• 9.373.452 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Harvey Keitel, John Turturro en Mekhi Phifer

Releasedatum: 25 januari 1996

Plot Clockers

"When there’s murder on the streets, everyone is a suspect."

Strike is een jonge drugdealer die in de leer is bij de drugsbaas Rodney Little. Op een dag wordt de eigenaar van een fast-food restaurant dood aangetroffen met vier kogels in zijn lichaam. Strike's oudere broer geeft zichzelf aan als de moordenaar. Detective Rocco Klein gelooft echter niets van zijn verhaal, en denkt dat hij Strike probeert te beschermen.

Det. Rocco Klein

Tyrone 'Shorty' Jeeter

Iris Jeeter

avatar van Jordy

Jordy

De film is erg stoer gefilmd, en erg goed geacteerd. Er zitten echter wel behoorlijk wat saaie stukken in de film. De muziek vond ik ook niet altijd even gelukkig gekozen. Er zit flink wat goede hiphop in (wat goed bijdraagt aan de sfeer), maar op momenten die eigenlijk heel spannend horen te zijn hoor je de hele tijd slome soul of r&b op de achtergrond, wat de spanning er totaal uit haalt. 3 sterren.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Deze film moet ik nog steeds zien, hij ligt nog steeds bij videoland volgens mij. ik zag hem daar een keer liggen achter, bij de banden die niet meer verhuurd worden, zoals al die hitchcock movies =]

moet em nog zien dus.

Spike Lee's beste film (zelfs beter dan do the right thing)

avatar van Sjan

Sjan

Geweldige film. Dat de muziek af en toe niet echt gelukkig gekozen was kan ik beamen, maar het haalde voor mij niet echt spanning uit de film. Ik heb de volledige speelduur geboeid zitten kijken. Uitstekend acteerwerk en erg goed gefilmd, vooral wanneer Rocko het kleine mannetje gaat zeggen wat zijn verklaring moet zijn: weet ik ook meteen waar Boondock Saints dat vandaan heeft (het plaatsen van de vertellende figuur in de flashback) Zeer boeiende film, 4.5*

avatar van neo

neo

Volgens hoor ik hier twee mensen die kritiek hebben op Terenche Blanchard. Voor die twee zou ik zeggen; zie musicmeter

Misschien is dit wat om te proberen OH, naast Do the Right Thing Lee's meesterwerk vind ik.

Draagt erg duidelijk zijn signatuur en is vooral qua sfeer erg goed in mijn ogen. Eigenlijk klopt alles aan de film, zonder conventioneel te zijn.

Niet dat ik meteen een hoge waardering verwacht, maar het gemiddelde hier is nu toch al om te huilen .

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Bijzonder goed geschoten film met een zekere flair in z'n rauwe kleurfotografie. Acteerwerk is top , Lindo , Keitel en Phifer zitten goed in hun rol. Film had het in zich een waar meesterwerk te zijn maar de soms rare muziekkeuze , dat irriterend "gangsta" speeltje (de mooie fotografie van de film wordt in één keer onderbroken door zoiets ..... ) , en niet alle passages zijn even boeiend , herhaling treed vaak op. Maar het grootste probleem is hier dat geen één personage echte sympathie of identificatie weet te wekken zodat de kijker niet echt "in de film" kolm. Phifer's rol is zeker niet die van de ongelukkige goedzak , al draagt deze keuze van karakterschets wel bij tot het perfect - realistisch benaderen van de urban-situaties in de projects van Amerika .... uiteindelijk dus zeker een verdienstelijke film maar niet dat meesterwerk dat het in zich had. Film toont wel duidelijk het talent van Lee , ga dan ook zeker andere films van deze heer checken.

avatar van as

as

Strike: 'If God created anything better than crack cocaine he kept that shit for hisself.'

Dat zegt Rodney .

avatar van mister blonde

mister blonde

Positieve verrassing, deze film. Prachtig gefilmd en opnieuw heeft Lee (onder aanmoediging van Scorsese) echt wat te vertellen. En dat doet ie weer goed met behulp van sterke dialogen, goede muziek (niet mijn muziek maar het gebruik ervan is voortreffelijk) en een goed verhaal. Het whodunnit verhaaltje ondersteunt goed de karakterontwikkeling en legt de situatie in dat deel van Brooklyn (waar de film eigenlijk echt over gaat) goed uit (zonder het echt uit te leggen, zeg maar). Veel goede scènes, zoals de (wederom) voortreffelijke begingeneriek, het onderzoeken van de moord grappen en grollen op de crime scene, alle scènes met die Rodney en het eind. 4 sterren voor dit verloren werkje van Spike Lee.

avatar van Movie-Tester

Movie-Tester

ik heb dit film zelf thuis ook liggen en ik vond hem best wel een goeie film maar iets te lang en te veel gepraat maja een 4*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wat weinig berichten hier. Ben op zich wel een fan van Lee's werk maar ik herinner me dat deze film me niet kon bekoren, mede (en vooral) door de niet-passende muziek en de rare manier van filmen. Het was wel een jaar of 3 geleden dat ik deze zag dus misschien moet ik het nog 'ns proberen.

avatar van RichardVeld

RichardVeld

Ik ben al jaren een zware HipHop fan en deze film laat eigenlijk zien waar het geboren en getogen is..Een kennis van mij uit Amerika zei dat deze film, net als zijn eerdere werk BROOKLYN schreeuwt...De droefheid wat betreft de moraal aan beide zijdes(blanke politie vs zwarte crimineel) wordt goed geraakt..De scene waarin het ventje die maat van Rodney neerschiet met op de achtergrond de muziek van KRS-One ("Outta here") is echt erg indrukwekkend..Down with the sound called BDP...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Spike Lee is een unieke regisseur met een eigen visuele stijltje maar ook zijn onderwerpen en de uitwerking daarvan zie je niet zo vaak. Dat laatste ligt natuurlijk aan zijn achtergrond, zoveel zwarte regisseurs zijn er nu ook weer niet.

Ook hier geldt dit allemaal weer. De problemen in de projects komen aan bod, niet echt een favoriet onderwerp in de VS lijkt me, en het is allemaal weer erg sterk gefilmd. Vooral de ondervragingsscenes (de reflectie in het oog is echt mooi) en het plaatsen van de personages in de flashbacks waren erg sterk. Ik ben het ermee eens dat de muziek af en toe niet helemaal gelukkig gekozen is maar om dan ineens KRS-One te gebruiken is wel weer erg sterk. Acterweerk verdient ook nog een plusje.

avatar van Theatertje

Theatertje

CLOCKERS was een film waarin ik mij moeilijk kon vinden. Ik voelde mij niet aangesloten tot het verhaal, en ik was de films van Spike Lee nogal beu. Daaruit volgt dat ik niet zo van CLOCKERS kon genieten als dat ik anders wel zou doen.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Theatertje schreef:

en ik was de films van Spike Lee nogal beu.

Waarom ga je hem dan uberhaupt kijken

avatar van N811

N811

Beter dan:' Do the right thing'. En wat ongelooflijk underrated zeg.

Niet normaal meer.

Bizar laag cijfer.

avatar van stefan dias

stefan dias

N811 schreef:

Beter dan:' Do the right thing'. En wat ongelooflijk underrated zeg.

Niet normaal meer.

Bizar laag cijfer.

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Bikkelhard, ontroerend en zonder gezeik.

avatar van Respekked

Respekked

Vrij sterk, maar qua sfeer niet zo goed als Do the Right Thing. Clockers is net iets te traag. Toch lijkt Lee hier wel iets meer op de regisseur die het meesterwerk 25th hour op zijn naam gaat schrijven.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Vrij sterk, maar qua sfeer niet zo goed als Do the Right Thing.
Dat is makkelijk te verklaren aan de hand van de locatiekeuze in beide films. Gevangenissen, rokerige bars, politiebureaus. Clockers is een stuk duisterder.

Dat maakt de film niet minder sterk. Integendeel zelfs, want al die scènes zijn dankzij Lee’s cinematografie een lust voor het oog. Zijn camerawerk is weergaloos, maar het is vooral zijn kleurgebruik dat indruk maakt. Belichting – overbelichting zelfs – zoals het hoort, chapeau!

Het broeierige zomergevoel dat Do the Right Thing zo kenmerkt is echter ook in deze film terug te vinden. Bijgestaan door een sterke score van Terence Blanchard – die ik al kende van 25th Hour – en charismatische acteurs wordt er zo een sfeer neergezet om u tegen te zeggen.

De gangsta-game vond ik trouwens erg leuk om te zien, al heeft dat ongetwijfeld te maken met het feit dat ik wist dat Michael Arias – de regisseur van Tekkonkinkreet – daaraan meegewerkt heeft.

avatar van N811

N811

Meest onderschatte film van moviemeter en Imdb.

avatar van Zinema

Prettige film van Lee, die wederom weghapt als een lekkere snack. De korte honger wordt in elk geval gestild. Het verhaal is een tikje onevenwichtig maar voldoende vermakelijk. Goed.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mooie realistische film.. zoals we van Spike Lee gewend zijn.

De film komt langzaam op gang.. maar weet binnen een half uur de kijker wel naar zich toe te trekken..

Het verhaal is erg realistisch en de acteurs acteren erg overtuigend!

Maar in het bijzonder tochwel: Harvey Keitel die helemaal in zijn rol opgaat.. en overtuigend op de kijker overkomt.. deze rol was geknipt voorhem.. en Spike Lee heeft er goed aangedaan hem die rol aan tebieden..

Minpuntje is wel dat de film soms wat langdradig wordt.. en dat de rol van Harvey Keitel niet altijd even goed uitgewerkt is.. voorbeeld: we weten niks over het prive leven van het personage.. en zien hem alleen maar als een *detective* die probeerd de moord op te lossen..

Opzich niet slecht.. maar vond het toch wel een klein beetje jammer.. Spike Lee heeft het verhaal in het algemeen goed op het scherm weten over te brengen.. maar vergat hier en daar een paar details die het verhaal nog wat sterker hadden kunnen maken..

Maar deze film is zeker 3,5 sterren waard.. goed geacteerd( maar dat is meestal wel in Spike Lee films) Mooi en boeiend verhaal.. en een realistische sfeer.. zit erg dicht tegen de 4 aan.. maar hou het voorlopig op 3,5!

Mescaline schreef:

Vind dat totaal niet terzake doen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Datkan.. is een persoonlijke mening.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Had enorm veel verwacht van deze film , maar uiteindelijk vond ik hem toch niet zo super. Ik irriteerde me mateloos aan de hoofdpersonage die gewoon te soft was in mijn ogen.... En ook het verhaal op zich vond ik niet zo enorm boeiend....

Wat ik wel positief vond was de acteerprestatie van Sticky Fingaz (Scientifik) , die zat pas goed in z'n rol en ook Fredro Starr was goed aan het acteren....

Een geweldige soundtrack was er wel.

YouTube - Crooklyn Dodgers 95 - Return of the Crooklyn Dodgers

Crooklyn Dodgers - Return of The Crooklyn Dodgers '95....

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Aight

Sterk hood-sfeertje, prima camerawerk, goed script en bij vlagen erg indrukwekkend. Goede score ook, vooral op het eind zeer sterk. Overtuigend acteerwerk, paar aardige personages en Lee heeft zelf ook nog een sneaky, leuk rolletje. Meer dan de moeite waard deze Lee.

Ook nog eens beter dan Do the Right Thing, simpelweg omdat Clockers voor meer impact zorgt. Het tweede kwart van de film blijft een tikkeltje achter bij de rest, anders had ik hier graag 4,5* aan gegeven. Enige minpuntje: de overbelichte ondervraag scènes stonden me niet echt aan.

4.0*, maar kan nog wel groeien.

avatar van Legan

Legan

Met mijn alweer vierde Spike Lee (of misschien juist eerder 'pas vierde'...), is hij er eindelijk in geslaagd zijn status van overschatte prutser definitief te ontstijgen.

Visueel is Clockers erg sterk met een opvallend kleurgebruik en belichting en meerdere mooie shots. Maar ook de muziek doet niet onder voor het visuele en ieder gebruikte muziekgenre (hiphop, jazz, pop, ...) werkt. Daarnaast is het ook inhoudelijk sterk met een goed uitgewerkt verhaal, sterke dialogen, leuke humor en sterke drama en boeiende personages. Ieder aspect kan boeien en de wisselwerking tussen de ieder element is uitstekend wat zorgt voor, onder andere, een sterke sfeer.

Ik ben benieuwd wat de volgende Spike Lee brengt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, hele goeie film. Als je van films houdt a la boyz in the hood en dergelijke dan zit je met deze film goed. Het verhaal is indrukwekkend. Het acteerwerk zit ook goed in elkaar. Alhoewel ik niet weet of Mekhi Phifer wel goed gecast was voor deze rol. Ik vond hem toch nog een beetje te netjes, te studentikoos haast.

Het muziekgebruik vond ik heel opvallend maar ook heel goed in deze film. Hip hop afgewisseld met zwoele soul wat zo'n tegenstelling geeft met het rauwe verhaal. Aanrader !

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Niet zo'n goede misdaadfilm, een beetje middelmatig. Acteerprestaties waren niet zo best alleen deed Harvey Keitel het allemaal wel goed.

Verhaal is wel een beetje slap en de film duurt toch net iets te lang (1.5 uur was voldoende geweest). Ik kan het net geen 5/10 geven, dus het word maar een..