• 9.379.158 stemmen

Geregisseerd door: Gaspar Noé

Met onder meer: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta en Cyril Roy

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 23 september 2010

• Bioscoop Zaterdag 21 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Enter the Void

Oscar en zijn zus Linda wonen sinds kort in Tokio. Oscar leeft van de inkomsten van kleine drugsdeals en Linda werkt als stripper in een nachtclub. Tijdens een inval van de politie wordt Oscar geraakt door een kogel. Hij ligt op sterven, maar zijn geest, die eveneens trouw is aan zijn belofte om zijn zus nooit achter te laten, weigert de wereld van de levenden te verlaten. Tijdens de dwaaltocht van zijn geest door de stad worden de visioenen steeds chaotischer en veranderen ze in een ware nachtmerrie. Het verleden, het heden en de toekomst vermengen zich in een hallucinogene draaikolk.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Dan wordt het hopelijk een avondje Breda

avatar van s0062423

s0062423

Mochizuki Rokuro

Had het inmiddels in de FIlmkrant gelezen. Lijkt me dat een website actueler is dan een gedrukt medium. Maar we houden

het in de gaten.

Safri

17 maart programma Breda bekend, of iemand moet al iets meer zeker weten?

avatar van niethie

niethie

IMDB zegt dat hij 23 september pas een Nederlandse release krijgt

Pfff, vrij lang wachten dus, als dat uberhaupt klopt. Toch wel een van de weinige films waarvan het me geweldig lijkt hem op het grote doek te zien en nou is geduld al niet een van mijn sterkste eigenschappen.

avatar van Animosh

Animosh

programma Breda

Staat er niet tussen. [Bron: BN DeStem] (Tenzij het de geheime slotfilm zou zijn, maar daarmee zouden ze wel een erg groot risico nemen)

BIFFF draait de film ook niet. Erg jammer, al is dat waarschijnlijk ook niet het ideale festival voor een film als deze.

avatar van SilverGun

SilverGun

Wel erg jammer, was van plan om die kant op te gaan voor Enter the Void eigenlijk. Waar hebben ze dat bij de Filmkrant dan precies vandaan gehaald?

Safri

Heel jammer ja. September duurt wel erg lang.

avatar van Montorsi

Montorsi

SilverGun schreef:

Het was een bijlage van het festival zelf in de Filmkrant.

avatar van starbright boy

Lijkt er dus op alsof de film wel in de planning stond maar dat het om een bepaalde reden niet doorgaat of niet door kan gaan.

avatar van s0062423

s0062423

Ik heb mailtje gestuurd naar filmfestival Breda, antwoord

Beste Gert,

Deze film gaat niet draaien op International Film Festival Breda. Vanmiddag vnaf een uur of vijf is ons programma online enn kun je op www.filmfestivalbreda.com zioen welke films er wel draaien.

Hartelijke groet,.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De film scheen niet op tijd afgeleverd te kunnen worden, werd me verteld..

Vaag verhaal.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Avatar and magic mushrooms.

Precies wat je in de trailer voorgeschoteld krijgt. Deze continu uitstel en hoop maakt de verwachtingen echt extreem hoog - hoop zo erg dat het niet voor niets is..

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Waaaaaah! Wat een gave, spannende trailer.

avatar van Montorsi

Montorsi

machtig dit, echt machtig.. dat neon, die trippy en flashy look, de volgende stap van Noé

Halcyon

Ziet er weer prachtig uit. Ik krijg hier enorm veel zin in. Ik vraag me alleen af of dit soort films wel gebaat is bij een speelduur van 150 minuten.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

1 woord: Top.

Muziek van Thomas weer, erg nice. Maar die track onder de trailer is niet van hem toch, bekende electro track van een jaar of anderhalf geleden. Ben de naam even vergeten. Of vergis ik me?

avatar van Apollinisch

Apollinisch

kinjutsu schreef:

LFO - Freak

Halcyon schreef:

Kan me goed voorstelen. Is dat ook niet een reden dat de film 'verdwenen' lijkt. Is er een nieuwe cut op komst?

Nu juist één van de weinige films waarbij ik niet echt opzie tegen zo'n lange speelduur.

Halcyon

Er tegen opzien is een groot woord, ik vrees alleen dat zo'n audiovisuele energie na meer dan twee uur verlammend gaat werken. Ik zie zo'n intensiteit graag ook gereflecteerd in een kortere speelduur, zoals bijvoorbeeld in Dead Leaves het geval was. Maar wie weet dat, eens ik deze film gezien heb, ik er wel helemaal anders over denk.

Halcyon schreef:

Goed beschreven. Ik had dat namelijk al bij die short van Noé in Destricted al was het daar maar 17 minuten. Op een gegeven moment is het me wel duidelijk waar-ie naartoe wil. Bij sommige films zit de katharsis in de lengte, maar met die audiovisuele energie zoals Halcyon het treffend noemt heb ik minder geduld.

Maar goed, misschien moet ik er wel helemáál niet aan beginnen

Er is juist een gebrek aan films die je daarmee helemaal lamslaan. Ik heb wel weer zin in een Izo of Bullet Ballet eigenlijk.

Halcyon

Voor alle duidelijkheid: met "verlammend werken" bedoel ik dat je na verloop van tijd een soort onverschilligheid gaat voelen bij wat je hoort en ziet. Wat mij betreft dus niet bepaald een kwaliteit voor een film. Maar goed, dat is allemaal discussie vooraf, ik blijf hoge verwachtingen koesteren voor deze film.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Apollinisch schreef:

LFO - Freak

Ah.. Juist.

avatar van Goodfella

Goodfella

Oooo wat heb ik hier een zin in!