Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 25 september 2008
Plot Tropic Thunder
"Get Some."
Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.
- Tropic Thunder (MusicMeter)
- Tropic Thunder (MusicMeter)
Tugg Speedman
Four Leaf Tayback
Cody
Damien Cockburn
Lad
Deze wil ik echt graag zien! Lijkt me grappig!
Totalwar
ik vond het een hele komische film met een heel grapig verhaal maar ik vond tom cruise wel een beetje maf
parapapapaap
ontzettend flauwe film. Jammer want ik ben op zich wel fan van Ben Stiller maar dit keer was het echt drie keer niks.
guitar_george
wat een drama was dit, en dan waren er nog mensen die helemaal slap lagen van het lachen... als je een leuke film wil zien over een oorlog kun je beter naar hot shots part deux kijken, dat is ook flauwe humor, maar dan op een goede manier en daar hebben ze niet 10 scheldwoorden per minuut nodig.
AC/DC
Ik had meer van deze film verwacht, maar verder is het wel een redelijk filmpje. Ik vond Black nog het beste spelen, de rest was minder. 3,0*
''I'm a land farmer, motherfucker!''
amanda22
Leuk leuk leuk, heb echt gelachen! Goed geacteerd (Tom Cruise, Robert Downey Jr) 4,5*
Sasja
dan moet je ook echt een stem uitbrengen. dat kan onder de film poster
White Trash
Mwah ik vond hem iets wat tegenvallen na veelal lovende recensies die ik had gelezen. Er zaten best aardige grappen in maar niet heel veel eogenlijk. Vond Jack Black nog wel het grappigst en knappe prestatie van Robert Downey JR
dikkop
Toch wel regelmatig moeten lachen, maar ik moet zeggen, ze zaten wel heel vaak op het randje.
JacoBaco
Niet de film waar ik op hoopte. Tom Cruise was een aangename verassing omdat hij dit soort rollen normaal nooit heeft. Verder zitten er inderdaad erg leuke momenten in en de acteurs doen het daarbij echt fantastich, maar ik heb deze film gezien en bij die ene keer wil ik het eigenlijk wel graag laten.
hulkio
Normaal heb ik niet echt hoge verwachtingen bij een nieuwe film van en met Ben Stiller, maar de verhalen over Tropic Thunder waren over het algemeen genomen behoorlijk positief. Terecht, want Tropict Thunder is een zeer vermakelijke komedie. Het script is niet heel bijzonder, maar de vele verwijzingen en het acteerwerk daarentegen wel. Met name Robert Downey Jr. is geweldig als neger. Al bij de eerste paar minuten had ik het moeilijk om het droog te houden, met name de trailers waren heerlijke persiflages op genres en acteurs. Kortom, dikke aanrader!
shappy1010
Verstand op nul zetten en genieten. In mijn akteurboekje staat bij Ben Stiller een 4, bij Jack Black een 7 en bij Robert Downey een dikke 10, en dan heb ik meteen de film opgesomt want dat is precies wat je krijgt, Downey steelt de show als zijn instant classic comedy character Lazarus, de scenes met Stiller zijn zoals verwacht de minst leuke. Hij heeft dan wel weer de film gemaakt dus enkele credit is verdiend. Zeker toch één van de leukere comedies van de afgelopen jaren. Laatste pluimpje naar Tom Cruise, ongeacht wat je van de man vind, hij speelt hier zoals hij nooit zichzelf in een andere film heeft laten zien, en deze kleine bizarre rol doet misschien meer voor zijn reputatie en carriere, dan zijn afgelopen 5 films bij elkaar.
Carlos Olivera
Het is "I'm a lead farmer, mothafucker!"

Anyway, super leuke film. Fantastische oneliners van tijd tot tijd! Het verhaal, tja, gewoon erg leuk. Veel humor, veel actie en veel explosies! yeah! De cast was geweldig, daar kan ik niks anders van zeggen. Downey als neger is een voltreffer, damn! Cruise... lol... al een tijd niet meer zo gelachen om die gast. Stiller doet het zoals altijd goed in dit soort rollen, vol overtuiging en soms ietsje erbovenop. Black, yeah, my man Black... hehehe super! En de rest deed het ook geweldig.
Alpa Chino: No, I always wanted to. I guess I just never had the courage to ask. It's complicated.
Kirk Lazarus: Nah! It's simple as pie man, you plant your feet on the ground, you look her square in the eyes you say "Hey! baby, you and me's goin' on a date, that's in the story"....What's her name?
Alpa Chino: .....Lance
Kirk Lazarus: You say 'Listen here, Lance'...Lance?! What the fuck did I just hear? Lance?!
schram101
Wat een drama was deze film! Ben gister voor het eerst in mn leven eerder weggelopen uit de bioscoopzaal. En was niet de enige, de halve zaal liep mee.
Viel me zwaar tegen. Te slap voor een comedy, te afgezaagd voor een actie, te vrolijk voor een oorlogsfilm..
1,5* voor toch wel mooie beelden en special effects
bateman
Tegenvallende komedie. Af en toe zaten er leuke grappen tussen, maar na uur film kijken had ik het wel gehad. 1 keer kijken is genoeg.
shappy1010
Lieten ze hem dan tijdens een begrafenis zien?
Captain Pervert
Deze film had zeker zijn momenten, en ik vind zowel Stiller, Black als Downey Jr. geestige acteurs, maar alleen de laatste kwam echt goed uit de verf (al kon ik hem nauwelijks verstaan).
De toon wordt gezet bij de dropping in de jungle en de scène met het hoofd (waarbij ik heel hard heb gelachen) maar helaas wordt dit niveau niet vastgehouden. Ze nemen typische Vietnam-clichés wel leuk op de hak. Leuke rol van Cruise, die ik halverwege pas ineens herkende (wist niet dat ie meedeed).
2.5 sterren
MarkFish
De situaties zijn het grappigst. De acteurs excelleren af en toe. De verwijzingen (naar oa Platoon en Ap. Now) waren geslaagd. Af en toe erg leuke dialogen, zoals tussen Stiller en Downey (vooral die over helemaal/half achterlijk) en deze:
Downey: 'Tell the world what happened here.'
Stiller: 'What happened here?'
Downey: 'I don't know, but you tell them'
Stiller: 'Okay'

Hankieh
Hahahah, zag net de trailer, geniaal
Zag ook op IMDB dat Tom Cruise mee speelde. Die zag ik helaas niet in de trailer maar wel leuk dat ie mee speelt
lagaiske
Lang geleden dat Stiller nog eens zo een draak van een film speelde.
Bijna heb ik hem uitgezet.
Na een leuke 10 minuten is het huilen met de pet op.
Zonde van mijn tijd.
Zonde van de toch wel vrij sterke cast.
Hot shots deed al iets soortgelijks enkele jaren terug en dit met een veel beter resultaat.
Goodfella1812
In het genre een topper met Robert Downey en Tom Cruise als absolute hoogtepunten! 4*
eclipx
Had pas op het einde door dat Tom Cruise erin meespeelde, echt fucking goeie rol
SSeagal
Tegenvaller. had er leuke verwachtingen van, maar de humor was te weinig voor een comedy, de actie te saai. Op enkele momenten na (tom cruise is hilarisch zowaar ! ) gewoon niks om te lachen. **
IcU
Strakke film, met leuke humor en actie. Leuke bijrollen van met name Tom Cruise. Ik heb me zeer vermaakt. Zit goed in elkaar en Stiller heeft bewezen dat hij zowel met actie als met humor goed overweg kan als regisseur.

Deze vijf films scoren op MovieMeter significant hoger of lager dan op IMDb

Robert Downey Jr. heeft geen spijt van het dragen van blackface voor zijn rol in 'Tropic Thunder'

Ben Stiller biedt geen excuses aan voor 'Tropic Thunder' ondanks controverse: 'Trots op'

Kick-Ass

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

Bloody Sunday
Drama / Oorlog, 2002
film bedrijfvietnamsatireparodiejunglefilmstersoutheast asia land mineshackleswar filmmaking duringcreditsstingerblackfacemethod acting amused