Genre: Drama / Biografie
Met onder meer: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde en Alessandro Nivola
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2009
Plot Coco avant Chanel
"Before she was France's famous mademoiselle…"
Biografie over het leven van het Franse mode-icoon Coco Chanel. De frêle Gabrielle Chanel, zoals ze eigenlijk heette, groeide op in een weeshuis en leidde een ongrijpbaar leven met vele identiteiten. Het talent dat al jarenlang in haar zat kwam tot volle wasdom wanneer ze als tiener verhuisde naar Parijs.
Gabrielle 'Coco' Chanel
Maurice de Nexon
Shop boss
Jean, groom
LEIDENAAR187
Deze poster mag in frankrijk niet opgehangen worden,omdat roken in reclames tegen de wet is.
Las ik net op teletekst haha.
moviefan87
Uitstekende film! Audrey Tautou speelt geweldig en het zou me niets verbazen als ze Marion Cotillard achternagaat met een Oscar voor deze rol. Heel verstandig van de makers dat ze zich slechts op een periode uit het leven van Chanel hebben geconcentreerd en de valkuilen van een biopic weten te omzeilen.
Kostuums zijn verder prachtig en de muziek van Alexandre Desplat is ook erg fraai. Aanrader!
queenie
pffffff zeer langdradig en saai. Er gebeurt bijna niets in. 1½ * voor de moeite
Hankieh
Tot mijn verbazing zag ik hier posters van in de binnen stad
Nadskie
Mooie maar vooral romantische film.
Hoofdrol wordt onwijs goed gespeeld, echt een pluim.
neo
Wat is precies mis met posters van deze film die in de stad hangen?
Nou:
1. Regisseur niet bekend.
2. Ik heb een veel betere poster gezien.
3. Dit leek mij niet echt de top films (of waarvoor veel geld in de reclame word gestoken) waarvan ze posters in Nederland gaan plakken.
Ik had het zeker niet verwacht.
Ik had verwacht dat dit zo'n erg mooie film zou worden maar dat je er niks van hoort tot dat je het heel toevallig tegen komt.
Als je alleen al kijkt in het bioscoop lijstje hier op Moviemeter dan kun je al zat films opnoemen waarvan je eerder verwacht dat er reclame zal rondhangen.
Katharina
Ben echt ontzettend benieuwd naar deze film. Poster is trouwens mooi. En ik heb Audrey Tatou nog nooit slecht zien spelen
jeroencafeine
Heb em al gezien in Belgique. De film kwam vrij langzaam op gang en dit was dan ook best saai. Maar naarmate de film vorderde werd ik meer en meer in de film gezogen. Prachtige settings/decors en zeer goed acteerwerk. Maar voor het saaie begin toch een puntje aftrek.
4*/5
Mescaline
Deze film klinkt wel boeiend! denk niet dat ik iemand mee krijg naar de bios.. dus afwachten tot deze op dvd uitkomt
Hannibal
Audrey Tautou, ik blijf het een prachtige vrouw vinden. Haar brutale ogen intrigeren me.
Coco avant Chanel, geen meesterwerk, geen uitschieters qua acteerprestaties, geen meesterlijke shots of muziek, maar die kleine twee uur vliegen voorbij. Ik vond hem eigenlijk wel komisch, of het nou zo bedoeld was of niet. De relaties waren zo bizar dat het op een klucht lijkt. De brutaliteit van Coco is een genot om naar te kijken, en dat genot is voor een groot deel aan Tatou te danken.
Maar ook de Baron is met zijn vrouwonvriendelijke schofterigheid een erg leuke verschijning.
Het einde vond ik iets minder, daar wordt het ook steeds minder Audrey Tatou en lijkt ze steeds meer op de echte Coco Chanel. (volgens de plaatjes op google-afbeeldingen
Sjoerd111
Gezien tijdens de première en ben zeker te spreken over de film. Deze komt ietwat traag op gang maar wordt steeds beter. Ook groeit Tautou gedurende de film in haar rol. Cinematografie is niet zeer bijzonder, maar de muziek schiet boven het geheel uit. Geen Oscarwerk, maar zeker de moeite waard.
Nou:
1. Regisseur niet bekend.
2. Ik heb een veel betere poster gezien.
Ik had het zeker niet verwacht.
1. Nou en?
2. Ok.
3. Omdat?
Mijn eigen 4. Maakt het nu echt wat uit van welke film er een poster in de stad hangt?
1. Nou en?
2. Ok.
3. Omdat?
Verder alles goed Neo? Of is het in jou ogen verboden om te zeggen dat ik verbaast ben dat ze er voor gekozen hebben om deze poster in de stad te hangen in plaats van een andere...
Verder wil ik het hier graag bij laten, ik zoek de film later wel een keer op want hij staat nog steeds op mijn must-see lijstje.
neo
Prima. Ik heb niks tegen jouw verbaasheid,maar de redenen erbij vond ik wat vreemd.
dumble
Ik las hier een stukje over het leven van deze vrouw:
Wat die allemaal heeft gedaan, ongelooflijk! Ik ben zeer benieuwd naar deze film, en denk dat mn moeder deze ook wel graag wil zien!
joaquim05
Ik las hier een stukje over het leven van deze vrouw:
hmm heb dat net allemaal gelezen lijkt mij niet echt een film voor mij maar ik denk wel dat ze de perfecte actrice hebben gekozen voor deze rol dus daar zal het niet aan liggen. ik denk wel dat ik het ga kijken.
missl
Een verhaal over een groot vrouw, maar eigenlijk is het vooral een heel zielig verhaal. Wat een leven heeft die vrouw gehad.
Het deed me soms een beetje pijn wanneer ze weer allerlei verzinsels vertelde over haar leven, gewoon omdat ze het nooit normaal verwerkt heeft. Film ziet er mooi uit, is wel heel erg drama maar toch ook enkele lachmomenten.
Tautou zit heel goed in haar rol, ze is goed gecast, lijkt op de echte Coco waardoor het geloofwaardiger is. Alessandro Nivola is best een enge man maar ook enigzins charmant.
En toch wist de film me niet helemaal mee te krijgen, maar hoe dat komt ..
GreenHorN
Toen ik de titel las moest ik ook gelijk aan urbanus denken
maar dat was koko flanel

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix