Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Ken Hughes, John Huston, Joseph McGrath en Robert Parrish
Met onder meer: David Niven, Peter Sellers en Ursula Andress
Gesproken taal: Japans, Engels, Frans en Duits
Plot Casino Royale
"Casino Royale is too much for one James Bond!"
Sir James Bond geniet van zijn pensioen, totdat hij door een delegatie van geheim agenten terug wordt geroepen om de strijd aan te gaan met SMERSH, dat overal agenten afmaakt. Als 'M' dan ook nog eens wordt vermoord, wordt Bond het nieuwe hoofd van de Britse geheime dienst. Daar creëert hij een korps van agenten die seks kunnen weerstaan en noemt ze allemaal James Bond om verwarring te stichten.
James Bond
Ransome
Legrand
M / General MacTarry
EmDee
Enorm laag grapdichtheidsgehalte en stomvervelend lang. Er zitten echt onnodig lange dansscenes in die de film nog verder in waardering doen zakken.
Pieter Montana
Dit word toch ook de titel van de nieuwste bond ?
ja.
kras van zwienen
ik vond dit dus helemaal niks. heb hem zelfs niet afgekeken.
mikoz
waarom stem je dan?
Soms weet je na een tijd geneog over de film.
Dat je hem niet wil afkijken zegt genoeg en geeft je imo het recht om te stemmen.
davidov
Soms weet je na een tijd geneog over de film.
agreed, ik verwacht niet dat als ik een film voor 80% heb gezien (begin of einde moeten missen) dat de film daadwerkelijk veel beter of slechter was dan als ik hem in het geheel heb gezien...
james.dean
De voorloper van Austin Powers, maar dan veel beter en zonder die dwaze humour van Meyers. De film is erg grappig, Vooral de scene's met Sellers. David Niven opent de film daar moet je even door bijten maar na een klein kwartiertje begint de film goed teworden.
Als je naar de regisseurs kijkt, weet je al genoeg: 5 mensen die de regie op zich nemen. Omdat dit het eerste boek is van Fleming, had hij de rechten ervan al eerder verkocht met de bedoeling om er een TV-reeks van te maken. Dat werd Climax! met Peter Lorre. Casino Royal was de pilootaflevering. Na het boek From Russia With Love enorm populair werd, werden de rest van de rechten verkocht met de bekende filmreeks als gevolg. Men wou met die rechten ook nog iets beginnen, maar om het origineel te houden werd het een komedie. Maar er waren meer vetes en ruzies op en achter de set (5 regisseurs, Orson Welles en Peter Sellers die weigerden om samen op de set te staan met als gevolg dat al hun scenes apart moesten opgenomen worden...) En het ideetje om alle personages James Bond te noemen, zorgt er voor dat niet alleen SMERSH niet meer kan volgen, maar ook de kijker het noorden kwijt is.
Hopelijk gaat men nu ere aan doen met de nieuwe verfilming met Craig, want op zich is dit eerste verhaal van de geheim agent z'n donkerste en hardste. Je hebt alles om er een geweldige film van te maken. Eén van de sterkste Bondgirls, prachtige achtervolgingen en martelingen, en de beginjaren van Bond die nog niet zo lang bij de dubbelnul-afdeling zit. Deze versie heeft daar jammer genoeg niets mee gedaan, gelukkig is het nu in handen van Martin Campbell.
Guyke
Een los allegaartje van bijeengeraapte scènes. Eén van de films die blijkbaar zonder scenario werden gedraaid. Beroemde cast, maar dat is dan ook alles.
Enig lichtpuntje vind ik de swingende muziek uit de jaren zestig, met veel trompetten en veel ritme.
Al bij al een zeer slechte film. Men had toch wel een betere parodie op de toen reeds beruchte Bond-serie kunnen maken.
otherfool
Laten we hopen dat de Casino Royale van later dit jaar dit vreselijk irritante en pijnlijk niet-grappige non-filmpje kan doen vergeten. Flauw, lauw, suf, dom, saai.
0,5*.
Pilcrepus
Jammer genoeg kon ik niet lachen om deze "Komedie". Het duurde te lang en was totaal niet interessant.
Ik vond er gewoon niks aan.
1,5 ster.
Stevo
Mooie decors en beelden, maar o zo NIET-grappige film. Ik heb geprobeerd hem uit te zitten, maar ik kon mijn hand niet bedwingen om naar de afstandsbediening te grijpen.
thunderball
Casino Royale, tja, tot nu toe 2 x verfilmd, heb ze beiden thuis hier staan maar kijk ze bijna nooit.
De 1e is gek genoeg nog de beste hoewel het budget natuurlijk niet te vergelijken is met die uit 1967. Dit is een live door de TV uitgezonden versie van een thrillerreeks waar dit Bondverhaal een aflevering van was.
Het maffe is dat ze alles hebben omgedraaid, dus Bond is een Amerikaan (Jimmy Bond) en Felix Leither is de Engelsman.
Omdat het live TV is zitten er natuurlijk geen special effects of achtervolgingen in, het is allemaal studiowerk.
Toch is vooral Peter Lorre een goede Le Chiffre en volgen ze het boek redelijk trouw. (verwacht geen keiharde martelscene!!)
Dan deze comedy uit 1967:
Natuurlijk complete chaos,
5 regiseurs met allemaal een eigen stijl zonder met de rest vd film rekening te houden (volgens mij had niemand een idee wat de anderen aan het doen waren)
Peter Sellers die kompleet onhandelbaar was en op een gegeven moment gewoon niet meer kwam opdagen, vandaar dat z'n rol zo abrupt is afgelopen.
En is er uberhaupt eigenlijk wel van een verhaallijn spraken???
En toch en toch...
vind ik het ergens toch wel leuk, niet goed, maar op z'n minst fascinerend.
Goede punten:
David Niven, die wat er ook gebeurd z'n waardigheid behoud, stond bovendien ooit op 't lijstje van mogelijke kandidaat als Bond.
Ursula Andress, vooral in de mooi opgenomen The Look of Love scene met Sellers.
Orson Welles als Le Chiffre, had in een serieuse versie een fantastische schurk kunnen zijn, zonde!!
Woody Allen, slechts in een paar scene's aan het begin en het eind, maar ik vind hem de enige die echt grappig is.
De scene in India met Joanna Pettet als de dochter (!) van Bond, erg mooi opgenomen, erg sprookjesachtig.
De fantastische muziek van Burt Bacharach en de evergreen the look of love gezongen door Dusty Springfield
Toch 2 sterren!
ap1947
Ooit in de jaren 60 in de bioscoop gezien en vond het maar niks, op enkele momenten na. Zelfs voortijdig de bioscoop verlaten om vlug naar een andere film te gaan.
jack-sparrow
ik vind het zeker goed dat deze film een nieuw deel krijgt .
maar hij valt mee omda
Tenshinhan
Ergerlijke film die werkelijk nergens opslaat, en ook helemaal niet grappig is. Het is dan ook een complete chaos zoals hierboven al goed beschreven werd door Thunderball.
renske
Ik ben het eens met dray. Ik geef 1,5*, voor de mooie soundtrack. De poster mag er ook zijn, trouwens.
Ik heb dit ook altijd een mooie poster gevonden. Je moet het wel in die tijdsgeest zien, maar poster en muziek zijn eigenlijk wel leuk.
Simon Smith (crew films)
The look of love, is de enige reden waarom ik zo blij ben dat deze film gemaakt is
Flykie
Mwah hele anders James Bond, dat valt mij al tegen :S
De andere acteurs die hem hebben gespeeld zijn veel leuker dan deze "nerd"
Is de Casino Royale uit 2006 een remake?
Ni echt, ze zijn alle twee wel gebaseerd op het originele boek van Ian Fleming. Deze versie uit 1967 is een parodie op de bondserie met een vleugje van het verhaal dat behouden werd. De nieuwe versie behoudt het verhaal wel met een moderne maar wel serieuzere tint.
wwelover
Het ziet er niet uit als die van 2006. En die van 2006 was echt geweldig
themoevie
Ik vond deze film saai ik had eigelijk verwacht dat het een gewone bond film was met aktie enzo misschien kwam dat nog want ik heb hem niet helemaal afgekeken.Casino Royale van 2006 is veel beter vind ik en teminste geen komedie 1 ster omdat het toch een bond film is.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Dong