• 9.378.495 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Malcolm D. Lee

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Bernie Mac en Sharon Leal

Plot Soul Men

Ondanks dat het al twintig jaar geleden dat ze met elkaar hebben gesproken besluiten Louis (Samuel L. Jackson) en Floyd (Bernie Mac) deel te nemen aan een herenigingsprestatie om hun overleden bandleider van vroeger te eren.

avatar van Lad

Lad

Samuel L. Jackson + Bernie Mac!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer . Verrassend leuke trailer. Ik had niet zoveel verwacht, maar misschien pak ik deze film toch maar eens even mee.

avatar van amenmalek

amenmalek

Nou ik ben benieuwd. Ik wil deze echt wel zien. Een hoop bekende gezichten en een paar grote namen. Altijd leuk

avatar van Reijersen

Reijersen

Ten eerste een groot liefhebber van Samuel en Bernie. Daarnaast ook nog een groot soulliefhebber. En ook komedie gaat er wel in bij mij. Dus een zekerheidje dit, tenminste om het te gaan kijken.

avatar van wwelover

wwelover

Geinig concept en leuk uitgewerkt. Leuk duo. Maar natuurlijk wel in achterhoofd dat Bernie Mac niet meer onder ons is. Wel gek dat zowel hij als Isaac hayes in de film zit. Wel leuk dat John Legend ook in de film zit,die doet wel briljant:)

Het is gewoon een leuke wegkijker die nergens op slaat. Weer veel groftaal gebruik zoals gewend van Jackson.

avatar van TrippelDee

TrippelDee

• 1913 stemmen

"That's some comedy right there!"

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Soul Men is een in mijn ogen geweldige soundtrack waar ze een film omheen hebben gemaakt met Samuel L. en dat pakte redelijk uit ! niet echt mijn kopje thee, maar deze 2 ingredienten maakte het tot een succesje. 3.5 voor de soundtrack en Samuel!

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Hmm, waarom ik elke keer toch weer zooveel verwacht van Sam begrijp ik niet.
Volgens mij is hij gewoon een goede acteur, maar kiest hij niet de allerbeste films uit.

Matige komedie, en er waren een paar momenten in de film die echt overbodig waren of niet helemaal klopte.

Toen ze met zn drieen in de kist lagen, en Bernie gebruikt zn mobiel voor licht, zorg dan dat er niet overdreven veel licht is, en zorg er helemaal voor dat het mobieltje aan staat..

avatar van eppy

eppy

vond de blues brothers leuk, plus ik houd van de muziek 'k denk wel dat ik deze film leuk vind.....

avatar van Deheer

Deheer

Dit is weer eens een goede film, eindelijk heb ik weer eens zo gelachen onder een film, vooral als isaac wil inchekken in het hotel, deze krijgt een 4

avatar van stinissen

Vermakelijke film die lekker weg kijkt.

avatar van Naduah

Naduah

Aardige film, maar niet helemaal mijn genre. Muziekmomenten waren wel goed, maar ik vond de film verder rommelig en van gemiddeld niveau. Er zaten wel leuke momenten tussen, maar ik kan niet zeggen, dat ik nou gebulderd heb van het lachen. Soms vond ik de film zelfs irritant.

avatar van vwtune

vwtune

Nou ik kon hem zeker wel waarderen. Heb bij vlagen goed gelachen. Ach het moet je film ook maar net zijn denk ik.

Als je van nigga this en nigga that en fuck you en fuck this.... houdt, dan is ie goed te pruimen.

Ik heb me heerlijk vermaakt iig.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Geweldige Film, Soul Men is qua humor - hilarisch. Ben sowieso een fan van films van L. Jackson, maar Bernie Mac speelt ook ontzettend goed [ R.I.P.] Een film die je sowieso gezien moet hebben!

4.5*, en dat is gezien mijn gemiddelde ontzettend hoog.

------------------------------------------

Opzich opvallend te noemen dat Isaac Hayes precies 1 dag na Bernie Mac is overleden. R.I.P.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik vind het al vervelend als ze al de woorden "Hilarious en Hysterical" op de poster staan! alsof we dat zelf niet meer mogen uitmaken....

kan me niet herinneren dat ik Hysterical was bij het kijken van deze film. misschien dat sommigen een zwak hebben voor platte slappe makkelijke humor uit hoofdstuk 1 van hoe maak ik eventjes een humorfilm, en daarbij in een deuk liggen van het lachen....

dat zou in iedergeval mooi zijn voor de makers van deze film.

ik waardeer deze film om zijn muziek en de kop van Samuel,

besluit daarom ook om mijn stem iets naar beneden bij te stellen.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Het feit dat Bernie Mac en Isaac Hayes op respectievelijk 9 en 10 augustus '08 (een dag na elkaar en nog voor de première) overleden maakt dit toch een bijzonder film, zeker omdat eerbetoon aan overledenen ook in de film zelf een rol speelt.

Bij vlagen zeer vermakelijke met een paar fijne tracks. Er blijft echter wel een gevoel achter dat de film vooral rond de soundtrack is geschreven. Daarbij mist het script op veel momenten de nodige originaliteit een creativiteit en daardoor vaak weinig verrassend. Dat alles kan de pret echter niet drukken. Redelijke grappen en dito acteerwerk maken Soul Men tot een niet hoogstaand maar wel lekker wegkijkend filmpje.

avatar van Keane1983

Keane1983

Heerlijke soundtrack en een geweldig verhaal. Vol met humor en toch met een dramatische ondertoon.

Deze mix maakt het een lust voor het oog. Kijkt lekker weg en een dikke 4.0 waard.

avatar van dikkop

dikkop

Goed duo deze twee en een prettig film om naar te kijken, hier en daar best komisch. En uiteindelijk toch een tragisch nasmaak vanwege de gebeurtenissen in de realiteit...

R.I.P. en bedankt voor alle entertainment in de afgelopen jaren.

avatar van Betamax

Betamax

Leuke film, prima verhaal en lekker sfeertje.

avatar van plompa

plompa

aardige film, niet echt bijzonder. Door bernie M

en S jackson is het goed te verteren, maar met twee onbekenden zou dezelfde film neuk zijn.

avatar van Jay Hovah

Jay Hovah

Zonder enige verwachtingen deze film aangezet en dit is me 100 % meegevallen. De film kijkt lekker weg, leuke sfeer en muziek erin.

Sommige films moet je wel eens met een korrel zout nemen, maar in dit geval kan je het pak zeezout wel alvast klaarzetten. Dit maakt de film niet minder leuk, gewoon een grappige tussendoor film.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Erg fijne komedie.

Verhaal is misschien niet erg bijzonder, maar door de bakken met muziek, fijne sfeer en een overload aan leuke grappen is de film toch erg geslaagd. Waar de meeste komedies leuk beginnen en vervolgens een beetje wegzakken houdt deze film het tempo er de hele tijd in. De grappen zijn misschien niet allemaal even origineel maar er zit genoeg variatie in en omdat ze erg leuk gebracht worden werken ze erg goed.

Verder vond ik vooral Bernie Mac schitteren in deze film, zijn timing en lichaamstaal zijn werkelijk perfect, ook weet hij goed in te schatten wanneer het tijd is voor overacting en wanneer hij dit achterwege moet laten. Samuel L. Jackson is ook erg leuk, maar is toch ietsje minder grappig dan Mac en speelt weer een beetje zijn standaard rol.

Ga ik zeker nog een keer kijken, voor nu: 3.5*

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Leuke comedie

Vooral Bernie Mac doet het erg goed met zijn grappen. Erg jammer dat deze man dood is.

avatar van Zinema

Leuke film die al snel ontspoort.

Wat grappig begint en doorspekt is van een schitterende soundtrack wisselt al snel van stemming. De komedie met de vuilbekkende Mac en Jackson neigt in het begin naar hoopvolle gedachten, maar voor je het weet wordt er, enigszins misplaatst, drama aan het geheel toegevoegd. En dat blijkt hier toch redelijk spaak te lopen. Mac en Jackson zijn sterk maar de grappen gaan snel bergafwaarts en echt hilarisch wordt het helaas nergens. Het mierzoette einde en alle toegevoegde clichés verbruien het eindresultaat. En het had zo leuk kunnen zijn.

Jammer maar helaas..

avatar van BS

BS

Het is zeker een goede film maar het is toch moeilijk voor me om niet in gedachte te nemen dat het Bernie Mac en Isaac Hayes' laatste film is geweest. Het maakt het geheel toch net even iets anders en er is ook een kleine tribute aan het eind van de film.

Ondanks dat hebben we hier nog gewoon met een film te maken en die zit ook gewoon leuk in elkaar. Bernie speelt goed en samen met Samuel vloeken ze er weer heerlijk op los ( zou het bij Samuel eigenlijk niet anders willen )

Het verhaal is simpel maar goed uitgewerkt, de muziek is gewoon lekker en het geheel voelt ook leuk aan. Je zou kunnen zeggen "the black Blues Brothers" maar die vergelijking werkt alleen oppervlakkig.

Al met al dus eigenlijk gewoon een leuke film met zeer goede acteurs, goede muziek en dat alles in een leuk en luchtig sausje samengemengt.

Normaal had ik hier denk ik een 3,5 aan gegeven maar gezien het bovenstaande en de charme die dat met zich meebrengt ( die ik niet van me af kan schudden ) blijf ik er iets aparts aan overhouden wat het voor mij gewoon 4* waard maakt.

avatar van vcrrr

vcrrr

RIP Isaac Hayes en Bernie Mac

Ik heb veel gelachen en al met al genoten van deze film.

Een komedie die haar sterren zeker heeft verdiend!

avatar van Elineloves

Elineloves

Een leuke komedie met 2 zeer goede acteurs in de hoofdrol. Het verhaal is niet heel erg diepgaand en hier en daar wat voorspelbaar, maar dat maakt het zeker nog niet vervelend om naar te kijken. Ik heb veel gelachen om de opmerkingen die ze naar elkaar én naar anderen maakten, en de 2 heren kwamen absoluut geloofwaardig over.

4*, voor een van de betere komedies van de laatste tijd!

avatar van Najade

Najade

Heerlijke komedie, soms voorspelbaar en soms totaal onverwacht. Geweldig hoe Samual die wannabe rapper/vriendje/dealer in elkaar slaat, hahaha, hilarisch!

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijke film, moest er erg luidruchtig op gniffelen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Voldeed 100% aan mijn verwachting: aardige komedie, rivaliteit, roadtrip, happy end. Werkelijk nergens wist de film te verrassen, dat is wel jammer, maar ik heb her en der best hard moeten lachen. Jammergenoeg zakt het in het midden een beetje in. Soms erg simpele humor, maar vooruit, 3 sterren.