• 9.373.695 stemmen

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Charles Bronson, Toshirô Mifune en Alain Delon

Gesproken taal: Spaans, Engels en Japans

Plot Soleil Rouge

"The greatest fighting machine the West has ever known."

De Japanse ambassadeur reist per trein door het wilde westen, deze trein wordt door een groep rovers overvallen voor een lading goud. Ze stelen echter ook een oud Japans zwaard dat door de ambassadeur als een geschenk aangeboden moet worden aan de Amerikaanse president. De lijfwacht van de ambassadeur gaat achter hen aan met de (niet altijd even vrijwillige) hulp van een van de rovers die verraden werd door zijn maten.

Ik weet niet of dit de juiste plek is om de vraag te stellen, maar weet iemand of de dvd in Nederland verkrijgbaar is en zo ja waar?

Ik heb het over Red Sun met Charles Bronson (voor het geval dit niet duidelijk was)

Alvast bedankt voor een reactie.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

ik heb een regio 0 versie uit Brazilie, deze is echter niet om aan te zien, is 4:3 en is erg donker, vies en korrellig.

Is waarschijnlijk de zelfde versie als in de VS, want de specifikaties zijn het zelfde.

Raad je dus aan deze in ieder geval niet te kopen.

Dank je voor je reactie. Ik zal hier zeker rekening mee houden als ik de film al ergens vind.

avatar van Nootje

Nootje

Zoek al jaren naar deze op DVD, vind dit een kei van een film.

avatar van Ramon K

Ramon K

Heerlijk westernavontuur met veel actie, een geweldige internationale cast (Delon, Bronson, Mifune, Andress) en een fijne chemie tussen West (Bronson) en Oost (Mifune). Toffe actiescene's trouwens. Op zich is de actie al menigmaal beter gedaan in vele films, maar Young weet in zijn actiescene's schietpartijen en zwaardgekletter perfect te combineren zodat zowel Mifune als Bronson en Delon hun kunstjes kunnen vertonen. Bronson als goodguy, Delon als badguy... beiden hebben veel charisma, maar het is toch echt Mifune die elke scene steelt en de rest van het scherm speelt. Andress voldoet redelijk als mooie herrieschopper. Film heeft verder een aardig en luchtig plotje met flink wat komische momenten. De visuals zijn niet opzienbarend, maar het weidse berglandschap wordt wel mooi in beeld gebracht. Lekker entertainment!. 4*

avatar van Menni

Menni

Ramon K schreef:

Heerlijk westernavontuur met veel actie

.. het is dat je er nog e.e.a. achteraan schreef

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb hier ook een of andere dubieuze 4:3 versie van. Och, beter dan niks...

avatar van damon

damon

volgens bol.com komt er een Nederlandse uitgave op DVD

Releasedatum: 16.02.2006

avatar van The Lexx

The Lexx

tsja die release is helaas niet best, de amerikaanse uav release is de beste nog steeds.

topfilm dit, Mifune speelt Bronson idd van het scherm

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Zeer verschillende transfers van deze sushi-western; hier een vergelijk: LINK.

=> Met muis schuiven over de screenshots.

avatar van Wouter

Ik heb die van Kinowelt...

avatar van Herisson

Herisson

Nu bij mediamarkt voor 4,99!

avatar van thunderball

thunderball

Eindelijk ook via MediaMarkt gekocht!

Vond dit in mijn tienertijd (jaren '80) altijd een geweldige film, toen kwam ie ook regelmatig op de Nederlandse, Belgische of Duitse TV, maar nu praktisch nooit meer.

Nu ik hem weer terug heb gezien kan ik concluderen:

Feitelijk is het een heel mager verhaaltje en stelt de film niet heel veel voor, maar de combinatie Bronson/Mifune is geweldig!

Delon is goed als de gladde schurk en al hoewel Andress nog steeds voor geen meter kan acteren, ziet ze er weer oogverblindend uit en dat maakt veel goed.

Vriendschap en eer blijken toch belangrijker te zijn dan al het geld in de wereld!

4 sterren!

avatar van kiriyama

kiriyama

Leuke film, Mifune is zoals altijdt geweldig en ook de andere acteurs spelen erg goed. Opzich is het verhaal nogal dun en rommelig, maar leuk is het allemaal wel. Ook is het erg grappig om Mifune in een western te zien spelen.

Quentin

Opletten bij het aanschaffen van de dvd! Er zijn twee versies te koop op dvd in Nederland. De bagger dvd van Indies en een goede uitgave van Universal.

avatar van thunderball

thunderball

ik heb vh weekend nu ook die andere versie gekocht van Universal, maar heel veel verschil in beeldkwaliteit zag ik nu ook weer niet. Nou heb ik die andere wel een week of drie geleden bekeken, dus wellicht moet ik die nog eens kijken, maar vond het zo op het eerste gezicht geen wereld van verschil.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Lokaties in Spanje, waar RED SUN (Soleil Rouge) is opgenomen, met toen => nu foto's: LINK

(Hoofdstuk na The Long Kill, in die omgeving zijn n.l. meerdere westerns opgenomen.)

Meer van andere western-lokaties in Spanje zien: homepage

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ramon K schreef:

Ben het hier helemaal mee eens. Wil ik nog de mooie soundtrack noemen die bijna mysterieus was op momenten.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Leuke western, maar te karikaturaal, vanuit dramatisch oogpunt eigenlijk niet serieus te nemen, en kan het beschouwd worden als een soort Indiana Jones; wat niet mijn type film is. Met andere woorden: Bronson is te grappig, Mifune steekt te veel af, Andress is te dom en de indianen te karikaturaal. Ze komen ook op precies de toevallige momenten opduiken om een andere gebeurtenis sterk te beinvloeden, of andersom.

avatar van italian

italian

Soleil Rouge is maar een heel matige western, met de grootste stereotypes uit de westerngeschiedenis. Het verhaal heeft een leuk uitgangspunt, maar een vreselijke uitwerking.

Er is weinig positiefs te zeggen over deze, op z'n minst gezegd, bizarre cast. Alle stereotypes komen elkaar tegen : Mifune, die Japan symboliseert en natuurlijk alle clichés van die cultuur doorheen de film meesleurt (de typische oersaaie samuraivechter die heel wat wijze raad mag geven), acteert te houterig. Dan heb je Andress, de verwaande prostituee, ander enorm stereotype ,die van acteren ook niet veel afweet. Vervolgens Bronson die te veel tekst krijgt, voornamelijk tenenkrommende humor, waarbij die uitgestreken glimlach erg irritant is. En Delon die de Franse -zucht - schurk mag spelen.

Het idee om Oost en West bij elkaar te brengen is leuk, maar met dit gegeven bakt Young er toch niets van. Het resultaat zijn dialogen met heel wat belachelijk slechte humor van Bronsons kant en heel wat wijs gebrabbel en flauwe Japanse gezegdes van Mifunes kant.

En zo is het moeilijk om het banal wraakverhaal een beetje te verbergen.

Een western maken in 1:1,33 verhouding is, in één woord samengevat : waar-de-loos. Hoe kan je nu de prachtige, stoffige landschappen die o zo typerend zijn voor het westerngenre, nu deftig in beeld brengen ! En inderdaad : visueel is Red Sun drie keer niets... de karakters staan bijna altijd op de voorgrond -en dat is zeker niet positief !- de schaarse gevechten en actiescenes zijn niet goed in beeld gebracht en de warme kleuren, waarmee Leone zo goed mee kon omgaan, mankeren hier helemaal. Eerder wat afgebleekt rood en blauw en wat beigeachtige landschappen... sfeer is er helemaal niet...

2,5 (de film wordt toch gered door het degelijk einde)

Quentin

Dan heb je toch een flut dvd gezien want deze film is in prachtig gekaderd breedbeeldformaat uitgebracht.

avatar van italian

italian

Ik heb deze versie gezien. (1.33:1 brrrr...)

Die is nu aan het rondgaan in de pakketservice.

Quentin

Ik heb ook die dvd gezien, ik meende dat de film in breedbeeld was ... mijn fout dan. Vond het dan blijkbaar voor een 1.33:1 goed uitzien.

avatar van The One Ring

The One Ring

Gewoon een standaard avonturenwestern. Niks mis mee, maar ook niks bijzonder goeds aan. Zelfs de toch niet onaardige cast levert standaard werk. Ik snap echt waarom Mifune hier per se beter zou zijn dan Delon of Bronson. Hij speelt gewoon een standaard Japanner die kennis maakt met het westen, zoals dat wel in meer films te zien is.

avatar van Humphrey

Humphrey

Ach, geloof het of niet, maar Red Sun is een western die indruk maakt en niet alleen door de rolbezetting. Charles Bronson, Alain Delon en Toshiro Mifune zijn toch drie monumenten. Ik vind dat deze western best zijn plaats verdient onder de groten, ook al is het verhaal misschien minder origineel, toch is de vertolking beresterk. Bovendien iets anders dan de klassieke western. Onbegrijpelijk al die negatieve kritiek. Zeker 4*.

Quentin schreef:

Vond het dan blijkbaar voor een 1.33:1 goed uitzien.

Universal DVD is open matte, tv heeft het toen vast goed gescand.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Herziening doet mij deze film nog hoger waarderen. Hoewel ik de actie nu juist niet altijd even sterk vond(al waren er goede momenten) kon ik de rollen van Mifune en Bronson beter waarderen. 4.5* Mooie einde ook.

avatar van Betamax

Betamax

Uitstekende western.

Verhaal komisch en spannend.

Vroeger in de bioscoop gezien en nu op DVD.

Vind hem nog steeds even goed.

avatar van Barfly

Barfly

Redelijke film, maar naar mijn smaak ook niet meer dan dat.

Het verhaal is onbelangrijk en het gaat meer om de relatie tussen Bronson en Mifune.

Dat is bij vlagen aardig om naar te kijken en onderhoudend genoeg.

avatar van fasca

fasca

Leuke film en met name de relatie Bronson en mifune!