Genre: Komedie / Muziek
Geregisseerd door: Malcolm D. Lee
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Bernie Mac en Sharon Leal
Plot Soul Men
Ondanks dat het al twintig jaar geleden dat ze met elkaar hebben gesproken besluiten Louis (Samuel L. Jackson) en Floyd (Bernie Mac) deel te nemen aan een herenigingsprestatie om hun overleden bandleider van vroeger te eren.
Louis Hinds
Duane Henderson
Marcus Hooks
Zichzelf
LEIDENAAR187
De film begint top en het eerste uur is hilarisch.
De wisselwerking tussen Bernie Mac(rust in vrede,erg jammer) en Jackson is erg goed,erg komisch en lekker grof.
Ze hebben zoveel charisma samen,erg vermakelijk.
Maar laatste half uur word het wat minder,sinds de dochter van Jackson(lekker ding) ten tonele verschijnt krijgt de film wat meer drama,en vooral de groffe uitspraken lijken totaal verdwenen,Jackson en Mac sluiten vriendschap,enz enz,logisch en voorspelbaar,maar toch jammer.
Ook is soul niet helemaal mijn muziek.
Wel erg grappige film!
Nogal flauwe en vooral veel te platte komedie. In het begin is het nog wel grappig maar na een half uurtje wordt het gewoon cliche op cliche.
En de kunstgebit-uit pijpscene is ook weer van de partij.
M.Goodkat
Hele leuke film met Samuel Jackson en Bernie Mac.
Je zag in de blik van bernie mac dat die ziek was ook
RIP trouwens aan bernie mac en Isaac Hayes
SiD3Sp|N
Vreemd dat deze film zo'n hoog gemiddelde heeft. Aardige film met leuke momenten maar om nou te zeggen dat deze film echt 3,5 ster gemiddeld moet hebben daar kan ik niet bij. Zal ongetwijfeld aan het overlijden van Bernie mac en Isaac Hayes liggen.
Wat me het meest bijblijft uit de film zijn die dialogen tussen die 2, elkaar uitschelden voor alles en nog wat dat was leuk, bv de reaktie van Samuel nadat ie 's nachts tegen de stijve leuter van Bernie Mac aan ligt, geweldig. Grappen verder waren niet echt speciaal moet ik zeggen.
mike2006
Leuke film met Mac en Jackson. Verwacht geen geniale nieuwe dingen, maar een mix van een komedie met een roadmovie en wat music. Ontzettend veel gescheld, maar dat zijn we van Mac en zijn produkties wel gewend. Wel grappig dat van degene die denken dat die dood gaat in de film, hij juist de enige is die nu nog leeft. Geweldige film voor zondagavond ( en heb die ook toen gekeken)
N_SANE
Ik had er geen verwachtingen van, maar toch wist de film me te verrassen. Er zaten leuke momenten in en op bepaalde momenten kon ik me wel een lach tevoorschijn toveren. Leuk voor een regenachtige zondag of een saaie middag. Verstand op 0 en kijken maar.
Waku
doodgewone leuke en vlotte komedie.
Samuel L. Jackson en, Bernie Mac zijn goed op dreef,
90 minuten bekvechten.
Einde deed mij beetje denken aan Michael Jackson memorial.
Mooie homage tijdens de aftiteling van de overleden Bernie Mac ,
blijven kijken dus.
3*/3.5*
Thorak
deTuinman
In het begin was het nog best te pruimen. Maar de daaropvolgende humor kan wel erg veel zout gebruiken. Beide personages vind ik slecht gekozen, maar vooral Jackson ligt het niet in z'n genen om kiddisch-komisch te zijn. Verder veel van hetzelfde.
Jammer.
Rebel80
Wat een hoop jankerds hier!
Anywayz, grappige film, blijft leuk een vloekende Bernie en Samuel.
Leuke humor, toffe muziek
deTuinman
Wat een hoop jankerds hier!
wat een simpele ziel ben jij....
Vic Mackey
Blijft niet lang hangen of zo, maar toch kijkt 'ie lekker weg! Mac en Jackson zijn een leuke combinatie..
Metalfist
Out of sync. Never out of style
Ik was de film al wel eens een paar keer tegen gekomen in de winkels maar vond hem meestal te duur voor hem zomaar blind te kopen. Gisteren stond hij tot mijn groot genoegen dan ook bij de dagfilms in de videotheek. Snel meegepakt en me daarna laten wegblazen.
De film is eigenlijk al de moeite waard om te zien doordat het de laatste film is van zowel Bernie Mac als Isaac Hayes die allebei niet zo lang na de opnames zijn overleden (9 en 10 augustus). Het verhaal van Soul Men is bij het verschijnen dan ook zeer actueel, Poplegende Michael Jackson is nog niet zo lang overleden en hiervoor is een herdenkingsconcert gehouden. In Soul Men gebeurt dan ook net hetzelfde. Soul legende Marcus Hooks is dood en de media besluit om een herdenkingsconcert te houden met allerlei Soul sterren (waaronder de late Hayes). Natuurlijk kunnen Marcus zijn twee vroegere partners niet ontbreken en dat is waar Mac en Jackson aan te pas komen. Het script is op sommige momenten redelijk zwak en er wordt in mijn ogen soms net iets teveel ingespeeld op de goedkopere humor (de scène waar Jennifer Coolidge haar tanden uitdoet om Mac te oraal te bevredigen was het dieptepunt. Al was de afloop van die scène waar blijkt dat Mac met de moeder heeft geslapen maar Jackson met haar dochter wel hilarisch) Gelukkig wordt deze goedkopere humor afgewisseld voor groffe en cynische humor. Zo is het stuk waar Mac en Jackson in de pianokist terecht komen en Mac zijn vroegere, dode, partner letterlijk wurgt geweldig. Voor de rest verloopt het allemaal als een vrij standaard rise & fall plot maar toch verveelt het nergens.
De reden waarom het nooit verveelt is zonder twijfel de combinatie van Samuel L. Jackson en Bernie Mac. Het is toch ontzettend jammer dat Mac is overleden aangezien hij nog leuke films in petto had kunnen hebben doordat hij hier op sommige momenten echt fantastisch is. Hij slaagt erin om op zijn personage mooi te doseren waardoor hij een perfecte mengeling vindt van overacting en zijn gewone zelf. Maar Mac alleen was niet zo goed geweest. Het is doordat de altijd grofgebekte Samuel L. Jackson er nog aan te pas komt dat de film echt leuk wordt. De chemie tussen die twee is om je vingers van af te likken. Hier laat Jackson toch weer eens zien dat hij echt alle rollen aan kan van, mijn persoonlijke favoriet, Jules in Pulp Fiction tot deze Louis Hinds. Rest van de cast acteert zeker ook niet slecht, vooral Sharon Leal was zeker te pruimen maar wordt gewoon net als de rest weggespeeld door Jackson en Mac.
Iets waar de film ook zeker extra punten mee scoort is de muziek en de bijhorende pasjes. Soul behoort niet tot mijn favoriete muziekstijl maar voor een film als deze kan er niet genoeg inzitten. Jackson en Mac lijken er bijzonder veel plezier in te hebben waardoor er soms erg aanstekelijke scènes worden gecreëerd (met als hoogtepunt wanneer ze zijn gestrand in het midden van de woestijn en ze hun oude nummer horen ter ere van Marcus) Waar ik nog het meeste van verschoot is dat ze zelfs nog redelijk goed kunnen zingen, al is het toch het beste dat ze voor een acteercarrière hebben gekozen. Het zorgt in ieder geval wel voor een meerwaarde dat er geen overdubs aan te pas zijn gekomen.
Mooie afsluiter voor Hayes en Mac hun carrière.
noknoke
Nogmaals ben ik geen komedie liefhebber, maar omdat Samuel L. Jackson erin speelde waagde ik een gok, en op goed geluk dit keer.
Samuel L. Jackson, en Bernie Mac hebben er echt wat van gemaakt.
Ik hou van die, bad ass mother f"cker- taal van Samuel L. Jackson.
In welke film ook van hem.
flyer
Begint allemaal goed maar zodra je over helft bent zakt de film behoorlijk weg.
noknoke
Toch heb ik tot het einde gelachen, en ik lach nooit normaal gesproken.
Gewoon goed.!!
Rebel80
wat een simpele ziel ben jij....
zeg jij, de tuinman...
haha maar je hebt gelijk hoor, your the man
Ik, als grote fan van beide acteurs (Samuel L. Jackson en de overleden Bernie Mac), voelde mezelf verplicht om deze te gaan zien. Ik had er dan ook grote verwachtingen van. Deze twee 'idolen' van me in één film, héérlijk!
Eerlijk gezegd vond ik het wel vreemd dat een film met deze beide acteurs erin zo weinig stemmen had en heeft, op zowat elke filmsite.
Nu, de film zelf. Voor fans van beide acteurs is die gewoon HILARISCH! Samuel L. Jackson vloekt en bekt vuil zoals alleen hij dat kan, gemengd met dat zalig komisch tintje. En Bernie Mac zijn grimassen en stommiteiten in de film zijn om plat te liggen van het lachen. Wat een perfect duo deze twee, hoe jammer dat het in de toekomst niet meer mogelijk is om ze nog eens samen in een film te zien spelen.
Besluit: Een hele leuke roadfilm (wie die eigenlijk ook is, naast de muziek). Je wist na 15 minuten al hoe de film gaat eindigen, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. De dialogen en tweestrijd tussen beide hoofdpersonages zijn werkelijk om te genieten. 4 sterren, knap!
Raffael77
Zie ook "The Dark Knight", ook een zeer matige film met een te hoge waardering.
Ben ik wel met je eens wat betreft The Dark Night maar ik kijk deze toch maar even voor de zekerheid.
Leland Palmer
Aardig, al had ik wel wat meer verwacht. Jackson en Mac doen het wel erg leuk en vloeken er een heerlijke partij op los. Blijft leuk.
Voor de rest stelt het allemaal niet zoveel voor, worden er veel cliché's uit de kast gehaald, deed de muziek (en het verhaal) me niet zoveel en waren veel grappen ook minder geslaagd (kunstgebitscéne). Maar ik heb deze 'Soul Men' toch makkelijk uitgezeten.
Eens met HarmJanStegenga hierboven mij, deel exact dezelfde mening. De film moest het echt van de chemie tussen Mac en Jackson hebben, die waren natuurlijk ook flink op dreef. Het zoutloze verhaal en de ietwat saaie/niet leuke muziek waren toch wel wat minder.
Zeker geen vervelende film om naar te kijken, het zit wel makkelijk uit, maar had stiekem toch wel op iets meer gehoopt.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het maar een gemiddelde komedie. De grappen waren erg flauw en het verhaal veel te overdreven neergezet. Mac en Jackson samen was inderdaad een hele goede combinatie. Het leek wel of je al aan Bernie Mac kon merken dat hij ziek was want ik vond hem veel minder dan in andere films. Hij kwam soms nogal flauwtjes over.
Ik vond het wel erg leuk om Samuel L Jackson eens in een komische rol te zien. Dit had ik eigenlijk nog niet van hem gezien. Ik vond het feit dat ze allebei zelf hun partijen zongen, een extra dimensie aan de film geven. Af en toe is de film wel grappig. Zoals bijvoorbeeld bij het allereerste optreden na er zo lang tussenuit te zijn geweest. Maar helaas zijn over het algemeen de grappen erg fout.
Rosicky
Langdradige comedy. Samuel L Jackson is altijd een cool motherfucker, maar dat maakt hier helaas nog geen goede film. De humor is van heel wisselend niveau, maar nooit heel grappig.
Xen0n
Zie ook "The Dark Knight", ook een zeer matige film met een te hoge waardering.
Waar slaat zo'n opmerking nou weer op!? Dus als jij(en nog een paar anderen) het niet eens bent met de rest van de site dan klopt het cijfer bij die film niet?? Aparte manier van denken...
Maar deze film ga ik in ieder geval bekijken goede reacties, en goede acteurs!

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005