• 9.378.920 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Malcolm D. Lee

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Bernie Mac en Sharon Leal

Plot Soul Men

Ondanks dat het al twintig jaar geleden dat ze met elkaar hebben gesproken besluiten Louis (Samuel L. Jackson) en Floyd (Bernie Mac) deel te nemen aan een herenigingsprestatie om hun overleden bandleider van vroeger te eren.

avatar van wwelover

wwelover

Geinig concept en leuk uitgewerkt. Leuk duo. Maar natuurlijk wel in achterhoofd dat Bernie Mac niet meer onder ons is. Wel gek dat zowel hij als Isaac hayes in de film zit. Wel leuk dat John Legend ook in de film zit,die doet wel briljant:)

Het is gewoon een leuke wegkijker die nergens op slaat. Weer veel groftaal gebruik zoals gewend van Jackson.

avatar van Zinema

Leuke film die al snel ontspoort.

Wat grappig begint en doorspekt is van een schitterende soundtrack wisselt al snel van stemming. De komedie met de vuilbekkende Mac en Jackson neigt in het begin naar hoopvolle gedachten, maar voor je het weet wordt er, enigszins misplaatst, drama aan het geheel toegevoegd. En dat blijkt hier toch redelijk spaak te lopen. Mac en Jackson zijn sterk maar de grappen gaan snel bergafwaarts en echt hilarisch wordt het helaas nergens. Het mierzoette einde en alle toegevoegde clichés verbruien het eindresultaat. En het had zo leuk kunnen zijn.

Jammer maar helaas..

avatar van BS

BS

Het is zeker een goede film maar het is toch moeilijk voor me om niet in gedachte te nemen dat het Bernie Mac en Isaac Hayes' laatste film is geweest. Het maakt het geheel toch net even iets anders en er is ook een kleine tribute aan het eind van de film.

Ondanks dat hebben we hier nog gewoon met een film te maken en die zit ook gewoon leuk in elkaar. Bernie speelt goed en samen met Samuel vloeken ze er weer heerlijk op los ( zou het bij Samuel eigenlijk niet anders willen )

Het verhaal is simpel maar goed uitgewerkt, de muziek is gewoon lekker en het geheel voelt ook leuk aan. Je zou kunnen zeggen "the black Blues Brothers" maar die vergelijking werkt alleen oppervlakkig.

Al met al dus eigenlijk gewoon een leuke film met zeer goede acteurs, goede muziek en dat alles in een leuk en luchtig sausje samengemengt.

Normaal had ik hier denk ik een 3,5 aan gegeven maar gezien het bovenstaande en de charme die dat met zich meebrengt ( die ik niet van me af kan schudden ) blijf ik er iets aparts aan overhouden wat het voor mij gewoon 4* waard maakt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een leuke komedie met 2 zeer goede acteurs in de hoofdrol. Het verhaal is niet heel erg diepgaand en hier en daar wat voorspelbaar, maar dat maakt het zeker nog niet vervelend om naar te kijken. Ik heb veel gelachen om de opmerkingen die ze naar elkaar én naar anderen maakten, en de 2 heren kwamen absoluut geloofwaardig over.

4*, voor een van de betere komedies van de laatste tijd!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Voldeed 100% aan mijn verwachting: aardige komedie, rivaliteit, roadtrip, happy end. Werkelijk nergens wist de film te verrassen, dat is wel jammer, maar ik heb her en der best hard moeten lachen. Jammergenoeg zakt het in het midden een beetje in. Soms erg simpele humor, maar vooruit, 3 sterren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Out of sync. Never out of style

Ik was de film al wel eens een paar keer tegen gekomen in de winkels maar vond hem meestal te duur voor hem zomaar blind te kopen. Gisteren stond hij tot mijn groot genoegen dan ook bij de dagfilms in de videotheek. Snel meegepakt en me daarna laten wegblazen.

De film is eigenlijk al de moeite waard om te zien doordat het de laatste film is van zowel Bernie Mac als Isaac Hayes die allebei niet zo lang na de opnames zijn overleden (9 en 10 augustus). Het verhaal van Soul Men is bij het verschijnen dan ook zeer actueel, Poplegende Michael Jackson is nog niet zo lang overleden en hiervoor is een herdenkingsconcert gehouden. In Soul Men gebeurt dan ook net hetzelfde. Soul legende Marcus Hooks is dood en de media besluit om een herdenkingsconcert te houden met allerlei Soul sterren (waaronder de late Hayes). Natuurlijk kunnen Marcus zijn twee vroegere partners niet ontbreken en dat is waar Mac en Jackson aan te pas komen. Het script is op sommige momenten redelijk zwak en er wordt in mijn ogen soms net iets teveel ingespeeld op de goedkopere humor (de scène waar Jennifer Coolidge haar tanden uitdoet om Mac te oraal te bevredigen was het dieptepunt. Al was de afloop van die scène waar blijkt dat Mac met de moeder heeft geslapen maar Jackson met haar dochter wel hilarisch) Gelukkig wordt deze goedkopere humor afgewisseld voor groffe en cynische humor. Zo is het stuk waar Mac en Jackson in de pianokist terecht komen en Mac zijn vroegere, dode, partner letterlijk wurgt geweldig. Voor de rest verloopt het allemaal als een vrij standaard rise & fall plot maar toch verveelt het nergens.

De reden waarom het nooit verveelt is zonder twijfel de combinatie van Samuel L. Jackson en Bernie Mac. Het is toch ontzettend jammer dat Mac is overleden aangezien hij nog leuke films in petto had kunnen hebben doordat hij hier op sommige momenten echt fantastisch is. Hij slaagt erin om op zijn personage mooi te doseren waardoor hij een perfecte mengeling vindt van overacting en zijn gewone zelf. Maar Mac alleen was niet zo goed geweest. Het is doordat de altijd grofgebekte Samuel L. Jackson er nog aan te pas komt dat de film echt leuk wordt. De chemie tussen die twee is om je vingers van af te likken. Hier laat Jackson toch weer eens zien dat hij echt alle rollen aan kan van, mijn persoonlijke favoriet, Jules in Pulp Fiction tot deze Louis Hinds. Rest van de cast acteert zeker ook niet slecht, vooral Sharon Leal was zeker te pruimen maar wordt gewoon net als de rest weggespeeld door Jackson en Mac.

Iets waar de film ook zeker extra punten mee scoort is de muziek en de bijhorende pasjes. Soul behoort niet tot mijn favoriete muziekstijl maar voor een film als deze kan er niet genoeg inzitten. Jackson en Mac lijken er bijzonder veel plezier in te hebben waardoor er soms erg aanstekelijke scènes worden gecreëerd (met als hoogtepunt wanneer ze zijn gestrand in het midden van de woestijn en ze hun oude nummer horen ter ere van Marcus) Waar ik nog het meeste van verschoot is dat ze zelfs nog redelijk goed kunnen zingen, al is het toch het beste dat ze voor een acteercarrière hebben gekozen. Het zorgt in ieder geval wel voor een meerwaarde dat er geen overdubs aan te pas zijn gekomen.

Mooie afsluiter voor Hayes en Mac hun carrière.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Aardig, al had ik wel wat meer verwacht. Jackson en Mac doen het wel erg leuk en vloeken er een heerlijke partij op los. Blijft leuk. Voor de rest stelt het allemaal niet zoveel voor, worden er veel cliché's uit de kast gehaald, deed de muziek (en het verhaal) me niet zoveel en waren veel grappen ook minder geslaagd (kunstgebitscéne). Maar ik heb deze 'Soul Men' toch makkelijk uitgezeten.

avatar van rep_robert

Eens met HarmJanStegenga hierboven mij, deel exact dezelfde mening. De film moest het echt van de chemie tussen Mac en Jackson hebben, die waren natuurlijk ook flink op dreef. Het zoutloze verhaal en de ietwat saaie/niet leuke muziek waren toch wel wat minder.

Zeker geen vervelende film om naar te kijken, het zit wel makkelijk uit, maar had stiekem toch wel op iets meer gehoopt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het maar een gemiddelde komedie. De grappen waren erg flauw en het verhaal veel te overdreven neergezet. Mac en Jackson samen was inderdaad een hele goede combinatie. Het leek wel of je al aan Bernie Mac kon merken dat hij ziek was want ik vond hem veel minder dan in andere films. Hij kwam soms nogal flauwtjes over.

Ik vond het wel erg leuk om Samuel L Jackson eens in een komische rol te zien. Dit had ik eigenlijk nog niet van hem gezien. Ik vond het feit dat ze allebei zelf hun partijen zongen, een extra dimensie aan de film geven. Af en toe is de film wel grappig. Zoals bijvoorbeeld bij het allereerste optreden na er zo lang tussenuit te zijn geweest. Maar helaas zijn over het algemeen de grappen erg fout.

avatar van Jesse93

Jesse93

Zeker mijn humor, een erg goede komedie. Ik zag hem in een trailer die op de dvd van Chocolate stond en toen moest ik hem kijken. Vooral doordat ik zag dat Samuel L. Jackson erin speelde. De muziek in de film vond ik ook erg goed. Erg mooie personages met de oude mannen die steeds 'proberen' te vechten en daarna weer beste vrienden zijn. En ja die assistent was gewoon een enorme bikkel.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk, alleen leunt de film wel een en al op het contact tussen Jackson en Mac.

Dat is dan wel erg leuk, wordt tegen het einde wel ietsje minder en ook het muzikale aspect was niet miraculeus. Maar het kijkt toch lekker weg en het eerste gedeelte is toch erg vermakelijk.

3,5* met kans op halfje verlaging.

avatar van Theunissen

Best wel een aardige komedie met prima rollen van Samuel L. Jackson en Bernie Mac. Vooral de laatste was goed opdreef en genoot zichtbaar van zijn rol. Het het verhaal is best leuk en grappig en de muziek (gezongen door Samuel L. Jackson en Bernie Mac) is ook nog eens om te pruimen en eigenlijk ook grappig. De aftiteling is trouwens een mooi eerbetoon aan de veels te jong gestorven Bernie Mac (ook Isaac Hayes wordt erin vermeld). Zijn rol in "Bad Santa" vond ik destijds ook zeer leuk.

avatar van scorsese

Alleraardigste roadmovie waarin twee soulbrothers, na diep te zijn gezonken, na 30 jaar hun comeback maken. Voorspelbaar, maar zeker wel leuk om naar te kijken. Uiteraard niet in de laatste plaats door de twee leuke rollen van Samuel L. Jackson en Bernie Mac. Een aantal leuke grappen en het einde heeft wel erg veel weg van het einde van The Blues Brothers.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zeer fijne komedie met een uiterst aangename toevoeging van de muziek. Samuel L. Jackson en Bernie Mac zijn een perfect duo en vullen elkaar uitstekend aan. De shots in de auto zien er niet optimaal uit maar dat is niet belangrijk want er wordt gewoon een nonchalante trip gemaakt door Amerika waarbij we verschillende malen even pauzeren om op te treden of om simpelweg iets geks mee te maken. Bijrollen worden aardig ingevuld en nergens wordt het te slap of te zwak. Lekker sfeertje, leuke dialogen.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Soul men.

Een film die ik eigenlijk in een impuls voor één euro heb gekocht. Jackson doet het meestal wel goed dus deze spatte al snel tussen alle slechte films uit. Helaas, echt slecht was hij ook weer niet alleen echt interessant werd het ook nergens.

Het verhaal was leuk. Het had niet heel veel om het lijf, gewoon een standaard flauw komedie verhaaltje.

Acteerwerk was leuk, niks meer en niks minder. Jackson en Mac doen het erg goed. Je ziet de chemie tijdens de film.

Helaas was de humor gewoon te plat en veruit te simpel.

De muziek was erg leuk en vooral het laatste nummer was erg goed gedaan.

Vermakelijk filmpje dat helaas wel aan alle kwaliteit ontbreekt.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het boogiet aardig in deze film

Heerlijke songs, de soundtrack bevat heel wat leuke oudere soul nummers.

Het is gewoon een vlotte muzikale comedy met grappen, die ik slechts af en toe platvloers vond. Waar gaat het eigenlijk over? Over twee mannen die op weg zijn. Niet echt iets belangrijks in dit geval.

Gewoon een film om met verstand op 0 te kijken en niet te hoeven nadenken.

avatar van mrkos

mrkos

witboek schreef:

Afgrijselijke film

Verklaar u nader?

Leuke film met grappige momenten. De mooie muziek en het goede acteerwerk trekt hem over de streep voor een voldoende.

3 sterren.

avatar van K. V.

K. V.

Deze muzikale film bekeken en het was niet mis. Niet het meest originele verhaal, maar vervelen deed het gelukkig niet.

De sfeer was luchtig en de cast deed het ook goed.

Prima filmpje.

avatar van Mickey b

Mickey b

Leuke komedie over twee ‘gepensioneerde’ soulzangers die nooit echt succes hadden en nu een comeback zoeken. Is een film met een beetje roadmovie en heel wat platte conversaties tussen de twee hoofdrolspelers. Taaltje vol met f*k en dito toestanden. Is allemaal niet hoogstaand en de humoristische dialogen hebben steeds een irritant achtergronddeuntje. Ook wat ze tegenkomen on-the-road is allemaal niet hoogstaand. Maar uiteindelijk heb ik me ergens wel geamuseerd. Moest enkel wat wennen aan Samuel L. Jackson in dergelijke platte komische rol. Maar het lukt hem wel. Er is ook nog wat emotionele dramatiek toegevoegd, maar dit wordt nergens echt zwaarwichtig en valt dus goed te verteren. Film is natuurlijk al enkele jaren oud en is te zien aan het camerawerk. Anno 2023 zijn we al wat meer gewoon. Langs andere kant stoorde me niets dus geef ik deze 3,5*. Heb me me wel geamuseerd en dat is wat telt…

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tof.

Sympathiek niemendalletje. Behoorlijk voorspelbaar, maar de setting is zeer geslaagd - de film ziet er ook gewoon goed uit. Samuel L. Jackson en Bernie Mac zijn een perfecte combo. Soms wat luid, maar dat valt uiteindelijk nog wel mee. De soulmuziek geeft te gepaste tijde een beetje extra sfeer in een verder ontspannen film.