Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: John Moore
Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Releasedatum: 16 oktober 2008
Bekijk via Disney+
Plot Max Payne
"When a man has lost everything, he only has revenge."
De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.
Max Payne
Nicole Horne
Natasha
Joe Salle
m1701
Vond dit een zeer goeie film!
Acteerwerk ook erg goed. Lekker duister en mysterieus.
De twist erin was zeer aangenaam. Einde was ook mooi.
De uitwerking van de "Drug" hadden ze ook erg mooi gedaan (beetje angstaanjagend)
Zeker de moeite waard om te kijken!
De zoveelste wraakfilm, maar het blijft een genre dat toch wel zorgt voor de nodige actie. De look van deze film is trouwens wel leuk. Beetje stijl Sin City, maar dan minder artificieel. Af en toe wat ver gezocht, maar uiteindelijk boeit de film wel en wordt de nieuwsgierigheid in het begin wat geprikkeld. Geen topper, maar wel een toffe blockbuster waar ik best van kon genieten.
Frankeermachine
Grote fan van de spellen, maar vanwege de lage score nooit aan begonnen. Net gekeken en ik vind het een lekker filmpje.
De sfeer van het spel wordt goed overgebracht naar het witte doek.
MoFeDu
Viel behoorlijk tegen. Het begin was nog wel redelijk maar hierna werd de film behoorlijk saai. Het verhaal was onduidelijk uitgewerkt en Wahlberg speelde niet echt goed, jammer had meer verwacht, en er had ook meer ingezeten.
rokkenjager
De sfeer van het spel is redelijk goed neergezet met aardig wat identieke shots. Daarnaast oogden de art direction en de speciaal effects best indrukwekkend. En er zit één geweldige shoot-out hierin. Daartegenover staat echter een plotje van niks, een overlaad aan stereotypes en Wahlberg die ik tegenwoordig nergens meer kan uitstaan.
Fryce
Het is het allemaal net niet. Vond het op een gegeven moment zelfs een lange zit worden ..... geen goed teken voor een popcorn film....
killer13
van deze had ik echt veel meer verwacht, vooral omdat ik de games geweldig vind. voor een film die gebaseerd is op een game waarin schieten vrijwel centraal staat zit er veel te weinig actie in. maar wat de hele film staande houd is de donkere sfeer, van mij mocht ie zelfs nog wat donkerder, ... ach ja, daar ga ik niet over struikelen. deze film heeft vele gebreken waardoor de pluspunten nauwelijks stand houden, toch is het een leuke actiefilm die me zeker kon boeien!
snake shit
is goed maar wel raar met die demonen en die drug dat ze gebruiken
movie fan
goede film , de sfeer van de game is goed te zien , goede special effects , goede actie en een goede Mark Wahlberg . 4sterren
Filmkriebel
Vrij stijlvol met referenties naar Sin City die helemaal niet misplaatst zijn. Hier en daar onzin ook, zoals wanneer BB die soldaat Lupino doodt. Onbegrijpelijk dat hij Payne redt, om hem vijf minuten later zelf te willen vermoorden. Dan kon hij evengoed die soldaat het werk laten doen . Paynes personage, de kwetsbare held, vond ik best geslaagd. Eindelijk eens geen onoverwinnelijke superheld ditmaal of denk ik dat alleen maar omdat het zo mooi toegedekt wordt in het verhaal? Die vertragingen op de kogels die afgeschoten worden vind ik altijd wel leuk om te zien
Behoorlijke film die niet verveelt ... als je eisen niet te hoog liggen tenminste
Thorak
Vrij stijlvol met referenties naar Sin City die helemaal niet misplaatst zijn.
Metalfist
Technisch gezien niet. De comics waarop Sin City is gebaseerd is voor het eerst verschenen in 1991, Max Payne kwam pas 10 jaar later uit.
Filmkriebel
Ken de games eigenlijk niet... dus ook een geslaagde gameverfilming? Nee, ik dacht idd aan de film Sin City, met die dwarrelende sneeuw, donkere urbane setting...
Tonypulp
Minotaures
''I don't know about Heaven, but I do believe in Angels.''
Redelijke actie-film. Het gehele Payne-spellen ken ik eigenlijk niet, maar wat ik wel weet is dat er een slo-mo in voorkwam en dat is hier goed gelukt, niet te veel maar wel beetje weinig vond ik. Het mocht nog een keertje of 2 komen.
Actiescène's waren best goed, alleen aan de wat weinige kant. Als je naar The Punisher kijkt, zit daar heel wat meer actie in. Opzich zijn het net broers van elkaar, want het gaat allemaal om het wreken van familie. Mila Kunis en haar 'zus' zagen er wel mooi uit.
En wat betreft dat ''drugswereld met engelen'', die was ook leuk verzonnen en de effecten waren wel mooi gemaakt. Deed me ook beetje aan Constantine denken, met al die chaos, engelen en demonen.
Als je van The Punisher en andere actiefilms houdt, is deze een film die je niet kunt missen.
Nog een tip: als je de film af hebt gekeken en de aftiteling eraan komt, spoel het door tot de aftiteling helemaal klaar is, dan zit nog een extra scène bij.
Exturminator2
ik ging er met aardige verwachtingen heen maar het was niet mijn film had meer bewondering voor n muis die in de zaal rond liep ben tijdens de pauze weg gegaan dus weet niet hoe het eindigt
_Moonwalker
Verrassend goede film. Had er niet veel van verwacht eerlijk gezegd, vooral na het lezen van al die negatieve berichten hier.
Mark Wahlberg zet zoals altijd zijn rol zeer goed neer. De manier van filmen is zo uit de game geplukt. Actie was mooi in beeld gebracht. En de special effects waren zeker mooi om te zien.
Snap niet waarom mensen dit een slechte film vinden, de regisseur is trouw aan de game gebleven. Één van de weinige films die zich daar aan houden.
Top.
Exturminator2
ik denk dat ik hem maar eigenlijk moet kijken om je vraag te beantwoorden want ik weet het niet meer
telang geleden
Bullit
Wat had je dan verwacht, kabouter Plop of zo?
Ik vind het in iedergeval een kei van een film.
Goldenskull
Vooral het eerste deel van de film is erg genietbaar. Een constant donkere stad en vieze, grauwe gebouwen geven de film een fijn sfeerbeeld mee. Ook flikkerende lampen doen het in dit verband goed. Verder waren bepaalde slow-motion shots ook leuk om te zien
Terwijl de eerste actiescène op kantoor erg vermakelijk is, had ik bij de laatste vooral een déjà-vu gevoel en was het wel leuk geweest. Het eindshot vond ik zelfs simpelweg slecht. Verder is het verhaal gewoon redelijk ruk en de scène met Alex' vrouw zelfs tergend. Jammer, want met de setting (beetje Dark City-achtig) en het sfeerbeeld had er zeker meer ingezeten. Aardig gestileerd, meer niet.
Kleine 2.5*
chevy93
Slecht geacteerd, matig verhaal en duurt bovendien veel te lang (ondanks de korte speelduur). Het verhaal vond ik niet interessant. Wat vage wezens erbij en het zou opeens geen 13-in-een-dozijn film meer moeten zijn? Nee, films als deze kan ik missen als kiespijn.
Waackx
Je vraagt af of de makers ooit dit spel hebben gespeeld toen ze deze film maakte.
Ik denk het niet want de verhaallijn wordt deels gejat uit Max Payne 2 en een deel verzonnen in plaats van ze het geweldige verhaal uit Max Payne 1 over te nemen, maar nee
De creepy "room"-scenes zitten er nauwelijks in, nauwelijks actie (vanwege de actie was Max Payne zo geroemd op de Playstation), geen Bullet-time, wat het spel legendarisch maakte.Helemaal niks komt goed over van de game naar deze film.En waarom ze Wahlberg hebben gekozen tja, ze hadden voor ouder iemand moeten gaan en die er meer op de "echte" Max Payne leek.
En Mila Kunis als Mona Sax,tja kan je het nog slechter casten ?
Het is gewoon niet leuk meer om je favoriete spellen zo behandeld zien te worden
Het jaar daarvoor hadden ze al een andere klassieker verneukt:
Hitman en nu deze weer.
LimeLou
- 2048 berichten
Ik herriner me de game nog als een fantastisch. Maar als ik zo de berichten hieronder lees neem ik aan dat de verfilming anders is
christian
Nee, hoor. Hij is precies in de zelfde sfeer als de game. Men had bij deze film een actiefilm verwacht terwijl deze juist op het verhaal gericht is wat zeker een plus punt is.
TimZor
Ik weet niet wat er zo goed moet zijn aan deze film. (en aan reacties te zien zullen veel niet snappen dat ik hem niet uit heb gekeken). Na zo een 50 minuten ben ik gestopt vondt het allemaal erg lang duren etc. Het enige wat me echt boeide was Mila Kunis. En dan lees ik hier dat er veel vergelijkingen zijn met Sin City ??? Dat vindt ik een 5 sterren film maar ga deze niet beoordelen omdat ik net tot de helft gekomen ben voordat ik afhaakte. En geloof me afhaken is niets voor mij vondt films soms een grote slijtageslag maar was er toch iets waardoor ik het af wilde (moest) zien.
Al DeNiro
Goed verhaal + donkere en mysterieuze sfeer + mooie actie (vuurgevecht in kantoor) en special effects (schaduwen, gevleugelde wezens)
Ook leuk bedacht zijn de verwijzingen naar de Noorse mythologie zoals Walkure en Ragnarok.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Goede actie, goed geacteerd. Niet een super verhaal, maar dat maakte niet zoveel uit omdat de actie goed was. Spannende film en leuk om te kijken.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007
new york citysluipmoordenaargebaseerd op videogamepost-credits scene