van deze film. Mede vanwege de game en wat melodramatische twist dat 't heeft.

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Komt er eigenlijk ook bullet-time in voor? Lijkt me van wel maarja

Ik kan de trailer niet bekijken, ik heb geen quicktime

Ik denk dat ik hem volgende week maar in de bios ga kijken, game-verfilmingen zijn vaak niet de moeite waard, maar mijn gevoel zegt dat dit wel een toffe film gaat worden

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Er komt bullet-time in voor.

En hier twee korte scènes uit de film:

avatar van 074

lol 2 stemmen en hij is nog niet eens uit

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Aan dit spel was ik zó verslaafd, ik kon maar geen genoeg krijgen van die bullet time. Heerlijk. Ik ben erg benieuwd hoe de film zal zijn.

avatar van christian

christian

074 schreef:

lol 2 stemmen en hij is nog niet eens uit

opzich kan het best kunnen dat mensen hem al gezien hebben in een sneak of een voorpremiere maar aan de stemmen te zien hebben ze hem alle drie niet gezien.

avatar van nickvankol

nickvankol

Ik snap echt niet dat ze deze acteur er voor hebben gekozen. Max Payne in de game is echt een totaal ander persoon dan deze acteur. Dit is nog een broekie vergeleken bij Max Payne in de game.

De acteur zelf vind ik hartstikke goed maar gewoon niet geschikt voor deze rol. Als hij 15 jaar ouder was zou hij misschien perfect zijn maar nu helaas niet.

Ik geloof nooit dat deze film met deze acteur mij het gevoel kan geven dat ik naar een film kijk die lijkt op het spel. Voor deze film hadden ze zelfs met gemak een onbekende acteur kunnen pakken. Zolang hij maar op Max Payne lijkt.

Door deze keuze denk ik niet dat ik de film wil gaan kijken want ben bang dat ik de spellen dan niets meer aan vind.

JacoBaco

Mark Walberg is met zijn 37 nog wat aan de jonge kant ja en hij heeft nog steeds last van een babyface. Zelfs zijn stoere poses veranderen daar niets aan.

Maar Mark heeft in het verleden al bewezen wel goed te kunnen acteren. Ik vind het niet zo erg dat ze hem hebben gekozen. Nu zou hij in ieder geval garant kunnen staan voor 20 jaar lang Max Payne films.

Clive Owen of Thomas Jane had ook niet verkeerd geweest.

Maar volgens mij is dat al minstens 40x gezegd inmiddels.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij is Max Payne in de eerste game zelfs nog jonger dan 37. In de tweede game heeft hij ineens een veel oudere kop gekregen.

avatar van Deftones_JP

Deftones_JP

nickvankol schreef:

Het verschil tussen beide karakters in max payne 1 en 2 was natuurlijk ook heel erg groot. Ze hadden dezelfde stem maar het gezicht was totaal anders dus ik vind het niet zo'n probleem dat je met een afwijkende acteur de film gaat maken. Zeker niet als het een goede acteur is. Ik vond het uiterlijk van Max Payne 2 ook niet echt top. Het was net alsof je met de accountant van Max aan het spelen was.

avatar van The Last

The Last

Bah, echt zo'n film om te mijden. Als ik zie dat regisseur er alles aan deed om de film alsnog een PG-13 rating te geven, hoef ik het niet te zien. Ze doen ook echt alles voor het geld die prutsers. Wordt vast weer brave stoerdoenerij zoals dat bij Fast and the Furious en weet wat allemaal ook het geval was.

Waar blijven toch die heerlijke actieknallers van tijden terug.... Wellicht moet Woo ofzo Hollywood weer een beetje leven in blazen.

JacoBaco

Het mooiste is een (goede) regisseur die zelf het verhaal heeft geschreven en daarbij geen bemoeienis van de studio heeft. Want vaak is de studio de boosdoener. Die zegt deze film wordt PG13 en deze scenes mogen er wel in en deze dus niet. En dan krijg je nog wel is zo´n geforceerde film.

Het voorbeeld van zo´n echte studiofilm: Alien vs Predator

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

De running time van de PG-13 versie is trouwens 86 minuten, dus het is nog even afwachten of we hier de volle uncut, 99 minuten durende versie krijgen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

The Last schreef:

Maar Fox had de rechten gekocht met het idee om een PG-13 film te maken en Moore is dan ook contractueel verplicht geweest een PG-13 film af te leveren. De film was vanaf het begin af aan ook opgezet als een PG-13 film. Dan kun je de regisseur de schuld geven maar die doet gewoon wat hij verplicht is.

Of Max Payne niet gewoon vanaf het begin Rated R had moeten zijn, is een andere discussie die meer over Fox gaat dan de regisseur. En de running time (overal) is gewoon 99 minuten, die 86 minuten zijn niets meer dan een slecht ondersteund gerucht op IMDb, waar mensen zelf informatie kunnen toevoegen.

Mr_White schreef:

Dat zeg ik.

avatar van JellyEye

JellyEye

The Last schreef:

Als ik zie dat regisseur er alles aan deed om de film alsnog een PG-13 rating te geven, hoef ik het niet te zien. Ze doen ook echt alles voor het geld die prutsers. .

Kan iemand uitleggen wat een PG-13 rating in houdt?

avatar van The Last

The Last

Dat is het kijkwijzer systeem in de VS.

JacoBaco

Dan is de film voor 13 jaar en ouder.

PG betekend: Parental Guidance. Nou, dan raad je het al he.

Dat wordt gebruikt in de USA

Phoenix

Eén van de betere gameverfilmingen die ik zag. Vooral doordat de feel van de game behouden is. Lekker gesatureerd palet met veel slagschaduw en natuurlijk die kenmerkende skyline met sneeuwvlokjes. Sin City is opvallend dichtbij.

Verder is het een prettig weerzien met Roscoe Street (inclusief fladderende kranten), de slaapkamer (inclusief tikkende klok en babygejengel), kraakpanden met afbladderende verf, Rag-Na-Rock, die lamp met fladderende motten en de ene Valkyr-addict na de ander. De regisseur heeft overigens de vrijheid genomen de effecten van de drug wat explicieter weer te geven en dat levert opvallend genoeg de mooiste scènes op.

De verhaallijn sluit behoorlijk nauw aan bij Max Payne 1, wat dat betreft hebben de fanboys weinig te klagen. De inclusie van Mona Sax had van mij eigenlijk niet eens gehoeven. Voegt niet heel veel toe, en heb Max altijd meer een loner gevonden. Kunis krijgt ook weinig te doen. Mark Wahlberg voldoet, al is zijn stemgeluid nog net niet brommend genoeg voor de voice-over.

Voornaamste minpunt is dat de actie wat tegenvalt. Tuurlijk, vandaag de dag zijn we wat gewend. Maar de ervaring van de eerste shoot-out in de game ( ), wordt nergens gehaald. Enkele bullet-time scènes en één snoekduik, that's it.

Als neo-noir graphic-novel verfilming sterk, als actiespektakel wat minder en als Max Payne verfilming adequaat. 3,5*. En jammer dat Baseballbatboy geen cameo had.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Cameo? Dat lijkt me niet het juiste woord...

Phoenix

"A cameo role or cameo appearance (often shortened to just cameo) is a brief appearance of a known person in a work of the performing arts, such as plays, films, video games[1] and television." Bron

Niet zeuren . Fictief of niet, het is een persoon.

avatar van morrie

morrie

als fan van het spel, wil ik hem toch zeker gaan zien. Ben alleen bang dat ik deze maar ga kijken op dvd.

ga liever naar de nieuwe James Bond (waarvan ik trouwens nog geen trailer van gezien heb).

avatar van Kevin13

Kevin13

deze gaat toch ook niet zoals The Dark Knight een belachelijk hoge score hebben...

avatar van aire.

aire.

Mwa ik denk dat dat wel mee gaat vallen. TDK had dan ook wel een enorm grote buzz veroorzaakt. Zeker na de dood van Ledger. Bij Max Payne valt dat nog wel mee. Ach zolang de film zo'n hoge score verdient

avatar van Glacius

Glacius

Blijft deze film in grote lijnen trouw aan het verhaal van de eerste Max Payne game?

Glacius schreef:

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de game speelde maar volgens mij wel behoorlijk ja. Viel mij in ieder geval op hoeveel bekende locaties er voorbij kwamen (zie langere post hierboven).

avatar van BoordAppel

BoordAppel

En de V addicts doen ook niet veel meer dan: "I'm dead, I think I'm dead!" roepen?