• 9.378.137 stemmen

Mirrors (2008)

Horror / Thriller | 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton

Releasedatum: 18 september 2008

Plot Mirrors

"There is evil...On the other side."

Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?

Amy Carson

Anna Esseker

Lorenzo Sapelli

Dr. Morris

Minotaures

Is dit nou zo een film waar sommige mensen een tijdje de spiegels in het donker niet willen aankijken?

avatar van 606

Minotaures schreef:

Geen idee, maar de film is wel erg goed.

avatar van Vascago

Vascago

Minotaures schreef:

Ik kijk al niet eens in spiegels als het licht is......

Maar volgens mij zie je dan ook weinig.

Nou ben benieuwd.

Ik heb het hier thuis liggen en ga het kijken met Wrong Turn 3 dit weekend, maar ik wacht tot het donker is, voor de extra spanning.

avatar van 606

Nou ben benieuwd.

Dan kan je nog lang wachten kerel, gebeurt pas na 20.00

avatar van maikel01

maikel01

goede film Top!

Minotaures

Een briljante horror. Eindelijk een film die ik zijn genre waardig kan noemen.

Een goed bedacht verhaal, kille schrikmomenten (normaal verwacht je ze, maar toch treft de schrik je), acteerwerk was overtuigend, creepy muziek en de gore zat er goed in.

Amy Smart en Paula Patton Vooral de scène waar de huis vol met water was. En je hebt natuurlijk altijd iemand die de pret bederft en dat voor extra spanning zorgt... irritant klein rotjoch.

Een horror die me hart op een paar moment een kleine shock gaf (gillende vrouw, de psychotische non en de nachtwandelingen door het gebouw) en zo hoort een horror te zijn. Puik werk.

Wat is trouwens het verschil tussen de ongecensureerd en de bioscoopversie? Want bij beide zit de bad-kamerscène met Amy Smart en het verscheuren van de kaak.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze heb'k nog in de cinema willen gaan zien, maar omdat er zoveel teleurgestelde reacties verschenen van fans die zijn vorige Horrorfilms ijzersterk vonden (zoals ik) heb ik hem wijselijk overgeslagen. Nu heb'k hem toch maar bekeken omdat ze hem op de Prime filmkanalen uitzenden.

Voor mij is het ook een teleurstelling geworden. Na zijn vorige, uiterst afschrikwekkende en visueel schokkende films, komt dit Hollywood afkooksel maar flauw over.

Ik heb er uit curiositeit de cijfertjes eens bijgehaald. Zijn doorbraakfilm "Haute tension (2003)" had een budget van
+- 0,5 miljoen Dollar en was een schot in de roos, wat mij betreft een van de beste Horrorfilms van de laatste 10 jaar !
Dan volgt "The Hills Have Eyes (2006)", gemaakt met een budget van +- 15 miljoen Dollar, ook een héél goeie Horror met een hoog “gore” gehalte, een vette aanrader voor de genrefans !
En dan nu deze “Mirrors (2008)” die een ruim budget kreeg aangemeten van +- 35 miljoen Dollar.

Een verhoging van budget betekent meestal meer controle door de producerende studio op de regisseur, en dat is er aan te zien... Alex Aja heeft duidelijk een knieval gemaakt voor het geld en heeft er een Thriller voor het grote publiek van gemaakt. De fans van het eerste uur laat hij in de kou staan. Afwachten maar of zijn volgende film “Piranha 3-D (2010)” wat gaat worden, ik vrees voor het ergste...

Ach ja, wat deze film betreft !
Hij is zeker niet slecht. Buiten enkele schokkende scènes zoals die met Ben's zus in het bad en het finale eindgevecht met de boosaardige Anna valt er niet veel meer te beleven dan enkele goedkope verschiet-effecten.

Als die op tv speelt zou ik je durven aanraden er eens naar te kijken, hij heeft zo zijn goeie momenten maar die zijn schaars. Het ziet er allemaal mooi uit en de soundtrack valt goed mee. Dit er zo eentje die gemaakt is voor het grote publiek, ideaal om samen met je vriend(in) te bekijken zodat die nog wat verder in je armen kruipt. Maar voor doorwinterde Horrorfans is dit slappe kost, volgende keer beter meneer Aja !

6/10.
Een Horror-Thriller die best enkele sterke momenten bevat maar voor de rest middelmatig overkomt. Hier kan je gerust met de hele familie naar kijken, buiten een tweetal expliciet gore scènes valt het allemaal best mee, hou alvast je kussentje in de aanslag

Filmsite: MIRRORS - Own it on DVD & Blu-ray - mirrorsmovie.com

avatar van Metalfist

Metalfist

There is evil........On the other side

Ik kende Mirrors wel van naam en ik meende vroeger ooit eens de trailer te hebben gezien maar die vond ik niet zo bijster speciaal. Maar als je met een groep mensen film ziet dan kan het wel eens zijn dat je wordt overstemd dus werd het gisteravond toch deze Mirrors en hoewel de film iets beter was dan ik had verwacht is het toch nog altijd geen vette...

Zoals de laatste tijd nogal veel is aan het gebeuren is Mirrors ook een remake van een Aziatische film. Op zich niet slecht maar het voelt al gewoon zo gekopieerd aan. Het verhaal van Mirrors heeft dan ook wel wat potentie maar ik vind het moeilijk om daar goede punten aan te geven want echt origineel is het allemaal niet meer. Pas op, ik zeg wel potentie want Mirrors faalt in meerdere opzichten maar vooral in het einde. Op zich kan ik zo'n twisteinde wel appreciëren maar nu slaagt het gewoon nergens op. Het kan zijn dat ik een hint heb gemist, het was een nogal druk gezelschap naar het einde toe maar op de een of andere manier is Carson ineens aan de andere kant van een spiegel terecht gekomen. Ik heb totaal geen idee wanneer hij in het gevecht met de non daar is terecht gekomen maar soit, het zal wel bij het mysterieuze aspect van de film horen. Het concept van Mirrors was nochtans nog wel ietwat boeiend maar het wordt allemaal nogal raar uitgewerkt. De spiegels werken echt precies at random maar dat zorgt gelukkig dan wel weer voor een aantal uitstekende gore scènes. De beginscène ziet er goed uit maar het sterkste was toch de scène in bad waar de zus van Carson haar eigen onderkaak eraf trekt. Special effects in films kunnen me maar van tijd tot tijd bekoren maar dit zag er echt uitstekend uit. Voor de rest zagen de effecten er ook uitstekend uit, vooral wanneer het spiegelbeeld van iemand bleef zitten of compleet een andere beweging deed. Waarschijnlijk is dat helemaal niet moeilijk om te maken maar ik vond het er ontzettend creepy uitzien. Ik kijk in ieder geval nu wel meer uit naar Aja's revival van de Piranha reeks.

Kiefer Sutherland heb ik altijd wat een vreemde acteur gevonden. Ik ken een aantal films met hem in de hoofdrol en daar doet hij het zeker niet slecht maar, hoewel ik maar twee seizoenen heb gezien, ik moet altijd aan Jack Bauer denken wanneer ik hem zie spelen. Het is volgens mij toch bijna een vloek voor de verdere carrière van een acteur om in zo'n goedlopende serie de hoofdrol te spelen. Soit, ook hier doet Sutherland het zeker niet slecht. Niet dat het één van zijn betere rollen is want daarvoor is dit gewoonweg te standaard. Amy Smart is compleet te skippen buiten in één scène en dat geldt eigenlijk bijna voor iedereen van de cast, het skippen gedeelte dan. Het is iets wat je jammer genoeg ziet voorkomen in horrorfilms. Iets waar ik ook absoluut niet tegen kan is dat er kinderen in films worden gecast. Soms kan dit goed uitdraaien (de originele Omen o.a.) maar hier is de zoon van Carson, Cameron Boyce, zo irritant. Voor de dochter geldt hetzelfde trouwens.

Uiteindelijk is Mirrors een film geworden waar ik niet bijster veel van verwachte maar waar ik ook niet bijster veel voor terug krijg. De effecten zien er goed uit maar het verhaal en de cast is soms tenenkrommend slecht. Misschien dat het Koreaanse origineel beter is maar daar twijfel ik eerlijk gezegd aan. Jammer genoeg staat het vervolg ook al in productie...

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Degelijke horrorprent.

Het drama-gedeelte doorheen de film voegde nogal weinig toe. Het zorgde dat Mirrors soms wat inzakte.

Er had gerust wat geknipt kunnen worden en louter op de horror gefocust mogen worden. Niet dat ik me er echt aan stoorde maar geef mij maar Aja à la Haute Tension.

Verder is de badscène eentje om nooit meer te vergeten. Erg, erg knap gedaan.

3,5 *

avatar van Mescaline

Mescaline

Spannende Horror film met een leuke rol voor Kiefer Sutherland, zijn tegenspeelster vond ik alleen wel een heel stuk minder, maar ja je kan natuurlijk niet alles hebben
Vond het verloop van het verhaal lekker vlot gaan maar daardoor niet minder goed uitgewerkt, ook de locaties waar gefilmd zijn waren erg sfeervol en duister wat deze film erg ten goede kwam!
Ook het einde heb ik eigenlijk weinig op aan te merken, enige minpunt vind ik wel de scene dat die oude vrouw in die spiegelruimte zat en je opeens allemaal rare wezens in de ramen zag verschijnen, dit vond ik totaal niet aansluiten bij de rest van de film

Maar goed, deze film mag zeker te weten 1 van de betere worden genoemd van de afgelopen jaren! heb me er erg goed mee weten te vermaken.

4 sterren.

avatar van Fixi88

Fixi88

Een spannende horrorfilm die mij sinds lange tijd weer een keer geboeit heeft. Ik vond hem zeker een van de beste horrorfilms die ik de afgelopen tijd gezien heb. Dat komt vooral omdat je het monster/demoon niet of nauwelijks ziet. Vooral in deze tijd wanneer alles scherp is. Dan valt dan meestal tegen. Dat had ik bijvoorbeeld ook bij The Unborn. Mooie creepy film is mijn uiteindelijke oordeel.

avatar van Chefchenko

Chefchenko

Alexandre Aja heeft vooral met Haute Tension bewezen dat hij definitief iemand van de nieuwe generatie horror-makers is, die snappen waar het om gaat. Een constant griezelige sfeer in stijlvolle settings en een aantal onverwachte schokmomenten. Deze film weet vanaf het begin aan te vermaken en ook het middenstuk en einde zijn top. Aanrader voor elke horrorfan. Ik kijk uit naar Piranha 3D.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Moet bekennen dat ik van Alexandre Aja na zijn verrassende The Hills Have Eyes remake en het meesterlijke Haute Tension toch wat beters had verwacht dan Mirrors. Om te beginnen was ik niet overtuigd van Kiefer Sutherland die in mijn ogen niks doet met het trauma van zijn personage waardoor zijn geschiedenis als een droog stuk brood naast hem wordt neergelegd. Het afschrikwekkende van de film zei me ook nogal weinig, er wordt gepoogd om de spiegels tot leven te wekken met veel CGI en laat dat als enkel gegeven me nou net barweinig doen. Bovendien kon ik het geluid niet plaatsen; de spiegel laat ons hoofdpersonage door middel van haar reflectie een andere dimensie zien maar ook blijkbaar oorverdovend horen? Jammer, Mirrors is in mijn ogen niet geslaagd.

avatar van Flauwekrul

Flauwekrul

Goed verhaal, goede schrikmomenten, goed geacteerd. Een goede film dus! Vond die badscene erg ranzig, maar dat hoort nou eenmaal bij een horror. Een aanrader in ieder geval.

avatar van maxo922

maxo922

Redelijk.

De film begint ietwat chaotisch en haastig, maar weet toch een zeer krachtige sfeer te creeren. Het warenhuis is uitstekend griezelig neergezet. Verder verloopt het eerste uur probleemloos, zeer spannend en bovenal erg mysterieus. Ook vond ik de scene met de 'break-off jaw' zeer smakelijk .

Na het eerste uur wordt het toch wat minder. De schrikmomenten worden wat afgezaagd en de scenes in het huis van de hoofdpresoon vond ik toch niet echt geslaagd. En dan komt de ontknoping, de oplossing, het einde van het mysterie. O, was het maar gewoon niet opgelost want dit is zeer zielig. De ontknoping is zeer pover en fantasieloos mensen! erg jammer.

Laat nou net gelukkig de laatste scene toch wel schokkend zijn en mij met een net-niet-vervelend gevoel achterlaten.

kleine * 3,0

avatar van Jozz

Jozz

Wat een bizar verhaal zeg, je moet er maar op komen. Het begint allemaal veelbelovend en spannend. Schrikmomenten zijn er genoeg en er wordt prima geacteerd, al is het inderdaad lastig om niet steeds Jack Bauer voor je te zien .

In het tweede deel van de film gaat het werkelijk helemaal nergens meer over. Een demon die uit een mens in spiegels is gekomen, en uiteindelijk weer terugkomt in een of andere non die vervolgens veranderd in een soort van zombie. Ik probeerde het allemaal te begrijpen, maar ben maar gestopt met proberen en gewoon van de film te genieten. Want met het verstand op nul issie best leuk om naar te kijken .

Het einde is onnodig en het lijkt alsof deze voor de lol bovenop het verhaal is geplakt, omdat het anders te standaard zou worden. Maar goed, als het de bedoeling is geweest om te verrassen, dan is dat wel gelukt .

Al met al toch een aardige horror. 3*

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Ongetwijfeld de engste film die ik ooit gezien heb. Ik heb spiegels altijd al luguber gevonden. In deze film wordt daar goed op ingespeeld. Wat mij betreft misschien iets te, nu 2 jaar later heb ik nog moeite met het kijken in de spiegel en hoef Mirrors dan ook nooit meer te zien.

Het acteerwerk is te pruimen, maar Kiefer Sutherland is gewoon Jack Bauer en dat gevoel kon ik maar moeilijk loslaten.

Zoals eerder gezegd zit de tweede helft van de film niet zo goed in elkaar. Uit alle macht wordt geprobeerd om iets origineels en bijzonders van de film te maken, maar het geheel wordt er eigenlijk alleen maar belachelijk van.

Goede film om 's avonds alleen te kijken als je lekker wil griezelen, al raad ik je dat niet aan.

Ik geef Mirrors 4* en dit is compleet gebaseerd op gevoel. Als een film zo'n gevoel van angst weet los te maken in mij geef ik 'm daar ook zeker de credits voor.

avatar van essepluisje

essepluisje

Aardige horrorfilm maar niet heel bijzonder. Paar leuke scenes (denk aan het bad) maar verder niet heel speciaal.

Maar heb me toch wel vermaakt dus 3*

avatar van Colombo

Colombo

Eng? nee hoor, moet gewoon lachen om sommige 'enge momenten'..Film begon goed daarna werd het allemaal zo saai en nep. En zoals de meeste horror films is mirrors ook voorspelbaar.. Plus punt is dat het wel leuk bedacht is! 2,5

avatar van Freckles

Freckles

Toffe, aardige horrorfilm.

Had al lang gewacht om 'm eens te bekijken.

avatar van Freckles

Freckles

Morgen op Prime Action.

avatar van Suleika1

Suleika1

Ik vond de film niet echt eng maar de scene in het bad waarin de zus haar onderkaak eraf trekt, is wel erg sterk. Er hadden alleen meer van zulke scenes in gemoeten. De rest van de film was nogal lauw.

avatar van Emma'

Emma'

Goede film, ze hadden de scène waarbij Anna Ekesser wordt vastgebonden tussen al die spiegels, sterker naar voren mogen laten komen. Nu was het een soort tussendoortje, je zag wel dat alle spiegels braken, maar uiteindelijk was dat niet de scène waar naartoe werd gewerkt (zo kwam het op mij over). Muziek was wel heel erg sterk, het houdt je aan het kijken. 4,0*

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

sterke film, met als beste momenten : de badscène van de zus en de non op het einde die veranderd is in zombie/monster... gekke oude wijven zijn trouwens veelal een geslaagd horror concept...

avatar van bjerik76

bjerik76

hij komt wat traag op gang, maar er zaten scenes in dat ik gelijk weer helemaal wakker schoot en op t puntje van mn stoel zat.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Pff, 3,29 gemiddeld??

Echt een drama film!

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Tegenvaller!

Had er veel meer van verwacht.

Sommige stukjes waren wel spannend, maar het verhaal slaat nergens op.

avatar van Vascago

Vascago

Stewie Griffin schreef:

Tegenvaller!

Had er veel meer van verwacht.

Sommige stukjes waren wel spannend, maar het verhaal slaat nergens op.

Lol, dat is de 2e keer dat ik je dat nu bij een horrorfilm zie plaatsen. Uiteraard slaat het verhaal nergens op, maar daarom kan het nog wel leuk zijn. Als je serieuze verhalen wilt, dingen die echt kunnen, ga dan geen horror kijken ofzo.

avatar van rep_robert

Rara opmerking inderdaad, het is niet meer dan logisch dat het verhaal de logica van de fysieke/wetenschappelijk wetten tart. Ga de film nu even kijken.