Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 25 september 2008
Plot Tropic Thunder
"Get Some."
Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.
- Tropic Thunder (MusicMeter)
- Tropic Thunder (MusicMeter)
Tugg Speedman
Cody
Damien Cockburn
extremezz
Slechtste film van 2008.
Mja als je veel geld hebt kan je al eens brol veroorloven.
Mr_White
- 2067 berichten
Downey Jr heeft de nominatie zeker verdient. De scène waar hij van Sergeant Osiris terug gaat naar Kirk Lazarus en zijn vorige rollen langs gaat met telkens een ander accent, in één shot is gewoon schitterend.
Gerben de G.
Ik heb het eerste gedeelte gezien, en ik vind hem niet heel erg super, maar misschien kan dat nog veranderen. Vind alleen de humor niet zo leuk, een beetje laag niveau, maar dat kan aan mij liggen.
Wel jammer van Ben Stiller, die vent kan beter...
rameshantheunis
Ik heb de film twee maal gezien en ik heb me zelfs de tweede keer helemaal kapotgelachen! Ik denk wel dat dit soort humor je echt moet liggen want anders is er geen bal aan, dit zeg ik omdat mijn vriend die hem ook keek alleen vermakelijk vond..
rameshantheunis
Wil nog een ding toevoegen. EEn en al verbazing hoe goed robert downey die rol neerztte echt fantastisch! Dit verwacht je gewoon niet van hem!!
Naomi Watts
Toch wel een leuke verrassing dit en ver boven de Stiller norm.
Gewoon een heerlijk onzin filmpje. De geweldige rol van Downey Jr (toch wel één van de meest onderschatte acteurs op dit moment), de leuke sideparts van Cruise en Mcconaughey (die zijn rol in Two for the Money even onder handen neemt) en natuurlijk de aaneenschakeling van goed geslaagde grappen maken van Tropic Thunder een waar festijn.
Jeewee
Allereerst wil ik zeggen dat Tom Cruise hier zijn beste rol neerzet; ik vond dat personage helemaal grappig toen ik eenmaal erachter kwam dat Tom Cruise hem speelde.
De film is origineel maar niet altijd even grappig. Het heeft z'n flauwe momenten maar het grootste gedeelte is leuk om naar te kijken. Ben Stiller heeft echt wel een goed gevoel voor humor en Robert Downey jr. lijkt het helemaal begrepen te hebben. Wat speetl die goed zeg! Ongelofelijk grappig!
Het is geen topfilm maar 2,90 gemiddeld vind ik wel erg laag. Er zit goede humor in die niet begrepen lijkt te zijn door de meeste mensen hier op moviemeter.
AddictedToMovies
Ontzettende grappige film met een hilarische cast! Ben Stiller als de actieheld is gewoon geniaal (vooral die trailer in het begin), Tom Cruise was ontzettend grappig, maar de beste is natuurlijk Robert Downey Jr!
raimondirks
Echt mooi hoe deze film is neergezet. Neem een topcast en een smak geld en je maakt wat leuks. Mcconaughey, die kop moet ik elke keer weer om lachen.
En die kale, ik dacht even een Tom Cruise te bespeuren in dat gezicht, maar dacht nee dat kan niet.. Jawel hoor! Echt niet verwacht dat ie ook deze rol zo goed speelt en niet te vergeten Downey jr. die had ik eerst ook niet herkent. Maar die vent word steeds beter, deze rol van hem was gewoon weer goed!
vergugel
Wat een regelrecht drama. Ik kijk nog liever een uur lang naar me dikke volgevroten slapende kat..Tropic blunder. Wat een warrig ongeintresseerd but - vehaal! Standaard amerkaanse simpele humor. De enige scenes die nog een kleine glimlach op me bakkes toverde kwamen van de hand van good old Cruise, die er natuurlijk helemaal top uitziet.
Kom toch echt niet verder dan 1,5 sterretje voor deze verschikkelijke trekpoppenmovie.
syno
In het begin vond ik de film wat langdradig... Dan werd het dramatischer, daarna klein beetje actie met een vleugje komedie.
Ik vind de rol van Robert Downey Jr. goed, en Tom Cruise, die ik niet verwacht had te zien in deze film, totdak ineens een klein mannetje zag, zonder haar, en ferm borsthaar, + nog een close up. En dan vloog ik van men zetel van het lachen.
De film zelf zit niet veel in, niet echt een verhaal :S
danuz
Op momenten een heerlijk over de top, totaal flauwe persiflage. Fake trailers, Downey Jr., Black, veel explosies en en enkele fijne dialogen. Toch weet de film in z'n geheel net niet helemaal te bekoren. Hangt iets teveel af van bepaalde scènes en was over het geheel toch iets te flauw.
jacobine_rodijk
Mwah, met een Oscarnominatie op zak voor aankomende uitreiking en hoofdrollen in films als Iron Man 2 en Sherlock Holmes ben je naar mijn mening toch niet onderschat over het algemeen.
joeythebest
Ik vond dit nog wel een leuk filmpje. Ik heb wel een paar keer goed gelachen. Tom Cruise is hierin geweldig!!!
Thomas83
Saaie film. Hij begint nog leuk met een grappige foute commercial en daarna een neptrailer van de actieheld die de hoofdrol speelt in de film. Prachtige parodie. Die flauwe blik van de held, zijn uiterlijk met dat haar en stoppelbaardje en de gewichtige blik, de inzoomende camera en al die CGI-lava en zo. En nog belangrijker, die vaste trailerstem, haha.
Daarna nog wat andere leuke neptrailers die Hollywood en bepaalde films in het bijzonder belachelijk maken. Het is allemaal wat melig en flauw uitgewerkt, maar de grappen op zich zijn vrij geslaagd en je ziet nog wat bekende gezichten (sowieso al door de hele film). De commercial en trailers dienen als introductie van de acteurs die in de Vietnam-film spelen.
Helaas daalt het niveau na deze introductie vrij snel. Het is allemaal wat slaapverwekkend en flauw ook. Robert Downey Jr. valt het meest op met zijn rol van Kirk Lazarus, maar écht grappig wordt hij nooit, en die Oscar-nominatie is me dan ook een raadsel. Verder zijn de andere personages echt niks aan, hooguit nog een klein beetje Les Grossman, gespeeld door Tom Cruise. Die heeft zich wel vermaakt met deze rol denk ik.
Helaas wordt Tropic Thunder nooit echt onderhoudend of grappig. Meestal kijken die niets-aan-de-hand-filmpjes nog wel lekker weg en zorgen voor wat plat vermaak. Dat zat er nu amper in. Daarom ook een laag cijfer. 1.5*
Het is ook geen niets aan de hand filmpje, maar een keiharde satire op Hollywood.
Lexcoaster
Ik houd van Hollywood satires, net als Last Action Hero heb ik hier enorm van genoten!
Thomas83
Het is een satire op Hollywood ja, maar dat vind ik alleen werken in die neptrailers etc. vooraf. Daarna vind ik de film erg saai.
Met niets aan de hand-filmpje bedoel ik overigens niet dat het een totaal inhoudsloze film zou zijn of zo, maar eentje met een luchtige toon of onderwerp.
Avanvliet
De film viel mij behoorlijk tegen! Voor een nominatie had ik er veel meer van verwacht. Begin is nog wel redelijk maar daarna zakt het steeds verder weg. Cast kan me ook niet overtuigen ( ondanks de namen!) met uitzondering voor Tom Cruise!
jpbols
Ik moet zeggen viel me niet tegen, best vermakelijk en ik vond de kleine rol van Tom Cruise echt geweldig, geen grote fan van zowel Ben Stiller als Robert Downey junior (zag ik dat nou goed heeft hij hier een oscar nominatie voor????) maar er gebeurde genoeg om je daar niet teveel op te moeten focussen.
Schuco
Ik weet dat dit eerder is gezegd maar Downey zet echt een fantastische rol neer! En ook al zakte de film even iets in elkaar waren daar weer de heerlijke dialogen, ik heb genoten!.
JanVR
Jack black vind ik ook fantastisch in deze film, vooral wanneer hij vastgebonden zit aan die boom! "Your mother's a cancerous whore!!!"
AC/DC
Sloeg nergens op waardoor het gewoon grappig begon te worden
AHWA
Wat een verschil met Zoolander, zeg.
Die was echt waardeloos, maar deze is echt stukken beter. Een hilarisch eerste uur met schitterende rollen van Downey Jr en Cruise, en uiteraard Danny McBride uit Pineapple Express.
De humor is grotendeels een stuk minder flauw dan in Zoolander, met de scheetfilms van Jack Black uitgezonderd, die ik toch wel de minste van de groep vond, zelfs Stiller was leuker dan hij, vooral met die panda en die iPod
De actie is ook aanwezig, al was het mij daar niet om te doen eigenlijk. Veel leuke oneliners van McBride en Cruise vol gevloek houden de film leuk, het tempo is vlot en er zitten weinig saaie scenes in, uitgezonderd die van het soul-searching van Downey en Stiller.
De trailers aan het begin vond ik ook erg leuk, vooral die voiceover bij Scorcher
4.0* Ongelofelijk hoog voor een Stiller-film eigenlijk.
En die Oscar-uitreiking
B_B
- 1969 berichten
Eindelijk mijn 'guilty pleasure' van vorig jaar herzien.
De fantastische nep-trailers zetten in het begin meteen de toon van de film neer en de film weet zijn tempo hierna al snel te vinden. Vond al die verwijzingen naar andere films echt geweldig, en die hele 'insight' in de filmwereld was ook nog grappig door een fantastische bijrol van Tom Cruise en een grappige McConaughey.
Rest van de cast deed het echt geweldig. Vooral Robert Downey Jr. springt er echt bovenuit, fantastisch. Audiovisueel niet echt bijzonder, maar bij een film als deze niet echt belangrijk. Vind het belangrijker als de regisseur er een beetje tempo inhoud, waar Stiller prima in slaagt.
xangadix
Soms erg grappig, maar ik had er veel meer van verwacht. Ik kreeg de indruk dat de acteurs zichzelf wel hebben vermaakt, maar het publiek daarbij af en toe uit het oog zijn verloren.
Hanna01
Mwah, vond er niet veel an. had wel wat geinige stukkies maar verder nee geflopt.
2,*
maxcomthrilla
Gisteren mijzelf kapot gelachen, een paar gasten wilden deze film kijken en raakten gefrustreerd om die fake trailers. Ze wisten niet dat het bij de film hoorden en zaten wanhopig aan de afstandbediening te sleutelen om in de film te geraken, ik twijfelde of ik ze moest verlossen, heb het toch maar gedaan......

Deze vijf films scoren op MovieMeter significant hoger of lager dan op IMDb

Robert Downey Jr. heeft geen spijt van het dragen van blackface voor zijn rol in 'Tropic Thunder'

Ben Stiller biedt geen excuses aan voor 'Tropic Thunder' ondanks controverse: 'Trots op'

Kick-Ass

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

Bloody Sunday
Drama / Oorlog, 2002
film bedrijfvietnamsatireparodiejunglefilmstersoutheast asia land mineshackleswar filmmaking duringcreditsstingerblackfacemethod acting amused