Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Allison
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
AnthonyG.
Realistisch? De geloofwaardigheid was op het einde wel ver te zoeken.
Ik had het over de berusting van alle mensen.
Die ruimteschepen horen nu eenmaal bij het verhaal(het zijverhaal van Cage en z'n zoon draait erom), die zijn misschien niet realistisch, maar wel çava.
LPfanik
Aardige film waarbij ik me totaal niet aan het einde gestoord heb, ik zag het wel een beetje aankomen. Ik vond alleen Cage af en toe erg "fake" overkomen, jammer van dat.
misterfool
Een aantal erg sterk geschoten scene's(vliegtuigscene) en een redelijk O.K acterende nicolage cage. Het verhaal gaat niet dieper dan de gemiddelde zaterdagavondshow en de toevoeging van aliens zorgt voor wel een heel gemakkelijke deus ex machina. Prima vermaak!
clockwork72
Zeer sterke film met een paar hele indrukwekkende scenes erin. Die vliegtuigcrash
was echt mooi en realistisch in beeld gegeven. Het verhaal was ook intressant genoeg om te volgen. Die scene met die cijfers en al die rampen was orgineel bedacht, zeer goed. Cage zet ook een zeer sterke rol neer. Vind die man sowieso bijna altijd wel goed acteren. Het einde deed me een beetje aan War of the Worlds denken.
De_Hollander
nicolage cage vindt ik altijd wel goed.
In deze film zeker, zeer goede film, heb hem net op blu-ray gekocht.
Een prachtig beeld.
Illum Sphere
Goede film over een professor die een blad vol met cijfers krijgt en zo een link kan leggen met komende en al gebeurde rampen. Goed acteerwerk van Nicolas Cage (what else ? Ik zie hem alleen goed acteren). Het einde was in mijn ogen niet echt geslaagd, maar had wel een zeer goede qlimax.
AC1
Zelfs voor de huidige generatie filmfans zou de simplistische, kinderachtige toon waarop het allemaal wordt verteld een heuse belediging moeten zijn. Maar nee, hoor, het is weer allemaal prachtig! Het einde was nog het minst erge. Ik vraag me namelijk al een tijdje af wat de beste manier is om de Aarde volledig te 'resetten'. Nu weet ik het!
Arnforpresident
Ik vond het een tegenvaller.
In de eerste 50min heb ik verschillende keren zitten denken: IK HAAT DEZE FILM. Ik heb de neiging om hem uit te zetten wel kunnen doorstaan, wat mij met de tweede helft van de film wel een aardig stukje entertainment heeft bezorgd.
Wat mij vooral stoorde waren eigenlijk de vreemde reacties van mensen. Alsook het simplisme. In de scène waar Nicolas Cage les aan het geven is aan MIT krijg je zo'n belachelijke simpele les te zien waarvan je weet dat de stof in het middelbaar wordt gegeven en absoluut niet thuishoort aan een gereputeerde universiteit als MIT.
Ook de verwijzingen naar religie vond ik er na een tijd een beetje over. Als overtuigd atheïst vond ik dat storend.
Het einde vind ik in tegenstelling tot vorige posters wel goed.
2,5*, en dan ben ik vrijgevig.
Malli
Boeiend, meeslepend en enkele zeer aardige special effects, maar plotholes, ongeloofwaardigheid en een teleurstellende ontknoping vergallen het feestje.
Sergio Leone
Bij momenten aardige mystery-thriller; soms barslecht drama.
Het verhaal is best wel leuk als je als kijker nog niet weet welke kant het allemaal opgaat. Die kant is m.i. de verkeerde. Het interessante verdwijnt en wat sci-fi elementen en onnodig drama komen in de plaats. Het einde kan ik me best in vinden, al waren de ruimteschepen natuurlijk niet nodig.
Het acteerwerk was over het algemeen net te doen gezien het soort film, maar Nicolas Cage viel imo toch terug door de mand. Ik zie daar een zak patatten staan. Geen inleving, geen charisma, vreselijke lichaamshouding, .. Gelukkig dat de andere acteurs - zonder uit te blinken- toch wat beter doen.
Aangenaam sfeertje tot dat de film geen mystery meer is. Soms goed gefilmd, soms wat rommelig. Hetzelfde geldt voor de special effects.
Ondanks de vreselijke Nicolas Cage, toch een voldoende omdat het uitgangspunt op zich wel wat had.
2,5
Corcicus
Tamelijk belachelijke mysterythriller die bij wijlen op een lange reclamespot voor gps en gsm leek. Cage heeft er duidelijk geen zin in en wat wil je ook met zo een beroerd script en dito plot? Voornamelijk in het eerste deel kon ik mij ook mateloos storen aan de manier waarop het gefilmd werd, die handycam-chaos sloeg werkelijk nergens op. De effecten waren ook derderangs zeg (bv. die metro). En wat een hysterische vrouw die dochter van Lucinda. Met zo een vrouw heb je geen vijanden meer nodig. Neen, wat mij betreft is de regisseur van cultklassieker The Crow aan lager wal geraakt.
ibendb
Ik zat helemaal alleen in de bioscoop met mijn gezin toen ik deze ging kijken. Dat maakte de scenes met de whisperpeople extra eng.
Alles is spannend en de crashes zien er ook goed uit.
Wel jammer van hert einde.
killerfreak
mja, een film met 2 gezichten. Het 1ste gedeelte vind ik ijzersterk. De hele theorie achter de grote rampen is mooi bedacht, en sommige dingen worden zelfs goed in beeld gebracht. Ik dacht eventjes dat ik was aan't kijken naar een film die underrated was (ik had de commentaren immers nog niet gelezen), ook al haalt het de mosterd van andere films. Maar ergens halverwege loopt het compleet fout. Ruimteschepen oa zorgen ervoor dat het een té sf-gehalte krijgt terwijl dit lang niet nodig was. Bovendien leek het ook alsof de regisseur een einde moest forceren, want het zoveel mooier gekund vb: ze ontsnappen net aan de laatste gebeurtenis, waardoor ze denken dat ze het gehaald hebben, maar dan denken ze terug aan het feit dat het papier uit de handen van het meisje gehaald werd in begin van de film, en dat er dus nog eindeloze gebeurtenissen met slachtoffers zouden volgen....
Hoedanook, heb me op zich wel vermaakt met dit filmpje, al zat er dus veel meer in.
Kr!kke
Deze film mag er best wezen!
Het verhaal is echt om duimen en vingers van af te likken. De film bezit een zekere mate van originaliteit, wat je tegenwoordig niet al te veel meer tegenkomt in actiethrillers. Hierdoor is de film op bepaalde momenten echt intrigerend. Ook de cast doet het uitstekend, met een Nicolas Cage die goed op dreef is. Verder worden de actiescènes op een enorm sterke manier in beeld gebracht (dan heb ik het uiteraard over de 3 grote rampen, waarbij ik de laatste ramp zelfs enorm spectaculair vond).
jumpstylemovie
Prima film. Had van te voren niet verwacht dat het een thriller zou zijn, eigenlijk was ie best een beetje creepy op sommige momenten. Er zaten een aantal zeer mooie scenes in met als uitschieter de vliegtuigcrash. Het einde was ook wel oké maar soms was het iets te cheesy. Dat geheime gebaar tussen vader en zoon bijvoorbeeld.
Dee Al
Een heel interessant gegeven: dat lokte me naar deze film. En hij heeft me niet teleurgesteld.
De film zit vol met geheimzinnigheid. Het begin is heel goed. Het is ook wel realistisch hoe John achter het verband tussen die cijferreeksen komt, en dat lijkt mij voor de regisseur een moeilijk probleem om op te lossen. De spanning in de film wordt goed opgevoerd en nergens verpest.
Het einde vond ik wel iets te makkelijk, met dat de wereld dan eindigt. Ik had het liever anders gezien. Dat einde roept bij mij wel de vraag op wat het nut is van alle voorspellingen? Het acteerwerk is redelijk. De meeste acteurs vond ik wel goed, maar Nicolas Cage stelde me teleur en Caleb vond ik gewoon slecht. Toch een heel boeiende film die leuk is om naar te kijken.
maxroelofs
Ik zag in het begin een beetje op tegen deze film.
In het begin boeide deze film me meteen al. Erg mysterieus gegeven van die cijfers. Er waren wel een flink aantal dingen raar aan deze film. Als het ongeluk met dat vliegtuig gebeurt kan ik m'n lag bijna niet inhouden. Er liggen overal plassen water, het regent er er komt een man langs rennen die in de fik staat. Ben ik nou de enige die weet dat als je in brand staat je over de grond moet rollen? En al helemaal als er ook nog eens plassen water liggen van de regen. Hetzelfde was bij het tram ongeluk. Die tram schoof naar voren en de mensen werden geschept. Iedereen rent ook gewoon als een dom konijn vooruit in de hoop dat ze sneller zijn dan de tram. Waarom zetten ze niet even 2 stappen opzij, dat zou een hoop moeite schelen. De laatste ramp vond ik er dan wel weer super goed uit zien. Het gaf een behoorlijk ''wow-effect'' wat ik niet had verwacht. Toch was dit deels ook wel wat teleurstellend omdat ik had gehoopt dat hij nog een slimme manier zou hebben om aan alles te ontsnappen en het ongeluk te voorkomen. Het Adam en Eva idee op het einde vind ik wel weer heel goed. Ik had alleen wel het idee dat het allemaal niet zo veel zin had dat John alles uitgezocht had.
Het acteerwerk vind ik erg verschillend Cage vind ik verbluffend goed acteren alleen de kinderen allebei ronduit slecht.
Redelijke film dus die je een leuke avond geeft alleen je moet er niet te veel bij nadenken en gewoon lekker kijken na de film.
bozzy
Niet veel van verwacht,maar ik was buitengewoon verrast.
heerlijke film die me geen seconde heeft verveelt.
Eindelijk Cage weer eens in een goede rol.
Ja kan hem aan iedereen aanraden!
Goto
And God said...'Fuck it! I Want a do-over!'
The Movie!
ecnaegnev
Goede opbouw, sterk verhaal en acteerprestatie van Cage.
Maar dat einde.........
black swallow
Het enige originele is dat de aarde in deze film echt vergaat - verder alles al eens gezien.
Lewis-06
1 punt gaat naar de vliegtuig-crash scene en 1tje naar de film.
night rider
oeew deze ken ik helemaal niet maar ja ik kijk ook geen 24 uur per dag films.....
lijkt me wel een vermakelijke film voor de maandagavond(als je van reclame houd
vanavond om 20:30 op veronica
drlina
Wat een einde! Ik vond dat niet zo geweldig! Het maakte het in mijn ogen een slechter film.
sofripa
Net weer op tv gezien. Wat is dit toch een daverende film
. Proyas filkt het gewoon. Met naast deze superfilm ook nog Dark City op zijn conto. Stem verhoogd naar 4,5 sterren. Amen.
BBarbie
Wat is dit voor flauwekul?
Het eerste uur of zo is best aardig, maar daarna zakt de film diep, heel diep weg. Speciale effecten waarbij de veters uit je schoenen springen (metro, ruimteschip), een slot dat als een tang op een varken slaat en bovendien bijzonder slecht acteerwerk.
Ik hoop voor mij als filmliefhebber, maar ook voor haarzelf dat Rose Byrne in de toekomst wat zorgvuldiger is bij het kiezen van de films, waaraan zij wil meewerken. Dat zij kan acteren heeft ze al meermaals bewezen, maar dan moet ze niet verzand raken in dit soort rommel.
KillahHillah
lijkt me wel een vermakelijke film voor de maandagavond(als je van reclame houd
)vanavond om 20:30 op veronica
Vanavond weer eens herzien en mijn stem met een half verlaagt. Het gegeven is mysterieus en het begin van de film is leuk. Het gaat in mijn optiek helemaal fout zodra de zwarte stenen en de fluisterpersonen in het verhaal komen, roept alleen maar vragen op. Ik kon niet achterhalen waar die symbool voorstonden maar goed dat wist de regisseur zelf ook niet denk ik. Daarbij nog het cliché einde met een simpele verwijzing naar Adam en Eva en zit met een eindgevoel. Was dit alles? Kortom had meer ingezeten. Oja nightrider, ik was dus ook zo dom om deze op veronica te kijken. Bij deze roep ik een boycot op voor deze belachelijke klote zender. Ik heb het nog nooit zo banaal meegemaakt dat ze voor de laatste 5 minuten nog een blok reclame van 10 minuten proppen. SCHANDALIG!
Lennert
Afgezien van het feit dat ik de plottwist al van mijlenver zag aankomen is het me allemaal gewoon net niet. Goed acteerwerk van Cage die wel ergere films op zijn repetoire heeft staan en enkele prachtige scenes (het vliegtuigongeluk en de metro's die op elkaar crashen) verhullen niet dat de film uiteindelijk weer een zoveelste is in het rijtje van reli/alien sciencefiction films. Gelukkig niet zo erg als The Day The Earth Stood Still, maar het heeft allemaal ook niet veel extra's om echt interessant over te komen.
Eigenlijk ging de film al de fout in vanaf het moment dat Cage in zijn klas het hele 'het leven heeft geen zin' verhaal begon op te rakelen en het meteen al duidelijk werd op een bijzonder cliché wijze dat er iets ergs gebeurd is in zijn leven wat hem zo'n sombere visie heeft gegeven. Ook de manier hoe hij met zijn zoontje omgaat is zeer vervelend. Misschien niet onrealistisch, maar het maakt zijn personage weinig sympathiek, waardoor het me eigenlijk allemaal niet veel meer interesseerde wat er verder zou gaan gebeuren.
Overigens dwingt Veronica op deze manier wel uitzonderlijk hard om mensen te laten downloaden of streamen. Allereerst na iedere reclame 10 minuten terugspoelen en nu het einde niet eens laten zien? Erg slecht.
Dreiecke
Ik hou hier erg van, mystiek, symbolen, diepere betekenissen en verwijzingen naar oudere voorspellingen en geschriften. Daarnaast het gewone dagelijks leven van enkele personen. Verder niet perse religieus of bijbels. De hedendaagse Erich von Däniken heeft bv ook boeken vol geschreven met theorieën over buitenaardse beschavingen. Die las ik als kind/tiener graag, soms over de top en zeker niet (altijd) bewezen, maar altijd interessant.
Goed, verder over de film.
Die stenen zijn (denk ik) zwarte obsidiaan. Vulkanische stenen die bij grote hitte worden gevormd (vulkaan, zon, etc) en waarin door vele culturen ter wereld speciale krachten in worden gezien. Nu wordt (of inmiddels werd) het ook gebruikt in chirurgische messen vanwege de sterkte en bijzondere mogelijkheid van scherpslijpen van het materiaal.
Ik vond het eind schitterend. Tientallen ruimteschepen die mensen evacueren. Geen idee waar naartoe, maar dat mysterieuze vind ik prima. En het zag er fraai uit.
Ook het feit dat de aarde kan vergaan door enorme uitbarstingen op de zon en sterk verhoogde straling vind ik niet vergezocht.
Hoe de film opgebouwd is kun je uitsluitend religieus beschouwen (dat is 1 keus), maar ook door (ons nog niet geheel bekende) natuurkundige verschijnselen of door telepathie. Voor mij zeker niet ongeloofwaardig. Ik sluit niets uit.
De diverse rampen en ongelukken in de film vond ik mooi en spectaculair uitgebeeld. Het acteerwerk had hier en daar beter gekund, maar was, over het geheel genomen, niet storend voor mij. Ook de opbouw is prima.
Fijne film!

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

Seven Pounds

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing