• 9.374.478 stemmen

Documentaire / Muziek | 78 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Luc Besson

Met onder meer: vissen, andere zeedieren

Gesproken taal: Frans

Plot Atlantis

Beelden van de onderwater-wereld van verschillende plekken op de planeet, ondersteund door muziek van Eric Serra.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tsjidde

tsjidde

Ik had hoge verwachtingen van deze docu, maar helaas zijn ze niet uitgekomen. De beelden zijn welliswaar mooi, maar nergens echt spectaculair. Daarbij vond ik de tussentitels maar filosofische poeha, dat had van mij ook niet gehoeven. Nee, dan vond en vind ik Deep Blue (2003) toch een stuk beter.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

La Movement en `L Amour waren de interessantste hoofdstukken uit deze film waarvan de onderwaterwereld is onderverdeeld in meerdere hoofdstukken die een specifiek iets onder water belichten. De muziek was soms aardig zoals in bovenstaande hoofdstukken maar vaak miste het elke vorm van dromerigheid. Iets waarvoor sommige beelden zich wel leenden. Ik verkeerde ook niet in een hypnotiserende staat door de muziek en de beelden die over het algemeen te eenzijdig oogden.

La Movement verleidde de camera nog eens om ' koppetje te duiken ' onder water. Ritmisch in beeld gebracht! De beelden van een onderwaterslang die door het water circelde boeide mij dan helemaal niet, net zoals ik het snel had gehad met die grote scholen vissen die meerdere keren werden gevolgd onder water. 3*

avatar van Basto

Basto

• 11939 berichten

Toentertijd waarschijnlijk indrukwekkende onderwaterdoci, maar inmiddels zijn we dankzij de BBC & co alweer mooier gewend.

3tje