Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Mirrors
"There is evil...On the other side."
Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?
Ben Carson
Anna Esseker
Lorenzo Sapelli
Dr. Morris
dvd-me
De vraag is bij mij hoe komt ie nu in de spiegel wereld terecht, dat stuk heb ik gemist
Dat snap ik ook niet zo.. iemand een idee hoe dat met het einde zit?
Valura
Dat snap ik ook niet zo.. iemand een idee hoe dat met het einde zit?
Volgens mij is hij gestorven tijdens die instorting en zit hij in diezelfde schemerwereld waarin de slachtoffers van de Mayflower zaten, die spiegelwereld dus. Dat is zogezegd een raam naar de wereld van de levenden. Hij zit dus vast tot iemand zijn ziel kan bevrijden (of iets in die trant).
powerman
Goed gemaakte horrorfilm. Films in dit genre zijn meestal wel voorspelbaar, ook deze. Maar de special effects zijn goed gedaan en natuurlijk is Kiefer Sutherland niet zomaar een acteur.
kissyfur
Kon het verhaal zelfs op 4x nog volgen. Ik vermoed dat het christelijke thema (schuld en boete, St. Matthew's, St. Augustine) niet in de oorspronkelijke versie zat. Blijkbaar is horror mijn genre niet meer.
olira
We vonden dit een goede film. Goede griezelige sfeer, zo'n uitgebrand en verlaten warenhuis is altijd eng snachts! Einde beetje vreemd. Niet heel logisch gekozen. Maar zeker niet teleurstellend. Erg spannend, en het wordt niet te nep, wat de meeste horrors toch vaak hebben. Deze is zeker het kijken waard!
Bart013
Eerste 3/4e gedeelte van de film is top. Super sfeertje, griezelig hoe de spiegels terugkijken/moorden en dergelijke. En eigenlijk niet al te onrealistisch. Maar man wat een tegenvaller is dat laatste stuk dan, waarom veranderd Anna niet in een 80 jarige schyzofreen maar in een bloeddorstig monster? Waarom zit Benjamin in de spiegelwereld? Door wat ingestorte pilaren...? En bovendien had het gewoon realistischer afgewerkt mogen worden, net zoals de rest van de film is.
garehaan
Om eerlijk te zijn iet wat meer van verwacht, maar denk nu niet dat de film tegenviel, dat ook weer niet, goeie film maar er was meer uit te halen geweest.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Mirrors is een erg spannende film, die je soms op het puntje van je stoel laat zitten. Kiefer Sutherland is prima aan het acteren en alhoewel de aandacht voor echte karakterontwikkeling niet aanwezig is en de vrouw en kinderen van Sutherland's personage niet altijd even zuiver acteren, gaat het in deze film toch vooral om het mysterie van de spiegels. Helaas word het naar het einde toe een beetje te fantasy-achtig en dat gevecht met dat monstertje op het einde paste eerder in een Scary Movie film; dat nam echt gewoon alle spanning weg. Ik durf nog steeds met gemak in spiegels te kijken, wat betekent dat de film zijn taak niet goed heeft volbracht. Het einde was een echte misser. Jammer. Door en door matig horror-filmpje.
2,5 sterren
boemboem27
goede en zeer vermakelijke thriller/horror.
erg goed gevonden met die spiegels.
Lang geleden dat ik weer eens een redelijk goede horror/thriller heb gezien
met mooie/goede spec effects aanrader dus....
tis wat
Vond het een matige horror film
de vrouw vond ik erg slecht acteren, Kiefer speelde wel aardig
een paar spannende momenten en een voor mij onduidelijk einde
hardhiller1992
Leuke film.
Vond de eerste helft van de film beter dan het tweede,
werd een beetje vaag op het eind...
horror3d
Fantastish .Het is natuurlijk spijtig dat het zo moest eindiggen maarja
banju
Wij , kijken met buurvrouw vaak horrors, vonden hem knap spooky!
Wel raar dat de ........ ineens overal waren.
In het laatste deel van de film zaten wat missers.
En het einde, ja...........
Ice_Princess
Ik vond het wel een leuke film, vooral dat hij in de spiegelwereld terecht kwam, en dat hij dan snapte waar die handjes vandaan kwamen.. We hadden dat eerst niet door toen hij het gebouw uitwandelde, niemand hielp hem! En je weet toch dat het met een horrorfilm meestal niet serieus gesteld is?
lugia
Was goede film maar soms kon ik niet zo goed volgen

lugia
Fantastish .Het is natuurlijk spijtig dat het zo moest eindiggen maarja
het was goed maar ook weer niet fantastisch!
kiezel
het was goed maar ook weer niet fantastisch!
En toch geef je'm 5?
Ik vond de film echt geslaagd, ik begrijp niet dat de meeste mensen hier 'm zo voorspellend vinden, die indruk had ik helemaal niet. Een goed opgebouwd verhaal, enkel zonde van de acteerprestaties van iedereen buiten Kiefer, maar verder er goeie horror!
shadoweyes
een best goede film goede horror sfeer alleen het laatste viel me een beetje tegen ik had die demon meer verwacht zoals de wishmaster ofzo en niet als zo'n vaag ding
maja dat is mijn mening
in ieder geval vind ik hem wel 4 sterren waard
jirachi03
Is de films een beetje á la Grudge/Ring ? Bijv.: dat een duister figuur flitsend naar het slachtoffer komt
Zoja , ik kijk hem dan ^^
shadoweyes
nee deze film is meer met spiegels en spiegel beelden daarom ook de naam mirrors
Kelly_90
Ik vond het een betere film dan gedacht.
Sommige stukken waren echt schrikken.
aesop
andere film dan ik van Alexander Aja gewendt ben, meer schrik momenten, minder gore.
Prima horror, zwak einde.
Ramnnn
Had vrij hoge verwachtingen van deze film. Helaas zijn deze maar deels uitgekomen, dit hoofdzakelijk door een zeer zwak einde wat opzich best leuk had kunnen zijn, maar totaal niet aanslaat.
Nomak
Spiegels zijn echt een perfect onderwerp om een horrorfilm over te maken. Ze hebben iets mysterieus. Het is dan ook vreselijk eng als je spiegelbeeld een eigen leven gaat leiden en dingen gaat doen waar je geen controle over hebt. Zo een donker en verlaten gebouw met spiegels is dan ook een geschikte locatie voor het verhaal. Ik vond de sfeer dan ook erg geslaagd.
De schrikmomenten deden me niet zoveel, maar de film heeft enkele zeer geslaagde scènes. Het allerbeste moment van de film vond ik dan ook als de jongen in de spiegel tegen zichzelf aan het praten is. Als zijn moeder hem roept staat hij op, maar het jongetje in de spiegel blijft zitten. Man, dat is echt een perfecte scène, overdreven akelig. Die momenten zoek ik in een horrorfilm. Om diezelfde reden vond ik dan ook de badkamerscène erg geslaagd. Niet zozeer omdat ze haar kaak eraf scheurt, maar vooral om het moment dat ze zich omdraait en haar spiegelbeeld blijft staan.
Het acteerwerk is ook prima te noemen. Vooral Kiefer Sutherland acteert hier uitstekend, al is dat niet echt een verrassing. Handige zet om hem de hoofdrol te geven want die plotse woede- en paniekaanvallen kan hij als geen ander geloofwaardig neerzetten.
Die Paula Patton is trouwens een knappe dame.
Het minpunt van de film vind ik het einde. Vanaf het moment dat die non in de stoel zit en de boel ontploft begint het allemaal ongeloofwaardig te worden. Dat gevecht met het monster vond ik wat overbodig. En waarom zit Kiefer nu vast aan de andere kant van de spiegelwereld? De boze demoon is toch weg en spiegels in het gebouw zijn toch kapot. Ik vind het maar een vreemd einde.
In elk geval is de film in het geheel zeker wel geslaagd. Enkele erg sfeervolle en enge scènes hebben er toch echt voor gezorgd dat ik daarnet met een raar gevoel in de spiegel keek. Ik denk wel dat de film dat effect op meerdere mensen zal hebben. Mirrors is een aanrader!
Layla!
De non die op het einde veranderde in The Ring/Excorsist monster gaf me even de chillsz..
Verder wel een goed verhaallijn en natuurlijk zo'n stom einde (ik noem het net-niet-goedkomen-hè einde)...
Boeikens
Aanrader.
Tegenwoordig is het niet zo simpel meer om nog iets origineels uit te brengen in het horrorgenre maar met deze is Alex Aja er naar mijn mening toch behoorlijk in geslaagd.
De film biedt goede spanning in een prachtige sfeer. De fx zijn niet altijd even geslaagd, de gore is hier en daar toch aanwezig en Sutherland zet een glansvolle rol neer. Enkel het einde vind ik licht tegenvallend.
huVILEub
Erg sterke horrorfilm. Een origineel verhaal en hele leuke stukken erin. Ook wel spannend en de visuele effecten waren zeker niet slecht. Zeker een aanrader voor de horrorliefhebber.

Mirrors 2
2010